Vartotojo Maklaudas iš Maklaudų giminės pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-13 12:44:45 | Nuoroda
Laura18 rašÄ—:

Man labiausiai nepatinka laisku rasymas  Daug tu laisku formu yra visokiu ir tikrai neismoksiu visime po pardzios ir galo tinkama fraze, uzknisa 

Laisvai gali išmokt, aš irgi nemoku - viskÄ… užmiršÄ™s :)

Pvz. Letter of complaint:

1 paragrafas - identify the issue, give the most important facts, avoid using emotions

2 paragrafas - request an apology/refund

3 paragrafas - thank the reader for the time/maybe give some compliments if possible

complaint laiškai paprastai bÅ«na labai trumpi, gal koks 100 žodžių :)

Žinutė parašyta: 2010-06-13 12:51:09 | Nuoroda
Laura18 rašÄ—:

Nu reiks eit veliau pasikartot visus tuos tipus, dabar dar ryte galva neveikia :DD  

Ha, 13h - rytas. Mano tipo žmogus :D

Žinutė parašyta: 2010-06-13 13:31:01 | Nuoroda

www.usingenglish.com/resources/letter-writing.html

Žinutė parašyta: 2010-06-13 14:43:21 | Nuoroda
Stewie rašÄ—:

o galit kas nors paaiškinti kuo skiriasi I look forward to hearing from you soon ir I'm looking forward to hearing from you soon? :)

i look forward - formal

looking forward - semi-formal

Žinutė parašyta: 2010-06-13 16:33:02 | Nuoroda

Jo, aš irgi. Mokytoja kažkÄ… minÄ—jo, kad užduotyje turÄ—tų bÅ«t parašyta, reikia tų adresų ar ne. O kaip yra su vardų rašymu, parašais? Kiek žinau tai paÄiame egzamine tipo negalima naudot informacijos, kuri gali išduot tavo tapatybÄ™, tai gal ir savais vardas negalima laiškuose pasirašyt, o naudot kokius John, Dick, Mary? :D

Žinutė parašyta: 2010-06-13 19:33:10 | Nuoroda

Jeigu baigiasi s tai tik pridedi '

Kaunas'

Bet tavo atveju gal būtų galima sakyt ir The Kaunas Day

Žinutė parašyta: 2010-06-13 21:13:39 | Nuoroda

Et, pesimistai jūs :)

Aš per istorijÄ… (svarbiausiÄ… dalykÄ…) irgi nekaip pasirodžiau, pagal savo žinias turÄ—jau/planavau surinkt 90+ taškų :D Tai dabar taip nusiteikiau, kad reikia bent ant anglų pavaryt ant 100, negi taip baigsiu mokyklÄ… "be trenksmo" :D

Žinutė parašyta: 2010-06-13 21:39:03 | Nuoroda
zirklÅ«tes. rašÄ—:

Gerai bus ;)

Anglų tai jum ne koks lietuvių suvokimas ar istorija.

Po istorijos egzamino visi pradÄ—jo istorijÄ… gretint su suvokimu ^^

Kai dÄ—l žodžių minusavimo, tai jei lieps rašyt pvz 120+, turÄ—tų nuimt vienÄ… balÄ… parašius 99, o parašius 100 jau nenuimt. Nežinau kaip bus bÅ«tent šitam egzamine, gali nuimt jei truks ir 10 :/

Žinutė parašyta: 2010-06-13 21:46:28 | Nuoroda
lietuvaitÄ— rašÄ—:

Sugalvojau dar klausimÄ—li,l tikiuosi nereiks, bet kaip rašomos datos anglų? :D:D:D

Nu jeigu laiške - "June 14, 2010". Yra visokių variantų, tik nerašyk metų prieky...

Žinutė parašyta: 2010-06-13 22:42:41 | Nuoroda
laipsnis rašÄ—:

Kai paleis ten jauciu koki klausyma traskanti,braskanti ir dar kokioje stotyje, o pokalbis apie kokia politika... D:

Joo, pas mus klasÄ—j kasetÄ—s bÅ«davo, galÄ—tų bent per egzaminÄ… CD paleist :D Nes kasetÄ—s ant didelio garso labai braška, o didelÄ—j salÄ—j bÅ«tų ko gero dar blogiau nei klasÄ—j :( Prieky sÄ—dint skaudÄ—s ausis, gale niekas nieko negirdÄ—s ;D

Žinutė parašyta: 2010-06-13 22:56:38 | Nuoroda
laipsnis rašÄ—:
Maklaudas iš Maklaudų giminÄ—s rašÄ—:

Joo, pas mus klasÄ—j kasetÄ—s bÅ«davo, galÄ—tų bent per egzaminÄ… CD paleist :D Nes kasetÄ—s ant didelio garso labai braška, o didelÄ—j salÄ—j bÅ«tų ko gero dar blogiau nei klasÄ—j :( Prieky sÄ—dint skaudÄ—s ausis, gale niekas nieko negirdÄ—s ;D

taigi egzai vyks kabinetuose kiek zinau,grupelemis :)

Are you sure? :) Informatikos egzaminas tai irgi buvo grupelÄ—se, bet tai jį gal tik 1-2 tÅ«kstanÄiai ant visos LietuvÄ—lÄ—s laikÄ—..

Žinutė parašyta: 2010-06-13 23:00:11 | Nuoroda
luknei rašÄ—:

apsnekejom daug apie formal letter, gal siek tiek trumpai info dar apie informal? :D

NÄ—r kÄ… šnekÄ—t, rašai per daug nedemonstruodamas savo nepakartojamo žodyno. :D Gali bÅ«t subjektyvus ir emociškas, nes informal beveik visada bus laiškas draugui/ei, vartoji paprastas. nesudÄ—tingas frazes, daug neblevyzgoji ir nenukrypsti :)

Žinutė parašyta: 2010-06-14 15:34:13 | Nuoroda

Padariau vienÄ… klaidÄ… - su tuo "merged". Egzaminas buvo žiauriai lengvas, labai daug kas bus 90+ taškų surinkÄ™ :) O composition mano buvo formal, arba semi-formal :) Tik labai įdomu, ar užskaitys jei rašei savo opinion kas kiekvienam yra best profession (vis tik į jaunimo žurnalÄ… rašÄ—m - taip supratau, kad reikia jiems padÄ—t apsisprÄ™st, pasirinkt profesijÄ…, o ne apie savo norus pezÄ—t)

Žinutė parašyta: 2010-06-14 15:38:58 | Nuoroda

Tas ought tai manau turėtų būt

ought not to have spent

nes berods atsimenu tokį "oughn't" žodį, reiškia ought not, negali bÅ«t ought to not?

Žinutė parašyta: 2010-06-14 19:41:03 | Nuoroda

Pateikus prašymÄ… bus galima atsiimt/peržiÅ«rÄ—t savo ištaisytÄ… darbÄ…, ar ne?

Žinutė parašyta: 2010-06-21 19:02:07 | Nuoroda

Viliau, mano egzaminų rezultatai spÄ—ju bus labai panašÅ«s į tavo - istorija 80-90proc, anglų 95-100proc, o va lietuvių Ä—miau mokyklinį iš principo (nekenÄiu ir neskaitau lietuvių grožinÄ—s literatÅ«ros). ŠakÄ—s, jeigu su tokiais rezultatais negauni finansavimo...

Žinutė parašyta: 2010-06-21 23:01:53 | Nuoroda

Kaip skirsis šių metų konkursiniai balai nuo 2009, bus mažesni, didesni, ar liks maždaug tokie patys? Kalbu apie minimalų balÄ… norint gauti finansavimÄ…. Pasidalinkit savo nuomone, nes aš visiškai nieko neišmanau apie tai, pagal 2009 m. balus esu "ant ribos" (egzaminų rezultatus maždaug įsivaizduoju). Neramu laukt :)

P.S. jeigu pokyÄiai bus skirtingi atskiroms profesijoms, tai mane domina viešasis administravimas ir politikos mokslai. Bijau, kad šitiems balas išliks aukštas...

Žinutė parašyta: 2010-06-21 23:24:17 | Nuoroda
KarabinaS rašÄ—:

Aš ir nieko neišmanau apie tuos balus,bet galiu nuraminti,visi mes įstosim kur norÄ—sim..ir tau nÄ—ra ko jaudintis...

Cha, tu turbÅ«t net didesnis optimistas negu aš :P

Žinutė parašyta: 2010-06-29 18:15:44 | Nuoroda

Kaip manot, kiek reikÄ—s balų šimtukui? 96,5 neužtektų? Visgi lengvas buvo... O šimtukas girdÄ—jau stojant į VDU prideda 3 konkursinius balus

Žinutė parašyta: 2010-07-04 20:40:07 | Nuoroda
as1991 rašÄ—:

Sveiki, norÄ—jau paklausti, kas geriau : politologija vu ar vdu ? :)

VU reikalauja daug geresnių rezultatų, turi visus egzaminus vos ne šimtukais išlaikyt, tai daryk išvadas :) Bet matai, daug kam atrodo VDU geriau nei VU. Aš pats renkuosi VDU politologija/viešasis administravimas, nes Kaune man patogiau, ir turiu galimybÄ™ gaut finansavimÄ…. O šiaip tai nÄ—ra skirtumo man asmeniškai, jei tik norÄ—si mokytis tai ir VU ir VDU gerai seksis, nuo žmogaus daugiau priklauso nei nuo universiteto