Kaip jums pasirode 2010 metu lietuviu kalbos valstybinis egzaminas? Lengvas ar sunkus?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:26:00 | Nuoroda

nu nežinau, aš supratau, kad tai jam maža suma..

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 82
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 23
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:27:03 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
santule rašė:
vytaka rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Ingridele rašė:

tik nereikia jum pavydeti, as daug mokiausi todel ir gausiu virs 95 ;) juk nesu vidutinybe :) :) :) :) rasiau Savickio interpretacija man ji buvo labai lengva, o dar ja mazai kas rase, man tik geriau ;) darbas bus iskirtinis. 

SAUNUOLE :) pretenduoju i panasu bala, nes man irgi nesunku buvo :) is pavydo cia sneka :)

Ajej, tai jeigu jau turim tokias šaunuoles, tai gal pasidalinkit atsakymų variantais, Indridele tau ypač nebus sunku atsimint, juk mokytojai viską papasakojai ;) Va, visi pasitikrins ir nusiramins, nereiks laukt iki liepos. ;DDDD

Teisingai, nereikes iki Liepos laukt, db suzinosim rezultatus ir iskart pradesim "mokytis" ir ruostis pakartotinei sesijai :DDD

ko cia pykstat tiek? :) gausit normaliai ir bus gerai

Nebūk paranojikė, ar visi ant tavęs taip dažnai pyksta, kad jau visur pyktį ižvelgi? ;D Niekas čia nepyksta, tiesiog trokšta ,kad pasidalintumėm savom genialiomis žiniomis :DDD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:28:40 | Nuoroda
Ievuogytė rašė:

Sveiki gyvi !

Na ką, rašiau J.Savickio "Mėnesiena" interpretaciją. Parašiau, jog tai novelė.

Žinok šakės, gavau užduotį, susigraudinau, paskui pagalvojau, kad nieko nebepakeisi ir ėmiausi darbo. Tas kūrinys išvis net negirdėjas ir net nesavickiškas ; o

Bet va rašiau, jog "Ištraukos pradžioje ryškinami vaikino išgyvenimai". Kad jis ten sielvartauja dėl to auskaro, kaip ten pinigų gaus, kad myli tą paną. O tada "Antrame ištraukos segmente tie išgyvenimai dar labiau išryškėja". Kad ta pana jį apgauna, jis tuo negali patikėti, niekad nebepasitiki panomis, ne neveda. Dar paminėjau, kad vaikino ir merginos vardai nėra tekste paminėti. Tai leidžia suprasti, jog šis įvykis gali būti aktualus daugeliui.

Žodžiu, privėliau ir tiek ;]

O teksto suvokimas iš pradžių pasirodė lengvokas, bet kai klausimus pamačiau... OMG ; o Kai kurie aiškūs, kai kurie pievos.. Ypač su tais istoriniais faktais. Ką aš galiu žinoti, jeigu nesidomiu istorija, man tai neįdomu ir dar sėdžiu B lygyje?! ;DD

Na, bet ką padarysi. Visi praeina tuos egzaminus, tuos streso etapus ir nieko negalima pakeisti. Man asmeniškai egzaminas buvo labai sunkus. Jau nusiteikiau blogiausiam, kad galiu mažai gauti, galiu neįstoti kur noriu..Toks gyvenimas ;]

Pasidalinkit ir jūs, ką parašėte Savickio novelėje ;] Sėkmės sekančiuose egzaminuose ; - ***

Aš ištraukoj įžvelgiau, kad didžiausia teksto diegiama vertybė - ryšis su senąja karta, senosios kartos paveldas, kadangi tas valdininkas kaip pamišęs mąstė iš kur gauti pinigų perlui, kurį mergina paveldėjo iš prosenelės (kaip jis galvojo). Tekste iškelta problema apie tai, kaip žmonės nerimauja, išgyvena vidinį sąmyšį dėl nereikšmingų dalykų. Pagrindinė mintis - senas geras posakis: nėra taip blogai kaip gali atrodyti. Savickis šią žmogaus ydą (nerimą, išgyvenimus dėl nereikšmingų dalykų) pašiepia, tačiau žmogaus nesmerkia, nemoralizuoja. Visur labai daug impresijos, humoro, ironijos - pavyzdžiui vis pabrėžiama aukšta socialinė (valdininkas) ir žema finansinė padėtis (nežino, iš kur gauti pinigų). Kompozicija uždara - pradedama ir baigiama vakaro motyvu. Dar pastebėjau tai, kad dienos virtimas į naktį yra valdininko būsenos paralelė, kadangi keičiantis paros laikams, keičiasi ir valdininko būsena, nuotaika. Iš prislėgtos ji tampa džiugi (ten kažkaip jis juoktis pradėjo ar pan).

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:29:54 | Nuoroda
vytaka rašė:
tralain rašė:
vytaka rašė:
dofkė rašė:

tai kaip tik jis gavo čekį užmažą suma, bet gi tikėjosi didelės sumos. Gi kiek nervavosi, kad jam čia reikės net į ministrą kreiptis dėl pinigų. Gavęs tokią mažą suma (čekį) jis dar negali patikėti , galvoja, kad sąskaitas kažkas apkeičia :D Bet poto gi jam paaiškina, kad ten tas perlas netikras ir maždaug dėl to toks pogus :D nu nežinau, aš taip supratau....

nuu ir aš tai pagalvojau (nu kažkaip panašiai) ,kad tipo ne lygys jam mažą suma mokėt :DDD

jus gerai paraset,dabar pazejau,ten 9litai.kaip as tokia ziopla buvau

žiūriu dabar ,žiūriu ,parašyta " juk tai nepilnas Amerikos doleris" ,tai gal ir daug...

bet raso 9lt,tai nedaug cia skaitos

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:32:03 | Nuoroda

tai gal savickio laikais daug buvo? nes pvz ir 1 doleris tada 9 lt kainavo

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:32:14 | Nuoroda
dofkė rašė:

o tai kokia ten suma tu galvojai, kad prašyta? :D

kaltinsiu dabar save..ir eidama i egzamina kartojau tik nebuk ziopla..as labai daznai pridarau tokiu klaidu..ir jau galvojau kad viskas gerai..as ten perskaiciau kad 900lt:D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:32:31 | Nuoroda

Šiaip nemanau, kad tas valdininkas yra materialistas. Aš kažkaip su vertybėm - šeima, ryšys su senoliais - viską siejau. Nes tekste buvo rašoma, kad jis apgailestavo, kad perlas - senelės palikimas. Tai suvokiau taip, jog jam rūpi ne pinigai, o brangina tą mintį, kad perlą paliko senelė. Nu nežinau, tikiuosi, kad nenusigrybavau.

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:32:58 | Nuoroda

voo, jusste jaučiu gerai parašė :DDD nes savickis tikrai rašė apie prarają tarp kartų, aš ir šito ryšio ieškojau, bet nepagalvojau ,kad galima datempt iki auskaro tai :DD

velnias žino, nu nedaug 9lt. bet tais laikais, kokie ten buvo... gal milijonas vos ne :DD nu aš norėčiau ,kad būtų nedaug čia,. nes jeigu daug, mano visa interpretacija ne į temą :DD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:33:27 | Nuoroda
tralain rašė:
dofkė rašė:

o tai kokia ten suma tu galvojai, kad prašyta? :D

kaltinsiu dabar save..ir eidama i egzamina kartojau tik nebuk ziopla..as labai daznai pridarau tokiu klaidu..ir jau galvojau kad viskas gerai..as ten perskaiciau kad 900lt:D

900 :DDDDDD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:33:53 | Nuoroda

Norėčiau, INGRIDĖLE, tavo atsakymus sužinoti :) nebijok, niekas nenusirašinės, jau po visko (: tad gali drąsiai ir aiškiai dėstyti savo atsakymus (:

• Geografija / MBE 8
  • Lietuvių kalba (valstybinė) / VBE 22
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 27
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:34:11 | Nuoroda
vytaka rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
santule rašė:
vytaka rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Ingridele rašė:

tik nereikia jum pavydeti, as daug mokiausi todel ir gausiu virs 95 ;) juk nesu vidutinybe :) :) :) :) rasiau Savickio interpretacija man ji buvo labai lengva, o dar ja mazai kas rase, man tik geriau ;) darbas bus iskirtinis. 

SAUNUOLE :) pretenduoju i panasu bala, nes man irgi nesunku buvo :) is pavydo cia sneka :)

Ajej, tai jeigu jau turim tokias šaunuoles, tai gal pasidalinkit atsakymų variantais, Indridele tau ypač nebus sunku atsimint, juk mokytojai viską papasakojai ;) Va, visi pasitikrins ir nusiramins, nereiks laukt iki liepos. ;DDDD

Teisingai, nereikes iki Liepos laukt, db suzinosim rezultatus ir iskart pradesim "mokytis" ir ruostis pakartotinei sesijai :DDD

Nebūk paranojikė, ar visi ant tavęs taip dažnai pyksta, kad jau visur pyktį ižvelgi? ;D Niekas čia nepyksta, tiesiog trokšta ,kad pasidalintumėm savom genialiomis žiniomis :DDD

na, as manau, kad tiesiog zmogui uzpavydejot pasitikejimo ir gabumu ;) jo, pyksta visokie pavyduoliai daznokai :)

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:34:46 | Nuoroda

daug jusu skema interpretavot? :)

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:35:45 | Nuoroda

tai aš ir tikiuosi, kad nedaug nes mano interpretacija irgi tikrai ne į temą bus.. plemgeriau neskaitysiu aš tų komentarų, nes kuo toliau, tuo labaisu suprantu, kad nesamonių prirašiau ir gausiu mažai procentų.. nu arba visai negausiu :D

• Biologija / VBE 74
  • Chemija / VBE 45
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 82
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 23
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:35:59 | Nuoroda

dar kart perskaicau isttauka..tikrai ten jis uzsigavo del to kad maza saskaita,o ne de to kad didele...

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:36:53 | Nuoroda
vytaka rašė:

voo, jusste jaučiu gerai parašė :DDD nes savickis tikrai rašė apie prarają tarp kartų, aš ir šito ryšio ieškojau, bet nepagalvojau ,kad galima datempt iki auskaro tai :DD

velnias žino, nu nedaug 9lt. bet tais laikais, kokie ten buvo... gal milijonas vos ne :DD nu aš norėčiau ,kad būtų nedaug čia,. nes jeigu daug, mano visa interpretacija ne į temą :DD

Bent vienas žmogus mane paguodė, ačiū Tau :D

Bet dabar susidūriau su savo didžiausia problema - nemokėjimu glaustai analizuot. Reikėjo 400-450 žodžių interpretaciją parašyt, parašiau 610. Būtų buvę daugiau laiko, būčiau ir dar daugiau privarius. Nes namie kai interpretacijas rašydavau, kai neribojo laiko rėmai, darbas susidarydavo iš 1200-1300 žodžių. Gaila, kad to, ką geriausia sugebu, nepavyko parodyt per egzaminą :(

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:36:55 | Nuoroda

Jei ji tikrai pasitikėtų savo jėgomis, tai šitaip nekalbėtų. (: Nulis kultūros.

• Geografija / MBE 8
  • Lietuvių kalba (valstybinė) / VBE 22
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 27
Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:37:36 | Nuoroda
ashera rašė:

pritariu

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:37:51 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
vytaka rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
santule rašė:
vytaka rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Ingridele rašė:

na, as manau, kad tiesiog zmogui uzpavydejot pasitikejimo ir gabumu ;) jo, pyksta visokie pavyduoliai daznokai :)

brangute , mažute mes jau ne apie "žmogų" kalbam ,dabar į tave būtent kreipiames, pasakyk mum savo atsakymus, kad mum pavyduoliam širdemių neskaudėtų ;DD

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:38:13 | Nuoroda

O kokias šventes autorius vadina nelaikšiomis?

Žinutė parašyta: 2010-05-31 18:38:49 | Nuoroda
ashera rašė:

jei gerai butumet parase-nereaguotumet i tokius komentarus :)

• Matematika / VBE 99
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą