Kaip jums pasirode 2010 metu lietuviu kalbos valstybinis egzaminas? Lengvas ar sunkus?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:39:46 | Nuoroda
Inga☼ rašė:

O kokias šventes autorius vadina nelaikšiomis?

rasiau, kad sventes, kurios nera kantriai islaukiamos, ne laiku svenciamas, kazkaip panasiai

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:40:01 | Nuoroda

nelaikšios šventės- tai neišlauktos šventės, kurios atšvenčiamos labai greitai ir neprasminagai. nu aš taip kažkaip supratau.

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 82
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 23
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:40:50 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Inga☼ rašė:

rasiau, kad sventes, kurios nera kantriai islaukiamos, ne laiku svenciamas, kazkaip panasiai

gerai ir as taip pat parasiau

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:40:59 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
ashera rašė:

Jei ji tikrai pasitikėtų savo jėgomis, tai šitaip nekalbėtų. (: Nulis kultūros.

jei gerai butumet parase-nereaguotumet i tokius komentarus :)

Pasakaityk, komentarus atgal, pamatysi mano nuomonę. (:

• Geografija / MBE 8
  • Lietuvių kalba (valstybinė) / VBE 22
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 27
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:41:01 | Nuoroda
vytaka rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
vytaka rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
santule rašė:
vytaka rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Ingridele rašė:

tik nereikia jum pavydeti, as daug mokiausi todel ir gausiu virs 95 ;) juk nesu vidutinybe :) :) :) :) rasiau Savickio interpretacija man ji buvo labai lengva, o dar ja mazai kas rase, man tik geriau ;) darbas bus iskirtinis. 

SAUNUOLE :) pretenduoju i panasu bala, nes man irgi nesunku buvo :) is pavydo cia sneka :)

Ajej, tai jeigu jau turim tokias šaunuoles, tai gal pasidalinkit atsakymų variantais, Indridele tau ypač nebus sunku atsimint, juk mokytojai viską papasakojai ;) Va, visi pasitikrins ir nusiramins, nereiks laukt iki liepos. ;DDDD

Teisingai, nereikes iki Liepos laukt, db suzinosim rezultatus ir iskart pradesim "mokytis" ir ruostis pakartotinei sesijai :DDD

ko cia pykstat tiek? :) gausit normaliai ir bus gerai

Nebūk paranojikė, ar visi ant tavęs taip dažnai pyksta, kad jau visur pyktį ižvelgi? ;D Niekas čia nepyksta, tiesiog trokšta ,kad pasidalintumėm savom genialiomis žiniomis :DDD

na, as manau, kad tiesiog zmogui uzpavydejot pasitikejimo ir gabumu ;) jo, pyksta visokie pavyduoliai daznokai :)

brangute , mažute mes jau ne apie "žmogų" kalbam ,dabar į tave būtent kreipiames, pasakyk mum savo atsakymus, kad mum pavyduoliam širdemių neskaudėtų ;DD

duokdie, kad neskaudetu ;)

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:41:06 | Nuoroda

aš irgi panašiai supratau, tik kitaip suformulavau, gal tiks :)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:41:37 | Nuoroda
Inga☼ rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Inga☼ rašė:

gerai ir as taip pat parasiau

saunuole. 1 taskas kaip ir yra ;D

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:41:38 | Nuoroda

Kurgi jinai gerai parašė. Čia kažkur minėjo savo vieną atsakymą. Klausimas skamba kažkur taip - kaip - TEIGIAMAI  ar  NEIGIAMAI  - vertina krizę? Tai profesorė atsakė, kad subjektyviai. Parašytą įterpiny, ko reikalauja, kad ir asilui būtų aišku, bet vis tiek atsiranda, kas nesupranta. Ir vaizduoja čia baisią profesorę. Gėda.

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:41:40 | Nuoroda

drofke ,nuu ir aš tikiuosi bent kiek taškų gaut, ką žinau bandomieji man visad gerai būdavo, nu bent man 8 gerai, bet egzas visai kas kita.. tikiuosi, kad išlaikiau nors :DD nu ką, melsimes mes ,kad vertintojai irgi galvotų ,kad mažai ten :DDD

tralain, nenusimink jei iš tikro ten mažai, man atrodo, jeigu argumentus tinkamus parinkai visai struktūrai jie labai daug nenumuš, vis tiek tu išvartei visą interpretaciją gi.

jusste, nuu a kas mane paguos :DDD heh, nieko tokio gi ,kad daug žodžių, ar tokio? nu man atrodo jie tiesiog klaidų neskaičiuos nuo 400ž. ir fsio, nepergyvenk ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:42:01 | Nuoroda
kariaujantis rašė:

aš irgi panašiai supratau, tik kitaip suformulavau, gal tiks :)

as ir kazkaip kitaip, tiks, zinoma, bile i tema butu :)

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:42:48 | Nuoroda
jusste rašė:

Kurgi jinai gerai parašė. Čia kažkur minėjo savo vieną atsakymą. Klausimas skamba kažkur taip - kaip - TEIGIAMAI  ar  NEIGIAMAI  - vertina krizę? Tai profesorė atsakė, kad subjektyviai. Parašytą įterpiny, ko reikalauja, kad ir asilui būtų aišku, bet vis tiek atsiranda, kas nesupranta. Ir vaizduoja čia baisią profesorę. Gėda.

pas mus kazkas sake, kad dvejopai. as parasiau, kad teigiamai...

• Matematika / VBE 99
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:43:16 | Nuoroda

aš Škėma interpretavau. Na nežinau :DDD viskas gal ir būtų nieko, bet išvadą tai parašiau tragišką. O suvokimas labai lengvas pasirodė, keli klausimai tik neiškūs buvo.

Šiaip egzamino tikėjaus kur kaaaaaaaas sunkesnio, autoriai labai dėkingi buvo. 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:43:54 | Nuoroda
dofkė rašė:

nelaikšios šventės- tai neišlauktos šventės, kurios atšvenčiamos labai greitai ir neprasminagai. nu aš taip kažkaip supratau.

nu taip, ta pati sakom

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:44:00 | Nuoroda
jusste rašė:

Omg :DD Blm, gaila, kad iš tikro nesužinosim kiek gaus, nes tokie pievų drugeliai niekada nepasakys, kad gavo mažiau nei tikėjosi :DD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:44:12 | Nuoroda

aš tai biški kvaila pelė, nes 400 žodžių ribą pažymėjau paraštėj, ten kur vertintojai turi rašyt.. :|

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Matematika / VBE 82
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:45:15 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
jusste rašė:

pas mus kazkas sake, kad dvejopai. as parasiau, kad teigiamai...

aš irgi parašiau, kad teigiamasi.

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Matematika / VBE 82
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:45:17 | Nuoroda

Sveiki gyvi, jei dar gyvi,

Iš karto sakau, kad iš pradžių pasirodė visai lengvas tas egzaminas, bet kai paskaičiau ką jūs rašėt teksto suvokime, imu pradėti abejoti, ar aš išlaikiau ;/

Jau vakar buvau apsisprendusi rašyti rašinį, todėl labai nudžiugau išvydusi rašinio temą "Ar žmogus visada gali rinktis ir yra atsakingas už savo veiksmus?" Šį rašinį suskirsčiau į dvi dalis. Pirmoji dalis buvo apie netikėtai užkluptas ligas, o antroji - neįgalius žmones. Iš tiesų dabar galvoju, jog nusišnekėjau, o ir rėmiausi tik vienu rašytoju Putinu.

Kalbant apie teksto suvokimą, tekstas buvo lengvai suprantamas, bet kaip daugeliui, klausimai - pievos. Ir tikrai žinau, jog į kokius 5 klausimus būsiu atsakiusi neteisingai. ;/ ( Be to labai įdomu, kaip Jūs atsakėte į klausimą: "5 pastraipoje, kalbėdamas apie dabartines šventes, autorius pasitelkia žemdirbiškos kultūros įvaizdžius. Išrašykite vieną tokį įvaizdį (1) ir paaiškinkite jo prasmę (2).")

Tikiuosi geriausio, gal nereiks perlaikyti mokyklinio, nes labai nenoriu...

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:45:24 | Nuoroda

Pasisekė šiemet jum, tokius lengvus autorius gavus ;D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:46:14 | Nuoroda
vytaka rašė:

jusste, nuu a kas mane paguos :DDD heh, nieko tokio gi ,kad daug žodžių, ar tokio? nu man atrodo jie tiesiog klaidų neskaičiuos nuo 400ž. ir fsio, nepergyvenk ;)

Galiu paguost, kad ramiau ant širdies būtų :D Tu kaip supratau irgi su Savickio novele tris valandas praleidai šiandien? ;)

Bet vis dėlto dabar pagalvojau, kad turiu gerą intuiciją. Vakar mokiausi tik penkis autorius: Salomėja Nėrį, Putiną (jų kūryba per lengva, tačiau man gana miela, buvau įsitikinus, kad šitų neduos), toliau Savickį, Vaičiūnaitę ir Škėmą. Ir ką gi, verčiu šiandien egzaminų lapus ir žiūriu - visi trys yra. Gaila tik kad mano tas vakarykštis autorių kūrybos analizavimas mažai ką man ir tepadėjo...

O gal kas įžvelgėt nuorodų į kitus literatūros kūrinius? Savickiui tai būdinga :)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:46:18 | Nuoroda

Kalbant apie Baltą Drobulę. Tai buvo realus vaidiliono ir garšvos pokalbis ar tik garšvos vaziduotė? :( radau nuomonių kad tai grašvos sąmonės srautas. man plaukai piestu pasistojo. Kaip jūs supratote ištrauką????

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą