Kaip jums pasirode 2010 metu lietuviu kalbos valstybinis egzaminas? Lengvas ar sunkus?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:54:14 | Nuoroda
Iggne rašė:

"Dauguma byra į nesustabdomą rinkos malūną, o tik vienas kitas tenka kūrybos žemei..." Aš 5 parinkau tą citatą, kažin ar ji irgi tinka? Ar gal geriau reikėjo imti tą ankstesnę. Bet mano paaiškinimas vis tiek buvo panašus į tai, kad šventės rengiamos komerciniais tikslais ir tik keletas renginių yra, kurie puoselėja žmogaus dvasinį pasaulį. Kažin ar tinka ;?

ir aš šitą citatą ėmiau, jo kažką panašaus rašiau, masinę kultūrą priplakiau.

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:54:36 | Nuoroda
dofkė rašė:

modernizmo, modernizmo :P

Jeeeee :D

• Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 92
  • Matematika / VBE 84
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 88
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:54:44 | Nuoroda
dofkė rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
dofkė rašė:

nei lengvi tie autoriai, nei ką.. o į 5 klausimą ati atsakiau: ten kažkaip buvo barsto šimtus milijonų, tačiau nevisi sudygsta :D ar kažkas panašaus. tai čia maždaug investuoja ten į tas dideles šventes, bet jokios prasmės tos šventės neturi. nu maždaug, kad tas investavimas bevaisis.

cia ne apie zemdirbiska buvo kultura?

nu tai taip.. apie žemdirbišką kultūrą. :P nu kiek  aš supratau..

tai gal ir reikejo rasyt apie zemdirbiska, nzn. as parasiau ten kad produkcija yra i rinka perduodama ir paaiskinau, kad tai, ka uzaugina lietuviai ukininkai, yra eksportuojama i kitas salis :D blin, as taip supratau, nes sake apie zemdirbius rasyt, ne?

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:54:59 | Nuoroda
Laura18 rašė:

As tam pries paskutiniam suvokimo klausime turbut i pievas nusigaravau :D Net garsiai gea sakyt ka ten parasiau :D Isvis kai tik perskaiciau teksta galvoju o gerai visai suprantamas nu bet jau kai klausimus paskaiciau tj negera pasidare, nei jokiu stiliu nei zanru, nieko neklause, bent ten taskeliu buciau susirinkus  O pirmoj dalyje tai rasiau Baltos drobules interpretacija, maldauju pasakykit ar nenusisnekejau kai parasiau kad Skema buvo modernizmo atstovas?  

man irgi kaip srovė užstrigo :D buvau net tarpą palikus, nes galvoj sukos egzistencializmas arba katastrofinis modernizmas :D o kas iš tikrųjų? 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:55:37 | Nuoroda
Inga☼ rašė:

dar klausimą turiu :) , prašė parašyti metaforas kurios atskleidžia autoriaus požiūrį. Aš parašiau 1) širdis sušyla 2) nežinau, kuo savo sirdi kūrenti. Ar gerai?

O aš jau kaip apsižioplinau su interpretacija, visur rašiau, kad Mėnesiena yra apysaka....nu jau žioplumas mano....

manau, kad vienas negerai. nes autoriaus ten du skirtingi požiūriai buvo. vienas teigiamas kitas neigiamas maždaug. Tai iš teigiamo požiūrio tai tinka manau tas su širdim, bet iš neigiamo.. nu aš bent jau parašiau ,,ledinis barokas" :D

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 82
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 23
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:55:38 | Nuoroda
vytaka rašė:
Iggne rašė:

"Dauguma byra į nesustabdomą rinkos malūną, o tik vienas kitas tenka kūrybos žemei..." Aš 5 parinkau tą citatą, kažin ar ji irgi tinka? Ar gal geriau reikėjo imti tą ankstesnę. Bet mano paaiškinimas vis tiek buvo panašus į tai, kad šventės rengiamos komerciniais tikslais ir tik keletas renginių yra, kurie puoselėja žmogaus dvasinį pasaulį. Kažin ar tinka ;?

ir aš šitą citatą ėmiau, jo kažką panašaus rašiau, masinę kultūrą priplakiau.

paemiau sia citata, bet ne taip paaiskinau :D man ten tas zodis "zemdirbiai" uzstrigo

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:55:41 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
dofkė rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
dofkė rašė:

nei lengvi tie autoriai, nei ką.. o į 5 klausimą ati atsakiau: ten kažkaip buvo barsto šimtus milijonų, tačiau nevisi sudygsta :D ar kažkas panašaus. tai čia maždaug investuoja ten į tas dideles šventes, bet jokios prasmės tos šventės neturi. nu maždaug, kad tas investavimas bevaisis.

tai gal ir reikejo rasyt apie zemdirbiska, nzn. as parasiau ten kad produkcija yra i rinka perduodama ir paaiskinau, kad tai, ka uzaugina lietuviai ukininkai, yra eksportuojama i kitas salis :D blin, as taip supratau, nes sake apie zemdirbius rasyt, ne?

ten buvo perkeltinė reikšmė :D turbūt metafora būtų galima įvardinti?

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:55:59 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
swlabr rašė:

aš Škėma interpretavau. Na nežinau :DDD viskas gal ir būtų nieko, bet išvadą tai parašiau tragišką. O suvokimas labai lengvas pasirodė, keli klausimai tik neiškūs buvo.

Šiaip egzamino tikėjaus kur kaaaaaaaas sunkesnio, autoriai labai dėkingi buvo. 

suvokimas dekingas, man tik skema dekingas buvo. isvadoj parasiau, kad si istrauka tik irode viso romano pagrindine minti, jog kurejui ne visuomet pavyksta igyvendinti savo gyvenimo tikslus, jo dalia yra sudetinga, zodziu, ten graziau parasiau ;d dar pridejau, jog manau, kad istraukoje issakytos vertybes: domejimasis Vakaru kultura, kuryba, atviras skaitytojo ir kurejo santykis, yra aktualios kaleidoskopiskai kintanciame pasaulyje

" yra aktualios kaleidoskopiskai kintanciame pasaulyje" - oho , kaip dailiai išsireiškei ;D 

aš irgi labai panašiai parašiau ;o dar, kad atskleidžia pagrindinę Garšvai vertybę - kūrybą ir prasmės ieškojimą joje. ;D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:56:20 | Nuoroda
dofkė rašė:
Inga☼ rašė:

dar klausimą turiu :) , prašė parašyti metaforas kurios atskleidžia autoriaus požiūrį. Aš parašiau 1) širdis sušyla 2) nežinau, kuo savo sirdi kūrenti. Ar gerai?

O aš jau kaip apsižioplinau su interpretacija, visur rašiau, kad Mėnesiena yra apysaka....nu jau žioplumas mano....

manau, kad vienas negerai. nes autoriaus ten du skirtingi požiūriai buvo. vienas teigiamas kitas neigiamas maždaug. Tai iš teigiamo požiūrio tai tinka manau tas su širdim, bet iš neigiamo.. nu aš bent jau parašiau ,,ledinis barokas" :D

ledinis barokas... epitetas cia

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:56:38 | Nuoroda
jusste rašė:

Aš irgi šizofreniko Garštvos išsigandau. Kai mokėmės Škėmą, labai gerą pažymį iš jo gavau, bet paprasčiausiai tas man jo kūrinys iki šiol iki galo nesuprantamas ir neaiškus.

Reikia man raminamų lašiukų išgert, nes pražilsiu jau nuo to lietuvių egzamino :D

Blm, ir man lygiai tas pats :DD Galvoju su šizais neprasidėt geriau :DD Jo, o pamokoj tai ir aš gerą pažymį turių, bet daug lengvesnę ištrauką pamenu lytų moyktoja davus buvo, o čia tai apie konservus blm :DD

Baiktu, nurimk, a tai rimtai dar pražilsi, bo dar kiti egzai laukia gi :DD Jau po viskam, yra kaip yra ;D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:57:00 | Nuoroda
dofkė rašė:
Inga☼ rašė:

As taip pat kaip inga parasaiu. Cia ir atsispindi du skirtingi poziuriai, vienur susildo sirdi, kitur ne :D

• Istorija / VBE 97
  • Matematika / VBE 84
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:57:09 | Nuoroda
Caramel90 rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
dofkė rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
dofkė rašė:

ten buvo perkeltinė reikšmė :D turbūt metafora būtų galima įvardinti?

supratau, kad perkeltine, bet maniau, kad apie zemdirbiskaja reik rasyt... metafora, bet to neklause

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:57:29 | Nuoroda
Laura18 rašė:
dofkė rašė:
Inga☼ rašė:

As taip pat kaip inga parasaiu. Cia ir atsispindi du skirtingi poziuriai, vienur susildo sirdi, kitur ne :D

as ir taip pat :)

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:57:39 | Nuoroda

kur zemdirbiai as parasiau ats:     nesibaigiantis..malunas :D 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:58:05 | Nuoroda

ledinis barokas tai metafora... nu tikiuosi, kad metafora :D o ten tai tikrai dėl tų požiūrių.. biški nesdaskaičiau, ką parašiai. teisingai ten ;)

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 82
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 23
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:58:11 | Nuoroda

Kas dar rašė rašinį, pagal pirmąją temą?

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:58:22 | Nuoroda

remiantis jusu parasymais, tai as taip jau pavirsutiniskai parasiau :D, tikiuosi prasmuksiu kaip nors ir islaikysiu

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:58:24 | Nuoroda

Na man is pradziu ir tema rasinio ir suvokimas surode lengvi, bet veliau pradejus kapstytis ir gilintis nebebuvo aisku koks atsakymas.. Ziuriu cia daug kad balta drobule interpretavo...:DD mano shulei tik vienas ktias rase kita tema ar interpretacija rinkos, apie 90 % ar daugiau 1 tema rasinio...jauciu nieko gero cia :D na tikiuosi nenusisnekejau ir nenuklydau nuo temos rasiny :D tiesa, kaip kas atsake 11 klausima? " 10 pastraipoje autorius kartoja siek tiek pakeista teksto pavadinima. 11.1 - nurodykite kas pakeista kalbines raiskos poziuriu; 11.2. - paaiskinkite, kaip del to pakinta sakinio prasme." :)

• Istorija / VBE 69
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 54
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 69
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:58:35 | Nuoroda
Pixma rašė:

As parasiau kad beriam beriam bet ar kas nors isaugs? Ar kazkas panasaus ten buvo :D

• Istorija / VBE 97
  • Matematika / VBE 84
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:58:56 | Nuoroda
Pixma rašė:

o kaip tu paaiškinai malūno įvaizdį?

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą