Vartotojo Pride pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-25 17:03:29 | Nuoroda
ZYWIEC rašė:
Pride rašė:
ZYWIEC rašė:

Pride  medicina noretai?

Ne, nemanau, kad sugebeciau dirbti su zmonem. Nesusivaldyciau ir tyciociausi is kiekvieno paciento :d Beto, dingsta visas noras buti medikus pagalvojus apie apsiseilejusius vaikus, apsislapinusius alkoholikus ir senelius, kurie mano, kad kazkuo serga :d

Ot velnias galvojau turesiu kolega su kuriuo bus linksma diskutuot ir isgert:D

Stoji i VU ar i KMU? Jei i VU, tai zinau bent 3 idiotus, kuriuos kartais smagu pakirsinti :D 

Žinutė parašyta: 2011-06-25 18:29:12 | Nuoroda
koshkin rašė:
Cianidas rašė:
sigislab rašė:

Sveiki, norejau paklausti ar galiu duoti paraiska i Farmacijos specialybe jei nesimokiau chemijos o man reikalingas chemijos pazimys?

Kiek daug tokių, kaip tu. Gražiai skamba "farmacija", ane? Juk visi žinom, kad universitetinėj farmacijoj nulis chemijos, tad kam ją išvis mokytis (nebent dėl bendro chultūringumo lygio palaikymo). Ir kam vargintis į konkursinio balo sudarymo lenteles žiūrėti, jei prašyme galima bet ką nurodyti, tik kad stojamieji taškai paskaičiuojami ne bele kaip. "Duok paraišką", kaip sakai, gali netgi kokioj dvyliktoj apaštališkoj pozicijoj, bet niekas neįsipareigoja tavęs be pakankamų (atsižvelgiant į valstybės/savo finansus ir pretendentų/kandidatų/atestuotų abiturientų skaičių) chemijos, biologijos, lietuvių, matematikos įverčių priimti.

P. S. Matyt, neteko interneto dykynėse susidurti nei su šiuo, nei su tuo... Visiems pasitaiko.

kaip čia gali būti, kad farmacijoj nulis chemijos?kur tik nepasiskaitai bent 10rūšių chemijų prirašyta...

Zmogus juokiasi is kazkokio idioto, kuris net nezino, kas yra farmacija.

Žinutė parašyta: 2011-06-26 17:54:55 | Nuoroda
ZYWIEC rašė:

Negi cia tiek dauk zmoniu , kurie tam klausime apie virskinima rase apie homeostaze?

Is mano klases be manes dar bent 4 parase :D Is pazistamu... Daug rase. Kaikurie rase ir apie aminorugstis ir riebalu saugojima.

Žinutė parašyta: 2011-06-26 17:58:50 | Nuoroda
sanemis rašė:
Pride rašė:
koshkin rašė:
Cianidas rašė:
sigislab rašė:

Sveiki, norejau paklausti ar galiu duoti paraiska i Farmacijos specialybe jei nesimokiau chemijos o man reikalingas chemijos pazimys?

Kiek daug tokių, kaip tu. Gražiai skamba "farmacija", ane? Juk visi žinom, kad universitetinėj farmacijoj nulis chemijos, tad kam ją išvis mokytis (nebent dėl bendro chultūringumo lygio palaikymo). Ir kam vargintis į konkursinio balo sudarymo lenteles žiūrėti, jei prašyme galima bet ką nurodyti, tik kad stojamieji taškai paskaičiuojami ne bele kaip. "Duok paraišką", kaip sakai, gali netgi kokioj dvyliktoj apaštališkoj pozicijoj, bet niekas neįsipareigoja tavęs be pakankamų (atsižvelgiant į valstybės/savo finansus ir pretendentų/kandidatų/atestuotų abiturientų skaičių) chemijos, biologijos, lietuvių, matematikos įverčių priimti.

P. S. Matyt, neteko interneto dykynėse susidurti nei su šiuo, nei su tuo... Visiems pasitaiko.

kaip čia gali būti, kad farmacijoj nulis chemijos?kur tik nepasiskaitai bent 10rūšių chemijų prirašyta...

Zmogus juokiasi is kazkokio idioto, kuris net nezino, kas yra farmacija.

Kodėl jau iš kart žmogų taip vadinat? Nebūkit tokie pikti. Žmonės čia ir rašo, kad išsiaiškintų. 

nes kazkas net nesugeba pasiziureti ka REISKIA zodis farmacija. Kaip gali chemijos nebuti, kai reikia kurti vaistus? Kai lankiausi Vu chemijos fakulitete mums parode, kiek zmones prisintetina vaistu. Asmepira jie ten laiko trilitriniuose sloikuose :d ir visi vaistai gali buti naudojami kaip narkotikai ^^

Žinutė parašyta: 2011-06-26 18:04:21 | Nuoroda
sanemis rašė: 

Pats gal į farmaciją stosi? :) 

Ne, bet galeciau ir ten stoti :D

Žinutė parašyta: 2011-06-26 22:35:45 | Nuoroda
viksva rašė:
x-az2010 rašė:

Visi žino, jei nori gauti iš bio šimtą - turi pasižymėti ekstrasensiniais sugebėjimais, kad atsakytum ne tik teisingai, bet ir pagal vertinimo instrukciją, kur yra įdėtas vienas var iš tūkstančio galimų teisingų. ;DD

Taip jau yra... O kaip kitaip atsijoti žmones? Juk negali visi gauti 100 :)

Kur dingo tie laikai, kai atsijojo pagal zinias? :D

Žinutė parašyta: 2011-06-27 05:41:54 | Nuoroda
x-az2010 rašė:

Pavyzdžiui pas mane idealios I ir II dalys, o III bus klaidų, o svarbiausia kad žinau visus tuos dalykus kurie vertinimo instrukcijoje, o atsakiau visai ne taip, nors mokytojos teigimu irgi teisingai....

O kokie atsakymai pas tave ten?

Žinutė parašyta: 2011-06-27 14:08:25 | Nuoroda
ZYWIEC rašė:
Pride rašė:
ZYWIEC rašė:
Pride rašė:
ZYWIEC rašė:

Pride  medicina noretai?

Ne, nemanau, kad sugebeciau dirbti su zmonem. Nesusivaldyciau ir tyciociausi is kiekvieno paciento :d Beto, dingsta visas noras buti medikus pagalvojus apie apsiseilejusius vaikus, apsislapinusius alkoholikus ir senelius, kurie mano, kad kazkuo serga :d

Ot velnias galvojau turesiu kolega su kuriuo bus linksma diskutuot ir isgert:D

Stoji i VU ar i KMU? Jei i VU, tai zinau bent 3 idiotus, kuriuos kartais smagu pakirsinti :D 

Man tai idiotus baisu kirsit:D

Patikek, smagu :D Tuo labiau, kai jie visi miega vieni su kitais xDDD Ten su tais idiotais galima geru situaciju sukurti :) Paskui perkandineja vieni kitiems gerkles :D

Žinutė parašyta: 2011-06-27 14:16:15 | Nuoroda

As pats NEC'ui rasysiu del tos homeostazes, bet nusprendziau itraukti ir kitus man ramybes neduodancius klausimus. Su tais mistiniais procesais paklausiu, kodel neitrauke riebalu kaupimo ir aminorugsciu sintezes. Kas liecia Darvino kikilius, NEC'as nepasitiki wikipedia, bet as turiu rimtesniu irodymu ( pora knygu). As jau rasiau, kad patys mokslininkai nezino, kaip atsirado sie kikiliai, bet manoma, kad galejo buti tiek isskirianciosios tiek kriptingos atrangos. 

Žinutė parašyta: 2011-06-27 14:17:13 | Nuoroda

Dar pamirsau, neaisku, kodel prie kikiliu neprirasyta adaptyvi radiacija, nes DAUGELYJE knygu kikiliai yra pateikiami kaip adaptyvios radiacijos pavyzdys. 

Žinutė parašyta: 2011-06-27 18:53:53 | Nuoroda
Salvis rašė:
Pride rašė:

kodel neitrauke riebalu kaupimo

Jau ne pirmą kartą matau tokį teiginį, pasidarė įdomu, ar kuriam nors vadovėlyje taip rašo?

Visuose rimtesniuose. Mokykliniuose galbut ir nerasi to, bet jeigu rimciaU mokaisi biologija, tai tu funkciju n rasi. Kazkas teisingai pasake, klausimas toks, pagaal kuri galima rasyti istisus straipsnius.

Žinutė parašyta: 2011-06-27 20:31:07 | Nuoroda
Ace Of Spades rašė:

o kokio velnio egze, sudarytame pagal mokykline programa, rasyt visokius pro dalykus? :D

Kaikurie zmones ruosiasi olimpiadoms ir  pasiskaito daugiau. Nevisi mokosi aklai pagal kazkokias programas.

Žinutė parašyta: 2011-06-27 20:35:07 | Nuoroda
sanemis rašė:
aqwute rašė:

Chemijoj matematika pati elementariausia, dazniausiai apseinam su proporcijom (buvo labai juokinga, kai chemijos destytoja visa paskaita aiskino, kaip skaiciuoti naudojantis proporcija :D) taip pat kelios paprastos formulytes, kuriu daugelis is mokyklos zinomos, taip kad del to galit nepanikuot :) kiek baisiau buvo su aukstaja matematika, nes ir as pati matkes nemegeja :) na bet ejo ir praejo, gal dar padejo tai, kad destytoja atlaidi buvo, o jei ir nesupranti, tai gali lyst i akis kol suprasi :) bet pasimokyt tikrai teko :)

Del stojamojo balo. Tiksliai jo nepamenu pernai, bet tikrai zinau, kad jis buvo virs 19, nes mum buvo didelis sokas, kad per metus jis taip smarkiai soktelejo ir kiek pamenu buvo beveik auksciausias is visu studiju programu KMU. VF vietu yra apie 40, o musu kurse apie 100. Su savo balais as buvau 13.. todel norint patekt i VF reikia egzus issilaikyt kazkur apie 90proc, na aisku cia priklausys ir nuo to kiek stojanciu bus :)

O kokia maždaug chemija būna universitete? :) Panaši į mokyklos? Ar reikia mokytis daugiau chemines savybes? Gal turi kokių konspektų, būtų visai įdomu pavartyti. 

Turiu savo organikos konspekteli, nors pats tik baigiau 12 klasiu, bet jis turetu tikti ir universitetui :d Gal atsiusti, noresi paziureti?

Žinutė parašyta: 2011-06-28 07:47:37 | Nuoroda
Salvis rašė:
Pride rašė:
Salvis rašė:
Pride rašė:

kodel neitrauke riebalu kaupimo

Jau ne pirmą kartą matau tokį teiginį, pasidarė įdomu, ar kuriam nors vadovėlyje taip rašo?

Visuose rimtesniuose. Mokykliniuose galbut ir nerasi to, bet jeigu rimciaU mokaisi biologija, tai tu funkciju n rasi. Kazkas teisingai pasake, klausimas toks, pagaal kuri galima rasyti istisus straipsnius.

Na teiginys, kad kepenų funkcija yra kaupti riebalus, nėra teisingas. Jeigu kepenys pradeda juos kaupti, tai vadinama kepenų steatoze (arba kepenų "suriebėjimas") - patologija. Todėl nesakykite taip. Man tiesiog įdomu pasidarė, ar čia mokykloje taip moko, ar iš kažkur kitur atėjo.

O teko girdeti toki keiksmazodi, kaip lipogeneze?

Žinutė parašyta: 2011-06-28 07:49:23 | Nuoroda

Kas liecia ta kaupima, tai po lipogenezes kepenys paprastai tu riebalu irgai nelaiko, bet jeigu pradeda juos ilgai laikyti - tada atsiranda tavo minetas sutrikimas :)

Žinutė parašyta: 2011-06-28 19:49:42 | Nuoroda
****** rašė:

Pride- ne tu viena/-as rašysi nec'ui :) Rašiau jau Gitanai Notrimaitei, nukreipė mane į patį gerbiamą direktorių. Siunčiu pagrįstą kritiką dėl homeostazės neužskaitymo. Bais naivu būtų tikėtis, kad tai ką nors pakeis, tačiau maniškis rezultatas kabos ant plauko nuo triženklio skaičiaus, o tai man reiškia piniginių pajamų praradimą :)

Kada rašysi? 

Kai netingesiu :D Ir as netik apie homeostaze rasysiu, bet ir su kikiliais, nes radau pakankamai svariu irodymu ,kad galejo tikti ir isskiriancioji atranka( nors pats rasiau kriptinga), beto, kikiliai daugelyje knygu aptariami ne kaip kazkuri atranka, o kaip adaptyvios radiacijos pavizdys :) Man irgi kabo ant plauko tas trizenklis ivertinimas :D Teoriskai, ir be homeostazes GALBUT gauciau ta trizenkli ivertinima, bet jeigu uzskaitytu tai butu labai saunu :)

Žinutė parašyta: 2011-06-28 19:52:31 | Nuoroda
Salvis rašė:
Būtent :] susintetinti trigliceridai nelieka kepenyse, o keliauja tame tarpe ir į riebalinį audinį, kur jau yra kaupiami. Hepatocituose esanti kiek didesnė TG frakcija nėra jų kaupimo, bet metabolizmo pasekmė. Šiaip šaunuolis, kad tiek daug domiesi, geras mokslininkas būsi ;]

Reiks pasidometi kieno pasekme tie riebalai :D Siaip be riebalu kepenys dar dalyvauja ir aminorugsciu sintezeje :) Pats medicina studijuoji, ar ne? Ar rosiesi? :) Ir is kur zinai, kad busiu mokslininkas? Gal busiu medikas, nors neisivaizduoju saves sedincio su mazais, apsiseilejusiais vaikais, prisislapinusiais alkoholikais ar seneliais, kurie mano, kad serga n ligu :)

Žinutė parašyta: 2011-06-28 20:54:29 | Nuoroda
ZYWIEC rašė:

Rasykit keik norit, bet as manau 99 prc kad nieks tikrai nepertaisys darbu:D

As irgi taip manau :D Man tiesiog idomu, koks ju pasiaiskinimas. Man as pazistamu klausiu, visi man cituoja kazkokia NEC'o darbuotoja "Mes neleisime gabiems abituriantams isvaziuoti is lietuvos" :D Idomu, ar jie ta apti parasis xD

Žinutė parašyta: 2011-06-28 21:30:30 | Nuoroda
ZYWIEC rašė:

Pride suprask tuos zmones, tu dabar netingetai persvarstuma daryt ir perziuret visus darbsu:D

Del durnos galvos kencia kojos. na, siuo atveju rankos :D beto, visada maloniau, kai kitam blogiau, ar ne? :D

Žinutė parašyta: 2011-06-29 04:36:32 | Nuoroda
ZYWIEC rašė:

Jiem mazai rupi ar tau blogai ar gerai, bet jp paerzint reikia:D

Erzinimas mano specialybe ir pasaukimas :D