SKANDALAS - LT VBE VErtinimo instrukcija
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 11:13:21 | Nuoroda
reik kreiptis i tam tikras instancijas,jei si informacija yra tikrai teisinga. Norim mes visi teisybes,bet bent jau man asmeniskai nebekyla rankos ka daryti... nieko nebepasieksim,tegu dziaugias Lietuva,kad protingi zmones isvyksta i uzsieni. gailiuosi,jog pati anksciau nesugalvojau ten isvykti,apmaudu kai tokie dalykai dedasi.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 11:18:02 | Nuoroda
ir as apie ta pati mastau.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 11:27:43 | Nuoroda
Cia labai gerai pasakyta NE_MOKINE.. tai gal paviesink? :):) as tai nezinau kaip ta daryti :D parlamentas mokiniu yra atrodo
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 11:29:45 | Nuoroda
man tai nepatinka kad NEC pats sudare ta komisija, kuri viska tikrins(juk teisingai supratau?)..tada tikrai grybas bus..nieko jie ten nepatikrins
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 11:33:31 | Nuoroda
to Telšiai Paviešinčiau, jei būčiau mokinė........
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 11:34:02 | Nuoroda
blem kaip jau man viskas nusibodo... kada gi galesim ramiai stoti ir zinoti,kad istosi...cia su jusu tokiom nesamonem gadinat nervus...visiskai....pavargau...po egzu galvojau bus ramu..o dbr..nezinai nei ko laukti... kazkokie egoistai...va...kai jums gerai,tai visiems turi buti gerai..tik nepasiseke ir suoliuoja cia...gedos nebedarykit... atsigaukit!!! pabandet del vieno dalyko...neisejo..tai gal ir uztenka...cia dbr iki rudenio ir kovosit gal?... kazkoks siaubas...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 20:57:16 | Nuoroda
ne-mokine 100 proc teisi. ir toliau sedekim uodegas pabruke, tai tiesa ir nepaaiskes. sutinku vaziuosti prie SMM su deklu zaliu kiausiniu, jei pareiks naujoji komisija "klaidu nerasta, vertinimai teingi" ...ir ne vien su zaliais kiausiniais. Per rinkimus , nors gal jau busim priversti del neteisingu rezultatu i airijas vaziuoti, rinkimams tai kenksim kiek galesim... Uzteks to lietuvos supuvimo... Net jaunima nori supudyti...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 21:03:39 | Nuoroda
graudu.
Žinutė parašyta: 2008-07-03 23:20:42 | Nuoroda
Gerb. ne_mokine, noreciau siek tiek paoponuoti Jusu argumentams: Juk jeigu kodų tikrinimo komisijai kažkokiu būdu nebūtų duota komanda rasti "viską tvarkoje", tai jau sudarant komisiją ir apie jos darbą skelbiant spaudai, TV ir pan., būtų buvę pasakyta, KAS BUS, JEI BUS RASTI SUMAIŠYTI KODAI. Nematau cia nieko keisto, tiesiog nenoreta papildomai nervinti abiturientu. Jeigu butu pasakyta: "issiaskinus kodu sumaisymo atvejus, bus is naujo skelbiami egzamino rezultatai", prasidetu dar didesne masine psichoze, o tai niekam nenaudinga. Be to ir taip aisku, kas butu, jeigu butu... mokytoja V.Čižauskienė žiauriai meluoja - JI NEVERTINO TEKSTO SUVOKIMO IR TODĖL NEGALI APIE JĮ KALBĖTI. O kalba. Klausimas - KODĖL? V.Čižauskienė padarys BET KĄ, kad įtiktų NEC... Vadinasi, LABAI yra ką slėpti. Nemanau, kad grazu smeizti zmogu - jei meluoja, tai yra jos sazines reikalas. Norit tikekit, norit - ne. Ir dar - ko gera, tai svarbiausia - NEBUVO LAIKYTASI VERTINIMO NORMŲ. Negana to, kad jos paskelbtos tik prieš pat egzaminą, o to neleidžia jokie įstatymai ir teisės, jose NEBUVO PARAŠYTA, KAD ĮVERTINUS TURINĮ 0, VISAS EGZAMINAS LAIKOMAS NEIŠLAIKYTU. Nezinau ne vieno istatymo, kuris nustatytu egzaminu organizavimo taisykles. Vienintelis man zinomas teises aktas, reglamentuojantis egzaminu vykdyma, yra "Brandos egzaminu organizavimo ir vykdymo tvarkos aprasas". Deja, jame neradau ne vienos nuostatos del vertinimo normu skelbimo datos. O del to, kad kai kurie vertintojai rase uz turini 0, ir todel uz visa rasymo dali irgi 0 tasku, tai tokie faktai paaiskes apeliaciju nagrinejimo metu ir vertinimo klaidos bus istaisytos. Tam apeliaciju tvarka ir egzistuoja. Gerb. ne_mokine, dar karta prasyciau Jusu nekelti nereikalingos panikos ir nemasinti abiturientu kelti skandalus.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 23:21:48 | Nuoroda
nieko neuzuodziat?... Kazkaip ta ne_mokine's izangine rasliava labai jau politika atsiduoda... Jei ji ne mokine, kodel jai turetu rupeti cia uzvesti tokia tema? A? Juk visi zinom politikavimo metoda (ir visai veiksminga) - skaldyk ir valdyk. Matau, kad butent tai cia ir yra daroma. Surandam blogiukus, iskeliam i viesuma, parodom ju blogus darbus ir pasakom, kad visi blogi, tik mes geri, mes viska sutvarkysim... Gal uzteks jau?!!!!!!
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 23:26:19 | Nuoroda
ar jus akli zmones... patys turbut juokiates is debilisku seimunu istatymu..is viso to biurokratinio aparato..o po to apsisukat ir "oj ne..viskas gerai". ATSIPEIKEKIT
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 23:52:24 | Nuoroda
wwalioo, gal pirmiausia pradekim nuo saves... ok? Matau, kad pats esi supuves... Man tavo pasisakymas pasirode kaip tikro kaimiecio - grubus, nevalyvi, staciokiski ir tiesmukiski pasiulymai. Zemas lygis. Tad gal pradek mokytis ir nereiks cia tokiu apsurdisku skandalu kelt?... O gal cia dar vienas pasamdytas politikierius sedi?
Žinutė parašyta: 2008-07-03 23:54:40 | Nuoroda
Gyvate, sutinku, kad egzamino uzduotys (ypac lietuviu) yra prastos kokybes, kuri is metu i metus ne kiek negereja. Apskritai, Lietuvoje uz svietimo sistema yra prastesne, ko gero, tik sveikatos apsaugos sistema (kuri yra komos busenoje ). Bet ar galime mes, mokiniai, nenusileisti iki politiku lygio ir nekelti skandalu del kiekvieno mums neitinkancio dalyko (kaip tai daro pvz., musu parlamentarai). As tikrai esu uz tuos, kurie gavo nepelnytai mazai (turiu du tokius klasiokus) ir kurie gina savo teises, bet tikrai nepritariu populizmui ir gandu skleidimui, kuris siuo metu isigalejo viesojoje erdveje gveldenant situacija del lietuviu gimtosios kalbos egzamino.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 23:58:59 | Nuoroda
respect vartotojas007_700. totaliai pritariu.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 23:59:59 | Nuoroda
pliam, čia tik užeik į forumą ir iškart prisiskaitai visokiausių nesąmonių. To ne_mokine. Na, gal gana kliedėt jau? Kiek gi galima čia skandalint? Dievaži nusibodo. Gal jau leiskit mūsų kartai ramiai baigt egzaminų sesiją, ramiai įstot ir gyvent studentišką gyvenimą? Ką jūs norit iš mūsų padaryt? Norit, kad reikėtų laukt dar metus ir perlaikyt egzaminus? vėl? Gal gana jau? Stabdykt arklius, nes jau įsivažiavot.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-04 00:25:27 | Nuoroda
Ale visi viską žino, net baugu: kas tikrino, kiek tikrino, kaip tikrino LT VBE. Kažkas man sakė.. Jis matė.. Ir iš kur pas žmones tiek visažiniškumo..? Gandai gandeliai. Manau, NEC dirba savo darbą. Gal ne visuomet iki galo, bet stengiasi. O tie skandalai ir jų kėlimas.. Na, atleiskite, jaunimas, bet žymiai lengviau kaltinti nei prisipažinti, kad kartais ne viską sugebi atlikti gerai, kaip kad norėtum. Įdomu, prisimenate savo būseną per egzaminą, pamačius užduotis..? Nemanau, kad visi manė gausią super gerus rezultatus. Iš savo draugų, pažįstamų, klasiokų rato - visi daugmaž teisingai nuspėjo savo rezultatus. Be jokios abejonės, buvo nusivylusių, nes jų visada yra. Peace.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-04 09:51:55 | Nuoroda
prisimenu savo busena per egzamina..buvau rami kaip belgas, nuotaika buvo netgi puiki galeciau pasakyti;]] ivertinimu savo esu patenkinta 83%, ir ne seip cia skandalyju..o jau matant akivaizdzias nec klaidas, nesunku patiket, kad kitas ir nuslepia nuo placiosios auditorijos. tad belieka vadovautis gandais, vien del to kad yra ieskoma teisybe
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-04 09:58:27 | Nuoroda
vartotojau007-700 atsiprasau;]]]
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-04 22:42:37 | Nuoroda
Kai šitiek sėdi forumuose esi tikrai nusipelnęs bent jau 90!. Ką, negi NECas nesupranta? Genijai tik kartą gimsta. Kartą per 100 metų. Sudužusios svajonės. Netylėkit. Visi abiturientai turi svajonių, ir jei labai prastas mokinys gavo geriau už jus, tai galbūt jam pagaliau leidžiama svajoti? Jei nesi kvailas, nepražūsi.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-05 09:51:50 | Nuoroda
Tikrai siutina visokios proto INFEKCIJOS! Ką tu pasakei savo komentaru? Lygiai nieko, tik kad norisi visus užčiaupti, kad esi bukas kaip tarybinis autobusas, kad tau tik Zimbabvėj mokytis! Žmonės čia kalba FAKTAIS, o ne emocijomis, ir kol nesugebėsite priešpastatyti kitų faktų, geriau užsičiaupkite. Aš gavau LT 90, bet visa širdimi ir protu palaikau protestuojančius! Nes svarbiau už rezultatą yra POŽIŪRIS, kurį demonstruoja NEC ir ŠMM, o jiems nereikalingi nei mąstantys abiturientaio, nei jų MOKYTOJAI. FAKTAS, kad vietoj reikiamų 800 LT vertintojų (skaičiUS viešai pateiktAS paties NEC direktorės) buvo surinkta 370 atsitiktinių personų (skaičius viešai slepiamas, bet tikrai žinomas). Koks Aladinas ir iš kokios lempos tuos vertintojus paleido, kad darbai atseit ištaisyti bent po du kartus ir kvalifikuotai? Kitas FAKTAS, kad NEC šįmet darė tiek techninių klaidų, kiek nepadaryta per 10 metų kartu sudėjus, - ir vėl jūs čia kliedit, kad masiniai rezultatų neatitikimai negalimi! O dar kai kiurie idiotai, kitaip jų nepavadinsi, klejoja, kad mažai apeliacijų - TAI KURIS GI KVAILYS, GAVĘS NEPELNYTAI DAUG, DUOS APELIACIJĄ, KĄ???
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą