Vartotojo Sky eyes pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-07-16 10:45:29 | Nuoroda
saeure rašė:

Nu čia dabar??
 

Citata iš delfi straipsnio:
Tačiau aukštosiose yra studijų programų, kurios kol kas nevilioja beveik nieko. Vien universitetuose yra apie 40 programų, kurių pirmu pageidavimu kol kas nepasirinko nė vienas stojantysis. Tarp jų – dalis egzotiškesnių filologijos programų (skandinavų filologija), meno programų (trombonas, klarnetas), socialinė politinė filosofija, aplinkotyra, net matematika ir informatika, fizika ir informatika, medicinos technologijos, skulptūra.

www.delfi.lt/news/daily/education/stojantieji-plusta-i-medicina-ekonomika-ir-teise.d?id=47543719

Kaži iš kur jie traukia tokią nesąmoningą informaciją...

 Nu cia tai nesamone, netikiu. Arb agal lyginant su kitom filologijom cia maziau pasirinko pirmu nr. Bet jei taip, tai mum tik geriau, jei pavyzdžiui mūsų tik tiek, kiek forume :D

Žinutė parašyta: 2011-07-17 23:27:50 | Nuoroda
Piggy rašė:

O sakykit, kokio KB reikia norint ten istoti?

 Niekas to nežino ir visi tik spėlioja, bet bus labai aukštas :)

Žinutė parašyta: 2011-07-22 07:59:53 | Nuoroda
Govinda rašė:

Jei mano žinios teisingos, į abi šias specialybes priima tik po 8 žmones?.. Beje, įdomu, su kokiais KB stojat. :) Mano - 20,06

 Į norvegų ar švedu pirmu ?

Žinutė parašyta: 2011-07-22 22:44:58 | Nuoroda
royalgary rašė:

 nesupykit uz pasakyma, bet kokio velnio su egzaminu rezultatais, tokie kaip kai kuriu is cia esanciu stoti i svedu kalba? nebutu paprasciau vaziuoti i svedija ir nemokamai ja mokytis + dirbti ir dar pagyventi normaliai..? o jus dabar norit kankintis univere 4 metus tam, kad ..? niekam! :) 

 Aš tai pvz siunčiau dokus ir į Švediją, bet ten mokyčiaus international relations, kas nelabai mane traukia, o važiuot ten tik dėl to , kad lb patinka Švedija , būtų kvaila :) Bet jei nepriims čia, teks važiuost (aišku jei ir ten priims) :D Viską parodys 26 d. , taip jau atsibodo laukimas..

Žinutė parašyta: 2011-07-22 23:38:05 | Nuoroda
vilijaba rašė:
royalgary rašė:

 nesupykit uz pasakyma, bet kokio velnio su egzaminu rezultatais, tokie kaip kai kuriu is cia esanciu stoti i svedu kalba? nebutu paprasciau vaziuoti i svedija ir nemokamai ja mokytis + dirbti ir dar pagyventi normaliai..? o jus dabar norit kankintis univere 4 metus tam, kad ..? niekam! :) 

 Realiai mąstant apie kalbos studijavimą ir įgytų žinių tiesioginį panaudojimą profesiniame gyvenime (t.y. dirbant vertėju ar užsiimant kita su vertimu susijusia veikla), studijuoti Lietuvoje atrodo logiškiau, nes: 1) užsienio kalbos mokaisi per savo gimtąją ir natūraliai jas sieji; tuo tarpu, tarkim, švedų kalbos mokymasis Švedijoje, vyktų per dar kitą užsienio kalbą, greičiausiai anglų, ir tai dvigubai apsunkintų procesą; 2) studijuodamas Lietuvoje neišvengiamai mokaisi ir lietuvių kalbos, todėl turtėja kalba ir žodynas, o tai iškart suteikia tvirtesnius pamatus kokybiškam vertimui; 3) gyvendamas ir studijuodamas Lietuvoje gali žymiai lengviau surasti tiesiogiai su studijomis susijusį darbą (t.y. vertimas iš švedų į lietuvių ir atvirkščiai); 4) užsienio kalbą išmokti savo šalyje yra saugiau (t.y. nėra kultūrinio šoko, mokomasi nuo nulio, palaipsniui ir panašiai), bet šitą punktą taikau tiems, kurie nemėgsta rizikos ir didelių pokyčių.

Tiesą sakant, matau daug pranašumų mokytis kalbą būtent toje šalyje, kur ja kalbama, ir, savaime suprantama, Skandinavijos šalių švietimo sistema ir gyvenimo lygis su Lietuva nepalyginamas, bet nėra priežasties taip nuvertinti studijavimo Lietuvoje. Ir tuo labiau sakyti, kad keturi metai universitete būtų praleisti visiškai veltui.

 Tiesa, tikrai nereikia nuvertinti visko Lietuvoje. Nežinau apie kitas programas, bet mane domino tik skandinavistika todėl tuo ir labai domėjaus, taigi čia dėsto daug dėstytojų iš Skandinavijos šalių, įdomios paskaitos, be to atnaujino studijų programą, studentų naudai ir taip pat svarbiausia (čia aišku kaip kam gali atrodyt) labai perspektyvios studijos :)

Žinutė parašyta: 2011-07-23 13:18:49 | Nuoroda
royalgary rašė:

Ne visi nori studijuot verslo vekonomiką ar pan. dalykus Švedijoj anglų kalba. Kitų specialybių angliškai bakalauro beveik nėra. Kam "kankintis", o kam bus labai naudinga... Tik visada atsiras žmonių, kurie to niekada nesupras.

As turejau galvoje, ar nevertetu vaziuoti i Svedija, ten eiti i kalbu kursus, kurie nemokami (pataisykti, jei klystu, nes dabar jau nebeatmenu) ir ismokti svedu kalba? Be to, kaip gyvendamas kokioje nors salyje neperimsi tos salies kulturos, paprociu, tradiciju, nesidomesi salies istorija, politika bei geografija? Nebent esi viskai tuscias ir bukas zmogus... 

_______________________________________________________________________

1) užsienio kalbos mokaisi per savo gimtąją ir natūraliai jas sieji; tuo tarpu, tarkim, švedų kalbos mokymasis Švedijoje, vyktų per dar kitą užsienio kalbą, greičiausiai anglų, ir tai dvigubai apsunkintų procesą;

Turbut neatkreipet demesio i pirmaji mano pranesima, jog "kokio velnio eiti studijuoti kalba su tokiais egzaminu rezultatais?"... Taigi, jei is anglu vbe beveik kiekvienas, kuris stos i skandinavistika gavo po 90+, tai kokios bedos su anglu kalba? 

2) studijuodamas Lietuvoje neišvengiamai mokaisi ir lietuvių kalbos, todėl turtėja kalba ir žodynas, o tai iškart suteikia tvirtesnius pamatus kokybiškam vertimui;

Jei per tuos metus kol universitete studijuosi sutvirtes tavo lietuviu kalbos zodynas, tai po to kai baigsi universiteta, pradesi dirbti (jei niekas nepasikeis, didele tikimybe, kad skandinavijos salyse) galesi tik pasvajoti, kaip gerai kazkada mokejai lietuviu kalba... Trumpai tariant, cia ne priezastis studijuoti Lietuvoje skandinavistika...

3) gyvendamas ir studijuodamas Lietuvoje gali žymiai lengviau surasti tiesiogiai su studijomis susijusį darbą (t.y. vertimas iš švedų į lietuvių ir atvirkščiai);

Darbo rinkos atzvelgiu taip, cia didelis pliusas studijuoti toki dalyka, bet tai dar vienas didelis ir puikus darbas (kaip ir kai kurie) uz niekine lietuviska alga, tad ar verta cia buti..? 

4) užsienio kalbą išmokti savo šalyje yra saugiau (t.y. nėra kultūrinio šoko, mokomasi nuo nulio, palaipsniui ir panašiai), bet šitą punktą taikau tiems, kurie nemėgsta rizikos ir didelių pokyčių.

Tiesą sakant, matau daug pranašumų mokytis kalbą būtent toje šalyje, kur ja kalbama, ir, savaime suprantama, Skandinavijos šalių švietimo sistema ir gyvenimo lygis su Lietuva nepalyginamas, bet nėra priežasties taip nuvertinti studijavimo Lietuvoje. Ir tuo labiau sakyti, kad keturi metai universitete būtų praleisti visiškai veltui.

Veltui. O kodel? Mano argumentas butu toks - jei mokykloje buvai pirmunas, egzus islaikei 90+, bet pasirinkai studijuoti specialybe, su kuria veliau geriausiu atveju busi gidas, vertejas ar vadybininkas, tai jus nemokat svajoti arba tiesiog bijot.. :/ jauni pensininkai...

Apibendrinant, noriu pasakyti, jog issakydamas savo nuomone, nieko nenorejau izeisti ar sumenkinti, tiesiog man, ziurint is salies, atrodo, jog zmones, kurie gerai raukia dalyka galetu pasiekti daug daugiau negu tik buti vertejais.. Kaip cia kazkas sake, kad ne visiems lemta buti verslininkais - yra daugybe kitu geru dalyku, tiesiog reikia pasidometi, o ne apsistoti ties viena ir eiti su minia..

Anyways, ne man jus mokyti, nes pagal egzaminu rezultataus, kokius cia matau, jus visa galva uz mane protingesni, bet kai pradedat daryti savarankiskus sprendimus, tuomet as galvoju, kad nieko jus neprotingesni.. :) 

 Net nežinau ką ir pasakyt. Mano atveju, šiemet aš bandau visur stot, bet kaip minėjau labiausiai noriu VU studijuot skandnavistiką. Tiesiog yra žmonių, kuriuos traukia kalbos, tai kam tada studijuot kažą kitką tarkim Švedijoj.Aš jau 3 metus domėjaus, ten nėra jokių galimybių studijuot pačią švedų užsieniečiui, o kursus galima ir LT lankyt, pavyzdžiui aš VDU metus lankiau norvegų kalbos kursus, man labai patiko, supratau ,kad tikrai noriu studijuot kalbą,tuo tarpu studijuodama pačią politiką vos ne vem vertė, dėstytojas norvegų parašė rekomendaciją ir patekau į kursus čia pačioj NO, kur dabar ir esu. Labai faina čia viską pamatyt ir tt, bet gyvent aš čia tarp nesavų nenorėčiau,bet aišku jei kitų galimybių nelieka, su darbu LT prastai, tai belieka emigruot. Bet čia tik mano nuomonė, nors ir ką besakytum, visi žmonės skirtingi, vienus tik ir traukia išlėkt iš LT, man pvz būtų lb sunku gyvent kitoj šaly ir studijuot tas  teises, ekonomikas. Sakykit ką norit, bet kol kas ,kol situacija LT nesikeičia, skandinavų kalbos specialistu būt yra labai perspektyu net ir Lietuvoj.

Žinutė parašyta: 2011-07-23 20:10:03 | Nuoroda
Bulius rašė:

Na, ar dar norite mokytis norvegų kalbos, po įvykio, sukrėtusio šalį?

 Noriu :) Beje, aš esu pačioj Norvegijoj.

Žinutė parašyta: 2011-07-25 16:11:58 | Nuoroda

Laba diena,

Gal galite pasakyti kur tiksliai reikia eiti dėl sutarties nutraukimo VDU? Ir koks darbo laikas, labai ačiū.

Žinutė parašyta: 2011-07-25 18:14:29 | Nuoroda
nepavojinga rašė:

  Nežinau ar kas jau atsakė apie 120lt, kuriuos reiks sumokėt nuvažiavus į univera/kolegija, bet jums turiu tikslią info :)

 

[email protected] 
Laba diena,
įmoka mokama į banką. Kai ateinate pasirašyti sutarties, sumokėtos įmokos kvitą jau turite atsinešti.

 O gal žinai kur reikia rasti visus banko duomenis, kam mokėt ? :)

Žinutė parašyta: 2011-07-25 18:45:28 | Nuoroda
Boombling rašė:

 Nutilo kažko taip visi :D kas kiek pageidavimų rašėt? :]]

 1. Norvegų kalba

2.Švedų kalba

 :D

O del VU politikos mokslų, tai su tokiais balais 30 būt tikrai viskas tvarkoj :D Ten dar ne tokių prisirenka.

Žinutė parašyta: 2011-07-25 19:28:46 | Nuoroda
Kirstuke rašė:
Lady rašė:
Kirstuke rašė:
Lady rašė:

Na, man tai su balu 19.64, tikrai yra ko bijot: ))) 

 :DDDDDDDDDDDDDD APSIMYSIU

tikraaaai yra ko bijot.

Tikrai nenorėčiau to pamatyt:)))

 

 nu bet mergaite, tu juokini  :D su tokiu balu teisej gali rami buti, o ka jau kalbet apie kokia filologija. tavo vietoj buciau rami kaip Belgija. :D

 

 Nu aš ir manau, kad ji gali būt rami, bet žinok čia nuo specialybės priklauso. Pvz politikos mokslai VU su tokiu balai jau praktiškai neįstojai, į skandinavistiką panašiai, mano balas 19,94 ir aš tikrai nesimaivant ir tt. bijau , kai pamačiau kokie kitų balai stojančių (virš 20 ), ir kai priima tik žmones :)

Žinutė parašyta: 2011-07-25 19:33:33 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:

Žmonės su 19,60 bijo neįstot į anglų, o aš su savo 19,34 dar tikiuosi :D :D :D :/

 Tai reikia tikėtis, bet aš pvz žiauriai bijau dėl skandinavistikos, žinai kokia ten situacija, virš 20 balai ..

Žinutė parašyta: 2011-07-25 19:38:19 | Nuoroda
Kirstuke rašė:
Sky eyes rašė:
senas_von_krienas rašė:

Žmonės su 19,60 bijo neįstot į anglų, o aš su savo 19,34 dar tikiuosi :D :D :D :/

 Tai reikia tikėtis, bet aš pvz žiauriai bijau dėl skandinavistikos, žinai kokia ten situacija, virš 20 balai ..

 Bet blemba, is kur tokiu pritraukia? Olimpiadininkai ar is egzu po 101 gave? Nu rmt, nesamone cia. Kazkokie ateiviai stoja su tais 20+ :D

 Ne ateiviai, tiesiog pvz mano 19,94 egzai - 91.100.98. Tai kiti visus virs 95 turi ir gaunasi virs 20, jei normaliai vietų skandinavistikoj būtų, tai kitaip kalbėčiau, bet kai 8 vietos.. tai jas ir gali užimt visi virš20.

Žinutė parašyta: 2011-07-25 19:39:07 | Nuoroda
eglukas rašė:

 ooch .. reiksia skandinavistika man be sansu,,;////

 O koks kb?

Žinutė parašyta: 2011-07-25 19:48:22 | Nuoroda
Kirstuke rašė:
Sky eyes rašė:
Kirstuke rašė:
Sky eyes rašė:
senas_von_krienas rašė:

Žmonės su 19,60 bijo neįstot į anglų, o aš su savo 19,34 dar tikiuosi :D :D :D :/

 Tai reikia tikėtis, bet aš pvz žiauriai bijau dėl skandinavistikos, žinai kokia ten situacija, virš 20 balai ..

 Bet blemba, is kur tokiu pritraukia? Olimpiadininkai ar is egzu po 101 gave? Nu rmt, nesamone cia. Kazkokie ateiviai stoja su tais 20+ :D

 Ne ateiviai, tiesiog pvz mano 19,94 egzai - 91.100.98. Tai kiti visus virs 95 turi ir gaunasi virs 20, jei normaliai vietų skandinavistikoj būtų, tai kitaip kalbėčiau, bet kai 8 vietos.. tai jas ir gali užimt visi virš20.

 Briedas... 8 vietos... tada kam kankintis jei ne 20+ turi.. :D

 Nu matai, aš viliuos į kažkurią iš dviejų kalbų įstot, švedų ar norvegų, tai jau 16 vietų :D

Žinutė parašyta: 2011-07-25 19:53:24 | Nuoroda
Kirstuke rašė:
Sky eyes rašė:
Kirstuke rašė:
Sky eyes rašė:
Kirstuke rašė:
Sky eyes rašė:
senas_von_krienas rašė:

Žmonės su 19,60 bijo neįstot į anglų, o aš su savo 19,34 dar tikiuosi :D :D :D :/

 Tai reikia tikėtis, bet aš pvz žiauriai bijau dėl skandinavistikos, žinai kokia ten situacija, virš 20 balai ..

 Bet blemba, is kur tokiu pritraukia? Olimpiadininkai ar is egzu po 101 gave? Nu rmt, nesamone cia. Kazkokie ateiviai stoja su tais 20+ :D

 Ne ateiviai, tiesiog pvz mano 19,94 egzai - 91.100.98. Tai kiti visus virs 95 turi ir gaunasi virs 20, jei normaliai vietų skandinavistikoj būtų, tai kitaip kalbėčiau, bet kai 8 vietos.. tai jas ir gali užimt visi virš20.

 Briedas... 8 vietos... tada kam kankintis jei ne 20+ turi.. :D

 Nu matai, aš viliuos į kažkurią iš dviejų kalbų įstot, švedų ar norvegų, tai jau 16 vietų :D

 Reik tiketis kad laime nusisypsos :D VISIEMS RYTOJ! :D

 Jo sėkmės, o tu kur stoji?

Žinutė parašyta: 2011-07-26 13:06:29 | Nuoroda

Neistojau.. net nebezinau ka galvot, nesiseka gyvenime visiskai.. 3 metus svajojau, praeitais metais galimybes stot net nebuvo, o siemet neistoji su beveik 20 balu.

Žinutė parašyta: 2011-07-26 13:23:18 | Nuoroda
atvirkštukė rašė:
Sky eyes rašė:

Neistojau.. net nebezinau ka galvot, nesiseka gyvenime visiskai.. 3 metus svajojau, praeitais metais galimybes stot net nebuvo, o siemet neistoji su beveik 20 balu.

 Sunku patikėti, kad su tokiais balais neįstojai..Labai gaila, taip nuoširdžiai čia norėjai, nežinau net ką ir bepasakyti..

 Esu dabar  Norvegijoj, paskutinė diena kursų, už valandos turiu pristatyt savo temą, nežinau net ar sugebėsiu, žodžiai gerklėj stringa, verkti tik norisi..

Žinutė parašyta: 2011-07-26 13:31:28 | Nuoroda
Guvilė rašė:
Sky eyes rašė:
atvirkštukė rašė:
Sky eyes rašė:

Neistojau.. net nebezinau ka galvot, nesiseka gyvenime visiskai.. 3 metus svajojau, praeitais metais galimybes stot net nebuvo, o siemet neistoji su beveik 20 balu.

 Sunku patikėti, kad su tokiais balais neįstojai..Labai gaila, taip nuoširdžiai čia norėjai, nežinau net ką ir bepasakyti..

 Esu dabar  Norvegijoj, paskutinė diena kursų, už valandos turiu pristatyt savo temą, nežinau net ar sugebėsiu, žodžiai gerklėj stringa, verkti tik norisi..

 Gal tau vertėtų bandyti kitais etapais? Esu įsitikinusi,kad dabar jie atrinko tik geriausius ir pasiliko rezervą kitiems etapams. Arba švedų, tikrai mažesnis konkursas. Be to, išmoksi ir švedų, ir norvegų vis tiek.

Bet iš kur sužinoti, ar bus tuose kituose vietų?? Per pažįstamus šiand turėčiau sužinot, kelinta buvau po brūkšnio, beje aš ir į švedų neįstojau.. Mano balas buvo 19.94 , tai net nžn , gal dar prieš mane daugybė žmonių liko..

Žinutė parašyta: 2011-07-26 17:49:51 | Nuoroda
Niekonepažįstu rašė:

aš į švedų irgi įstojau:)

 O koks tavo balas buvo, gal zinai koks maziausias buvo ??