Lietuvių kalbos įskaita 2010m.
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-03-30 23:28:12 | Nuoroda
Artoflove rašė:

Koks sutapimas :D O kaip planuoti pradeti kalbeti? As nesumastau nuo ko pradet :((

as ir nezinau nuo ko galeciau pradeti .. neisivaizduoju ... 

Žinutė parašyta: 2010-03-30 23:35:00 | Nuoroda
Caramel90 rašė:

aš taip pat šita kalbu :D pirminis kalbėjimo laikas: 15 minučių (be įžangos ir pabaigos :D )

manau apie mateli , povilionene ir dar apie viena nezinau .. ka tu  ? gal ka siulai ?

Žinutė parašyta: 2010-03-30 23:42:06 | Nuoroda
Karinyto rašė:

SVEIKI
Pasirinkau kultūros 14 potemę,ir begalės variantų radau,apie ką galima būtų kalbėti.Tačiau to TREJETUKO niekaip neišsirenku...
Jei turit minčių,būtų smagu,kad parašytumėt.Labai dėkoju 

tai maždaug apie kuriuos planuoji kalbėti?

Žinutė parašyta: 2010-03-30 23:49:02 | Nuoroda
!*маленькая девушка. rašė:
Silvooza rašė:
!*маленькая девушка. rašė:

Laba visiems, norėčiau paklausti, nu gal galit padėti nuo ko reikėtų pradėti pasakoti Temoje "Literatūra" Potemė -Pristatykite "asmeninį knygų dešimtuką" ir pagrįskite savo pasirinkimą. - Kažkodėl visai neįsivaizduoju net nuo ko pradėti. Ar reikės pasakoti apie autorius knygų. Jei galėtu kas padėt būčiau dėkinga. :)

as turiu sia tema ir labai paprastai ta izanga sudeliojau. Apie skaitymo, knygu esme pakalbi po to pasidariau 10 skaidriu kiekvienoje po viena knyga ir kalbu apie kieviena po truputi kuo jos man yra svarbios. Pabaigoj mazas apibendrinimas ir baigta

Tai tu taip ir pradedi maždaug kokia knygų skaitymo esmė , o daug kalbi ten apie knygą? O pabaigoj tai maždaug kalbi kodėl pasirinkai šitas knygas ir pan ane? . Ar ne taip supratau .

Dėkui už pagalbą :)

Pradzioj apie skaitymo svarba, ir asminini poziuri i skaityma.  O pabaigoj dar karta akcentuoju koks man svarbus skaitymas. Kodel pasirinkau viena ar kita knyga kalbu destyme Izanga ir pabaiga kartu sudejus uzima apie 1min laiko, visa kita destymas Jei nori rasyk privacia zinute pasitarsim ;)

Žinutė parašyta: 2010-03-31 10:06:47 | Nuoroda
Caramel90 rašė:

dar , jei kas prenumeruojat l.rytą tai kovo 11 proga atnešė tokį žurnalą "Buvom.Esam.Būsim" tai ten yra puikių straipsnių 3 kūrėjų tema ir UNESCO. 

Prie kūrėjų yra 12 asmenybių (tiesa dvi labiau užsieniečių) su esminiais jų pasiekimais ir indėlių į Lietuvos ir pasaulio kultūrą (tarp jų nėra nei Meko, nei Dapkūnaitės, kaip supratau jie yra laikomi labiau užsieniečiais , mekas- JAV, Dapkūnaitė - Rusija)

UNESCO palikimas taip pat aprašytas su nuotraukom, įtraukimo datom ir savo unikalumu

Šiaip dar neįsigilinau į kitus straipsnius, bet manau dar ne vienai potemei rastumėt naudos 

o, gaila, kad neprenumeruoju lietuvos ryto! o gal kas galėtų nufotografuoti ir atsiųsti straipsnį apie tuos 12 kūrėjų? būčiau be galo dėkinga, nes internete niekur nerandu.

beje, gal jau kas sugalvojot kokia įžangą rašysit?

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-03-31 11:10:56 | Nuoroda
asphaltchild rašė:
Caramel90 rašė:

dar , jei kas prenumeruojat l.rytą tai kovo 11 proga atnešė tokį žurnalą "Buvom.Esam.Būsim" tai ten yra puikių straipsnių 3 kūrėjų tema ir UNESCO. 

Prie kūrėjų yra 12 asmenybių (tiesa dvi labiau užsieniečių) su esminiais jų pasiekimais ir indėlių į Lietuvos ir pasaulio kultūrą (tarp jų nėra nei Meko, nei Dapkūnaitės, kaip supratau jie yra laikomi labiau užsieniečiais , mekas- JAV, Dapkūnaitė - Rusija)

UNESCO palikimas taip pat aprašytas su nuotraukom, įtraukimo datom ir savo unikalumu

Šiaip dar neįsigilinau į kitus straipsnius, bet manau dar ne vienai potemei rastumėt naudos 

o, gaila, kad neprenumeruoju lietuvos ryto! o gal kas galėtų nufotografuoti ir atsiųsti straipsnį apie tuos 12 kūrėjų? būčiau be galo dėkinga, nes internete niekur nerandu.

beje, gal jau kas sugalvojot kokia įžangą rašysit?

Jei galetum nufotorafuot ir atsiust butu nuostabu! I

Kaip manot Rinkevicius su Urmana nebus panasus? ar man geriau koki rasytoja pasiimt?tik nzn koki....

Žinutė parašyta: 2010-03-31 11:16:05 | Nuoroda
mafijoze1 rašė:
Caramel90 rašė:

aš taip pat šita kalbu :D pirminis kalbėjimo laikas: 15 minučių (be įžangos ir pabaigos :D )

manau apie mateli , povilionene ir dar apie viena nezinau .. ka tu  ? gal ka siulai ?

Aš šneku apie Joną Meką, Eimuntą Nekrošių ir Jurgą Ivanauskaitę. Bandžiau rinktis tuos kurie artimi ir priimtini man, su kurių kuryba būčiau susidūrus asmeniškai. Na pasiūlyt galėčiau iš teatro pasaulio turbūt Oskaras Koršunovas yra puikiai žinomas, kinas- Arūnas Matelis, nes vien ko vertas Amerikos kino režisierių gildijos apdovanojimas (beje pirmasis vidurio ir rytų Europoje), rašytojai - Justinas Marcinkevičius, nusipelnęs ne tik Lietuvai, gavęs premijų o ir eilėraščiai yra išversti į daugybę kalbų.

Žinutė parašyta: 2010-03-31 14:06:49 | Nuoroda

Turiu poteme "Jaunimas ir suaugusieji kalba dviem skirtingomis lietuviu kalbomis. Ka apie tai manote?'' Jei kam reik rasykit, susitarsim.

Žinutė parašyta: 2010-03-31 15:07:48 | Nuoroda

SOS!!!! Mielieji, apšvieskit mane, kiek čia lapų reikia prisirašyti, kad įsitekčiau į tas 7 kalėjimo (kalbėjimo) minutes???????????????

Žinutė parašyta: 2010-03-31 15:14:31 | Nuoroda
maktub rašė:

SOS!!!! Mielieji, apšvieskit mane, kiek čia lapų reikia prisirašyti, kad įsitekčiau į tas 7 kalėjimo (kalbėjimo) minutes???????????????

P.S. Kalbu apie tą variantą, kad pasirašau namie, atsispausdinu, mintinai ikalu (iškalu) ir ateinu į egzą pagiedoti..

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-03-31 15:15:31 | Nuoroda

Sveiki,gal kas turit pAbagą 14  kultūros potemei ? būčiau dėkinga : ))

Žinutė parašyta: 2010-03-31 15:31:17 | Nuoroda
Astronautė rašė:

Sveiki,gal kas turit pAbagą 14  kultūros potemei ? būčiau dėkinga : ))

Labutis, aš irgi rašau 14-tą. Kiek lapų prisirašei ir kokio ilgio norėtum pabaigos?

Žinutė parašyta: 2010-03-31 15:31:31 | Nuoroda

gal kas galit parduot megziaga 13 literaturos potemes?laukiu

Žinutė parašyta: 2010-03-31 15:49:55 | Nuoroda
maktub rašė:
maktub rašė:

P.S. Kalbu apie tą variantą, kad pasirašau namie, atsispausdinu, mintinai ikalu (iškalu) ir ateinu į egzą pagiedoti..

na čia tai labai priklauso nuo asmens kuris "giedos" :D jei pasižymi greitu skaitymu tai ir trijų puslapių gali neužtekti, o dar žinok kad per įskaitą nuo įtampos ir nervų tu šnekėsi dar greičiau. Šiaip manau kad dviejų puslapių turėtų pakakti

Žinutė parašyta: 2010-03-31 16:19:02 | Nuoroda

koks sugniuždymas..........  Aš 4 planavau pasirašyti - su mintimi, kad iš streso 2 tikrai pamiršiu , t.y., kas antrą eilutę. Jei pasirašysiu tik 2, tai liks tik pusė lapo per egzą . O gal žinot, kam tie power pointai reikalingi - juk čia viešos  "špargalkės"...  ir kaip jas leidžia - dar po to balus numuš, už pažiūrėjimą... O kaip tada parodyti nežiūrint? 

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-03-31 16:19:16 | Nuoroda
pas mane du lapai spausdinto teksto .DAr ,juk reikia šnekėti ne 7min ,o nuo 5 iki 7 min : ) pabaigos norėčiau ,na kokių 7 ar 6 sakinių : )

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-03-31 16:21:00 | Nuoroda
maktub rašė:

koks sugniuždymas..........  Aš 4 planavau pasirašyti - su mintimi, kad iš streso 2 tikrai pamiršiu , t.y., kas antrą eilutę. Jei pasirašysiu tik 2, tai liks tik pusė lapo per egzą . O gal žinot, kam tie power pointai reikalingi - juk čia viešos  "špargalkės"...  ir kaip jas leidžia - dar po to balus numuš, už pažiūrėjimą... O kaip tada parodyti nežiūrint? 

man atrodo ,kad jeigu darai pateiktį ,joje negali būti daug teksto prirašyta,o gal ir išvis negali būti..paveiksliukam nebent rodyt : DD

Žinutė parašyta: 2010-03-31 16:39:47 | Nuoroda
Astronautė rašė:
maktub rašė:

man atrodo ,kad jeigu darai pateiktį ,joje negali būti daug teksto prirašyta,o gal ir išvis negali būti..paveiksliukam nebent rodyt : DD

Om............. om........... om............  tikiuosi nušvitimo iki to egzamino

Žinutė parašyta: 2010-03-31 16:53:48 | Nuoroda

sveiki, norejau paklausti gal kas rasote kalbos 13 poteme? kaip pradedate kokia izanga? ir kalbate labiau apie jausmus?

Žinutė parašyta: 2010-03-31 19:16:57 | Nuoroda

sveiki,gal kas galetumete padeti pasiruosti,  3potemei kodel jaunimas ir suaugusieji kalba dviem skirtingom kalbom. aciu,

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą