Vartotojo Pride pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-19 11:35:50 | Nuoroda
DeviantMe rašė:
Pride rašė:
DeviantMe rašė:

Kokie univerai firm/insurance?

Sheffield/Surrey

Geeras, taip ir maniau, kad Sheffield bus ;D

Kodel? Ju molekulines biologijos fakulitetas turi laaaabai gera reputacija :)

Žinutė parašyta: 2011-06-19 11:37:50 | Nuoroda
dovi rašė:

Nesamonė dėl tos atrankos.., dar kai čia rašė kažkas, kad skaitė knygoje, kad yra ir kryptingosios ir išsiskiriančios atrankos požymių ;/

Siaip pagal rusies apibrezima, kuri mums reikai zinoti, kaikurios kikiliu rusys istikro nera skirtingos :D Vienu zodziu, NEC'as eilini karta irode esantis loxu biuru :)

Žinutė parašyta: 2011-06-19 12:02:54 | Nuoroda
DeviantMe rašė:
Pride rašė:
DeviantMe rašė:
Pride rašė:
DeviantMe rašė:

Kokie univerai firm/insurance?

Sheffield/Surrey

Geeras, taip ir maniau, kad Sheffield bus ;D

Kodel? Ju molekulines biologijos fakulitetas turi laaaabai gera reputacija :)

Girdėjau, kad geras :) dėl kurso, kai parašei, kad stoji į biochemiją ir genetiką iškart apie šitą pagalvojau, nes jie turi nemažai tokių jungtinių kursų, be to, gi geras univeras.

Tokiu sujungtu kursu turi daugelis universitetu, bet jie turi gera reputacija + kurso programa man labai patinka :)

Žinutė parašyta: 2011-06-19 12:12:21 | Nuoroda
infyou rašė:
Light Arus rašė:

nu gerai ,bet BUVO SKIRTINGOS SĄLYGOS

Seip jau skirtingos salygos yra viena is priezasciu vykti isskirianciajai atrankai,o kryptingajai atrankai vykti reikia,kad aplinkos salygos keistusi,o ne kad jos butu skirtingos.

Isskiriancioji atranka veikia POPULECIJA, o ne RUSI.

Žinutė parašyta: 2011-06-19 14:56:06 | Nuoroda
infyou rašė:
Light Arus rašė:

Kiekvienoje saloje vis kitokios sąlygos. Tai jei būtų išskiriančioji , tai vienoje saloje gyventų ne vieno fenotipo, o keletos fenotipų ar rūšių kikiliai.

As sutinku,kad cia isskiriancioji gal ir nelabai tinka,nes kikiliai gyvena skirtingose salose (nors velgi,kiek zinau,ten yra salynas...tai gal cia galima traktuoti butu kaip ir vos ne ta pacia vieta) bet prie ko cia kryptinga...kryptingosios atrankos apibrezimas,mano nuomone,cia visai netinka..

Svarbiausius zodzius paryskinau.

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:23:23 | Nuoroda

Palaikyciau NachNacha, bet tingiu :D Ai, bala nemate. Tai kazkas sako, kad VBE yra vien tik sekmes reikalas ir ten nereikai ziniu? :D Tai gal dar pasakyk, kad medicinoj kaliku nera. 

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:25:45 | Nuoroda
Justėėė rašė:
NachNachas rašė:

Dabar viską suprantu, kai pašaukimo nėra, tai tik kvaili balai bei pinigai ir rūpi. Tuomet sėkmės stojant ir mokantis universitete, kuriame reiks praleist didžiąją savo gyvenimo dalį. :) Žinok šiuo metu tiek apie stojimus, priėmimus, nepriėmimus ir apie pačią mediciną žinau tikrai daug daugiau negu tu, taip kad man visiškai dzin kiek aš gavau iš tų egzaminų, ir čia pasisekė ar nepasisekė, koks skirtumas, džiaugiuos už visus norinčius ir patenkančius čia, kad ir kiek jie gavo. :)

O kas yra pašaukimas? "Nuo penkių metų norėjau būti gydytoju." visiškai nepašaukimas čia, o tėvų įtaka. Tas penkiametis vaikas nė nesupranta ką gydytojas turi daryti.

Neturiu nei tėvų, nei senelių gydytojų, o svajojau nuo pat mažų dienų kokia gera gydytoja aš būsiu, visi žinojo, kad stosiu į medicina ir niekas net neabejojo, jeigu pernai bučiau neįstojus į mokama, buciau siemet vel bandzius ir taip kasmet kol buciau istojus. :) Ne pinigai visu svarbiausi, kad ir kiek susimokesiu uz savo mokslus vis tiek busiu laiminga kad esu ten kur noriu, padirbus su zmonemis, padejus jiems tik dar karta isitikinau esu savo vietoje, stai kas yra pasaukimas. :)

O budama penkiu metu tu bent zinojai, ka daro medikai, ar buvo tiesiog "Jie gelbeja zmones" tipo zinios? Ar budama maza vaziuodavai pas senelius paziureti skerdziamas kiaules, pasiknaisioti ju viduriuose, kanors nusipiesti? Ne? tada as nematau cia pasaukimo.

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:33:59 | Nuoroda
Justėėė rašė:
Pride rašė:

Palaikyciau NachNacha, bet tingiu :D Ai, bala nemate. Tai kazkas sako, kad VBE yra vien tik sekmes reikalas ir ten nereikai ziniu? :D Tai gal dar pasakyk, kad medicinoj kaliku nera. 

Aš nesakau, kad žinių nereikia, tačiau ne visiems pasiseka, dažnai nervai sutrukdo. Sakau tai jog, VBE neturi įtakoti svajonių ir užsibrežto tikslo siekimo. O apie medikus, tai patikėk ne visi yra kalikai, tikrai. ;)

Nezinau, kad nevisi medikai yra kalikai, bet jeigu TIKRAI jaustum pasaukima medicinai butum laisvalaikiu sedejus prie gyvunu lavoneliu, mesinejus juos, mokykloje po pamoku dirbtum papildomai, galiausiai net su paprasciausiu mikroskopu kazkokius prieparatus stebetum ir paisytum, daznai sunku suprasti organizme vykstancius procesus be chemijos, tad butum pati pasidomejus ta chemija ir butent TAIP ateina zinios ir VBE kad ir kaip jaudintumeisi butum jas panaudojusi, o nesedetum su 40% vos i mokama istojusi ir nevaidintum kokia tu "kieta".

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:38:37 | Nuoroda
Light Arus rašė:

Aš maždaug tokių metų kraują iš kiaulės krūtinės semdavau :D

Manasi situacija ir pas mane :D Iki siol atsimenu, kaip senele i kazkoki metalini bliuda sudejo visus kiaules organus, o as kiekviena ju apziurinejau :d Budamas 10 metu jau turejau nusipaises visus tuos organus :)

Juste -> o tai kliutis, kad ne kaime gyveni? Negi tiap sunku iseiti i lauka ir, kad ir tuos pacius paukstelius pastebeti? Manai, kad kiti, kurie stoja i medicina niekada gyvenime nebuvo iseje gamtos stebeti? Mane nuo pat vaikystes zavejo viskas, kas gyva. Negi tu neturi poros litu ir negali nusipirkti, kad ir kokios kiaules sirdies turguje? Galisausiai negi tevai nevalgo zuvu? Negi taip sunku paimti tu zuvu organus, kai mama mesineja ir apziureti? Nebutina kiaules auginti.

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:42:21 | Nuoroda
Justėėė rašė:

Sakyčiau kažkas per daug filmų prisižiūrėjęs, įstojau tikrai ne vos vos, bet palaukime rezultatų ir pažiūrėkim kas ir kaip bus kai pačiam ateis laikas stoti. Gal netyčia bus taip, kad aš iš tavęs nemokamą vietą atimsiu ir pasiziuresim kas tada juoksis paskutinis. :) o kad medicinoje esu kietesne, tai gali gincitys kiek nori, bet to nepaneigsi. ;)

TV jau 9 menesiai atjungtas, vis tingiu prijungti :D Gal, bet kokia tikimybe? Ir isvis, as stoju i medicina tik tam, kad KITUS paerzinti :) Klausi kam medikui skrosti kiaules ir kapstytis po ju vidurius. Stai tau atsakymas - kuo kiaule skiriasi nuo zmogaus? Zmogus organu neturi? jo organai kitokios sudeties? o gal medikai neoperuoja zmoniu? Man atrodo, kad visas tavo pasaukimas kiles is vaikisko "noros gelbeti dedes ir tetas". 

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:44:31 | Nuoroda
Justėėė rašė:
Pride rašė:
Light Arus rašė:

Manasi situacija ir pas mane :D Iki siol atsimenu, kaip senele i kazkoki metalini bliuda sudejo visus kiaules organus, o as kiekviena ju apziurinejau :d Budamas 10 metu jau turejau nusipaises visus tuos organus :)

Juste -> o tai kliutis, kad ne kaime gyveni? Negi tiap sunku iseiti i lauka ir, kad ir tuos pacius paukstelius pastebeti? Manai, kad kiti, kurie stoja i medicina niekada gyvenime nebuvo iseje gamtos stebeti? Mane nuo pat vaikystes zavejo viskas, kas gyva. Negi tu neturi poros litu ir negali nusipirkti, kad ir kokios kiaules sirdies turguje? Galisausiai negi tevai nevalgo zuvu? Negi taip sunku paimti tu zuvu organus, kai mama mesineja ir apziureti? Nebutina kiaules auginti.

O as nesuprantu, is kur tu žinai, ka as darydavau vaikysteje? is kur žinai, kad taip nebuvo? Tame ir esme kad tu nieko nezinai, kad tu visiskai nezinai kaip as norejau ir kaip as to siekiau, taip kad geriau savo nuomone pasilaikyk sau apie paukstukus ir zuvytes. ;)

Nes jeigu butum norejusi studijuoti medicina nuo pat mazu dieneliu butum pasiknaisiojusi po organus :) Is tavo pasisakymu atrodo, kad visas noras studijuoti medicina baigiasi ties klausimu "O ka padarei savarankiskai?"

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:45:27 | Nuoroda
Justėėė rašė:

Beje, kiaulės širdžių pirkti nereikia, preparavimo burelyje jų pilna visokiausių, ir dirbk su jom kiek tik nori, ir prie kuno eini, ziuri, susipazysti. :) kol neistojai ir nedalyvauji universiteto gyvenimo tai truputi sunku suvokti.

jeigu dar nesupratai as kalbejau ne apie UNIVERSITETA, o apie mazas dienas, kai niekas 12 meciu pypliu neileidzia i morgus :)

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:50:38 | Nuoroda
Justėėė rašė:
Pride rašė:
Justėėė rašė:
Pride rašė:
Light Arus rašė:

O as nesuprantu, is kur tu žinai, ka as darydavau vaikysteje? is kur žinai, kad taip nebuvo? Tame ir esme kad tu nieko nezinai, kad tu visiskai nezinai kaip as norejau ir kaip as to siekiau, taip kad geriau savo nuomone pasilaikyk sau apie paukstukus ir zuvytes. ;)

Nes jeigu butum norejusi studijuoti medicina nuo pat mazu dieneliu butum pasiknaisiojusi po organus :) Is tavo pasisakymu atrodo, kad visas noras studijuoti medicina baigiasi ties klausimu "O ka padarei savarankiskai?"

Ka as padariau savarankiskai? nuo mazu dienu tampydavau visus po muziejus, kad galeciau pamatyti, nuo mazu dienu kalbejausi su gydytojais apie ju darba, isklausinejau viska iki smulkmenu, nuo mazu dienu jau net nesukaiciuosiu kiek suniuku gimdymu esu priemusi pati, kiek operaciju maciau, nes buvau nagla ir isiprasydavau ten kur noredavau. :)

Vienintelis rimtesnis uzsiemimas - dalyvavimas operacijose. Na, dar suniukai. Bet man sunku patiketi, kad ziurejai, kaip pjaustomi kiti zmones, bet nenorejai pamatyti, paliesti ir pati papjaustyti tikru organu.

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:54:00 | Nuoroda
Justėėė rašė:
Pride rašė:
Justėėė rašė:

Beje, kiaulės širdžių pirkti nereikia, preparavimo burelyje jų pilna visokiausių, ir dirbk su jom kiek tik nori, ir prie kuno eini, ziuri, susipazysti. :) kol neistojai ir nedalyvauji universiteto gyvenimo tai truputi sunku suvokti.

jeigu dar nesupratai as kalbejau ne apie UNIVERSITETA, o apie mazas dienas, kai niekas 12 meciu pypliu neileidzia i morgus :)

Kad suvokciau kur noriu studijuoti, po zarnas kuistis man nereikejo ir turguje pirktu sirdziu ziurineti bei tyrineti taip pat. ne visiems tas noras pasireiskia sitaip, o jei esi taip susidomejes gyvunais tai gal vertetu apie veterinarija pagalvot, nes kiek zinau ten labai reikia tokio pasaukimo, juk ne visi gali dirbti su gyvuneliais. :)

O tai kur tavo "pasaukimas" medicinai tada pasireiskia? Gulejimas ant grindu pas kazka tuse kominej buklej ir pezejimas apie tai, kaip studijuosi medicina? Kaip kazkas taves visko ismokys? Kas liecia gyvunus, tai man kilo klausimas - jkuogi skiriasi gyvuno ir zmogaus organas? Netas organas? O gal gyvunai isvis tokiu neturi? :) Is manes prastas veterinaras, as nenoriu tokio darbo, man visada daug idomiau buvo mikropasaulis ir galimybe pavaidinti dieva, kuriant zmogiaedziu pomidorus :) Ir dar kas liecia veterinara, tai apie 90% iskvietimu daromi tam, kad uzmigdyti gyvuna :)

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:55:07 | Nuoroda
Light Arus rašė:
Justėėė rašė:
Pride rašė:
Justėėė rašė:
Pride rašė:
Light Arus rašė:

Ka as padariau savarankiskai? nuo mazu dienu tampydavau visus po muziejus, kad galeciau pamatyti, nuo mazu dienu kalbejausi su gydytojais apie ju darba, isklausinejau viska iki smulkmenu, nuo mazu dienu jau net nesukaiciuosiu kiek suniuku gimdymu esu priemusi pati, kiek operaciju maciau, nes buvau nagla ir isiprasydavau ten kur noredavau. :)

Aš prisimenu , kai dar net nėjau į mokyklą gaminau vaistus. Pavogiau iš prosenelės  ir gaminau kažkokia nesamone :D Bet farmacininku niekada nenorėjau būti:D

bet linkes i biochemija, ar ne? :D Na, kazkiek i chemija turetum buti linkes :D

Žinutė parašyta: 2011-06-19 16:08:12 | Nuoroda
Justėėė rašė:

Su žmogum kuris moka tik įžeidinėti kitus aš aplamai neturiu ką kalbėti, ir net neįsivaizduoju kaip toks žmogus galėtų būti gydytojas. 

Tavo mikropasaulis yra tavo, maniškis yra kitoks, ir tai, jog tu domiesi tuo pasauliu tikrai dar neįrodo, jog tu turi pašaukimą studijuoti mediciną. 

Tie kurie įstoja to nenorėdami, netupi po 12h ten kur jiems nepriklauso, vien tam kad norėtų pamatyti kažką naujo, jie neina ir neprašo, kad juos priimtų į darbą be atlygio, jie nekiša nosies iš bibliotekos, vien tam, kad išsilaikytų savo sušiktoj nemokamoj vietoj, už tai aš studijuodama mokamoj vietoj patiriu kur kas daugiau, pamatau kur kas daugiau ir praktikos turiu kur kas daugiau. Kad ir kaip tiems moksliukams gerai, bet aš turedama vidurkį 8, puikiai laikausi univere, ir žinau, kad su savo galva ir su savo užsispyrimu laisvai turėčiau ir 9 ir 10, bet aš esu iš tų kuri nori paliesti, pamatyti, patirti, o ne perskaityti, taip, kad ir kiek tu man įrodinėsi, kad aš neturiu pašaukimo, neįrodysi, nes ne tu lauki kitos darbo dienos priimamajame su naujais įvykiais ir naujomis situacijomis labiau už viską. Ne tu eini ir prašai gydytojų po 10 kart, kad leistų pažiūrėt kokią operaciją, nesvarbu kokia ji bebūtų. 

As sakau, kad zmogus, kuris turi pasaukima tokiai profesijai BETKOKIA kaina domesis ja savo laisvalaikiu ir jam nereikes sedeti bibliotekoje iki nakties tam, kad jis issilaikytu nemokamoje vietoje. Zinai kodel? Nes zmogus, kuris turi pasaukima DOMESIS ja, turbut geriausias to pavizdys yra mesinejimas :) Pazistu tikrai ne viena zmogus, kuris turi pasaukima nuo mazens,  jie jau budami 12 klasej mintinai zinojo kur kokia arterij, kur kokia vena, o laisvalaikiu zaidem zaidima "Atspek liga". Tokie zmones tikrai turi pasaukima, nes jie DOMISI tuo nuo mazu dienu, jie ismesineje tiek zuvu ir pauksteliu is Maximos, kad uzsimerge atpazista kur koks organas :)

Žinutė parašyta: 2011-06-19 16:09:25 | Nuoroda
NachNachas rašė:

Aš šungrybių užpilus darydavau :D

Senele gydei? :D

Žinutė parašyta: 2011-06-19 16:16:59 | Nuoroda
sanemis rašė:

Na, bet juk medicina neapsiriboja vien anatomija ar chirurgija :). Jei žmogus nemėsinėja ar ne itin domisi kūno sandara, negalime sakyti, kad jis neturi pašaukimo medicinai, galbūt jis bus nuostabus psichiatras, gydytojas genetikas ar infekcinių ligų gydytojas? 

O ar penkiametis viakas zino, kas yra psichiatras, kas yra infekciniu ligu gydytojas? Ar infekcijos plitimui suprasti nereikia kazko stebeti? Is kaiptik reikia DAUG stebeti ir reikai daug biochemijos ziniu :) Reikai zinoti, kaip veikia bakterijos, reikai daryti ekspermentus su labaratorinem ziurkem, galiausiai net garsiu zmoniu ekspermentus [pakartoti :) ir viska galima padaryti mokykloje, paprasciausiame biologijos kabinete. Nemanau, kad zmogus, norintis buti psichiatru rasytu taip, kaip raso ji, ji greiciau man ir kazkam ten kitam butu  surasiusi po 100 "ligu", kuriomis mes "sergame" :)

Žinutė parašyta: 2011-06-19 16:18:25 | Nuoroda
Justėėė rašė:

Bet kadangi tu neturi teises sakyti jog as nesidomiu ir nesidomejau tai man neidomi tavo nuomone. :) tau tikriausiai ''nachnachas'', kuris ruošiasi stot į mediciną tik tam kad turėtų gerą profesiją atrodo turintis didesnį pašaukimą,.. :) kiekvienas turi savo nuomonę, bet duodu ranką nukirst, jog tas kuris nuo mažens paukščiukus ir žuvytes mėsinėjo nebus geresnis gydytojas, nes metai praktikos universitete daug visokiausių žinių pridavė, kai pats pastudijuosi, pamatysi. ;)

Medicina ne man, mane labiau zavi galimybe pavaidinti dievuli ir sukurti zmogeedzius pomidorus :) ir dar galimybe patoblinti Ebola ^^

Žinutė parašyta: 2011-06-19 16:25:15 | Nuoroda
Justėėė rašė:
Pride rašė:
Justėėė rašė:

Bet kadangi tu neturi teises sakyti jog as nesidomiu ir nesidomejau tai man neidomi tavo nuomone. :) tau tikriausiai ''nachnachas'', kuris ruošiasi stot į mediciną tik tam kad turėtų gerą profesiją atrodo turintis didesnį pašaukimą,.. :) kiekvienas turi savo nuomonę, bet duodu ranką nukirst, jog tas kuris nuo mažens paukščiukus ir žuvytes mėsinėjo nebus geresnis gydytojas, nes metai praktikos universitete daug visokiausių žinių pridavė, kai pats pastudijuosi, pamatysi. ;)

Medicina ne man, mane labiau zavi galimybe pavaidinti dievuli ir sukurti zmogeedzius pomidorus :) ir dar galimybe patoblinti Ebola ^^

Leisk paklausti kiek tau metų? o gal tu vis dar neišaugęs iš 12os metų kai atrast viską rupedavo? Psichiatre nebusiu, bet turiu gerų pažįstamu kurie galėtų tau padėti.

O koks tau skirtumas kiek man metu? parasiau apie psichiatrus, tai dabar tokia bandysi vaidinti? :D ir zinok, kad man rupejo viska atrasti nuo pat mazu dienu ir taip, as neisaugau is to amziau :) Man visdar rupi zinoti, kas buna, kai visus chemikalus supilu i viena bliuda, kodel mes esame gyvi, kodel vieniem iki pilnos laimes uztenka komos busenos, o kitiems vis kazko mazai, o treti laime jaucia tik tada, kai suzino kazka naujo :)