Apeliacija
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-05 12:42:50 | Nuoroda

O nemanote, kad surengti visuotini lietuviu k. egzamino perlaikyma tiesiog nera galimybiu? Egzamino organizavimas bei jo vertinimas atima labai daug lesu ir laiko, be to, rengiant pakartotini egzamina liepos menesi neabejotinai tektu atideti pirma ir antra stojimu tura bei koreguoti datas, iki kada galima paduoti prasymus: kiltu labai didele sumaistis. Prasau nepykti ant manes ir nepasakoti, kad "gavai daug, tai lengva kalbeti'', as suprantu, kad daug kam yra labai didele nuoskauda, todel linkiu, kad pasisektu padavus apeliacijas.

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-05 12:43:13 | Nuoroda
Tecupae rašė:
Juliusj rašė:
Cinike rašė:

Jau tik nereikia,, nuo to, kad kelios mokyklos supanikuos tkr niekas jokio perlaikymo nesurenks, pas mus pavyzdziuii visi gavo tiek, kiek buvo verti, nei vienos apeliacijos, taip, kad labai jau neisjauskit ;) 

Matau daug gavai ir sakai kad visi gavo kiek verti. Tuo paciu sakai kad neteisus tie kurie gavo per mazai ir noretu perlaikymo. Ko tau bijot jei tu gavai tiek kiek verta? Reiskia ir perlaikydama gausi dar, is kur ta baime? Ar nesijauti kad gavai tiek kiek verta istiesu? Niekam nepaslaptis jau kad yra gerokai pervertintu, ar gerokai nuvertintu... Gal tu tarp ju, kas cia zino, prie kompiuteriu visi mandri. Jei as gavau gerai, tai as ir antra kart gauciau gerai... aisku jei buciau tikrai vertas gero ivertinimo:) 

Nesutinku. Aš irgi nenorėčiau perlaikyti. Ne todėl, kad aš gavau tokius didelius balus nepelnytai, nes visada rašiau gerai temomis, kurios man buvo AKTUALIOS ir kur galėdavau rašydama įdėt širdį. Tiesa, suvokimai prasčiau sekdavosi, tačiau šitas nebuvo itin sunkus. Nenorėčiau perlaikyt pirmiausia todėl, kad jau prasidėjo vasara ir joks gerai gavęs žmogus nenorėtų dabar vėl eiti ir rašyt rašinių ir suvokimų. Jau protas ilsisi, aš paprasčiausiai tingėčiau. Dar kita priežastis yra tai, kad egzaminas - loterija. Kas ten žino, gal šįkart pasitaikys nekoks vertintojas ir visi, kurie gavo daug, šįkart gaus mažiau. O jeigu dar šįkart užduotys bus sunkesnės. Dar galima vardinti ir vardinti, kodėl nenorėčiau dar kartą rašyti ir, manau, kad man pritartų dauguma. Nesupraskit manęs klaidingai, man tikrai gaila tų, kurie gavo mažai, tačiau perlaikymui pritarti tiesiog negaliu.

"Tuo paciu sakai kad neteisus tie kurie gavo per mazai ir noretu perlaikymo. Ko tau bijot jei tu gavai tiek kiek verta? Reiskia ir perlaikydama gausi dar, is kur ta baime?"

Tai pagal tavo logiką: Tie, kurie sako, jog gavo per mažai ir jie verti daugiau, iš tikrųjų nėra verti. Nes kodėl to neįrodė pirmą kartą, kai turėjo progą? 

I tokius tavo parasymus kad ten ilsis protas net nekreipsiu demesio, nes tai niekinis argumentas man, pieva:) O del uzduociu sunkumo? Jos visiem vienodos, tad tai padetu dar labiau atrinkti gabius nuo vidutiniu, tie kurie tikrai verti 90 ir daugiau yra tikrai gabus:)

Žinutė parašyta: 2010-07-05 12:47:25 | Nuoroda

O man ne niekinis, nes laikyti dar kartą yra visiškas absurdas. Todėl aš irgi linkiu tiems, kurie padavė apeliacijas šįkart gauti daugiau. Aš tikrai viliuosi, kad šiais metais tiems, kurie bus verti, balus pakels. 

• Istorija / VBE 93
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 89
Žinutė parašyta: 2010-07-05 12:47:59 | Nuoroda

Perlaikyt lietuvių kalbos egzaminą būtų pati didžiausia nesąmonė. Dabar dėl tų kurie gavo mažai, turėtų kentėt tie kurie gavo daug. Jau ką gavai tą gavai, nieko nepakeisi.

• Fizika / VBE 56
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 33
  • Matematika / VBE 70
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-05 12:49:59 | Nuoroda
Tecupae rašė:

O man ne niekinis, nes laikyti dar kartą yra visiškas absurdas. Todėl aš irgi linkiu tiems, kurie padavė apeliacijas šįkart gauti daugiau. Aš tikrai viliuosi, kad šiais metais tiems, kurie bus verti, balus pakels. 

Na kas nores, tas kitais metais perlaikys. O del apeliaciju, patikekit niekas nepasikeis, nes zinau kaip ten yra ziurima i tas apeliacija ir kaip yra vengiama pakeitimu dideliu:) tai tiek

Žinutė parašyta: 2010-07-05 12:56:21 | Nuoroda

Na, kas liečia perlaikymus, aš irgi taip manau. Galima išsilaikyti kitais metais. Suprantu, kad tai apsunkina gyvenimą, nes reikia planus atidėti, bet nieko šiame gyvenime lengvai negausi. 

• Istorija / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:02:24 | Nuoroda

Sveiki! Gal kas zino kur koki reikia prasyma rasyt norint gauti ar bent paziureti savo darba? :)

• Biologija / VBE 97
  • Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 72
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:10:44 | Nuoroda

Kažkur skaičiau, kad reikia pačiam nuvykti į NEC, pasirašyti protokole ir tuomet jie leidžia peržiūrėti tau savo darbą.  

• Istorija / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:13:21 | Nuoroda

man tai juokas jau ima, iki tiek svaigt, net apie perlaikymus kalbėt todėl, kad kažkas nepatenkintas savo rezultatu. nu pfff;D pasaulio bambos. jeigu taip rūpėtų, nebūtų sunku tuos metus palaukt ir tada perlaikyti. iš kur ta mada kaltin visus tik ne save? tarkim, aš žinau, kad realiai galėjau gauti daugiau nei gavau, bet taip pat žinau, kad to neįrodžiau per egzą. ar taip sunku pripažinti, kad galbūt darbas nebuvo spindintis? visais metais būna nusivylimų dėl egzaminų, visais metai atsiranda "pervertintų" ir "nuvertintų", bet gal nereikia jau į tokią isteriją šokt? egzaminai nėra visas gyvenimas, nusiraminkite.

• Istorija / VBE 99
  • Matematika / VBE 86
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:26:40 | Nuoroda
čiungačianga rašė:

man tai juokas jau ima, iki tiek svaigt, net apie perlaikymus kalbėt todėl, kad kažkas nepatenkintas savo rezultatu. nu pfff;D pasaulio bambos. jeigu taip rūpėtų, nebūtų sunku tuos metus palaukt ir tada perlaikyti. iš kur ta mada kaltin visus tik ne save? tarkim, aš žinau, kad realiai galėjau gauti daugiau nei gavau, bet taip pat žinau, kad to neįrodžiau per egzą. ar taip sunku pripažinti, kad galbūt darbas nebuvo spindintis? visais metais būna nusivylimų dėl egzaminų, visais metai atsiranda "pervertintų" ir "nuvertintų", bet gal nereikia jau į tokią isteriją šokt? egzaminai nėra visas gyvenimas, nusiraminkite.

Visiškai su tavimi sutinku. Kai pagalvoju apie tai, kiek aš prisikankinau manydama, kad parašiau visišką nesąmonę ir negausiu daugiau 40, tai tikrai šiek tiek pikta skaityti tuos komentarus, kurių visų mintis ta pati: mane nuvertino, mano darbas buvo vertas daugiau. Na, tai ir perlaikysit kitais metais arba apeliacijos išgelbės, jeigu tikrai taip yra. Todėl ir žiauriai pikta, kai čia kažkas sako, jog VISI turėtų dabar perlaikyti, come on, daugiau šalto proto. Tai ne pasaulio pabaiga. 

• Istorija / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:38:41 | Nuoroda
čiungačianga rašė:

Is dalies sutinku, is dalies ne. Tikrai teisingai sakai, kad perlaikymas yra nesamone, nes visada bus mazai gavusiu, nes tokia ir yra procentu sistema, butu vertina pazymiu, tada taip, imanoma visiems gauti 10 ir sedeti laimingiem, sioje sistemoj (kuri yra be galo prasta ar net apgailetina) deja, taip neimanoma. Taciau tikrai nesutinku, kad taip ramiai rasytum, jeigu tavo egzamino rezultato skaiciukus apkeistume vietomis, nors visada gaudavai apie 80-100%. Man buvo butent taip, ir net pagalvojau, jog isties sumaiso skaicius spausdindami, taciau smarkiai nusivyliau, nes visada gaudavau tik aukstus arba labai aukstus ivertinimus stiprioje gimnazijoje pas tikrai stipria mokytoja. Egzamine yra sekmes faktorius, tai tiesa, bet ar sekme galetu lemti apie 60-70% skirtuma? Manau ne, taciau kaip jau ir minejau, masiniai perlaikymai yra visu pirma svajuko dramblione, visu antra utopija. Asmeniskai ruosiuosi si egzamina perlaikyti, nes tikrai esu vertas gerokai daugiau, nei gavau, taciau visiskai suprantu, jog siuo atveju turiu ne kitus derint prie saves, o pats derintis prie kitu, toks gyvenimas.

• Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 28
  • Matematika / VBE 98
Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:46:04 | Nuoroda
Tecupae rašė:
čiungačianga rašė:

Visiškai su tavimi sutinku. Kai pagalvoju apie tai, kiek aš prisikankinau manydama, kad parašiau visišką nesąmonę ir negausiu daugiau 40, tai tikrai šiek tiek pikta skaityti tuos komentarus, kurių visų mintis ta pati: mane nuvertino, mano darbas buvo vertas daugiau. Na, tai ir perlaikysit kitais metais arba apeliacijos išgelbės, jeigu tikrai taip yra. Todėl ir žiauriai pikta, kai čia kažkas sako, jog VISI turėtų dabar perlaikyti, come on, daugiau šalto proto. Tai ne pasaulio pabaiga. 

Kuo gi tada piktinies, jeigu leidi suprast, jog jautiesi pervertinta? Nenoriu is taves atimt dziaugsmo del gero balo, tikrai nuosirdziai sveikinu, tikriausiai jo nusipelnei, arba ziniom arba sekme, taciau jei gavai, reiskia verta. Kita vertus tu neisivaizduoji, kaip jauciasi kiti zmones. Tu gavai 60% daugiau nei tikejais, kiti gavo 60% maziau nei tikejosi. Tau tai kelia menka pasipiktinima, kuris tera momentis jausmas, kitiem zmonem zeme po kojom susvyravo, zlugo planai ir svajones, pradingo pasitikejimas savimi ir atsirado kone paniska baime kitiem rezultatam, nes dar vienas toks smugis galetu buti jau labai rimtas ir sis jausmas toli grazu nebe toks trumpalaikis.

• Matematika / VBE 98
Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:49:30 | Nuoroda

O kodėl tuomet nebandai apeliacijos duot?

• Istorija / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:53:46 | Nuoroda
Tecupae rašė:

Jau daviau, tik bukim realistai, kiek ji pakels? As gavau 28%, net iki raudono diplomo tikrai neistrauks, jau nekalbant apie uzsienio universtitetu reikalavimus, kurie buvo virs 70%-80%, nors visada turejau is lietuviu 9 arba 10, baigiu isviso tik su 9 is matematikos, taciau dabar negausiu net pagirimo, sutinku, tai nera pats svarbiausias dalykas gyvenime, bet kai dirbi vardan to, noretusi tai ir gauti.

• Matematika / VBE 98
Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:54:09 | Nuoroda
AlexN rašė:
čiungačianga rašė:

Is dalies sutinku, is dalies ne. Tikrai teisingai sakai, kad perlaikymas yra nesamone, nes visada bus mazai gavusiu, nes tokia ir yra procentu sistema, butu vertina pazymiu, tada taip, imanoma visiems gauti 10 ir sedeti laimingiem, sioje sistemoj (kuri yra be galo prasta ar net apgailetina) deja, taip neimanoma. Taciau tikrai nesutinku, kad taip ramiai rasytum, jeigu tavo egzamino rezultato skaiciukus apkeistume vietomis, nors visada gaudavai apie 80-100%. Man buvo butent taip, ir net pagalvojau, jog isties sumaiso skaicius spausdindami, taciau smarkiai nusivyliau, nes visada gaudavau tik aukstus arba labai aukstus ivertinimus stiprioje gimnazijoje pas tikrai stipria mokytoja. Egzamine yra sekmes faktorius, tai tiesa, bet ar sekme galetu lemti apie 60-70% skirtuma? Manau ne, taciau kaip jau ir minejau, masiniai perlaikymai yra visu pirma svajuko dramblione, visu antra utopija. Asmeniskai ruosiuosi si egzamina perlaikyti, nes tikrai esu vertas gerokai daugiau, nei gavau, taciau visiskai suprantu, jog siuo atveju turiu ne kitus derint prie saves, o pats derintis prie kitu, toks gyvenimas.

iškart po egzo sakiau - jei rezultatas bus nekoks, perlaikau kitais metais, tai manau būčiau paverkus sau į pagalvę tyliai, pabumbėjus o nerėkavus visa gerkle kaip kaikurie.

o dėl darbų sumaišymo - apeliacijos, prašymai nec'ui, kad parodytų tavo darbą turėtų išvaikyti abejones, arba sukelt naują skandalą :)

kas dėl sistemos - sutinku sutinku ir dar kartą sutinku. man apskritai atrodo neteisinga įvertinti vieną darbą ir sakyti, kad tai 12 metų mokslų rezultatas.

anyway, man patinka tavo mąstymas - net nusivylęs išsaugai sveiką protą ir racionalumą.  mane erzina tai, jog yra daugybė moksleivių, kurie nesuvokia, jog gyvenime yra ir bus neteisybės, kad tie egzaminai yra tik lašas jūroje ir iškilusį sunkumą reikia įveikti pačiam.

• Istorija / VBE 99
  • Matematika / VBE 86
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:54:14 | Nuoroda
AlexN rašė:
Tecupae rašė:
čiungačianga rašė:

Kuo gi tada piktinies, jeigu leidi suprast, jog jautiesi pervertinta? Nenoriu is taves atimt dziaugsmo del gero balo, tikrai nuosirdziai sveikinu, tikriausiai jo nusipelnei, arba ziniom arba sekme, taciau jei gavai, reiskia verta. Kita vertus tu neisivaizduoji, kaip jauciasi kiti zmones. Tu gavai 60% daugiau nei tikejais, kiti gavo 60% maziau nei tikejosi. Tau tai kelia menka pasipiktinima, kuris tera momentis jausmas, kitiem zmonem zeme po kojom susvyravo, zlugo planai ir svajones, pradingo pasitikejimas savimi ir atsirado kone paniska baime kitiem rezultatam, nes dar vienas toks smugis galetu buti jau labai rimtas ir sis jausmas toli grazu nebe toks trumpalaikis.

Mano problema yra ta, kad aš esu idealistė. Aš visuomet jaučiuosi kažko nepadarius arba padarius per prastai. Ir nieko negaliu su savimi padaryti, nors ir suvokiu, kad visada gyvenime visko idealiai padaryti negalima, tai neįmanoma. Aš puikiai žinau, ką reiškia, kai žemė iš po kojų slysta, nes patiriu tai dažnai, patikėk manim. Todėl ir sakau, kad šiame gyvenime lengvai nieko negausi. Vieni patiria štai tokius sunkumus, o kiti kitus. Tai ir išmoko žmogų kovoti.

• Istorija / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-07-05 14:08:57 | Nuoroda
AlexN rašė:
Tecupae rašė:

Jau daviau, tik bukim realistai, kiek ji pakels? As gavau 28%, net iki raudono diplomo tikrai neistrauks, jau nekalbant apie uzsienio universtitetu reikalavimus, kurie buvo virs 70%-80%, nors visada turejau is lietuviu 9 arba 10, baigiu isviso tik su 9 is matematikos, taciau dabar negausiu net pagirimo, sutinku, tai nera pats svarbiausias dalykas gyvenime, bet kai dirbi vardan to, noretusi tai ir gauti.

Man tai yra nesuvokiama. Taip gerai rašyti, tiek daug turėti ir tik tiek gauti. Kokio griežtumo turėtų būti vertintojas, kad tik tiek parašyti. Įtariu, suvokimą parašei gerai, rašinyje gramatikos klaidų nepadarei. Gali būti, kad kažkam turinys užkliuvo. Bet vistiek negaliu šitos situacijos suvokt, man nesuprantama

• Istorija / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-07-05 14:09:03 | Nuoroda

Visa beda, kad kalba eina apie tos pacios klases mokinius, kur vienas kita zino ir yra to paties pedagogo zinioje. Juk per tiek metu tenka matyti, koks kolegos rastingumas, kas gabesnis biologijai, fizikai, o kas tiesiog beveik genijus matematikoje. Ir tik todel kyla maištas, jog egzaminu rezultatuose toje klaseje jau nelieka visisko ziniu vertinimo objektyvumo. Yra klaseje ir taktisku abiturientu, kurie sako : "na, zinai, as 80 tikrai nebuvau vertas, tikejaus bent 50 istempt" ir ... atvirksciai, apie ka mes cia skaudziai ir diskutuojame, netenkame keliu i savo issvajotas specialybes... O nuosekliai ruoseis, tikejai...SKAUDU iki sirdies gelmiu, patikekit..........

Žinutė parašyta: 2010-07-05 14:17:15 | Nuoroda
Ner cia ko rašė:
Cinike rašė:

Jau tik nereikia,, nuo to, kad kelios mokyklos supanikuos tkr niekas jokio perlaikymo nesurenks, pas mus pavyzdziuii visi gavo tiek, kiek buvo verti, nei vienos apeliacijos, taip, kad labai jau neisjauskit ;) 

Matau daug gavai ir sakai kad visi gavo kiek verti. Tuo paciu sakai kad neteisus tie kurie gavo per mazai ir noretu perlaikymo. Ko tau bijot jei tu gavai tiek kiek verta? Reiskia ir perlaikydama gausi dar, is kur ta baime? Ar nesijauti kad gavai tiek kiek verta istiesu? Niekam nepaslaptis jau kad yra gerokai pervertintu, ar gerokai nuvertintu... Gal tu tarp ju, kas cia zino, prie kompiuteriu visi mandri. Jei as gavau gerai, tai as ir antra kart gauciau gerai... aisku jei buciau tikrai vertas gero ivertinimo:) 

Nu nedaryk sau palankiu isvadu,,, taip, mokiausi papildomai mokedavau didelius pinigus ir gavau kiek verta, buvo ir uz mane geriau gavusiu - taip jie to verti, buvo ir neislaikiusiu - jie taipogi to verti,, ir nei vienam nebuvo soko.. ir nesakau kad neteisus tie kurie nenori perlaikymo,,, buciau gavus 15 ir ash galbut noreciau, bet sakau, kad nereikia cia isisvajot apie galimybes perlaikyt surenkt mitingus ir, kad tuo kazka islost.. ir logiska, kad nei velnio nenoriu perlaikinet,, man sitas lietuviu egzainas kainavo pakankamai dauk nervu, kam norisi vel tiek pat juos tampyt. Tuo labiau nesuprantu ko cia tampai liuta uz ausu gaves 98, labai abejoju ar gautum tiek antra karta , galbut dauk, bet tkr ne tiek, tad kazin ar pats jau noriai zengtum antra karta .

• Biologija / VBE 67
  • Chemija / VBE 10
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 96
Žinutė parašyta: 2010-07-05 14:18:22 | Nuoroda
čiungačianga rašė:

VISA BEDA IR YRA KAD METAI IS METU TOS PACIOS PROBLEMOS KARTOJASI. MES KALBAME APIE  VERTINTOJUS, KURIE SKIRTINGAI I VISKA ZIURI- VIENAM PATINKA CVIRKA, KITAM PUTINAS, O DAR KITAM GAL V. JUKNAITE. IR ZINOK, I KOKIAS RANKAS TAVO DARBAS PATEKS...O GAL I TOKIAS, KURIOS ABITURIENTU DARBU NECIUPINEJUSIOS KELETA METU. DAUG VILCIU BUVO DEDAMA I NAUJA MINISTRA, NAUJA NEC DIREKTORIU, DEJA....IR VEL VISKAS IS PRADZIOS....

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą