Kaip jums pasirode 2010 metu lietuviu kalbos valstybinis egzaminas? Lengvas ar sunkus?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:59:23 | Nuoroda
dofkė rašė:

ledinis barokas tai metafora... nu tikiuosi, kad metafora :D o ten tai tikrai dėl tų požiūrių.. biški nesdaskaičiau, ką parašiai. teisingai ten ;)

vot, vot ir aš tikiuosi ,kad metafora :DDD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:59:28 | Nuoroda
vytaka rašė:
jusste rašė:

Aš irgi šizofreniko Garštvos išsigandau. Kai mokėmės Škėmą, labai gerą pažymį iš jo gavau, bet paprasčiausiai tas man jo kūrinys iki šiol iki galo nesuprantamas ir neaiškus.

Reikia man raminamų lašiukų išgert, nes pražilsiu jau nuo to lietuvių egzamino :D

Blm, ir man lygiai tas pats :DD Galvoju su šizais neprasidėt geriau :DD Jo, o pamokoj tai ir aš gerą pažymį turių, bet daug lengvesnę ištrauką pamenu lytų moyktoja davus buvo, o čia tai apie konservus blm :DD

Baiktu, nurimk, a tai rimtai dar pražilsi, bo dar kiti egzai laukia gi :DD Jau po viskam, yra kaip yra ;D

Mane ta nežinia kamuoja. Reikėjo numeriuką prie egzamino prirašyt, kad vertintoja pasiskambintų ištaisius, praneštų, kokie popieriai :D

Tai nieks nuorodų į kitus literatūros kūrinius kaip ir neįžvelgė, kaip supratau? :D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:00:37 | Nuoroda

o 11 klausims tai nesupratau aš jo..  bet parašiau kad skiriasi pavadinimas tuo, kad kur pabaigoj ten ta frazė tai ji apie konkrečią šalį -lietuvą, o kur pavadinimas tai ten tipo kalbama apstrakčiai :D aj šūdas kažkoks.. :D

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 82
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 23
Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:00:46 | Nuoroda
dofkė rašė:

ledinis barokas tai metafora... nu tikiuosi, kad metafora :D o ten tai tikrai dėl tų požiūrių.. biški nesdaskaičiau, ką parašiai. teisingai ten ;)

Iš tikrųjų tai panašiau į epitetą "ledinis". Bent jau man. Metafora - vaizdingas palyginimas ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:01:42 | Nuoroda
jusste rašė:
vytaka rašė:

Blm, ir man lygiai tas pats :DD Galvoju su šizais neprasidėt geriau :DD Jo, o pamokoj tai ir aš gerą pažymį turių, bet daug lengvesnę ištrauką pamenu lytų moyktoja davus buvo, o čia tai apie konservus blm :DD

Baiktu, nurimk, a tai rimtai dar pražilsi, bo dar kiti egzai laukia gi :DD Jau po viskam, yra kaip yra ;D

Mane ta nežinia kamuoja. Reikėjo numeriuką prie egzamino prirašyt, kad vertintoja pasiskambintų ištaisius, praneštų, kokie popieriai :D

Tai nieks nuorodų į kitus literatūros kūrinius kaip ir neįžvelgė, kaip supratau? :D

Aš vos pavardės iš ipratimo neparašiau darbo pabaigoj ,net šiurpas perėjo kai susigriebiau ,gi neįkaitytų egzo :DDD

A kokias tu nuorodas įžvelgei?? Aš tai šiaip norėjau su Metamorfoze Kafkos lygint, bet prisiminiau, kad lt mokytoja sakė geriau nelygitn interp. tai ir nesigilinau :DD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:02:06 | Nuoroda

nu tai čia vaizdingas palyginimas. barokas su ledu lyginamas :D  nu vistiek aš vis dar tikiuosi, kad ten metafora :D

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 82
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 23
Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:02:17 | Nuoroda
Ingridele rašė:
Hushaby rašė:

Ingridėlė, žiūrėk, kad aukštai pakilus žemai nekristum. Trust is weakness. Nežinau, kaip žmogus taip gali save įsivertint. Labai įdomiai. Kiek žiau daugiau atvejų kai žmonės nepasitikėjo savimi ir tikėjo, kad gaus ne kokį balą, ir opa, gauna labai gerą įvertinimą. :) man asmeniškai nebuvo labai lengva. Preitų metų egzas buvo lengvesnis. :)

as suvokime praradau tik du taskus :) interpretacija parasiau beveik idealiai, tad kodel negaliu tiketi jog gausiu virs 95 ? :) As nesu vidutinybe, kad gauciau 70 :) as stipresne nei jus :) 

Is kur tokiu pagyrunu atsiranda...Nors internete kad taip sako nieko keista.Realybej duodu 99% kad nesakytu.

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:02:58 | Nuoroda
Inga☼ rašė:
Pixma rašė:

kur zemdirbiai as parasiau ats:     nesibaigiantis..malunas :D 

o kaip tu paaiškinai malūno įvaizdį?

sumaliau, nesugebejau konkreciai aiskint, rasiau kad sventes keiciasi nuolat greitai kaip ir malunas sukasi :D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:03:05 | Nuoroda
jusste rašė:
dofkė rašė:

Iš tikrųjų tai panašiau į epitetą "ledinis". Bent jau man. Metafora - vaizdingas palyginimas ;)

Bet tai čia vaizdinga.. Ne koks nors "pompastiškasis barokas" ,nes primetant ,kad barokas labai puošnus ir su daug detalių "ledinis" atrodo visiškai ne į temą. Aj, velnias žino :DD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:04:11 | Nuoroda
dofkė rašė:

o 11 klausims tai nesupratau aš jo..  bet parašiau kad skiriasi pavadinimas tuo, kad kur pabaigoj ten ta frazė tai ji apie konkrečią šalį -lietuvą, o kur pavadinimas tai ten tipo kalbama apstrakčiai :D aj šūdas kažkoks.. :D

Tai aš visai nusigrybavau, parašiau, kad kur pirmas sakinys kalbama apie šventes, o kur antras apie žmones....nu zd ;D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:04:13 | Nuoroda

siaip tas ledinis barokas apacioje buvo paaiskintas, kad tai kazkoks renginys ar kas vilniuj, tipo pavadinimas cia..na bent as taip supratau, tai logiskai mastant turetu buti kita metafora pacio autoriaus sukurta...nu zdz...as abi apie sirdi parasiau tikiuosi lips :D

• Istorija / VBE 69
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 54
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 69
Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:04:15 | Nuoroda

O islaikymo balas nusprendziamas tik istaisius visas interpretacijas,taip?

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:05:20 | Nuoroda
vytaka rašė:
jusste rašė:
dofkė rašė:

Bet tai čia vaizdinga.. Ne koks nors "pompastiškasis barokas" ,nes primetant ,kad barokas labai puošnus ir su daug detalių "ledinis" atrodo visiškai ne į temą. Aj, velnias žino :DD

Vaizdinga, vaizdinga, kas gi sakė, kad epitetas nėra vaizdingas? Šiaip iš tikro bijau suklaidint, nes pati galvojau apie tą baroką, bet po to pasukus galvą sumislijau, kad čia epitetas. Nežinau, kaip yra iš tikrųjų, bet, manau, jog tai epitetas. Čia kaip per X failus - tiesa slypi kažkur anapus :D Neišsiaiškinsim :D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:05:42 | Nuoroda
Inga☼ rašė:
dofkė rašė:

Tai aš visai nusigrybavau, parašiau, kad kur pirmas sakinys kalbama apie šventes, o kur antras apie žmones....nu zd ;D

As tai nusigrybavau ten jauciu :D parasiau kad pavadinime ten norime kad tiesiog mus vadintu o gale pasakyta kad turime patys kazka daryti kad uzsitarnautume ta varda :D nesamone jauciu :DD

• Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 92
  • Matematika / VBE 84
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 88
Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:06:54 | Nuoroda
vytaka rašė:
jusste rašė:
vytaka rašė:

Aš vos pavardės iš ipratimo neparašiau darbo pabaigoj ,net šiurpas perėjo kai susigriebiau ,gi neįkaitytų egzo :DDD

A kokias tu nuorodas įžvelgei?? Aš tai šiaip norėjau su Metamorfoze Kafkos lygint, bet prisiminiau, kad lt mokytoja sakė geriau nelygitn interp. tai ir nesigilinau :DD

Nuorodų tai jokių neįžvelgiau. Šiaip dauguma savickio novelių siejasi su Biliūno kūryba, bet, deja, čia nieko neįžvelgiau.

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:07:21 | Nuoroda
vytaka rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
dofkė rašė:

nei lengvi tie autoriai, nei ką.. o į 5 klausimą ati atsakiau: ten kažkaip buvo barsto šimtus milijonų, tačiau nevisi sudygsta :D ar kažkas panašaus. tai čia maždaug investuoja ten į tas dideles šventes, bet jokios prasmės tos šventės neturi. nu maždaug, kad tas investavimas bevaisis.

cia ne apie zemdirbiska buvo kultura?

barsto - grūdus sėja, kurie vėliau dygsta arba ne - žemdirbiai tą daro

drofkę, man atrodo geras tavo šitas, aš ir norėjau šitą rašyt, bet paėmiau malūnus :DD

as taip pat apie malunus rasiau :D

• Istorija / VBE 39
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 96
  • Matematika / VBE 57
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 89
Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:07:40 | Nuoroda

Joo, aršuma vienu žodžiu :DDD Heh, gana man čia nervus gadint, bo kuo toliau skaitau kitų atsakymus, tuo baisiau daros, eh kaip bus taip :DDD Laikykitės ;))

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:10:10 | Nuoroda

radau vieno zmogaus pasisakyma apie savicki.net gyvent nebenoriu

Vaikinas materialistas, kuriam rupejo kaina ir jis tiesiog norejo parodyt savo vyriskuma, riteriskuma atpirkdamas ji. Kad perlas brangus ar seimos reliktas jis sugalvojo pats, to mergina nesake...Ir kai jis suzinojo tikraja perlo verte, jis paliko mergina, nes vertino viska per materialiaja prizme. Cia idejau Biliuno konteksta Nemunu. Dar svarbiausia jam buvo perlo dydis ir kaina, cia parasiau kad nykstancios dvasines vertybes

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:12:39 | Nuoroda
tralain rašė:

Vaikinas materialistas, kuriam rupejo kaina ir jis tiesiog norejo parodyt savo vyriskuma, riteriskuma atpirkdamas ji. Kad perlas brangus ar seimos reliktas jis sugalvojo pats, to mergina nesake...Ir kai jis suzinojo tikraja perlo verte, jis paliko mergina, nes vertino viska per materialiaja prizme. Cia idejau Biliuno konteksta Nemunu. Dar svarbiausia jam buvo perlo dydis ir kaina, cia parasiau kad nykstancios dvasines vertybes

šeip ir aš taip supratau visą tekstą...bet esmė ta, kad Škėmą buvo lengviau interpretuoti. Ėmiau Savickį vien dėl to, kad buvau įžangą atkalusi

Žinutė parašyta: 2010-05-31 19:14:11 | Nuoroda
Inga☼ rašė:
tralain rašė:

šeip ir aš taip supratau visą tekstą...bet esmė ta, kad Škėmą buvo lengviau interpretuoti. Ėmiau Savickį vien dėl to, kad buvau įžangą atkalusi

tai tas vyras materealistas gaunas? eina sau..o as visur rasiau kad ta moteris,o kad tas vyras jautri ,patikli,asmenybe,nes pasitikejo ta moterimi o ji jam melavo

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą