Kaip jums pasirode 2010 metu lietuviu kalbos valstybinis egzaminas? Lengvas ar sunkus?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:46:23 | Nuoroda
dofkė rašė:

aš tai biški kvaila pelė, nes 400 žodžių ribą pažymėjau paraštėj, ten kur vertintojai turi rašyt.. :|

jei toj eilutėj bus klaida, happy you ,neturės vertintojai kur klaidos žymėt ir nežymės ;DDD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:46:25 | Nuoroda
swlabr rašė:

aš Škėma interpretavau. Na nežinau :DDD viskas gal ir būtų nieko, bet išvadą tai parašiau tragišką. O suvokimas labai lengvas pasirodė, keli klausimai tik neiškūs buvo.

Šiaip egzamino tikėjaus kur kaaaaaaaas sunkesnio, autoriai labai dėkingi buvo. 

suvokimas dekingas, man tik skema dekingas buvo. isvadoj parasiau, kad si istrauka tik irode viso romano pagrindine minti, jog kurejui ne visuomet pavyksta igyvendinti savo gyvenimo tikslus, jo dalia yra sudetinga, zodziu, ten graziau parasiau ;d dar pridejau, jog manau, kad istraukoje issakytos vertybes: domejimasis Vakaru kultura, kuryba, atviras skaitytojo ir kurejo santykis, yra aktualios kaleidoskopiskai kintanciame pasaulyje

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:47:45 | Nuoroda
Hushaby rašė:

Kalbant apie Baltą Drobulę. Tai buvo realus vaidiliono ir garšvos pokalbis ar tik garšvos vaziduotė? :( radau nuomonių kad tai grašvos sąmonės srautas. man plaukai piestu pasistojo. Kaip jūs supratote ištrauką????

nezinai tiksliai-nerasyk. ten istrauka is jo uzrasu buvo-to pakanka. izangoj parasiau, kad skema samones srauto atstovas, daugiau niekur to nerasiau, tiesiog interpretavau. relax

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:48:44 | Nuoroda

nei lengvi tie autoriai, nei ką.. o į 5 klausimą ati atsakiau: ten kažkaip buvo barsto šimtus milijonų, tačiau nevisi sudygsta :D ar kažkas panašaus. tai čia maždaug investuoja ten į tas dideles šventes, bet jokios prasmės tos šventės neturi. nu maždaug, kad tas investavimas bevaisis.

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 82
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 23
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:49:36 | Nuoroda
vytaka rašė:
dofkė rašė:

aš tai biški kvaila pelė, nes 400 žodžių ribą pažymėjau paraštėj, ten kur vertintojai turi rašyt.. :|

jei toj eilutėj bus klaida, happy you ,neturės vertintojai kur klaidos žymėt ir nežymės ;DDD

oho :DD gerai būtų ;)

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Matematika / VBE 82
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:50:14 | Nuoroda
Niktė rašė:

na speju nelabai, girdejau kiti atsake kad parasyta tiesiogine nuosaka ;o

parasiau, jog skiriasi nuosakos. gal pataikiau. del sito labai abejoju

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:50:39 | Nuoroda
jusste rašė:
vytaka rašė:

jusste, nuu a kas mane paguos :DDD heh, nieko tokio gi ,kad daug žodžių, ar tokio? nu man atrodo jie tiesiog klaidų neskaičiuos nuo 400ž. ir fsio, nepergyvenk ;)

Galiu paguost, kad ramiau ant širdies būtų :D Tu kaip supratau irgi su Savickio novele tris valandas praleidai šiandien? ;)

Bet vis dėlto dabar pagalvojau, kad turiu gerą intuiciją. Vakar mokiausi tik penkis autorius: Salomėja Nėrį, Putiną (jų kūryba per lengva, tačiau man gana miela, buvau įsitikinus, kad šitų neduos), toliau Savickį, Vaičiūnaitę ir Škėmą. Ir ką gi, verčiu šiandien egzaminų lapus ir žiūriu - visi trys yra. Gaila tik kad mano tas vakarykštis autorių kūrybos analizavimas mažai ką man ir tepadėjo...

O gal kas įžvelgėt nuorodų į kitus literatūros kūrinius? Savickiui tai būdinga :)

Nu man atrodo nemažai padėjo, nes iš to ką sakai, man atrodo tikrai gerai ar bent neblogai parašei ;) Haha, ne neguost, jaučiu pati ,kad pagrybavau :DD Jo, su Savickiuku draugauvau :DD Blm, šiaip nesuprantu kaip aplamai šitą jo novelę įdėjo kai ji net nenagrinėjama pagal kursą...

Oo, tai gerai tau, aš dar galvą palaužyt turėjau ką įžangoj apie Savickį rašyt :DD Nors va Škėmą ir aš kartojaus, bet nerašiau jo, per sunku pasirodė :DD

Nuorodu neižvelgiau, nieko aš ten neižvelgiau ką reikėjo :DD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:50:49 | Nuoroda

bus labai idomu suzinot  kiek mes gavos:) bet dar taip toli..

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:51:09 | Nuoroda
dofkė rašė:

nei lengvi tie autoriai, nei ką.. o į 5 klausimą ati atsakiau: ten kažkaip buvo barsto šimtus milijonų, tačiau nevisi sudygsta :D ar kažkas panašaus. tai čia maždaug investuoja ten į tas dideles šventes, bet jokios prasmės tos šventės neturi. nu maždaug, kad tas investavimas bevaisis.

cia ne apie zemdirbiska buvo kultura?

• Matematika / VBE 99
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:52:10 | Nuoroda
Hushaby rašė:

Kalbant apie Baltą Drobulę. Tai buvo realus vaidiliono ir garšvos pokalbis ar tik garšvos vaziduotė? :( radau nuomonių kad tai grašvos sąmonės srautas. man plaukai piestu pasistojo. Kaip jūs supratote ištrauką????

tikrai ne sąmonės srautas. Buvo parašyta"iš A.Garšvos užrašų" ir šiaip ten sąmonės srautu net nekvepėjo ;D 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:52:16 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
dofkė rašė:

nu tai taip.. apie žemdirbišką kultūrą. :P nu kiek  aš supratau..

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Matematika / VBE 82
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:52:38 | Nuoroda

As tam pries paskutiniam suvokimo klausime turbut i pievas nusigaravau :D Net garsiai gea sakyt ka ten parasiau :D Isvis kai tik perskaiciau teksta galvoju o gerai visai suprantamas nu bet jau kai klausimus paskaiciau tj negera pasidare, nei jokiu stiliu nei zanru, nieko neklause, bent ten taskeliu buciau susirinkus  O pirmoj dalyje tai rasiau Baltos drobules interpretacija, maldauju pasakykit ar nenusisnekejau kai parasiau kad Skema buvo modernizmo atstovas?  

• Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 92
  • Matematika / VBE 84
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 88
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:52:57 | Nuoroda

"Dauguma byra į nesustabdomą rinkos malūną, o tik vienas kitas tenka kūrybos žemei..." Aš 5 parinkau tą citatą, kažin ar ji irgi tinka? Ar gal geriau reikėjo imti tą ankstesnę. Bet mano paaiškinimas vis tiek buvo panašus į tai, kad šventės rengiamos komerciniais tikslais ir tik keletas renginių yra, kurie puoselėja žmogaus dvasinį pasaulį. Kažin ar tinka ;?

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:52:59 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
dofkė rašė:

barsto - grūdus sėja, kurie vėliau dygsta arba ne - žemdirbiai tą daro

drofkę, man atrodo geras tavo šitas, aš ir norėjau šitą rašyt, bet paėmiau malūnus :DD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:53:19 | Nuoroda
dofkė rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
dofkė rašė:

nu tai taip.. apie žemdirbišką kultūrą. :P nu kiek  aš supratau..

teisingai supratai ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:53:27 | Nuoroda

modernizmo, modernizmo :P

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Matematika / VBE 82
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:53:30 | Nuoroda

dar klausimą turiu :) , prašė parašyti metaforas kurios atskleidžia autoriaus požiūrį. Aš parašiau 1) širdis sušyla 2) nežinau, kuo savo sirdi kūrenti. Ar gerai?

O aš jau kaip apsižioplinau su interpretacija, visur rašiau, kad Mėnesiena yra apysaka....nu jau žioplumas mano....

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:53:46 | Nuoroda
swlabr rašė:
Hushaby rašė:

tikrai ne sąmonės srautas. Buvo parašyta"iš A.Garšvos užrašų" ir šiaip ten sąmonės srautu net nekvepėjo ;D 

As tai parasiau kad knygoje yra trys pasakojimo budai, tai yra samones srautas, pasakotojas ir uzrasai, o cia istrauka butent is garsvos uzrasu 

• Istorija / VBE 97
  • Matematika / VBE 84
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:53:46 | Nuoroda
swlabr rašė:
Hushaby rašė:

As tai parasiau kad knygoje yra trys pasakojimo budai, tai yra samones srautas, pasakotojas ir uzrasai, o cia istrauka butent is garsvos uzrasu 

• Istorija / VBE 97
  • Matematika / VBE 84
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:54:13 | Nuoroda
vytaka rašė:
jusste rašė:
vytaka rašė:

jusste, nuu a kas mane paguos :DDD heh, nieko tokio gi ,kad daug žodžių, ar tokio? nu man atrodo jie tiesiog klaidų neskaičiuos nuo 400ž. ir fsio, nepergyvenk ;)

Galiu paguost, kad ramiau ant širdies būtų :D Tu kaip supratau irgi su Savickio novele tris valandas praleidai šiandien? ;)

Bet vis dėlto dabar pagalvojau, kad turiu gerą intuiciją. Vakar mokiausi tik penkis autorius: Salomėja Nėrį, Putiną (jų kūryba per lengva, tačiau man gana miela, buvau įsitikinus, kad šitų neduos), toliau Savickį, Vaičiūnaitę ir Škėmą. Ir ką gi, verčiu šiandien egzaminų lapus ir žiūriu - visi trys yra. Gaila tik kad mano tas vakarykštis autorių kūrybos analizavimas mažai ką man ir tepadėjo...

O gal kas įžvelgėt nuorodų į kitus literatūros kūrinius? Savickiui tai būdinga :)

Nu man atrodo nemažai padėjo, nes iš to ką sakai, man atrodo tikrai gerai ar bent neblogai parašei ;) Haha, ne neguost, jaučiu pati ,kad pagrybavau :DD Jo, su Savickiuku draugauvau :DD Blm, šiaip nesuprantu kaip aplamai šitą jo novelę įdėjo kai ji net nenagrinėjama pagal kursą...

Oo, tai gerai tau, aš dar galvą palaužyt turėjau ką įžangoj apie Savickį rašyt :DD Nors va Škėmą ir aš kartojaus, bet nerašiau jo, per sunku pasirodė :DD

Nuorodu neižvelgiau, nieko aš ten neižvelgiau ką reikėjo :DD

Aš irgi šizofreniko Garštvos išsigandau. Kai mokėmės Škėmą, labai gerą pažymį iš jo gavau, bet paprasčiausiai tas man jo kūrinys iki šiol iki galo nesuprantamas ir neaiškus.

Reikia man raminamų lašiukų išgert, nes pražilsiu jau nuo to lietuvių egzamino :D

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą