Vartotojo Joncee pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-25 21:20:57 | Nuoroda

Na, man pėsčiomis nuo namų iki fakulteto 20-25min, tad ši problema išspręsta . :D Pastebėjau, kad kiek čia pasirašė merginų, tai visos iš kitų miestų ... :D

Žinutė parašyta: 2010-07-25 22:01:45 | Nuoroda

Mareshka, aš ir  nusiunčiau savo skype tau privačia žinute . :) 

Žinutė parašyta: 2011-01-26 00:47:11 | Nuoroda

Labas. Esu pirmakursis KTU taikomoji matematika. Galiu pasakyti tiek, kad jeigu mokykloj gerai sekasi matematika ir jos nereikia mokytis, tai čia taip nebus. Tačiau gyventi galima.  Pirmam kurse daug ką išgąsdina programavimas (c++), tačiau vėlgi, jeigu stengiesi ir giliniesi, tai tikrai įveikiama. Šiaip tikrai rekomenduoju studijuot KTU taikomąją matematiką. Nėra pats lengviausias kelias, tačiau bent man tai patinka. 
Šiaip rekomenduoju bendram suvokimui pažiūrėti filmuką:
www.youtube.com/watch?v=n-YU8gsA-5U&feature=related
Jeigu turit daugiau klausimų - klauskit. :)

Žinutė parašyta: 2011-01-26 17:31:59 | Nuoroda

Jūs tais bandomaisiais tik nepasikliaukit labai smarkiai.  Nes aš bandomąjį labai gerai išlaikiau, paskui pusę metų nesimokiau ir nudegiau per egzą. :D Tuos visus egzus rekomenduoju persispręsti likus mėnesiui iki egzo.  Turėsit naudą tuomet.  Žinoma, lengva sakyt, bet sunku prisiverst.  :D Žinau ką tai reiškia, tad linkiu sėkmės. :D

Žinutė parašyta: 2011-02-03 22:26:11 | Nuoroda

Ect... Prirašiau daug, tačiau užpūliavo studijos.lt ir viskas pradingo. Bandysiu dabar trumpiau.
Na, genijus pas mus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, ir tai kartais ne genijai parašo kolius geriau už tuos vadinamus genijus. Neretas atvejis, kad pasitaiko taip, jog žmogus išlaikęs matematikos valstybinį egzaminą intervale [8;50] % , mokosi taip pat arba geriau už tuos, kurie išlaikė 86%. Tad to egzamino rekomenduočiau smarkiai nesureikšminti.
Na, kas liečia šiaip bendravimą, tai nepaisant to, kad yra trys grupės, bendraujam visas kursas. Ta prasme, per srautines paskaitas neieškai savo grupiokų, o sėdi kur randi vietą, nes visus pažįsti. Bent man, tai pas mus pats studentiškas gyvenimas patinka. Užtenka renginių ir viskas tikrai „fainai“.
Dėl perspektyvų, teko girdėti, kad įmonės kviečia pas save pabaigusius taikomosios matematikos bakalaurą vien tik todėl, kad žino, jog žmogus turės gerą analitinį ir loginį mąstymą.
Šiaip, baigę studijas, dirba finansų analitikais, bankuose, draudimo kompanijose. Na, perspektyvų tikrai nemažai. Nuo 2010 metų atsirado naujovė. Taikomoji matematika + ekonomika. Po dviejų metų, bus galima pasirinkti ją. Ją baigus suteikiamas dvigubas – pagrindinės krypties MATEMATIKOS ir gretutinės krypties EKONOMIKOS bakalauro kvalifikacinis laipsnis. Plačiau čia: fmf.ktu.lt/lt/stojantiesiems/bakalauro_studijos/URL/
Kas liečia dėstytojus ir mokslą pas mus, tai prieš stodamas buvau nuteiktas daug blogiau. Dėstytojai tikrai draugiški ir sukalbami. Na, teko girdėti , kad yra ir labai griežtų, bet pirmą semestrą nesusidūriau. Mokytis tikrai įmanoma ir ne moksliukui, tačiau tikrai nėra lengva.

Apie taikomąją matematiką rekomenduoju dar pasiskaityti čia:
www.studijos.lt/mokymo_programa/875/0/Taikomoji-Matematika
 

Žinutė parašyta: 2011-02-08 22:22:59 | Nuoroda

Žinau, kad pernai į mokamą konkursų didelių nebuvo. Visus priėmė, net tuos, kurie vos egzaminus išlaikė. Pavyzdžiui, su stojamuoju 2 . ;)

Žinutė parašyta: 2011-03-06 13:48:44 | Nuoroda

Labas, patarčiau neapleisti,nes universitete ją tikrai reikės mokintis. :)

Žinutė parašyta: 2011-03-17 18:00:45 | Nuoroda

Štai tema sukurta prieš porą mėnesių. Joje pateikiau nemažai informacijos.
www.studijos.lt/busimiems_studentams/forumas/getTopic/30994/1/matematika-taikomoji-fdm-

Kas liečia merginų ir vaikinų santykį, tai aš ir buvau nustebęs, tačiau 60% sudaro merginos.
Na, mokytis reikia.  Nepasaint to, kad nėra lengva, vis tiek dabar rinkčiausi dar tą patį. :)

Žinutė parašyta: 2011-03-17 18:05:46 | Nuoroda

Na, dar neįpusėjo semestras, kai turiu fiziką, tačiau man asmeniškai ji taip pat sunkiai sekasi. :) Nežinia, kaip bus toliau. :) Bet kaip minėjau, daug kas mokosi tą pačią fiziką. Nebent reikia rinktis visiškai kitą mokslų sritį, kur nėra jos. Matematikai tikrai nesimoko daugiau fizikos, negu statybininkai, mechanikai ir dar kitų fakultetų studentai.

Žinutė parašyta: 2011-05-12 00:33:32 | Nuoroda
Xneox rašė:

Beje, norėjau paklausti KTU taikomąja matematiką studijuojančių žmonių. Pernai minmalus balas i vf vietą buvo kažkur apie 14,4, o tuo tarpu į vu fdm  minimalus balas 19,6. Negi taip smarkiai skiriasi studijų lygis? Nes kai žmogus išlaikęs matematiką kokiems 30 proc sugeba čia paulti, tai atrodo gan apgailėtinai ir numuša norą čia stoti. Apskritai kokios įsidarbinimo galimybės, baigus šį dalyką? Ne teoriškai, kas rašoma lankstinukuose, bet praktiškai? Gal yra žmonių jau baigusių ir galinčiu pasidalinti patirtim?

 Konkursiniai balai skiriasi dėl to, kad Taikomoji Matematika tikrai nėra lengvas mokslas. Kaip kažkas sakė, tai 2 reikia užsidirbti. :) Įstoja visokių. Maždaug tik pusę pabaigia mokslus. Bet čia viskas priklauso nuo žmonių ir motyvacijos.  Galiu pasakyti, kad egzaminai valstybiniai mažai ką pasako. :) Nes yra kas 86% matematikos gavę ir 0 mokosi, bet yra kas 26% išlaikę tą valstybinį egzaminą, tikrai normaliai mokosi.  Dėl baigusių, tai žmonės, kurie dirba pagal specialybę, nesiskundžia. Teko bendrauti ir su žmonėmis, kurie dirba ne pagal specialybę, bet džiaugiasi, kad pabaigė Taikomąją Matemaką. Kiek žinau, tai SEB banke dirba labai daug šią specialybę baigusių žmonių. 

Žinutė parašyta: 2011-05-30 00:32:09 | Nuoroda

Tiems, kurie labai norite ekonomikos, mėgstate matematiką , tačiau mažas konkursisnis balas studijuoti ekonomiką, yra naujas pasirinkimas "taikomoji matematika + ekonomika".
Pabaigę gausite diplomą taikomoji matematika + ekonomistas . Sako, kad šis diplomas vertinamas labiau, negu ekonomikos, tačiau tikrai sunkiau mokytis.
Rekomenduoju pasidomėti.
Šiek tiek informacijos yra ir čia: fmf.ktu.lt/lt/stojantiesiems/bakalauro_studijos/URL/

Žinutė parašyta: 2011-05-31 21:50:16 | Nuoroda

Kažkodėl neįleidžia, per tiesioginę nuorodą.
1) Nueikite į Fundamentaliųjų mokslų fakulteto web puslapį www.fmf.ktu.lt
2) -> "Stojantiesiems"
3) -> "Bakalauro studijos..."
4)  ->"Taikomoji matematika + ekonomika"
 

Žinutė parašyta: 2011-06-19 18:16:32 | Nuoroda

XneoX,
nežinodamas nekalbėk nesąmonių.  Tikrai yra žmonių, kurie įstojo su 19.4 vidurkiu ir ne vienas toks.
Galiu pasakyti pavyzdį iš savo grupės, kad žmogaus, kurio stojamasis buvo virš 19, pirmo semestro vidurkis buvo 6.6, o žmogaus su stojamuoju virš 15, vidurkis buvo 7. Stipendijas gauna žmonės, kurių stojamieji buvo  [17;17.5] intervale .  Už jų stojamuosius, vien tik grupėj, apie 10 yra geresnių. Tad stojamuosius, galima parmiršti. Viskas prasideda iš naujo ir viskas priklauso nuo pastangų bei įdėto darbo.  Apie tokius, kur įstoja su minimaliu vidurkiu, tai net nereikia kalbėti, kadangi jie įstoja tik todėl, kad lieka laisvų vietų, bet greitai išeina. Daug kas tikisi pabaigti universitetą, kaip ir mokyklą, nesimokydami, o tik paklausę paskaitų. Galiu pasakyti, kad čia taip neįmanoma. :) Pirmam kurse būna tikrai nelengva apsiprasti, jeigu tu įstoji kitaip nusiteikęs, tačiau pradedi suprasti, kad mokytis privalai arba tenka išeiti.

Žinutė parašyta: 2011-06-21 13:59:59 | Nuoroda

Kaip supratau, giriat VU ir FDM, nei vienas ten nesimokęs.Galiu pasakyti tik tiek, kad elgiatės apgailėtinai.  Atsisėskit ant žemės, žmonės. Kalbėkite apie tai ką žinote, o nefantazuokite.
Vakar pasidomėjau, kodėl yra tokių, kurie įstojo pas mus su 11,5* konkursiniu balu.
Tiesiog, yra limitas 80 studentų. Pirmu turu būna užimtos visos vietos ir pernai mažiausias konkursinis balas pirmajame ture buvo apie 14.5 . Vėliau, ne visi ateina pasirašyti sutarčių, kiti sužino, kad išvyksta visgi mokytis svetur ir lieka laisvų vietų. Kadangi per papildomus priėmimus, pasirenką taikomąją matematiką su žemu konkursiniu balu, o vietų yra likę, tai jie ir patenka pas mus.
Čia taip gaunasi, dėl valstybės nustatytos netobulos priėmimų tvarkos. Tad universitetas dėl to nėra kaltas.
 

Žinutė parašyta: 2011-06-23 01:49:19 | Nuoroda

Xneox, tiesą pasakius, tai aš dėl mūsų fakulteto dėstytyojų problemų kolkas neturėjau.
Kaip minėjau, tikrai nėra lengva, kadangi tikrai reikia nemažai pastangų įdėti. Rekomenduoju čia stoti, tik tokiu atveju, jeigu esi nusiteikęs daug dirbti.
Krokodilai, kaip supratau iš tavo išsireiškimų, taikomosios matematikos nebaigei.Ar klystu ? Jeigu neklystu, tai papasakok kiek semestrų pats pabaigei ir kokie tau dėstytojai yra prasti.  
Aš "susidūriau" tikrai su daug labai gerų dėstytojų. Nepaisant to, kad būsiu tik antrakursis, mėgstu bendrauti su žmonėm ir iš trečiakursių, ketvirtakursių ar net magistrantų, esu girdėjas tikrai daug atsiliepimų.  Žinau, kokius pasiūlymus dabar gauna ketvirtakursiai, tik apsiginę bakalaurą. Žinau, kokias dabar pareigas užima žmonės, pabaigę taikomąją matematiką.
Kiek bendravau su visais, tai tie kurie sugebėjo pabaigti, tikrai nesigaili, kad čia stojo.

Žinutė parašyta: 2011-06-25 13:31:37 | Nuoroda
newguy rašė:

Sveikas Joncee, nuo rugsejo tureciau tapti matematikos pirmakursiu ktu, gal galetum placiau papasakoti apie tai kur po studiju galima isidarbinti ir kur dazniausiai isidarbina. Zinau, kad dauguma baigusiuju dirba bankuose arba programuoja.

 Sveikas. Neperseniausiai teko domėtis, kur būtų galima rasti tokią statistiką. Anksčiau ji nebuvo vedama. Dabar stengiamasi kažką tokio daryti.
Esmė tame, kad matematikų nėra daug ir jie labai išsiblaško po įvairias sritis. Tikrai nemažai žmonių yra, užimančių tikrai aukštas pareigas įvairiose įmonėse.
"Baigę studijas galėsite dirbti sistemų analitikais, rinkos tyrėjais, analitikais-programuotojais, modeliavimo ir duomenų analizės specialistais, aktuarais (draudimo matematikais), įvairių įmonių ir įstaigų modeliavimo, projektavimo, informacijos analizės skyriuose, draudimo kompanijose, bankuose, vertybinių popierių biržose."
 

Žinutė parašyta: 2011-07-01 15:40:35 | Nuoroda

Krokodilas teisingai pasakė, kad viskas priklauso nuo studento siekių. Kas liečia programavimą, tie kas mokosi informatikos fakultete, jį mokosi B, A arba S lygiais.
Labai daug tokių, kurie mokosi B ir S . B yra silpniausias lygis, o S - sustiprintas. A- lygis yra tarp B ir S. O matematikai gali rinktis  tik iš A ir S lygių. 
Programavimo iš 40kreditų, kuriuos turime pirmam kurse, buvo net 10 kreditų.
Tuo tarpu, matematiniai dalykai turėjo 16kreditų. Skirtumas 6 kreditai.
Tad noriu šiek tiek paprieštarauti dėl programavimo, nes žinau, kad jo reikės visus keturis metus. Jau antrame semestre, Diskrečiosios matematikos namų darbo užduotį buvo galima pasirinkti suprogramuoti.
Dėl darbo galimybių, tai dirbančių yra, tačiau ne pagal specialybę. Kaip sakė Krokodilas, po pirmo kurso dirbti pagal specialybę, dar yra žinių stoka. :)

Žinutė parašyta: 2011-07-02 00:29:18 | Nuoroda

Zigmuk, sunkiau matematika, negu ekonomika. Rekomenduoju rinktis matematiką. :) Magistrą galėsi pasirinkti ekonomikos ir būsi stiprus ekonomistas.
Zygi, na paktikas susiranda nesudėtingai ir darbus susiranda tikrai normalius.
Tikrai iš daug pabaigusių žmonių( tiek iš tų, kurie pabaigė prieš 10metų, tiek dabar) esu girdėjęs šitą frazę: " Tikrai sunku mokytis, bet visiškai nesigailiu, jog čia stojau. " .
Na, kad sunku, tai paneigti tikrai negalima. Tačiau, dirbant,  tikrai viskas įveikiama. :)
 

Žinutė parašyta: 2011-07-09 16:22:26 | Nuoroda

Krokodilai, nepyk, bet man asmeniškai labai vaikiškai tavo visi atsiliepimai skamba.
Atrodai nusivylęs gyvenimu žmogus, kuris nežinia kokiais tikslais bando viską apšmeižti ir sukritikuoti.
Kai paklausiau, kuriam dabar kurse esi,taikomojoj matematikoj, atsakymo taip ir negavau.
Čia matau tik daug kritikos viskam. ;)

Žinutė parašyta: 2011-07-13 14:43:36 | Nuoroda
AdasLv rašė:

Apie VDU taikomąją matematiką net negalvot? :D

 Dabar nepasakysiu tiksliai, bet pernai, kai pats domėjausi kur stoti, tai dėl kažkokių rimtų priežasčių iškart atkrito VDU pas mane . Jeigu neklystu, tai pernai net grupė nesusidarė . Nors čia tikrai bijau pameluot.  Žinau, kad yra tokių žmonių, kurie pirmų turu įstojo į VDU, o antru perstojo į KTU . :)