Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
10:35:35
| Nuoroda
Kayen rašė:
Martynas B. rašė:
Išties nesitikėjau tokio sudėtingumo iš VBE užduočių, koks buvo pirmoje praktinės dalies užduotyje, tačiau tai mane maloniai nustebino. Taip, ten godus algoritmas neveikia, tačiau su dinaminiu programavimu visai įkandama. Na sunkios jos tikrai nebuvo, tik pritrūko laiko. Žinoma ir stresas padarė savo, loginis mąstymas atsijungė Galėjo visas egzaminas būti viena dalis, nes testinę dalį tikrai galima greičiau atlikti. Iš dalies sutinku: man taip pat jos tikrai nebuvo sunkios bei taip pat pritrūko kelių minučių žioploms klaidoms antroje užduotyje ištaisyti. O gal iš tikrųjų tiesiog pritrūko šiek tiek paskalio rašymo praktikos, jei būčiau ne paskutinį vakarą pradėjęs uždavinukus paskaliu rašinėti, gal būtų pavykę greičiau – pats kaltas. Tačiau jei žvelgtume objektyviau, palyginus su ankstesnių metų uždaviniais, sakyčiau, jog pirma užduotis buvo sunki. Tokios užduoties visai būtų galima tikėtis olimpiados 3 etapo 1 dalyje, todėl kaip ją spręsti tikrai ne kiekvienas išmąstytų, ypač kai duota tiek nedaug laiko. Bet visgi gerai, kad bent vieną rimtesnį uždavinuką idėjo, šimtukai turbūt niekam ranka pasiekiami nebeatrodo |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
10:41:11
| Nuoroda
Klysti - maximumą balų tikrai kažkas surinks. |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
10:50:54
| Nuoroda
maximumo nesurenka; uzpernai daugiausiai buvo surinkta 98/100; dinaminis programavimas... cia gi universiteto programa :\ nesuprantu, as ruosiaus pagal senesniu metus, kur nieko panasaus nebuvo! Ta uzduoti isspres tik gyvenantys informatika zmones :\ tai gal ir i mates egza idekim matricu, kompleksiniu skaiciu ir t.t? po velniu, studentas sito uzdavinio neissprestu, o jie nori is mokiniu :\ man atrodo kad debilai uzduociu sudarinetojai tikejosi jog cia reik naudot goduji, kas rodo ju neprofesionaluma :\ |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
11:01:20
| Nuoroda
dobulis rašė:
maximumo nesurenka; uzpernai daugiausiai buvo surinkta 98/100; dinaminis programavimas... cia gi universiteto programa :\ nesuprantu, as ruosiaus pagal senesniu metus, kur nieko panasaus nebuvo! Ta uzduoti isspres tik gyvenantys informatika zmones :\ tai gal ir i mates egza idekim matricu, kompleksiniu skaiciu ir t.t? po velniu, studentas sito uzdavinio neissprestu, o jie nori is mokiniu :\ man atrodo kad debilai uzduociu sudarinetojai tikejosi jog cia reik naudot goduji, kas rodo ju neprofesionaluma :\ Matricų ar kompleksinių skaičių negali dėti nes tiesiog jų moksleivis nesuvirškintų jau vien kaip terminų/žymėjimo. O DP idėją gi bent teoriškai tikrai galima ir pačiam išmąstyti, o iš techninės pusės ten visiškai nieko ypatingo: tiesiog pora ciklų ir pora vienmačių masyvų, o tokie dalykai mokykliniame kurse tikrai yra. Juk ir matematikos VBE nemažai nematyto stiliaus uždavinių, kažką reikia išmąstyti, tačiau tai galima padaryti paprastomis mokyklinio kurso priemonėmis. Na pvz. kokių įrodymo uždavinių mes per matematikos pamokas praktiškai niekad nesprendžiam, o ir šiaip jų visų tikrai neišmoksi. Tuo tarpu stipresnėse mokyklose (kalbant apie tiksliuosius mokslus), kokiam Licėjui ar KTUG tai tikriausiai DP ir per pamokas praeina. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
11:20:19
| Nuoroda
na asmeniskai manes programavimo mokykloj niekas nemoke. o tu naudojai dp ir programa parasei gerai? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
11:23:13
| Nuoroda
Pagal egzo programa mokinys turi: Mokėti surasti didžiausią (mažiausią) reikšmę, skaičiuoti reikšmių sumą (sandaugą, kie-kį), atrinkti duomenis pagal nurodytą požymį.
|
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
11:25:08
| Nuoroda
atsiprasau kad per kelias zinutes issimeciau; "Tuo tarpu stipresnėse mokyklose (kalbant apie tiksliuosius mokslus), kokiam Licėjui ar KTUG tai tikriausiai DP ir per pamokas praeina" atsiprasau, bet egzaminas yra visiems, o ne stipriosioms mokykloms. kur vienodos galimybes visiems? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
12:55:11
| Nuoroda
Taigi buvo galima ishsiversti ir be dvimacio masyvo, žinoma tai būtų buvę daug sunkiau. Mano informatikos mokytojas netikėjo, kad gali būti dvimatis masyvas. visgi buvo Jei taip ir toliau informos egzai sunkės, tai po kelerių metu VBE pamatysim ir objektinį programavimą |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
12:59:05
| Nuoroda
dezfulz rašė:
Jei taip ir toliau informos egzai sunkės, tai po kelerių metu VBE pamatysim ir objektinį programavimą ... ir delphi vietoj pascalio |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
13:00:22
| Nuoroda
dvimatis ir seniau buvo, snekat nesamones |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
13:07:59
| Nuoroda
dobulis rašė:
dvimatis ir seniau buvo, snekat nesamones Ir kuriais gi metais? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
13:09:21
| Nuoroda
dobulis gal gali pasakyt kokiais metais buvo dvimatis masyvas praktineje užduotyje? Visus nuo 2006 iki 2008 išprendžiau ir nauduojau tik įrašus ir vienmačius masyvus :] Kaip kažkas rašė kad nesitikejo, tai aš irgi :] |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
13:15:00
| Nuoroda
as tai net nezinojau kas tas dvimatis masyvas, bet kai perskaiciau uzduoti iskar susideliojau galvoj, kad man reiks padaryt masyva masyve ;DD bet kadangi nezinojau net teorines dalies, kad ten reikia rasyt M(x,y) tai ir neveike mano programa nes as rasiau M(x).M1(y) man asmeniskai informatikos mokytojas neaiskino sito, moke kaip padaryt ten irase masyva, bet masyvo masyve ne .. ;( |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
13:32:33
| Nuoroda
dobulis rašė:
maximumo nesurenka; uzpernai daugiausiai buvo surinkta 98/100; dinaminis programavimas... cia gi universiteto programa :\ nesuprantu, as ruosiaus pagal senesniu metus, kur nieko panasaus nebuvo! Ta uzduoti isspres tik gyvenantys informatika zmones :\ tai gal ir i mates egza idekim matricu, kompleksiniu skaiciu ir t.t? po velniu, studentas sito uzdavinio neissprestu, o jie nori is mokiniu :\ man atrodo kad debilai uzduociu sudarinetojai tikejosi jog cia reik naudot goduji, kas rodo ju neprofesionaluma :\ Gerai, o dabar pamąstom. Kur reikia IT egzamino ? Ogi stojant į informatiką, kur mokoma programavimo(correct me if i'm wrong). Čia uždaviniai tikrai nebuvo kažkokie super sudėtingi, kaip spresti tikrai galima išmąstyti. Jei verkšlenama dėl tokių užduočių, kad bus aukštojoje ? Nepadariusiems tokių užduočių belieka kaltinti tik save(aš jų tarpe). O dėl taškų surinkimo, tarkim paimkime, jog egzaminą laikė apie 800 žmonių. Iš jų 50 padarė abi užduotis, iš tų 50-ties tikrai bus keli surinkę iš jų maksimumą balų :) O dėl testinės dalies - ji buvo tikrai lengvesnė nei pereitais metais. Na dėl praktinių užduočiu sunkumo, manau jos panašios, šių metų gal šiektiek sunkesnės. Nors pavarčius 2006-2008 užduotis, galima buvo pastebėti jog praktinės užduotys palaipsniuj sunkėjo. 2006 metų užduotyje beveik viską buvo galima išspresti jau duomenų nuskaityme, tuo tarpu vėlesnėse jau reikalaujama daugiau veiksmų. |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
14:03:44
| Nuoroda
Kayen rašė:
dobulis rašė:
maximumo nesurenka; uzpernai daugiausiai buvo surinkta 98/100; dinaminis programavimas... cia gi universiteto programa :\ nesuprantu, as ruosiaus pagal senesniu metus, kur nieko panasaus nebuvo! Ta uzduoti isspres tik gyvenantys informatika zmones :\ tai gal ir i mates egza idekim matricu, kompleksiniu skaiciu ir t.t? po velniu, studentas sito uzdavinio neissprestu, o jie nori is mokiniu :\ man atrodo kad debilai uzduociu sudarinetojai tikejosi jog cia reik naudot goduji, kas rodo ju neprofesionaluma :\ Gerai, o dabar pamąstom. Kur reikia IT egzamino ? Ogi stojant į informatiką, kur mokoma programavimo(correct me if i'm wrong). Čia uždaviniai tikrai nebuvo kažkokie super sudėtingi, kaip spresti tikrai galima išmąstyti. Jei verkšlenama dėl tokių užduočių, kad bus aukštojoje ? Nepadariusiems tokių užduočių belieka kaltinti tik save(aš jų tarpe). O dėl taškų surinkimo, tarkim paimkime, jog egzaminą laikė apie 800 žmonių. Iš jų 50 padarė abi užduotis, iš tų 50-ties tikrai bus keli surinkę iš jų maksimumą balų :) O dėl testinės dalies - ji buvo tikrai lengvesnė nei pereitais metais. Na dėl praktinių užduočiu sunkumo, manau jos panašios, šių metų gal šiektiek sunkesnės. Nors pavarčius 2006-2008 užduotis, galima buvo pastebėti jog praktinės užduotys palaipsniuj sunkėjo. 2006 metų užduotyje beveik viską buvo galima išspresti jau duomenų nuskaityme, tuo tarpu vėlesnėse jau reikalaujama daugiau veiksmų. na informatikos valstybinio reikia nebutinai stojant i informatika pvz jei stoji i inzinerija tai ten ziuri arba i fizikos arba i informatikos valstybini priklausomai kuri geriau islaikai,jei buciau gerai islaikes info tai nebereiktu jaudintis del fizikos egzo o db susimoviau su 2 praktine uzduotim o laikiusiu siemet yra 754 jei neklystu tai pazvelgus statistika surinktu balu vidurkis sviruoja nuo 45 iki 55 tasku tai jei jau surinkot apie 60 tasku tai tikrai gausit apie 65-70 procentu |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
14:11:15
| Nuoroda
Rulle121 rašė:
na informatikos valstybinio reikia nebutinai stojant i informatika pvz jei stoji i inzinerija tai ten ziuri arba i fizikos arba i informatikos valstybini priklausomai kuri geriau islaikai,jei buciau gerai islaikes info tai nebereiktu jaudintis del fizikos egzo o db susimoviau su 2 praktine uzduotim o laikiusiu siemet yra 754 jei neklystu tai pazvelgus statistika surinktu balu vidurkis sviruoja nuo 45 iki 55 tasku tai jei jau surinkot apie 60 tasku tai tikrai gausit apie 65-70 procentu Iš kur čia tokios statistikos, kad nuo 60 taškų 70 procentų Gerai būtų.
Beje, iš kur ištraukei, jog stojant į inžineriją reikia informatikos arba fizikos ? Man rodos čia apie seną tvarką kalbi. Seniau ir į informatiką stojant galėjai naudoti palankesnį arba informatikos arba fizikos egzaminą, tačiau dabar skaičiuojama bent tikliuosiuose moksluose 3 VBE + 1 metinis. Inžinerijos atveju tai būtų matematika,fizika,lietuvių VBE ir anglų metinis. |
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
14:32:50
| Nuoroda
dobulis rašė:
na asmeniskai manes programavimo mokykloj niekas nemoke. o tu naudojai dp ir programa parasei gerai? Taip. Ir todėl būtų nelabai sąžininga, jeigu pilnai užskaitytų ir godžius algoritmus – tai kokio elnio tada rašiusieji DP gaišo laiką ir dėl to galimai nukentėjo jų antro uždavinio rezultatai? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
14:42:11
| Nuoroda
Kayen rašė:
Rulle121 rašė:
na informatikos valstybinio reikia nebutinai stojant i informatika pvz jei stoji i inzinerija tai ten ziuri arba i fizikos arba i informatikos valstybini priklausomai kuri geriau islaikai,jei buciau gerai islaikes info tai nebereiktu jaudintis del fizikos egzo o db susimoviau su 2 praktine uzduotim o laikiusiu siemet yra 754 jei neklystu tai pazvelgus statistika surinktu balu vidurkis sviruoja nuo 45 iki 55 tasku tai jei jau surinkot apie 60 tasku tai tikrai gausit apie 65-70 procentu Iš kur čia tokios statistikos, kad nuo 60 taškų 70 procentų Gerai būtų.
Beje, iš kur ištraukei, jog stojant į inžineriją reikia informatikos arba fizikos ? Man rodos čia apie seną tvarką kalbi. Seniau ir į informatiką stojant galėjai naudoti palankesnį arba informatikos arba fizikos egzaminą, tačiau dabar skaičiuojama bent tikliuosiuose moksluose 3 VBE + 1 metinis. Inžinerijos atveju tai būtų matematika,fizika,lietuvių VBE ir anglų metinis. na mes cia kazkada buvom nueje i darbo centra ten del karjeros planavimo tai sake kad ziuri i fizika arba i informatika o statistika gali pasiziuret cia www.nec.lt/failai/785_rezultatai_2008_VB E_informacines_technologijos.pdf |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
14:43:22
| Nuoroda
na cia 1 praktine uzduotis kaip as dariau biski netiobula bet berots veikia program mainai; |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-05-24
15:25:01
| Nuoroda
Na aš irgi vakar vakare pasibandžiau parašyt, dėja FPS pjaunasi su W7 ir nenori nuskaityti failų, tad ar veikia - nežinau, bet principas daugmaž toks O tu jei taip egzamine surašei neteksi vieno balo, už neaiškius kintamuosius =] |