Lietuvių kalbos įskaita 2010m.
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-03-27 15:09:57 | Nuoroda
padauzelya rašė:
Justina` rašė:
padauzelya rašė:
grečius rašė:
padauzelya rašė:

Sveiki, gal yra kas pasirinke poteme "kuri kalba turi buti gimtoji lietuviu emigrantu vaikams? Argumentuokite." Gal bendradarbiaujame kartu? :) 

aš aš aš!

Gal jau pradejai kanors ruostis? :)

Jau pradejai gal rasyti? :) Gal per skype susirasom kokiu minteliu turim? :)

as as as :DD

kuo zadat rmtis? gal kokiais kuriniais? as tj manau kad remsiuos kulturine patirtimi... kad pusseseres vaikas gyvena uzsieni,nors lietuvis,nu kazkaip kaip nors... ir kokia nors knyga... o toliau nzn :///

Žinutė parašyta: 2010-03-27 15:51:57 | Nuoroda
Justina` rašė:
padauzelya rašė:
Justina` rašė:
padauzelya rašė:
grečius rašė:
padauzelya rašė:

Sveiki, gal yra kas pasirinke poteme "kuri kalba turi buti gimtoji lietuviu emigrantu vaikams? Argumentuokite." Gal bendradarbiaujame kartu? :) 

aš aš aš!

Gal jau pradejai kanors ruostis? :)

Jau pradejai gal rasyti? :) Gal per skype susirasom kokiu minteliu turim? :)

as as as :DD

kuo zadat rmtis? gal kokiais kuriniais? as tj manau kad remsiuos kulturine patirtimi... kad pusseseres vaikas gyvena uzsieni,nors lietuvis,nu kazkaip kaip nors... ir kokia nors knyga... o toliau nzn :///

asmenine patirtim, nes sesė gimė ir auga dabar ne lietuvoj ir kaip jau su ta kalba yra. bet esminis mano dalykas, kad nesvarbu, kokia kalba yra gimtoji, tai nieko nereiškia, svarbu, kad vaikai, gimę ar augantys ne lietuvoj, būtų mokomi lietuvių kalbos, bent jau su jais būtų kalbama lietuviškai, nes būna, kad mamos/ tėčiai net nekalba lietuviškai. manau dar pateiksiu pasiūlymą, kaip būtų galima skatint kalbėti ir mokytis lietuvių kalbos. o pradėt žadu senais laikais, kai lietuvių kalba buvo draudžiama, kaip buvo stegiamos slaptos mokyklos ir kaip visi norėjo ir kaip mokėsi slapta lietuvių kalbos, o dabar, turėdami visas galimybes kalbėti, mokytis, nebevrtina lietuvių kalbos..

Kažkas tokio :)

kas dar ką pridės? ;D

Žinutė parašyta: 2010-03-28 20:35:40 | Nuoroda

Gal kas pasirinkę Kultūros 1ą potemę?

"Kultūra neįmanoma be optimizmo, idealizmo ir paramos."

Žinutė parašyta: 2010-03-29 13:14:45 | Nuoroda

Laba visiems, norėčiau paklausti, nu gal galit padėti nuo ko reikėtų pradėti pasakoti Temoje "Literatūra" Potemė -Pristatykite "asmeninį knygų dešimtuką" ir pagrįskite savo pasirinkimą. - Kažkodėl visai neįsivaizduoju net nuo ko pradėti. Ar reikės pasakoti apie autorius knygų. Jei galėtu kas padėt būčiau dėkinga. :)

• Lietuvių kalba (gimtoji) / MBE 7
Žinutė parašyta: 2010-03-29 13:32:35 | Nuoroda
Laura18 rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:

Turbūt jau galutinis pasirinkimas: Yra lietuvių, kurių darbai svarbūs pasaulio kultūros istorijai.
Pristatykite tris skirtingų kultūros sričių kūrėjus ir atskleiskite jų darbų reikšmę.

Koleeeegos??? kas su manim?;D

As irgi sita kalbesiu ;)

haha, bendradarbiausim!! :) jau zinai apie kuriuos zmones?

Pasirinkau M.K.Ciurlioni, Jona Meka ir Toma Venclova ;) O tu? Gal jau izanga pasirasei?

o!! as irgi Ciurlioni ir Meka kalbesiu, apie trecia dar svarstau labai labai :) sian leksiu knygu pasieskoti apie juos, bet nieko dar neparasiau, tik jauciu kaip laikas tiksi ;DD o tu pasirasei?

Žinutė parašyta: 2010-03-29 16:58:48 | Nuoroda

"Lietuviu literaturoje gamta daznai tampa svarbiu veikeju, padedanciu zmogui geriau suvokti save. Iliustruokite si teigini remdamiesi konkreciais kuriniais"

Kas prisijungs? parašykit PM.

• Biologija / VBE 93
  • Chemija / VBE 70
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 70
Žinutė parašyta: 2010-03-29 17:06:17 | Nuoroda
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:

Turbūt jau galutinis pasirinkimas: Yra lietuvių, kurių darbai svarbūs pasaulio kultūros istorijai.
Pristatykite tris skirtingų kultūros sričių kūrėjus ir atskleiskite jų darbų reikšmę.

sveiki. aš taip pat pasirinkua šią temą. esu jau parašiusi apie J Meką, pakankamai nesudėtinga buvo.:) galvojau rašyti apie čiurlionį, bet - misija neįmanoma. nesugebu atskleisti jo darbų reikšmės;D va taip ir pakibau. trūksta  minčių:>>

Žinutė parašyta: 2010-03-29 17:19:14 | Nuoroda

potemė: Laisvalaikis su knyga – pigus ir neįkainojamas.

Tokią pačią pasirinkusieji - PM.

Žinutė parašyta: 2010-03-29 17:39:18 | Nuoroda
!*маленькая девушка. rašė:

Laba visiems, norėčiau paklausti, nu gal galit padėti nuo ko reikėtų pradėti pasakoti Temoje "Literatūra" Potemė -Pristatykite "asmeninį knygų dešimtuką" ir pagrįskite savo pasirinkimą. - Kažkodėl visai neįsivaizduoju net nuo ko pradėti. Ar reikės pasakoti apie autorius knygų. Jei galėtu kas padėt būčiau dėkinga. :)

as turiu sia tema ir labai paprastai ta izanga sudeliojau. Apie skaitymo, knygu esme pakalbi po to pasidariau 10 skaidriu kiekvienoje po viena knyga ir kalbu apie kieviena po truputi kuo jos man yra svarbios. Pabaigoj mazas apibendrinimas ir baigta

Žinutė parašyta: 2010-03-29 19:00:15 | Nuoroda
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:

As irgi sita kalbesiu ;)

Pasirinkau M.K.Ciurlioni, Jona Meka ir Toma Venclova ;) O tu? Gal jau izanga pasirasei?

o!! as irgi Ciurlioni ir Meka kalbesiu, apie trecia dar svarstau labai labai :) sian leksiu knygu pasieskoti apie juos, bet nieko dar neparasiau, tik jauciu kaip laikas tiksi ;DD o tu pasirasei?

Truputi pasirasiau, parasyk savo pasta elektronini, atsiusiu ka pasirasiau ;)

• Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 92
  • Matematika / VBE 84
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 88
Žinutė parašyta: 2010-03-29 19:03:37 | Nuoroda

kas apie knygnešius ir globalizacijos erą iš kalbos šnekėsit? PM padiskutuosim :D

• Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (valstybinė) / VBE 35
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 50
Žinutė parašyta: 2010-03-29 19:48:39 | Nuoroda
Laura18 rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:

As irgi sita kalbesiu ;)

Truputi pasirasiau, parasyk savo pasta elektronini, atsiusiu ka pasirasiau ;)

Sveiki;) pasirinkau ta pacia poteme. Galvojau rinktis St. Girena su S. Dariu, Meka :) galime, bendradarbiaut ;]

Žinutė parašyta: 2010-03-29 19:55:17 | Nuoroda

Sveiki;) pasirinkau ta pacia poteme. Galvojau rinktis St. Girena su S. Dariu, Meka :) galime, bendradarbiaut ;]

Galim :D Pasirasei gal jau izangai ka nors?

• Istorija / VBE 97
  • Matematika / VBE 84
Žinutė parašyta: 2010-03-29 20:06:58 | Nuoroda
Laura18 rašė:

turiu informacija, tik dar nesutvarkyta, jei siandien liks laiko bandysiu padirbet. Kaip tu, pasirasius ka? ;]

Žinutė parašyta: 2010-03-29 20:35:48 | Nuoroda
Gresta rašė:
Laura18 rašė:

turiu informacija, tik dar nesutvarkyta, jei siandien liks laiko bandysiu padirbet. Kaip tu, pasirasius ka? ;]

Irgi taip mazdaug informacija izangai susirinkau, bet apie pacius tuos zmones tai dar neieskojau :) Zadu per atsotogas kazkada pasirasyt. Atsiusk kokia info susirinkai  

• Istorija / VBE 97
  • Matematika / VBE 84
Žinutė parašyta: 2010-03-29 23:55:52 | Nuoroda
Dolly rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:

sveiki. aš taip pat pasirinkua šią temą. esu jau parašiusi apie J Meką, pakankamai nesudėtinga buvo.:) galvojau rašyti apie čiurlionį, bet - misija neįmanoma. nesugebu atskleisti jo darbų reikšmės;D va taip ir pakibau. trūksta  minčių:>>

pasirinkau šitą temą , tai mokytoja man irgi (kaip kažkuriai) patarė jo neimt, nes neva jo darbai buvo prasmingi tik lietuvai ir visa ta jo svarba pasauliui yra pačių lietuvių išpūstas reikalas ;)

Žinutė parašyta: 2010-03-30 03:41:03 | Nuoroda

Sweiki ;) gal kas galėtumėte atsiusti informacijos kokios nors potemės????tarkim is literatūros ar kultūros temos? :) nes neisivaizduoju kokia poteme rinktis ir tema :) bučiau lb dėkingas uz informacija ir pagalba :)

Žinutė parašyta: 2010-03-30 03:47:39 | Nuoroda

P.S. Mano skype     mariux991
arba  
 laukiu :) Dekuj is anksto ;)

Žinutė parašyta: 2010-03-30 09:20:58 | Nuoroda

sveikuciai visi, gal kas esat pasirinke kalbejimo poteme : ''Vieni kalba kiti plepa. Argumentuokite...... jei kas turit gal galit padet ir pasidalinti savo mintimis lauksiu jusu laiskuciu....  

Žinutė parašyta: 2010-03-30 12:32:38 | Nuoroda
Caramel90 rašė:
Dolly rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:

pasirinkau šitą temą , tai mokytoja man irgi (kaip kažkuriai) patarė jo neimt, nes neva jo darbai buvo prasmingi tik lietuvai ir visa ta jo svarba pasauliui yra pačių lietuvių išpūstas reikalas ;)

Ciurlionio patare neimt?

• Istorija / VBE 97
  • Matematika / VBE 84
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą