Vartotojo GytisB pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-08 13:16:07 | Nuoroda
Agnnytee rašė:

sveiki, turiu klausima i kuri nelabai randu atsakymo :) ar imanoma ir kokios yra salygos istojus y valstybes nefinansuojamas studijas po kiek laiko, jei yra vietu, ar besimokant labai gerai ,pereiti y valstybes finansuojamas studijas?

Krepšeliai peržiūrimi po dviejų metų, tad jeigu tavo rezultatai bus geresni už turinčius krepšelius - turėsi galimybė po antro kurso gauti krepšeli likusiems dviems.

Žinutė parašyta: 2010-06-09 16:41:51 | Nuoroda
SuperHP rašė:

Girdejau, kad greitu metu mokyklose zadama pereiti nuo FPS mokymo prie C++... Kuri nors mokytoja uzsimine apie tai? Manau, tikrai nebutu geras pasrinkimas, pradeti mokyti programuoti nuo C++.

Pirmiausia tai visoms informatikos mokytojoms pačioms tektų išmokti tą C++, tad reiktų nemažos investicijos į mokytojų kursus.

Žinutė parašyta: 2010-06-09 23:17:58 | Nuoroda
intentarr rašė:
SuperHP rašė:

Kazkaip neitiketina atrodo ,akd gali nemokyti programuoti... Tai ka jus veiket 12 klaseje, jei ne programavot per informatika? 

12 klasej mes darem su power pointu skaidres viena karta, o paskui vos ne metus laiko dirbom su wordu (mokemes darbti su tabais, drawing tool'u ir pns.). O programavimo pusmeti mus moke 11 klasej, bet ir tai nelabai is to naudos buvo, nes ji mum nukopino paskalio vadoveli ir sake mokinkites patys, jeigu norit :D

O kaip tu nori, kad tave išmokytų? Turi mokytis pats, o mokytoja tik tam, kad padėtų kai ko nors nesupranti ar kai kokia programa nesigauna.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 22:52:03 | Nuoroda

Ilgą laiką galvojau, kad rašysiu šią specialybę pirmu numeriu, bet prieš kokį mėnesį apsigalvojau aptikęs kitą, man patinkančią, specialybę. Tai tikriausiai verslo informatika liks antra mano sąraše.

Žinutė parašyta: 2010-06-16 21:34:48 | Nuoroda
amfa rašė:

Na ir kokia specialybe zadi rasyti prmoje vietoje?

Jei nepaslaptis  ;D

VU Statistika.

Žinutė parašyta: 2010-06-23 00:20:20 | Nuoroda
astro75 rašė:

Gal žinot, ar egzaminų rezultatus internete galėsim sužinoti? Ar tik KB? Jau turėtų būti info rezultatai, bet niekur nerandu.

Tai, jog numatyta informatikos rezultatus skelbti birželio 23 dieną tikrai nereiškia, kad kažkas ims ir skelbs juos vos laikrodis išmuš dvylika, gal palauk ryto, kol prasidės darbo diena. O tuomet nueik į savo mokylą (ar pasiskambink) ir susižinosi tuos rezultatus.

Žinutė parašyta: 2010-06-23 11:12:51 | Nuoroda
Jelefant rašė:

Galvoju VGTU istrinti gal, tokiu baisybiu prisiklausiau :/

Tavo pasirinkimai nuo 1 iki 6 vietos beveik sutampa su mano pasirinkimais nuo 3 iki 8, tik pas mane tos VGTU specialybės truputi kitaip išmėtytos. Realiai tai nežinau ar verta tiek daug rašyti, nes pvz aš garantuotai įstosiu į bent vieną iš pirmų trijų specialybių savo sąraše, o visos kitos surašytos tai tik žaidžiant "kas būtų jeigu būtų".

Žinutė parašyta: 2010-06-23 11:37:22 | Nuoroda
Jelefant rašė:
GytisB rašė:
Jelefant rašė:

Galvoju VGTU istrinti gal, tokiu baisybiu prisiklausiau :/

Tavo pasirinkimai nuo 1 iki 6 vietos beveik sutampa su mano pasirinkimais nuo 3 iki 8, tik pas mane tos VGTU specialybės truputi kitaip išmėtytos. Realiai tai nežinau ar verta tiek daug rašyti, nes pvz aš garantuotai įstosiu į bent vieną iš pirmų trijų specialybių savo sąraše, o visos kitos surašytos tai tik žaidžiant "kas būtų jeigu būtų".

Neverta tiek rasyti, vistiek jei neistosiu i VU vf, nestudijuosiu isviso. O kokios tavo 1 ir 2 vietos? Nes geriau uz VU software engineeringa sitoje srityje nelabai kas ir yra (na nebent kaunietis esi ir tau KTU geriau)

Na man programavimas yra daugiau kaip hobis(kaip ir apskritai informatika), bet gyvenimo su tuo sieti ne visai norėčiau. Pirmosiose vietose yra VU statistika ir MRU verslo informatika. Verslo informatika vietoj PS tik todėl, kad ten būtų ir vadybos ir ekonomikos ir panašiai, žodžiu, įdomiau truputi.

Žinutė parašyta: 2010-06-23 17:02:51 | Nuoroda

98%

Tiek mažai trūko, gaila.

Žinutė parašyta: 2010-06-25 15:52:03 | Nuoroda
Leeee rašė:

na man rodos nerasytinem raidem reik pildyt,.nepamenu jau..:D

Na, man rodos, rašytinėm raidėm užpildyti prašymą internete reikėtų neeilinių sugebėjimų. :D

Žinutė parašyta: 2010-06-26 13:34:12 | Nuoroda
yplon rašė:

Zodziu nzn ka daryt su ta informatika...pats 11-12 klaseje jos isvis neturejau, programavimo nemoku. Vienas pazistamas studijuoja informatika, tai sake kad laaabai kencia...
Jau manau, kad tureciau neistot, tai lieka kitkas kolegijoje. Bet galvoju gal visgi parasyt pirmu numeriu Verslo informatika (MRU).

Tiesą sakant, nieko baisaus tas programavimas.

Aš, kad ir turėjau informatiką 11-12kl, bet dažnai praleisdavau pamokas, o jeigu ir nepraleisdavau tai dirbdavau vos ne minimaliai, namie apskritai nieko papildomai neskaičiau ir nesimokiau. Metinis išėjo 10, o egzaminą išlaikiau 98%. Tad, manau, tikrai nėra įpatingai sunkus dalykas tas programavimas, jeigu tik patiks tai ir išmoksi. O juolabiau MRU verslo informatika susideda ne tik iš programavimo ir informatikos.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 01:34:44 | Nuoroda
DDRII rašė:

Sveiki, norejau paklausti ar butu lengva istoti i informatika su lietuviu VBE 3 proc o IT VBE 83 proc, ir kiek daugmaz reiktu gauti matematikos kad istot i vf vieta? 

Pagal praeitų metų stojimus tūrėtų užtekti bent išlaikyti matematiką ir jau būtų galimybė įstoti į informatiką tiek VU tiek KTU. O dar žinant, kad yra ir daugiau informatikos prakraipos studijų tai kažkur tikrai įstotum vien išlaikęs matematiką. Į balą taip pat įsiskaičiuoja ir anglų metinis pažymys.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 01:43:18 | Nuoroda
Ray Ray rašė:

Nepaisant to, kad buvau etatinis Istorijos olimpiadu dalyvis, visad yra tikimybe, kad vertitintojas ne visiskai supras, ka norejai pasakyti. Na taip, as issinesiau uzduotis ir perziurejau viska su mokytoja, renku, pasak jos, 82% visų taškų, bet kaip bus iš tiesų? Blogai? Apeliacija.

Na, manau, jeigu nesupras ką norėjai pasakyti, tai jau bus ir tavo kaltės, kad nemoki aiškiai dėstyti minčių.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 02:08:28 | Nuoroda
lintu13 rašė:
Turka rašė:

taisyklese skaiciau kad ne neco xebriukas taiso. dokumenta wordo formatu kazkur uztikus buvau.

nors viena galima rasyt kita daryt... daug gavusiu nesamoningai per mazus rezus - valio universitetai ploja katuciu - bus priversti stoti i mokamus, o dundukai po kurio laiko unike privales moketis uz moksla nes nepatemps.

nekalbu apie gerai besimokancius ir gerai gavusius.

as manau visiems pasitaike labai skirtingi vertintojai  - vieniems ka tik papuka is gerkles vaikui istraukusios mamytes, 2 metus maciusios savo atzalos pasturgali, kitos siaip paplaukusios menininkes, kitos normalios, kitom px kad tik greiciau padaryt darba ir eit namo ziuret serialo.... juolab kai pacioms mokytojoms yra akys issokusios, sakyti, kad tai tik eiliniai kas mes esantys pamyzciojimai - nesamone.

Bet ko tik žmonės iš pykčio ir apmaudo nepakalba, blemba, nesistebiu, kad mažai gavai, su tokiu savo požiūriu tai ką aš žinau. Neu tu žinai, nei ką, ko čia kalbi. Jei tavo manymu tu gavai mažiau, nei tikėjeisi, tai čia tik dėl savo pačios kaltės ir ne dėl niekieno kito, o jei vis tiek nori apeliuoti, tai prašau, bet jau tuos darželinukų keiksmus pasilaikyk sau, nes jau labai puikiai parodai, kad tie maži balai kai kuriems labai gerai nutaikyti, na tiesiog kaip tik

Pritariu. Jau taip kaikuriems visi kalti dėl jų rezultatų, bet tik ne jie patys.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 13:16:01 | Nuoroda
sometimes rašė:

NEPASAKOKIT NESAMONIU!!!!!! kaip galima gauti maziau uz ta zmogu kuris net zodį grįžau su  y ilgąja parašo???WTF???

Mokėtai gramatiką dar nereiškia būti išmintingų, o būtent išmintingumo reikia rašant samprotaujamąjį rašinį, interpretaciją ar teksto suvokimą.

Žinutė parašyta: 2010-07-05 11:38:05 | Nuoroda
Masha07 rašė:
AušraL rašė:
Ezeriz rašė:

tiesiog yra taip: gali gauti 4 pasiūlymus daugiausiai:

1. Universitetinės studijos VF

2. Universitetinės studijos VNF

3. Kolegijoje studijos VF

4. Kolegijoje studijos VNF 

o jei nepasirenkate kurios nors iš tokių tipų tai ir gausite mažiau variantų. Pvz aš pasirinkau 5 universitetines studijas VF tai ir gausiu tik 1 pasiūlymą daugiausiai.

Deja, nebus siūlomi 4 variantai, net jei ir supildei į kolegijas vf ir vnf ir universitetus vf ir vnf. Bus siūloma tik viso labo vf ir vnf pagal tai ką parašei. Jei rašei tik vf tai siūlys tik 1 variantą.

www.lamabpo.lt/BP2010_tvarkos_aprasas.pdf

6 puslapis 2.6 punktas ;))

Kaip nesamoningai viskas atrodo...mano sąraše vnf yra vienas ir tai paskutinėje vietoje, tai nejau bus pasiūlytas tas vnf nors turiu galimybę įstoti į dvi pirmasias profesijas..

Jeigu suprantu gerai, tai bus pasiūlyta labiausiai norima VF vietą ir labiausiai norima VNF vieta, o tada galėsi pasirinkti į kurią eiti.

Žinutė parašyta: 2010-07-14 10:12:46 | Nuoroda

baluskaiciuokle.lt šiai specialybei KB apskaičiuoja tiksliai, ten ir bandyk susiskaičiuoti.

Žinutė parašyta: 2010-07-14 16:09:36 | Nuoroda

Dar gali programų sistemas rašyt jei čia į VU taikai. Šiaip skirtumų daug nežinau, bet kai kažkada žiūrėjau programas tai pirmiau rašyčiau informatiką ir tik po to informacines technologijas. Žinoma, programų sistemas pirmiau abiejų.

Žinutė parašyta: 2010-07-21 23:09:48 | Nuoroda

Jeigu kažkur toliau mokysies, tuomet nereikia. Na, o jeigu nesiruoši nei dirbt nei mokytis tuomet registruokis, kad PSD nereikėtų mokėti.

Žinutė parašyta: 2010-07-24 09:11:57 | Nuoroda
Trik rašė:

Sveiki :) Radau cia sena tema, tai naujos nekursiu.. Pasigirkit kas siais metais cia istojot? :)

Aš įstojau. :)

Norėjau į ekonometriją, bet pritrūko ten balo... :/