Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2009-05-25
19:26:30
| Nuoroda
kokiu temu egzamine tikites?kaip manot,kas bus? |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-25
19:53:40
| Nuoroda
ciauskute, egzaminu programa viska pasako:D |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-25
19:59:57
| Nuoroda
labai daznai buna uzduotys su periodine elementu lentele, chemine pusiausvyra, is organines- su esteriais , alkoholiais ir pan....atrodo, vardinciau ir vardinciau... |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-25
22:57:32
| Nuoroda
Nepanikuokit ! egzaminas isties buna lengvas tiem, kas mokesi visus metus. stebuklu neprigalvos. linkiu visiem sekmes |
|
Vartotojas neegzistuoja |
Žinutė parašyta:
2009-05-25
23:06:17
| Nuoroda
jau visa diena snd praleidau prie knygu organine chemija bekartodama... dieve, greiciau viskas praeitu, greiciau ta vasara... |
Žinutė parašyta:
2009-05-26
14:13:36
| Nuoroda
turiu |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-26
21:18:17
| Nuoroda
gal kas turite che pilotines uzduotis?2008metu? |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-26
22:44:56
| Nuoroda
po matematikos egzamino- iskart prie chemijos:) du metai prarasti per mokytoja, kuri buvo menininke..... ir tada dar nezinojau, kad man taip reikes tos chemijos. bet to laiko ne uz ka nesukciau atgal:D
siaip ar taip aisku, kad siame forume renkasi motyvuotieji. linkiu visiems gauti tuos krepselius , tikekimes, kad mes, gamtos mokslu atstovai, busime nemaziau ivertinti uz humanitarus ir socialiniu mokslu atstovus. tikrai to noretusi.... |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-28
17:45:16
| Nuoroda
e man ir atsiuskit atsakymus y [email protected] |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-29
14:50:55
| Nuoroda
Muuuuu rašė:
vyckinis rašė:
e man ir atsiuskit atsakymus y [email protected] egzaminuuzduotys.lt/category/chemijos-eg zaminai/ Taip, o 2003 m.? Jei kas turit, būkit geri, paviešinkit! |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-29
20:26:17
| Nuoroda
As turiu labai daug klausimų, taigi... Kuo blogesnis KMU už VMU? Ar juose skiriasi studijų kokybė, trūksta savo darbą išmanančių dėstytojų ar kas nors kita? Kodėl daugelis renkasi VMU? Jeigu, tarkim, aš pasirinksiu mokytis KMU ar aš daug neteksiu? Renkuosi studijuoti KMU nes man daug patogiau į jį važinėti, o ne todėl kad mano pažymiai žemi ar kad tik kur nors įstočiau. Ar įmanoma labai gerai besimokančiam studentui, pasirinkusiam mokslinę veiklą tęsti savas studijas iš KMU VMU arba užsienio universitetuose? Su anglų kalba aš neturiu problemu, man ji sekasi puikiai- neblogiau kaip chemija ar biologija, as laikysiu anglų valstybinį egzaminą, kaip ir biologijos,chemijos, matematikos V egzaminus. |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-29
22:39:51
| Nuoroda
išsamu |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-29
22:42:08
| Nuoroda
mausra rašė:
As turiu labai daug klausimų, taigi... Kuo blogesnis KMU už VMU? Ar juose skiriasi studijų kokybė, trūksta savo darbą išmanančių dėstytojų ar kas nors kita? Kodėl daugelis renkasi VMU? Jeigu, tarkim, aš pasirinksiu mokytis KMU ar aš daug neteksiu? Renkuosi studijuoti KMU nes man daug patogiau į jį važinėti, o ne todėl kad mano pažymiai žemi ar kad tik kur nors įstočiau. Ar įmanoma labai gerai besimokančiam studentui, pasirinkusiam mokslinę veiklą tęsti savas studijas iš KMU VMU arba užsienio universitetuose? Su anglų kalba aš neturiu problemu, man ji sekasi puikiai- neblogiau kaip chemija ar biologija, as laikysiu anglų valstybinį egzaminą, kaip ir biologijos,chemijos, matematikos V egzaminus. Na visų pirma tai turbūt ne VMU, o VU MF Kitas dalykas, kodėl nutarei, kad KMU blogesnis? Iš tikrųjų, ši tema yra labai nedėkinga, nes kiekvienas dažniausiai gina savo lizdą ir pasisako už tą universitetą, kuriame studijuoja (ar atvirkščiai, pasisako prieš tą, iš kurio išlėkė ) Objektyviai žvelgiant, abi mokslo istaigos yra panašaus (sakyčiau gan nežemo) lygio. Tiesa, "liaudyje" yra įsitvirtinęs toks požiūris, kad KMU labiau praktinis universitetas, o VU MF labiau teorinis. Kiek tame yra tiesos, nežinau... Kalbant apie VU MF, tai galiu pasakyti, kad čia dirba tikrai stiprūs dėstytojai, pakankamai gera universiteto bazė, palankios sąlygoms studijoms ir mokslinei veiklai. O dėl užsienio universitetų bėdų nemanau, kad kiltų (tiek baigus VU, tiek KMU) :) |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-30
14:44:04
| Nuoroda
R.V.U. rašė:
Viską įžvelgiu kiek reikia. Ir nusimanymas apie chemiją čia neturi reikšmės. Uždavinyje niekur nepaminėta, kad tame "deguonies kambaryje" yra n.s. (normalios sąlygos). Todėl negalima teigti, kad vienas molis dujų užima 22,4 l tūrio. Esant kitokiam slėgiui ar temperatūrai rezultatai visai kitokie. Todėl čia ne aš per daug įžvelgiu ar pan., o paprasčiausiai egzaminų sudarinėtojai blogai sudarė sąlygą. Kam tu mąstai taip sudėtingai? Juk čia ezgaminas, o ne olimpiada. Dundukas, net nesusimąstęs paims iš išspręs tą uždavinį įstatęs 22.4 l/mol, o tuo tarpu tu "eisi kariauti" ir dar neaišku, kaip tau baigsis, nes NEC neprivalo parodyti kandidatams darbų (ydinga tvarka).
Analogiškai neužbaigtas uždavinys buvo ir 2008 pakartotinėje sesijoje. 6.6. Aliuminio gamybai sunaudojama daug energijos, todėl siūloma skardinių, pagamintų iš aliuminio lydinio, neišmesti, bet jas surinkti ir perdirbti. Vairuotojas į surinkimo punktą nuvežė 10 skardinių, už kurias nemokamai gavo benzino. Apskaičiuokite, kokį atstumą automobilis nuvažiuotų nemokamu benzinu, žinodami, kad: -vienos skardinės masė 18,5 g. Laikykime, kad skardinė pagaminti iš aliuminio; -Aliuminio gavimo iš aliuminio oksido reakcijos termocheminė lygtis yra: Al2O3 -> 2Al + 1.5 O2 delta H = 1676 kJ/mol -sudegus 1 litrui benzino išsiskiria 34000 kJ energijos -automobilio benzino sąnaudos 6 litrai / 100 km Užrašykite nuoseklų sprendimą.
Šis uždavinys akivaizdžiai klaidingas, nes uždavinio sąlyga nenurodo, kiek vairuotojas gavo benzino už priduotas skardines. Tačiau akivaizdu, KAD JIE TURĖJO OMENYJE, jog gavo benzino tiek, kiek to sudegusio benzino energija yra lygi energijai kiek reiktų pagaminti 185 g aliuminio. Jei sąlyga būtų papildyta šiuo teiginiu ji nebūtų klaidinga, o dabar reikia spėlioti, ką jie turėjo omenyje. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-30
21:57:46
| Nuoroda
Viskas gerai šitai sąlygai. |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-31
02:22:44
| Nuoroda
2006m vbe 4.1 kodel nereikia skaiciuti vandens... juk jis pazymetas (d). o klausia issiskyrusiu duju |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-31
10:05:25
| Nuoroda
Sanosuke rašė:
Viskas gerai šitai sąlygai. Ar tu tikrai mulkis ar tik apsimeti? Patekiau pilną argumentavimą, kodėl ši sąlyga bloga/neišbaigta. Labai daug ginčų ši sąlyga sukėlė ir vertinimo komisijai, tačiau kadangi nebuvo apeliacijų dėl šito uždavinio (nes pakartotinę sesiją laikė mažai žmonių) buvo nuspręsta palikti kaip yra. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-31
10:08:45
| Nuoroda
pilimotas rašė:
2006m vbe 4.1 kodel nereikia skaiciuti vandens... juk jis pazymetas (d). o klausia issiskyrusiu duju Įsiskaityk į sąlygą. Ten norodyta n.s. o normaliomis sąlygomis vanduo tikrai nėra dujos. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-31
20:30:00
| Nuoroda
Jau ryt chemijos egzaminas. Nors ir už lango karščio banga, prisiverčiau šiandien daug ką pakartoti, kad vis ramiau būti. Taip pat prisidedu prie linkėjimų sėkmingai parašyti |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-31
20:43:56
| Nuoroda
Visiems kol kas esamiems kolegoms, taciau greit tapsiantiems konkurentais kovoje del krepselio, linkiu ryt nepramigti Susitiksim prie dokumentu patikros punkto |