Vartotojo Ad Absurdum pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-24 18:38:58 | Nuoroda
melynakoala rašė:

o gal kas į vpu filosofiją vf patekot?? Labai įdomu koks balas, mano 16,34 ir neįstojau. Keista, kad balas nuo praitų metų taip pakilo :O

Aš gavau kvietimą vf. KB -- 17.96 Dar nežinau, ar priimsiu pasiūlymą.

Žinutė parašyta: 2010-07-24 18:52:46 | Nuoroda

Ė, o nežinot, kaip ten yra su finansiniais įsipareigojimais, jei gauni vf, bet tarkim po pusmečio ar metų meti studijas? Turi susimokėti pilną kainą už univere praleistą laiką ar tik kažkokią dalį? Kažkur girdėjau, o gal susapnavau, kad tik 50%... Gal žinot kaip ten tiksliai yra?

Žinutė parašyta: 2010-07-24 18:57:49 | Nuoroda
RAMINTTA rašė:
Ad Absurdum rašė:

Ė, o nežinot, kaip ten yra su finansiniais įsipareigojimais, jei gauni vf, bet tarkim po pusmečio ar metų meti studijas? Turi susimokėti pilną kainą už univere praleistą laiką ar tik kažkokią dalį? Kažkur girdėjau, o gal susapnavau, kad tik 50%... Gal žinot kaip ten tiksliai yra?

Jei be skolų baigi, metus nieko nereikia susimokėti, šitą tiksliai žinau. Tu į mano klausimą atsakyk.

O tu negailestinga, paslauga už paslaugą.  Ką gi, bandau atsakyt: galima keisti finansavimo pobūdį, nes kitaip kaip ir prasmės nebūtų išvis ten terliotis.

Žinutė parašyta: 2010-07-24 18:59:08 | Nuoroda
Martinuxx rašė:
RAMINTTA rašė:

galima antram etape keist į vnf??????????????

Negalima.

Kaip tai negalima?

Žinutė parašyta: 2010-07-24 19:01:32 | Nuoroda

Oi, persiprašau -- my mistake.  Tik per papildomą piėmimą galima.

Žinutė parašyta: 2010-07-24 21:30:05 | Nuoroda

O gal kas žinot kiek aplamai bus priimta į filosofijos studijas ir kiek iš jų yra skirta vf?

Žinutė parašyta: 2010-07-25 12:08:57 | Nuoroda
melynakoala rašė:
Ad Absurdum rašė:
melynakoala rašė:

o gal kas į vpu filosofiją vf patekot?? Labai įdomu koks balas, mano 16,34 ir neįstojau. Keista, kad balas nuo praitų metų taip pakilo :O

O gavai ga į VU nefinansuojamą dar? :)

Taigi, kad negavau. Blem, praeitais metais būčiau gavus. Na, bet šiais metais smarkokai situacija pakito. Net pedagogyne balai užkilo, pernai pakako čiut daugiau 15, kad į vf praeitum.

Žinutė parašyta: 2010-07-25 14:39:32 | Nuoroda
melynakoala rašė:
Ad Absurdum rašė:
melynakoala rašė:
Ad Absurdum rašė:
melynakoala rašė:

Taigi, kad negavau. Blem, praeitais metais būčiau gavus. Na, bet šiais metais smarkokai situacija pakito. Net pedagogyne balai užkilo, pernai pakako čiut daugiau 15, kad į vf praeitum.

Tai ką žadai daryti? O gal verta kitų metų palaukt O VDU nebandei?

Palauksiu aš dar tų išganingųjų diagramų, kurios, aišku, man niekuom nebepadės, paveizėsiu ir, ko gero, susiksiu su šiuo pasiūlymu.

VDU? Neee... Man, trenktis dabar iš Vilniaus į Kauną

Žinutė parašyta: 2010-07-25 15:24:14 | Nuoroda
melynakoala rašė:
Ad Absurdum rašė:
melynakoala rašė:
Ad Absurdum rašė:
melynakoala rašė:
Ad Absurdum rašė:
melynakoala rašė:

Tai ką žadai daryti? O gal verta kitų metų palaukt O VDU nebandei?

Palauksiu aš dar tų išganingųjų diagramų, kurios, aišku, man niekuom nebepadės, paveizėsiu ir, ko gero, susiksiu su šiuo pasiūlymu.

VDU? Neee... Man, trenktis dabar iš Vilniaus į Kauną

Aš ir laukiu diagramų :D Man tas pats dėl Kauno :D  Bet galvoju jei ten nemokamai įstočiau tai gal prisiverst... Nepatinka, kad nėra ištestinių.

Na, aš bent šiokią tokią vietą turiu jau. Dabar jau nieko perdaug nebepakeisiu, pedagoginis tai pedagoginis... Pati kalta, kad balas blogas. Reikėjo istorijos egzui ruoštis ilgiau nei savaitę

Taip kad patarimas, vaikai: ,,Stenkitės gauti tai, ką mėgstate, antraip teks pamėgti tai, ką gavote'' (G.B.Shaw)

Žinutė parašyta: 2010-07-26 12:54:15 | Nuoroda
ruduoas rašė:
lapace rašė:
man irgi tas patslaurynassss rašė:

siandien perzvelgiau atsiradzusia lama diagramos lentele . Ir nesuprantu pagal ja turejau pakliut ten kur norejau nes stojamasis mano balas zymei aukstesnis uz paskutiniojo pakviestojo studijuoti mano studiju programa, bet pakvietimo negavau ... gal dar kamnors taip yra ????? skambinau numeriais nurodytais lamoje - uzimta kiek beskambinciau

man irgi tas pats. jei prisiskambinsi, pasakyk ka sake :D

man irgi tas pats! bliamba, kaip mum jaustis? ka tai reiskia? niekas prisiskambint negali, suprast ar istojo irgi! ne nu eina ssikt.

Analogiška situacija. Beja, ruduoas, tu gi irgi į dėl filosofijos VU, ane? Atkreipei dėmesį, kad su tom diagramom išvis kažkas negerai? Yra tik 5 mokamos vietos, o antrojoje diagramoje rodo, kad 25

Žinutė parašyta: 2010-07-26 13:16:13 | Nuoroda
Aurushca rašė:

Sveiki,žiūrėkit gal ir jums taip atsitiko?Pagal diagramas,kurios atsirado šiandien aš turėjo įstoti net į keturias vietas,bet nei iš vieno negavau pakvietimo.Ką toliau daryti?Skambinau į lamą visur užimta...

Į LAMA taip lengvai neprisiskambinsi, nes labai daug kas šiuo metu ten skambina. Dėl tų pačių priežasčių kai ir Tu, todėl ne -- ne tik tau taip atsitiko. 

Žinutė parašyta: 2010-07-26 13:41:04 | Nuoroda
Uncle_Sam rašė:

Tai, kad niekur nėra žalios diagramos??? Net VU teisėje

Tai ko gero duomenys apie pasirašytas sutaris dar nepateikti diagramose, neatnaujinta informacija, taip sakant.

O kas dėl fakto, kad kai kur tik vienetai buvo pakviesti, atkreipkit dėmesį į tai ar jūsų diagrama pateikia informaciją apie vf ar vnf vietas. Vf vietų šėmet kai kur ir tebuvo vienetai. Kitais atvejais, tarkim VU, daugumoje specialybių yra vos pora mokamų vietų, nes pastarasis univeras daugiausia krepšelių susižėrė.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 13:48:21 | Nuoroda
Uncle_Sam rašė:

O jei mokyklos puslapyje nėra info apie skirtų vf kepšelių skaičių, daugiau niekur to negalima sužinot?

Nežinau. VU tai pateikia duomenis apie tai, o vat kiek bamdžiau ieškoti duomenų apie kitų univerų sitaciją, tai nieko nepavyko rasti.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 14:26:35 | Nuoroda
Nieko cia nera rašė:

Sveiki. Taip susiklostė, kad šiemet laikytų egzaminų rezultatų nepakanka įstoti ten kur noriu, tad nusprendžiau perlaikyt juos kitais metais. Ka reikėtų daryti? Eiti į pabaigtą savo vidurinę? Beje įstojau ten kur nenorėjau, bet nemokamai, tai galvoju pasimokyt semstrą ir jei nepatiks - mest. Ar bus galima laikyti brandos egzaminus po metimo? Ar jiems registruotis jau dabar reikia būtinai?

Registruotis turėsi savo miesto paskirtoj bazinėj mokykloj, kuri bus paskelbta, kai tam ateis laikas. Registruotis reiks tik po Naujų metų. Studentas yra laisvas žmogus, todėl net ir studijuojant galėsi kreitis dėl VBE perlaikymo jei tik to nori.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 17:17:45 | Nuoroda
naktine rašė:

Pataisykite mane jeigu aš klystu -2-oji diagrama rodo konkrečią specialybę, paskutinis pakviesto stojančiojo rodyklė yra tikrai toliau negu mano balas. stojau į tą pačią spec. 1-u prioritetu į VF, antrą mokamą įrašiau.  Neakivaizdinio ten nėra...

1-oje diagramoje matau "Stojančiųjų balai krypčių grupėje "1.1.4. socialinių mokslų studijų sritis " - ten bendra soc. mokslų diagrama?

Nieko nebesuprantu... o rašydama postą matau, kad ryte mano matytos diagramos kažkodėl pakito  Nes ryte dar padariau print screen'ą... Nu mistikų mistiką

Jei rašo, kad bendra, reiškia bendra. Vat aš turiu konkretesnę diagramą, skirtą vienos vienintelės studijų programos, vnf vietų daliai. Ir ką gi -- joje aiškiai pavaizduota, kad paskutinio kviečiamo studijuoti asmens KB -- 17.12, maniškis -- 17.96. Kvietimo negavau.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 17:30:30 | Nuoroda
naktine rašė:
Ad Absurdum rašė:

Jei rašo, kad bendra, reiškia bendra. Vat aš turiu konkretesnę diagramą, skirtą vienos vienintelės studijų programos, vnf vietų daliai. Ir ką gi -- joje aiškiai pavaizduota, kad paskutinio kviečiamo studijuoti asmens KB -- 17.12, maniškis -- 17.96. Kvietimo negavau.

koks prioritetas?

Antras.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 17:37:19 | Nuoroda
kristalas KK rašė:

nesigaudau as tose diagramose :((

pvz:antroji diagrama."sutarciu pasirasymo eiga diagramose".rozinis fonas tai reiskia, kiek pakviestuju. o tai kaip issryskinta, kad jau pasirase sutartis? 

Pasirašytas sutartis vaizduoja žalia (žalia, berods, ten) spalva, bet šie duomenys, akivaizdu, dar nepateikti.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 17:43:21 | Nuoroda
busimoji rašė:
kristalas KK rašė:

nesigaudau as tose diagramose :((

pvz:antroji diagrama."sutarciu pasirasymo eiga diagramose".rozinis fonas tai reiskia, kiek pakviestuju. o tai kaip issryskinta, kad jau pasirase sutartis? 

tik treciadieni bus aisku kiek pasirase,juk iki tada turi pasirasyt sutarti tie,kurie istojo. Taigi sia skilti ti treciadieni ir pamatysim

Na, bet juk duomenys kasdien galėtų būt atnaujinami. Tai yra šiandien galėjo būt pateiktas šeštadienį pasirašytų sutarčių skaičius, rytoj -- šios dienos sutarčių realizacija. Bet tam , aišku, noro ir pastangų reikia. Nemanau, kad LAMA to imtųsi.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 20:46:13 | Nuoroda

Nesinori būti per didele egocentrike ir kurti atskiros temos savo problemai nagrinėti, todėl dar kartą pasireikšiu šioje. O ir į temą.

Taigi, susiklostė tokia situacija, kad LAMOS diagrama nurodo mažesnį paskutiniojo pakviestojo studijuoti konkursinį balą nei kad yra manasis. Kvietimo studijuoti aš negavau. Kažkas čia minėjo, kad Lama paaiškino tokį reiškinį teigdama, kad jog tai ištestinių studijų balas. Taip nėra. Man pateikta diagrama atspindi ne tik kad konkrečios studijų programos, priėmimo į valstybės nefinansuojamas vietas konkursinius balus, bet ir tai, jog tai vien nuolatinių studijų rezultatai. Tai liudija ne tik NL ženklas prie rodyklės, nurodančios paskutiniojo kviečiamo studijuoti KB, bet ir faktas kad ištęstinių studijų šioje studijų programoje VU paprasčiausiai NĖRA. Taigi, Lamos paiteisinimas paaiškinimas šiuo atveju niekinis.

Kaip aiškintis ir spręsti tokią situaciją? Lama mane daugmaž ignoruoja.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 22:58:53 | Nuoroda
hmmm rašė:

padarykit  prnt scr savo diagramu kam nesunku ir parodykit...

Rodau:

/