Vartotojo Dofile pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-01 19:56:50 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Turka rašė:

sorry bet gavus 48proc nesijaučiu durnesne. manau mane taisė  nevykėlės

nesijauti, nes kaip liurbe buvai, taip ir likai :)

Jetau, kokia tu nesveika. Visada zinojau, kad dauguma zmoniu bjaurus, bet tikejau, kad sekme nusisypso tiem, kas jos verta. Gavai savo auksta bala, tai sveikinam, eik dziaugtis, megaukis saule, draugais, gyvenimu, o ne sedek cia kitus engdama ir menkindama.

Žinutė parašyta: 2010-07-01 20:17:56 | Nuoroda

Tai bus galima tik rudeni, ir tik parasius prasyma ir dar neisku, kiek popierizmo praejus. Be to, gali ziureti tik tas asmuo, kurio tai darbas, negali mamos ar tecio nusiust, ar mokytojos, tad tie, kas isvyks toliau, taip ir nebetures galimybes issiaiskinti teisybes. Ir tavo paziurejimas i ta darba nieko nepakeis, nes uzgincyti negalima.

Žinutė parašyta: 2010-07-01 20:38:08 | Nuoroda

90procentu, kad ryt rasysiu apeliacija. Man balas nieko nereiskia, vistiek tureciau istot kur noriu, bet kaip ir kazkas sake, noriu isitikinti, ar mano darbas tikrai kokiu 15proc blogesnis, nei tiketasi. Nors jauciu, rezultatas liks nepakeistas, bet viltis juk yra.

Žinutė parašyta: 2010-07-01 20:46:41 | Nuoroda

Bijau kazka tiksliai sakyti, dar ieskau, kada cia istaisys. Jei nerasiu, rasysiu necui. pranesiu, jei bus kokiu ziniu ;) bet siaip kazkas sake, kad pratesia ta stojima tada iki 22. Nors bijau skleist neteisingus gandus.

Žinutė parašyta: 2010-07-01 21:45:51 | Nuoroda

O man juokingas tame straipsnyje pasisakymas Nec direktores, ar ko ten, kad patikrino siandien darbus. Is kur traukia, kuris mokinys gerai mokesi, kuris blogai. nemanau, kad tokia informacija galima pasiimti is duomenu sistemos tiesiog pasitikrinimui. Ir dar tas apeliuotu darbu vertinimas geras :D tikrina darba ir manto ankstesni vertinima. Bullshit, tegul ziuri i ta vertinima kai jau istikrina darba. Dar taip graziai paraso, "kruopsciai dirbo, perziurejo, istikrino". Skamba kaip pasaka :D Viesintu visa ta sistema, visus darbus, va tada as ant sistemos nepykciau.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 15:04:18 | Nuoroda

As i mokykla puse 10 nusitrenkiau, gavau mokytojos kontaktus, pasiratiau su ja, nuejau pas pavaduotoja bijodama. O ten silpnesniu nervus ramino kavute, taip maloniai drasino, man sypsos, sako "ir tu?:))". Jau kruvele apeliaciju stovejo ant stalo, is akies manau, kad apie 30, o tai yra daug. Bet vel gi atsirado baime, kad necas, gaves tiek daug apeliaciju, tiesiog nebus pajegus sudaryti tinkamos komisijos ir kai kuriu darbu net netaisys :D Taip atrinks kas 10ta, kiti liks nepakeisti.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 15:17:26 | Nuoroda
Kebabas911 rašė:
gebene rašė:
witiulka rašė:
gebene rašė:

Eik į kebabinę.

Tu čia kebabui? :)

taip.

:))) Na man duokit rimta argumenta, kodel tikejotes TIKSLAUS procentu skaiciaus, tada atstosiu. Niekas kazkodel nenori prisiminti nervines itampos egzamino metu. Na netikiu kad visi buvo ramus, nesinervino, gerai miegojo ir panasiai. Tai irgi turi itakos rezultatams. As neisivaizdavau kiek gausiu, nes 23000 lietuviu taip pat rase si egzamina. As ju visu nepazystu, tad negaliu spresti, uz kiek geriau moku lietuviu. O kad esat klases vierchai, tai toli grazu nereiskia kad esat "vierchesnis" uz visus kitus 23000 lietuviu. Taip kad baikit zliumbt ir ziurekit kitus egzaminus. Lengviausia kaltinti kitus, niekas nenori paziureti i save.

Tikejaus gauti virs 90, nes: 1. atskleidziau tinkama teksto tema, apzvelgaiu abieju veikeju poziurius, iterpiau konteksto, meniniu priemoniu (jei vertintojas nezino, kad liepiamoji nuosaka ar ironija taip pat yra menine priemone, tai cia jau ne mano kalte, kad negalejau rasyti visu pamegtu "palyginimas, metafora, epitetas") padariau isvada, kuri susisieja ir su A. Škėmos bendra kuryba.

2. Jau turbut nuo 5tos klases nebuvo taip, kad padaryciau daugiau nei 4 gramatikos klaidas, cia iskaitau ir ta atveji, kada parasiau savo prasciausia interpretacija (per karantina, ziuredama tv). Egzamino metu nejauciau jokio streso, buvau gerai issimiegojus ir nusiteikus.

3. Su stiliaus klaidom prblemu buvo anais metais, kai mokiausi pas kita mokytoja, kuri man niekaip nepaaiskino, kas tos stiliaus klaidos. Siais metais supratau, kad rasinys turi buti moksliskas, o linksnius ir gimines visada mokejau derinti. Per egzamina rasiau aiskiais sakiniais, kaip ir visada.

4. Teksta suvokiau, bent 12 klausimu atsakiau teisingai, nes jie aiskus, na o del kitu tai nemanau, kad ten nebebuvo nei vieno teisingo atsakymo.

Kas dar domina?

Žinutė parašyta: 2010-07-02 15:48:03 | Nuoroda

Taigi pagrindine tema tekste tik viena. Mokytojos, taisiusios darbus vis delto turejo buti su teksto prasme supazindintos ir jos sake, kad teisingus poziurius parasiau. Škėma man megstamas autorius, as ji suprantu. O del suvokimo balu as ir kalbu tik apie tuos aiskius, kuriu uzteko mano turimam balui, bet nemanau, kad tiek jau mazai ir pataikiau. Atrodo, kad esi vienas is tu zmoniu, kurie dabar nori sumenkinti maziau gavusius :D as taip pat galiu pradeti menkinti daugiau gavusius. Pvz, tu man pasakyk argumentus kodel tiek gavai. Visus paneigsiu ir busim labai vertingai laika praleide.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 21:28:41 | Nuoroda

Mums sake, kad liepos 22 tiesiog yra riba, kada turi but rezultatai. o kada jie bus - neaisku.

Žinutė parašyta: 2010-07-03 21:24:31 | Nuoroda

Kalbant apie UK, man atrodo, kad jei dabar pildytumet UCAS anketa, tai butu galima per clearinga stot. Tai reiskia, kad i tas vietas, kurios dar liko neuzimtos. Tad pasirinkimas mazeja ir sansas istoti mazeja. Be to, reiktu greitai viska susitvarkyti: motyvacinis, anglu egzaminas (kurio reikia didziajai daugumai univeru), susipazinimas su sistema, galu gale, pats sprendimas. Cia kazkas sake, kad privalumas tas, kad mokslas nemokamas. Jis dar ir kaip mokamas. Nemokamas tinka kalbant apie kai kurias skandinavijos salis. Bet kalbama, jog ten vadoveliams daug isleidziama.

Žinutė parašyta: 2010-07-04 18:44:32 | Nuoroda

Ar butu galima suzinoti, kaip egzamine surinktu tasku skaicius perverciamas i VBE balus? Suprantame, jog VBE balai parodo, kiek kitu abiturientu aplenkei. Taciau atrodo, kad tiesiog neimanoma vienam procentui priskirti tam tikra bala, kadangi skiriasi moksleiviu, surinkusiu tam tikrus balus, skaiciai. Be to, jeigu apeliacijai pateiktu darbu rezultatas keiciasi, is esmes nezymiai turetu keistis ir kitu islaikiusiuju balas. Kodel taip nera?

Žinutė parašyta: 2010-07-05 00:28:42 | Nuoroda

O koks lietuviu kalbos egzaino fragmentas atsiunciamas po apeliacijos? Teksto suvokimo, rasto dalis? Kaip atrenkamas butent tas fragmentas? Ir koks yra to tikslas? Pagristi balo nepasikeitima/pasikeitima? Ar irodyti jog butent tas darbas pervertintas (tokiu atveju reiketu gauti abieju daliu fragmentus)?

Žinutė parašyta: 2010-07-05 12:21:21 | Nuoroda

Nemanau, kad masinis perlaikymas butu iseitis :D tikrai siaubingai uzprotestuotu tie, kurie gavo gerus balus, ypac jei buvo nustebinti tiek daug gave ;D bet iseitis butu paviesint istaisytus darbus ir vertint is naujo. Butu galima palygint, paziuret taisyma ir pasirodytu tada kas kiek verti.

Žinutė parašyta: 2010-07-16 14:32:54 | Nuoroda
MacKestas rašė:

Delfis rašo:

Daugiausia skųstasi dėl lietuvių kalbos – 1540 kartų.
53 abiturientams lietuvių kalbos egzamino įvertinimas padidintas, dviem kandidatams - sumažintas. Bendrai šįmet patenkinta 3,4 proc. lietuvių kalbos egzamino apeliacijų. Pernai šis rodiklis siekė 5,3 proc.

Dabar suprantu, kaip man pasisekė, kad tapau tuo vienu iš penkiasdešimt trijų ir užjaučiu tuos, kuriems nepasisekė, bet juk tai lietuvių kalbos egzaminas, kitaip tariant - loterija.

O kiek pries tai turejai? Ir kiek pakeite?