Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Keisti dalykai del LT VBE!
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
15:59:34
| Nuoroda
VIsų pirma, aš gavau gerai, bet tiesiog norėjau pasakyti, kad itin keistą situaciją matau forume...nemažai gavę abiturientai užsilipa ant savo sukurto pjedes stalo ir mėto pamokslus tariamai prastai parašiusiem. Kas jus suteikė tokią teisę? Geresnis tolerancijos temos išmanymas? Teigiamai nusiteikęs vertintojas? Sėkmė?
Palaikau „nuskriaustuosius" abiturientus. Nenoriu jūsų liūdinti, bet man atrodo, kad jeigu ir NEC įvėlė klaidą, ją visais būdais bus bandoma nuslėpti bei užglaistyti. Pagalvok patys: NEC patirtų visišką fiasko, lėktų daug valdininkų galvų. Situaciją ypač paaštrėjo, kad NEC`o direktorė Šukienė pradėjo garsiai stūgaut, kad viskas paskelbta ir ištaisyta tiesiog tobulai.
Cituoju alfą.lt: „Nacionalinio egzaminų centro direktorė Danutė Šukienė mano, kad šių metų situacija yra kiek įtemptesnė dėl pakitusios egzamino struktūros. Anot jos, tai, kas nauja, kelia nerimą ir baimę.
Ji atmeta dviejų užduočių rezultatų supainiojimo ar neteisingo sujungimo galimybę: „Nėra preteksto taip manyti – prieš skelbiant rezultatus buvo tikrinamas sujungimo teisingumas. Abejoti vertinimo kokybe taip pat neturime pagrindo, nes kiekvieno kandidato darbą vertino du arba trys vertintojai. Manome, kad būtų neteisinga abejoti jų kompetencija.“
Anot D. Šukienės, mokytojų teiginiai, kad taisant egzamino užduotis trūko kelių šimtų vertintojų – neteisingi. „Mes planavome surinkti 350–400 vertintojų. Tiek ir surinkome“, – teigė Nacionalinio egzaminų centro direktorė."
Paskaičius kilo abejonių dėl tokio Šukienės užtikrintumo.
komentarai, mokytoja ekspertė:
„Tiek melo, kiek čia cituojamuose valdininkų ir "mokytojų" žodžiuose dar neteko matyti... NEC direktorė ir pernai teigė, kad egzaminas parengtas kvalifikuotai, kad sukurta užduočių rengimo kokybės užtikrinimo sistema, o paskui visi žinome, kas iš to išėjo...
Ponia Lisauskienė - NEC ir jo direktorės tribūnas, pernai viešai pasakiusi, kad TESTAS BUVO TOBULAS, o egzaminų vertinimą šita dama pavertė konclageriu: tikrino šiukšliadėžes ir darė kratas kabinetuose, kuriuose vertintojai dirbo. BŪTENT DĖL TO ŠĮMET VERTINTOJŲ ŽIAURIAI TRŪKO. Masiškai mokytojai, ypač geriausieji, atsuisakinėjo jais tapti. Kiek reikėjo vertintojų? Atšviežinsiu ponios Šukienės atmintį - pacituosiu jos žodžius bendrame ministerijos ir NEC pasitarime: ta pati direktorė garbingai publikai sakė, kad reikės 800 vertintojų! Surinko gal kiek per 300, o ir tie patys dauguma atsisakė antrą savaitę dirbti. Vertintojų kompetencija buvo klaiki: patyrusių vertintojų, mokančių vertinti rašinius ir jaučiančių jų lygį, buvo tik 40 (ankstesnių metų interpretacijos vertintojai)"
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:00:45
| Nuoroda
o jus nebijot, kad nespesit i stojimu maratona? taigi 17 d skelbia rezultatus, o 18 baigiasi bendrasis priemimas. Rezultatus tik skelbia, bet atestatams iteikti reikia bent 3 dienu.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:01:09
| Nuoroda
LIETUVA LIETUVIU KRASTAS...
BUTU GRAUDU,JEI NEBUTU JUOKINGA....
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:02:42
| Nuoroda
sviesiaplaukee šiandien 15:52
As nelabai suprantu kodel cia rasineja tie kurie patenkinti savo balais. Gal bijot, kad jei bus kazkas pertikrinta, nebeturesit tu balu ,
as parasau tam kad nesusidarytu toks ispudis jog visi gavo nesamoningai nes tikrai taip nera
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:04:18
| Nuoroda
Lietuva bananu krastas cia musu svietimas ir ruosia skininimams, kad paskui galetume tobulet Ispanijoje ar kur kitur... eina peklienon kas dedasi ant svieto...
|
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:05:26
| Nuoroda
http://www.delfi.lt/news/daily/educatio ... d=17523343
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:16:55
| Nuoroda
Skaitant šį forumą, puikiai atsiskleidė lietuviams būdinga konkurencija. Kiekvienas už save. Nenuostabu, kad tie kas gavo aukštus balus ginasi, o tie kas žemus atakuoja. Natūralu, kad abiturientiškoji sesija virto nedideliu emocijų karo lauku. Kaip bebūtų, dar kartą įsitikinome, kad pasitikėti vien savo žyniomis nelabai patikima, reikia gudrumo, gal net kiek abejingumo, tvirto charakterio, individualumo. Manau daugelis gavusiujų aukštus balus rašė taip kaip manė esant teisingai, individualiai. Įrodyta: Šablonas ir "fanatiškas" mokymąsis užtvėrė duris sąmonei ir racionalumui.
Akivaizdu, teisti kitus lengva.
O emocijos ir jausmai, iliuzijos ir viltys dėl šių nelemtų egzaminų pas silpnesnius griūva.
Dar kartą pamatėme: stojamieji egzaminai ir pokalbiai būtini stojant į visus fakultetus ir universitetus.
|
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:23:00
| Nuoroda
rasykit i delfi ir alfa komentarus!!! ten gal kas labiau pastebes!
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:23:23
| Nuoroda
nu sustaikykit ir atsipalaiduokit... as jau susitaikiau su ta mintim,kad nieko gero is manes nebesigaus
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:30:57
| Nuoroda
as kazkaip prisiminiau ta peticija.. tai ja kas nors parase ar ne?
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:46:09
| Nuoroda
Sveiki,
taigi galop neištvėriau ir nusprendžiau prisiregistruoti. Anksčiau tenkinausi tik stebėtojos iš šalies pozicija, tačiau dabar labai jau knieti išreikšt savo nuomonę.
Lietuvių VBE išlaikiau tikrai pakankamai gerai, gavau 93proc. Mokykloje panašiai ir mokiausi, tačiau anaiptol, nei dauguma gerai išlaikiusiųjų, aš palaikau nepatenkintųjų pusę. Niekaip negaliu suprasti, kodėl tie šimtukininkai ir šiaip gerai išlaikę taip puola ant kitų abiturientų, visom keturiom palaiko NEC'ą, nors priešingoje situacijoje elgtųsi atvirkščiai. Juk, jei esat garantuoti savo žiniomis ir egzaminų rezultatų teisumu, kam tiek pulti ant kitų ir bijot, kad tik čia niekas nebepasikeistų ir neišaiškėtų.
Solidarizuokimės mielieji!!! Juk kasmet panašūs nesklandumai nutinka kitiems abiturientams, tačiau niekas taip ir nieko neišsiaiškina, kadangi visų pirma mes patys esame labai susiskaidę.
|
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:51:19
| Nuoroda
Keli šimtai nelaimingųjų bando sukelti skandalą, todėl mes, gerai egzaminą išlaikę abiturientai, atrodome tarsi nevykėliai, kuriems pasisekė per klaidą. Reikia į rezultatus žvelgti objektyviai, kad mokiniams su gerais balais nebūtų gėda pasisakyti kiek gavo. Visi kovojame už save ir savo gerą vardą, tad kai žmonėms peršama viena nuomonė, negaliu tylėti".
V.Arvasevičiūtė mano, kad dažnai abiturientai įpranta būti nuglostyti savų mokytojų (mokykloje vertinimas subjektyvus). Todėl likę vieni be užnugario mokiniai pasijaučia bejėgiai, neįvertinti ir nusivylę.
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
16:56:33
| Nuoroda
išlaikiau blogai, mokiausi gerai, bet nekilo noras nieko kaltint, ar išsigalvot kažkokių sąmokslų. nematau reikalo palaikyt tą beprotystės bangą.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
17:00:25
| Nuoroda
graudu skaityt.. vaikai, gal perdaug filmu persiziurejot, kad pradejot tokias pasakas kurt apie nec'a..
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
17:09:10
| Nuoroda
zmones kurie tikrai turite realiu pavyzdziu..kokie balai jusu mokyklose prisistatykit tam zmogeliui kuris prisisauke lrt yra sukurta tema..duokite ta interviu
|
Žinutė parašyta:
2008-06-26
17:27:39
| Nuoroda
Eisiu duot interviu, bliamba užkniso tie sąmokslai. Per interviu aiškiai paminėsiu vardą, pavardę, mokyklą, kad gavau tiek pat, kiek per bandomąjį, tiek pat, kiek kasmet semestre turėjau, tik su papildomu nuliu
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
17:33:34
| Nuoroda
Jo skambink duok interviu. Garantuoju kad neisdrisi
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
17:41:08
| Nuoroda
O vat man įdomu, kas kompensuos už sužlugdytas atestatų teikimo ceremonijas ir t.t... NEC'as? Ha, aš apskritai būsiu labai nustebusi, jei šita įstaiga išvis sureaguos į šį skandalą, bet kad padengtų nuostolius, tai jau sunku tikėtis
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-26
17:43:58
| Nuoroda
Susidaro įspūdis, kad dauguma darbų įvertinti neteisingai.Aš savo rezultatu patenkinta, gavau tiek, kiek esu verta(90>).Mano klasiokai-taip pat.Kas mano, kad tikrai yra vertas daugiau nei gavo, tegu rašo apeliaciją.Tik prieš tai būtų naudinga objektyviai įvertinti savo žinias, nes metiniai jas nevisada atskleidžia
|
Žinutė parašyta:
2008-06-26
17:44:45
| Nuoroda
To drakaz
Ne pirmas ir ne paskutinis kartas būtų Bet geriau pagalvojus, yra ir smagesnių atostogų veiklų, nei skandalytis...
|
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Mano temos
| Trinti temą
| Redaguoti temą