Vartotojo zxc pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-01 20:38:49 | Nuoroda
MMaya rašė:
tralain rašė:
MMaya rašė:

Sveiki,

cia visi raso apie Savickio "menesiena" ir materialuma kaip pagrindine kurinio ideja.

Gal galit paaiskinti, kur jus kuriny radote, kad vaikinas buvo materialistas ir to perlo ieskojo del savo uzgaidu, o mergina buvo gera ir niekuo nekalta?

na jis materealistas del to kad kai suzinojo suma perlo labai supyko,nes tipo jam nelygis,suma permaza.. kazkas tokio..as tai susivariau ,nes perskaiciau kitokia suma ir rasiau visame darbe kad ta merga labai brangu auskara issirinko...

Nu o as kaip tik i materialuma nelindau. taip, kaina buvo svarbi, jis susinervino, bet kiek kartu skaiciau negaliu sakyti, kad jis "materialistas".

O dabar kai skaitau, ka kiti raso, tai darosi LABAI baisu... kad as VISISKAI kitaip nagrinejau... Jauciu visa menesi (ar iki kada ten taisys) sedesiu ir drebesiu del rezultatu.

Aš irgi į materialumą visai nelindau, nes skaitant įstrigo valdininko žodžiai: "- Bet tai buvo tikras, šeimyninis, iš prosenelės paveldėtas perlas... Tokio didumo! - Valdininkas parodė pirštais labai didelį perlą." Tai nelabai susivedė galai, kaip gali būt žmogus materialistas, kuriam pagrindinė vertybė - pinigai, jei galvoja apie kažkokį senolių paveldą.

Žinutė parašyta: 2010-06-01 20:48:34 | Nuoroda
MMaya rašė:
jusste rašė:
MMaya rašė:
tralain rašė:
MMaya rašė:

Sveiki,

cia visi raso apie Savickio "menesiena" ir materialuma kaip pagrindine kurinio ideja.

Gal galit paaiskinti, kur jus kuriny radote, kad vaikinas buvo materialistas ir to perlo ieskojo del savo uzgaidu, o mergina buvo gera ir niekuo nekalta?

na jis materealistas del to kad kai suzinojo suma perlo labai supyko,nes tipo jam nelygis,suma permaza.. kazkas tokio..as tai susivariau ,nes perskaiciau kitokia suma ir rasiau visame darbe kad ta merga labai brangu auskara issirinko...

Nu o as kaip tik i materialuma nelindau. taip, kaina buvo svarbi, jis susinervino, bet kiek kartu skaiciau negaliu sakyti, kad jis "materialistas".

O dabar kai skaitau, ka kiti raso, tai darosi LABAI baisu... kad as VISISKAI kitaip nagrinejau... Jauciu visa menesi (ar iki kada ten taisys) sedesiu ir drebesiu del rezultatu.

Aš irgi į materialumą visai nelindau, nes skaitant įstrigo valdininko žodžiai: "- Bet tai buvo tikras, šeimyninis, iš prosenelės paveldėtas perlas... Tokio didumo! - Valdininkas parodė pirštais labai didelį perlą." Tai nelabai susivedė galai, kaip gali būt žmogus materialistas, kuriam pagrindinė vertybė - pinigai, jei galvoja apie kažkokį senolių paveldą.

Aciu! Paguodei!!  

Tu mane irgi, nes jau baigiu nervus susigadint su tuo materialumu, kadangi mano interpretacija priešingai - su juo nei kiek nesusijusi. Dar šiandien su lietuvių mokytoja kalbėjau, sako - nu aš Savickio būčiau nesurinkus. Šaunumėlis, galvoju, paguodėt. 

Žinutė parašyta: 2010-06-01 20:52:08 | Nuoroda
HappyWyy rašė:

Tai kad aplamai nebuvo iš ko rinkis ;D

Vaičiūnaitės eilėraštyje buvo apie ką rašyt, nes ten begalė kontekstų. Bet rašytojai mūsų laidai kliuvo geruliai. Vienas už kitą geresni.

Žinutė parašyta: 2010-06-01 20:56:37 | Nuoroda

Aš va dabar apie Savickį biškelį skaitinėju, rimtai kai kuriose novelėse pabrėžiama šeima kaip vertybė. O kad tai būtų ir šioje :D

Žinutė parašyta: 2010-06-02 11:35:17 | Nuoroda
NONcom rašė:
koks? rašė:

Sveiki, interpretacijos nerasiau, bet apie Vaidilioni kiek zinau, ji reiketu sieti su Brazdzioniu. ;)

o del teksto suvokimo metaforu, tai teisingai turetu buti sirdi kurenti ir dar kazka su sirdim daryti :) , atrodo, sildyti, nes "ledinis barokas"  - tai epitetas. 

Ledinis barokas, manau, net ne epitetas, o tiesiog skulptūrų pavadinimas.. :)  jei ir jį priimti, kaip už epitetą, tai epitetas būtų tik ledinis, barokas jau daiktavardis :P

Be abejo, bet tekste aptariant meninės raiškos priemones yra būtina epitetą paimti su daiktavardžiu :)

Žinutė parašyta: 2010-06-02 11:37:32 | Nuoroda

Niekas nestos? :D

Žinutė parašyta: 2010-06-02 15:44:42 | Nuoroda
SuperHP rašė:

Tai cituoti galima ir su daiktavardziu, bet epitetu vadinti galima tik budvardi. Jei paraset "ledinis barokas" - epitetas, tai paraset blogai. 

Mano mokytoja taiso egzaminus, kai seniau išrašydavau interpretacijoj pavyzdžiui epitetas "gražus", prirašė pastabą, kad geriau būtų epitetą rašyti su kartu esančiu daiktavardžiu, kad atsiskleistų esmė :)

Žinutė parašyta: 2010-06-02 15:50:35 | Nuoroda

sheli, o kaip suprast, kad egzaminai jau surašyti? :) Pernai laikei ir nestojai ar kaip? :)

Žinutė parašyta: 2010-06-03 12:02:29 | Nuoroda

Tikiuosi, kad kuo mažiau bus Senovės, t.y. Graikijos ir Romos ;) Negaliu pasakyt, kad jos nemoku, išsivartyčiau vis tiek kažkaip, bet paprasčiausiai vien tos užduotys mane moraliai paveiks :D

Žinutė parašyta: 2010-06-04 13:40:12 | Nuoroda

Parašykit kas nors atsakymus dokumentų ;) Manau, būtų šaunu pasitikrinti :)

Žinutė parašyta: 2010-06-04 14:07:43 | Nuoroda

PIRMA ŠALTINIŲ UŽDUOTIS:

31. Sukilimas; 1863-1864

32.  Šuo - Lietuvos generalgubernatorius, numalšinęs sukilimą; kartuvės - jo vykdoma teroro politika pakariant žmones;

33. Tarybų Rusijos; bolševikai išvyti; Lietuvai pavyko išsaugoti nepriklausomybę;

34. Bermontininkai; vokiečiai ir rusai;

35. Želigovskio kariuomenė (Lenkija); Mūšiai buvo svarbūs, nes nors lietuviai ir laimėjo, tačiau prarado Vilniaus kraštą'

36. Klaipėdos kraštas; 1923 (1924);

37. Partizaninės kovos; išvyti okupantus;

38. Teigiamai, kalbama apie tai, kad tauta nuo pat pirmųjų dienų stojo ginti tėvynės;

39. Teroro aparatas (MVD); kolektyvizacija;

40. KOVŲ BAIGTIS: Šaltinis B: apginta Nepriklausomybė; šaltinis C: okupantai neišvyti;

KOVŲ REIKŠMĖ: Šaltinis B: lietuviai parodė, kad nori sukurti atskirą, nuo nieko nepriklausomą valstybę; šaltinis C: buvo sulaužytas savarankiško Lietuvos įstojimo į SSRS mitas.

Žinutė parašyta: 2010-06-04 14:19:31 | Nuoroda

TREČIA ŠALTINIŲ UŽDUOTIS:

49. 1. Prūsija; 2. Pjemontas; Tikslas: Suvienijimas: Prūsija siekė suvienyti Vokietiją, o Pjemontas Italiją;

50. Čia kažkoks nevykęs klausimas, nes pirma klausimo dalis skamba: kokie požiūriai, antra - kaip požiūriai įgyvendinti. Tai nelabai suvokiu, kaip galima įgyvendinti požiūrį? Logikos nėra. O parašiau taip:

Požiūris: pagarba aukštesniai valdžiai; paaiškinimas: norėjo gyventi tautoje, kurioje galėtų kažkam paklusti;

Požiūris: žavėjimasis jėga; paaiškinimas: valstybės reikalus spręsti jėga, o ne laisvai, demokratiškai;

51. Vokietijos sąjunga; Prūsija ir Austrija;

52. Veiksnys: Bismarko diplomatija; Paaiškinimas: sukurta imperija priminė Vakarų konstitucinius rėžimus, tačiau iš tikrųjų buvo autoritarinė valstybė;

Veiksnys: Prūsijos karinė galia; Paaiškinimas: vienyta jėga, karais, prisijungiant naujas teritorijas;

53. Vokietijos suvienijimas; Besivienydama Vokietija kariavo su Prancūzija; Po karo tarp Vokietijos ir Prancūzijos, Prancūzija liko nuskriausta, kadangi neteko Elzaso, Lotaringijos, turėjo mokėti kontribuciją;

54. Pjemontas: Kilo kultūrinės ir politinės revoliucijos; atsakomybė už suvienytą Italiją;

Prūsija: politiškai labiau atsilikusi nei Italija;

55.Panašumai:

Beveik tas pats vienijimosi laikotarpis: 19 a. II pusė;

Abi valstybės buvo vienijamos kariaujant, plečiant, užimant naujas teritorijas;

Skirtumai:

Vokietija buvo vienijama grėsmingai, "kraujo ir kalavijo principu", ko nebuvo Italijoje, kur kūrėsi įvairios organizacijos su tikslu suvienyti (akmens anglių degintojai, "Jaunoji Italija");

Ir antro skirtumo jau nebeatsimenu :)

Žinutė parašyta: 2010-06-04 14:20:40 | Nuoroda
lietuvaitė rašė:

O 41 rašėt:

Krikščionys vs Pagonys

ar

Krikščionys vs Islamas

Tai kurgi ten islamas senovės Romoj?

Žinutė parašyta: 2010-06-04 15:09:40 | Nuoroda
lietuvaitė rašė:
jusste rašė:
lietuvaitė rašė:

O 41 rašėt:

Krikščionys vs Pagonys

ar

Krikščionys vs Islamas

Tai kurgi ten islamas senovės Romoj?

A ten viskas Romoj vyko? ;D Nu tada gerai parašiau, bent tiek ;D

Tai manau, kad Romoj, juk buvo kalbama apie gladiatorių kautynes cirko arenoj ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-04 23:53:05 | Nuoroda
ingree rašė:
edgariuk rašė:

Sveiki ;)  cia pamaciau daugybe zmoniu kurie prisibijo neislaikyti to vadinamo valstybinio matiekos agzamino ... manau kas turejo semistre 5 turi ta egza islaikyti :) o kas turejo daugiau tai ir gerai islaikys , pats nesitikiu gauti virs 60% man uzteks tiek kiek gausiu :)) pagal tai ka jie visus metus sake tai islaikymo riba bus tarp 8-12tasku tai linkiu visiems sekmes surinkti 30 taskeliu ir buti laimingiems ;)

turiu 10,bet taaaaip bijau susimaut ;/

Mano irgi situacija ta pati - turiu 10 vienintėlė iš grupės ir taip baisu nuvilt tiek save, tiek mokytoją :S

Žinutė parašyta: 2010-06-06 11:55:05 | Nuoroda
Gretisss rašė:

Visi esam nusiminę istorijos egzaminu, taip pat ir aš. Man jis buvo pats svarbiausias, ir balas šio egzamino man yra lemiamas... Bet mes juk dar nežinome, kokia bus vertinimo instrukcija, nežinome, kaip kiti atsakė į šiuos klausimus. Galbūt bus vertinama mums palankiai ir mes gausime gan aukštus įvertinimus, o po to save kaltinsim, kam nervinomės ir nesiruošėm kitiems egzaminams :) Aš taip pat nusiminusi esu, bet dėl to nenuleiskim rankų ir ruoškimės kitiems egzaminams. O kaip pagalvoji, dar gyvenime bus tokių bėdų, problemų, kad mes prisiminę šį egzaminą tik nusijuoksim.. Beje, jei paguos, tai mano mokytoja sakė, kad dar niekas iš istorijos egzamino negrįžo visiškai patenkintas. Dažniausiai patenkinti būdavo tie, kurie gaudavo minimalius balus, tad galvas aukštyn ir kibkim į darbą! :)

Teisingi žodžiai ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-06 11:55:59 | Nuoroda
Vasare. rašė:

Biski ne į tema o kaip mes rezultatus suzinosim? zinau kad skelbs liepos 7d.
Kiek aunksciau pamenu duodavo kodus ir galedavai sms siusti o kaip daba?

Kiek girdėjau, bus galima mokykloj sužinot. Bet tikiuosi ir sms bus įmanoma siųsti, nes atėjus į mokyklą ir sužinojus manęs netenkinančius balus, nenorėčiau pavaduotojos akyse suisterikuot :D

Žinutė parašyta: 2010-06-06 11:58:52 | Nuoroda

VU: Teisė, tarptautiniai santykiai ir politikos mokslai arba ekonomika :)

Norėjau į Rygą SSE, deja, pavėlavau :S

Žinutė parašyta: 2010-06-06 12:17:49 | Nuoroda
lietuvaitė rašė:
jusste rašė:
Vasare. rašė:

Kiek girdėjau, bus galima mokykloj sužinot. Bet tikiuosi ir sms bus įmanoma siųsti, nes atėjus į mokyklą ir sužinojus manęs netenkinančius balus, nenorėčiau pavaduotojos akyse suisterikuot :D

Va būtent, jeigu labai prastai išlaikysiu, bus gėda prieš pavaduotoja, nes ji pati kasmet įteikinėdavo tuos lapus už gerą mokymasį ir pn, o dabar - neišlaikytą ... :D:D jaučiu bliaučiau prie jos belenkaip ... :/ :D

Tai buvo ir tokių, kurie net nesugebėjo perskaityt, kad po dviejų moteriškių karikatūra buvo užrašyta: kalba nvokietija ir prancūzija. Dėka tokių dundukų gausim daugiau :)

Žinutė parašyta: 2010-06-06 12:18:53 | Nuoroda
lietuvaitė rašė:
jusste rašė:
Vasare. rašė:

Va būtent, jeigu labai prastai išlaikysiu, bus gėda prieš pavaduotoja, nes ji pati kasmet įteikinėdavo tuos lapus už gerą mokymasį ir pn, o dabar - neišlaikytą ... :D:D jaučiu bliaučiau prie jos belenkaip ... :/ :D

Taip, jau geriau penkis litukus pamokėt už sms, bet pačiai tyliai sužinot, kiek gavai :)