Matematika 2010
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-03-08 16:19:40 | Nuoroda

kaip gali vertintojai zinoti? taip iseina, kad ekstrasensai yra viskas ir priklauso nuo taškų, nebent bus daug neislaikiusiu ir išlaikymo ribos taškus mažins..prie ko čia procentai? Aiškiai nurodyta islaikymo riba taškais.

Žinutė parašyta: 2010-03-08 19:00:04 | Nuoroda

Nec.lt web'e nurodyta ne "preliminari islaikymo riba", kaip buvo anksciau, o "islaikymo riba''. Pavyzdiui - matematika 8 balai. Tad klausimas: nejaugi tai ir bus ta tikroji islaikymo riba?

Butu malonu isgirsi konkretu atsakyma - taip arba ne. "Gal" - netenkina :D

Žinutė parašyta: 2010-03-09 12:13:49 | Nuoroda
Paulys rašė:

Nec.lt web'e nurodyta ne "preliminari islaikymo riba", kaip buvo anksciau, o "islaikymo riba''. Pavyzdiui - matematika 8 balai. Tad klausimas: nejaugi tai ir bus ta tikroji islaikymo riba?

Butu malonu isgirsi konkretu atsakyma - taip arba ne. "Gal" - netenkina :D

klausk NEC

Žinutė parašyta: 2010-03-10 08:07:00 | Nuoroda
Smeterling rašė:

kaip gali vertintojai zinoti? taip iseina, kad ekstrasensai yra viskas ir priklauso nuo taškų, nebent bus daug neislaikiusiu ir išlaikymo ribos taškus mažins..prie ko čia procentai? Aiškiai nurodyta islaikymo riba taškais.

Jie neekstrasensai, jie iš anksto tai nustato ta riba. Jei netikite tai pažiūrėkit į ankstesnių egzaminų išlaikymo rezultatus.

• Chemija / VBE 79
  • Matematika / VBE 57
Žinutė parašyta: 2010-03-10 12:40:30 | Nuoroda
Artas1991 rašė:
Smeterling rašė:
AušraL rašė:
Smeterling rašė:

atrodo 8 taskus..bet cia visgi nuo egzamino sunkumo priklausys

tas 8 taškų praėjimas kažkoks nerealus, vien už testą bandomojoje užduotyje tiek yra duota. Mokytoja minėjo kad reiktų tikėtis maždaug 13-15 bent jau.

13-15 manau čia nerialu,juk valstybini laiko ir tie kurie mokosi bendriniu lygiu, tai surinkti 15 manau yra labai daug, nes pasižiūrėkit kiek mažai užduociu B-> , jei kokia suklysti ir viskas..neišlaikyta.P.S aišku viskas priklauso ir nuo užduočių sunkumo.

ne nuo tasku skaiciaus priklauso ar islaikiai, ar neislaikiai, nes vertintojai jau zino kieik procentu mokiniu neislaikys.

kaip jie gali žinoti, jei dar neištaisyti darbai?

Žinutė parašyta: 2010-03-10 19:07:12 | Nuoroda

Matematika man galvos skausmas...noriu įstot į psichologiją, šis egzaminas pagrindinis...Reikia, noriu ir turiu surinkt virš 50, bet kaip tai padaryt dar nesugalvojau...Per kiekvieną matematikos egzaminą upą numuša iki minimumo, gaunu užduotis ir nžn nuo ko pradėti, nors pamokose gaudausi neblogai...Siaubas žodžiu

• Istorija / VBE 65
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 99
  • Matematika / VBE 52
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 88
Žinutė parašyta: 2010-03-10 21:14:00 | Nuoroda
Artas1991 rašė:
Smeterling rašė:

Jie neekstrasensai, jie iš anksto tai nustato ta riba. Jei netikite tai pažiūrėkit į ankstesnių egzaminų išlaikymo rezultatus.

Ne. Vertintojai tiesiog surašo balus į egzaminų užduotis, bet dar jie patys juos į procentus neverčia. Kai ištaisomi visi egzaminai, sudaromas posėdis, kurio metu apibendrina gautus taškus už egzaminą ir komisija nustato šiemetinę ribą. Jei vaikai parašė gana prastai, tai riba bus mažesnė, jei visi pakankamai neblogai (tarkim egzaminas nebuvo sunkus), tai riba bus aukštesnė. 

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 78
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2010-03-11 16:08:05 | Nuoroda

Mūsų matematikos mokytoja buvo kažkokiam seminare, tai ten sakė, kad šiemet egzamine bus ypač svarbu, kad nebūtų 'plikų' veiksmų. Žodžiu viską reikia paaiškinti, nors ir atrodo, kad akivaizdu :D

Žinutė parašyta: 2010-03-14 18:21:28 | Nuoroda
Slite rašė:

Matematika man galvos skausmas...noriu įstot į psichologiją, šis egzaminas pagrindinis...Reikia, noriu ir turiu surinkt virš 50, bet kaip tai padaryt dar nesugalvojau...Per kiekvieną matematikos egzaminą upą numuša iki minimumo, gaunu užduotis ir nžn nuo ko pradėti, nors pamokose gaudausi neblogai...Siaubas žodžiu

Puikiai tave suprantu, man ta pati problema..irgi noriu į psichologiją, bet matematika gadina visą reikalą. Nors manau per tris mėnesius dar galima pasispausti sprendžiant daugiau įvairesnių uždavinių, o ne imant temomis. Vienu žodžiu, nenuleidžiam rankų  =^.^=

• Istorija / VBE 60
  • Matematika / VBE 38
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 98
Žinutė parašyta: 2010-03-14 18:27:41 | Nuoroda

O dėl tos prelimenarios ribos, tai ten tik abstrakčiai turbūt pagal tų kelių mokyklų bandomųjų rezultatus parašė :) Mums mokytoja aiškino, kad gavus rezultatus būna paimami 10% su prasčiausiais rezultatais žmonės ir jie sudaro neišlaikiusiųjų grupę. Nesvarbu kokia planuojama išlaikymo riba, 10% moksleivių tikrai neišlaikę bus, o į tuos 10% kaip mums aiškino (jei stiprūs mokiniai tais metais pasitaiko) gali įieti net tie, kurie surinko 30 ar  40 taškų :)

Taip kad su tom ribom visiška nesąmonė :) Pavyzdžiui pas mus po bandomųjų ji buvo 14 taškų :)

• Istorija / VBE 60
  • Matematika / VBE 38
Žinutė parašyta: 2010-03-14 18:57:16 | Nuoroda
JapaneseKoreanLover rašė:

O dėl tos prelimenarios ribos, tai ten tik abstrakčiai turbūt pagal tų kelių mokyklų bandomųjų rezultatus parašė :) Mums mokytoja aiškino, kad gavus rezultatus būna paimami 10% su prasčiausiais rezultatais žmonės ir jie sudaro neišlaikiusiųjų grupę. Nesvarbu kokia planuojama išlaikymo riba, 10% moksleivių tikrai neišlaikę bus, o į tuos 10% kaip mums aiškino (jei stiprūs mokiniai tais metais pasitaiko) gali įieti net tie, kurie surinko 30 ar  40 taškų :)

Taip kad su tom ribom visiška nesąmonė :) Pavyzdžiui pas mus po bandomųjų ji buvo 14 taškų :)

Tikrai tie, kurie gavo 30 ar 40 taškų išlaikys, egzaminas kuriamas taip, kad išlaikytų ir tie žmonės, kurie turi teigiamą pažymį B lygiu. 

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 78
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2010-03-14 19:05:00 | Nuoroda

Na mums buvo sudaryti tokie bandomieji, kad B lygio mokiniai neišlaikė :) Bet aišku tai tik bandomieji, pagal tai dar nieko spręsti negaliu, tik manau,kad jis daugelį tokių B lygio mokinių atkratė nuo laikymo...  

• Istorija / VBE 60
  • Matematika / VBE 38
Žinutė parašyta: 2010-03-19 17:26:46 | Nuoroda

Seiki, turiu labai didelę problema ir dar didesni prasymą. Gal kas turi jau surinkta medziaga Lietuvių kalbos įskaitai bet kuria tema, nebutinai su skaidrem. Gal galetumete buti geri ir pasidalinti  galiu uz tai padaryti skaidres Rasykit  Maldauju padekit! 

Žinutė parašyta: 2010-03-19 18:18:38 | Nuoroda

uz dyka? tu juokauji? :D pati susirink medziaga tingine tu!!!

• Biologija / VBE 95
  • Chemija / VBE 80
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 94
  • Matematika / VBE 97
Žinutė parašyta: 2010-04-06 16:55:00 | Nuoroda

O aš tai turbūt mažiausiai pasauly sukurtas žmogus MATEMATIKAI. Man dar pirmoj klasėj tai per gerklę ėjo :D ką kalbėt kas dėjosi vėliau... turbūt gyvenime daugiau septyneto neturėjau..;D Ir ką jūs manot, "netiksliukė" įremta į kampą ir privalo bandyt laimę dėl išsvajotos ateities, apie ką gyvenime nebūčiau pagalvojus. Norint įstot ten, kur noriu, privalau šį egzaminą išlaikyt. (Ir tai sužinojau prieš 2 mėnesius, nes pasikeitė stojimo tvarka ir reikalavimai) Taig, dabar  "ariu" daugiau nei per visus 11 metų :D Bet.. kaip aš sakau, gyvenimas vienas, kodėl nepabandžius, O GAL pasiseks :D keliausim "ant durniaus", o paskui žiūrėsim ;D

Žinutė parašyta: 2010-04-06 17:04:29 | Nuoroda

Aš irgi su matematiką nedraugauju, ypač su geometrija, nu ten man tai grynas kosmosas nei tos figuros manęs supranta, nei aš jų.:D bet vat algebra mane tempia, net 7A pirman semestre turiu.:D O šiaip laikau dėl atsarginio plano, kad nors išlaikyti, nes galiu drąsiai pasakyti, kad ne man tikėtis surinkti daug balų.:) aš negobši, su visais pasidalinsiu.:D O šiaip kaip manot egzaminas bus panašus į bandomąjį, ta prasme, kad b lygio užduotys A lygis lengvai įveikė, bet jau A lygio užduotys įveikė nedaugelis?:)

Žinutė parašyta: 2010-04-06 17:23:13 | Nuoroda
Piktybiška rašė:

Aš irgi su matematiką nedraugauju, ypač su geometrija, nu ten man tai grynas kosmosas nei tos figuros manęs supranta, nei aš jų.:D bet vat algebra mane tempia, net 7A pirman semestre turiu.:D O šiaip laikau dėl atsarginio plano, kad nors išlaikyti, nes galiu drąsiai pasakyti, kad ne man tikėtis surinkti daug balų.:) aš negobši, su visais pasidalinsiu.:D O šiaip kaip manot egzaminas bus panašus į bandomąjį, ta prasme, kad b lygio užduotys A lygis lengvai įveikė, bet jau A lygio užduotys įveikė nedaugelis?:)

Tai žinok jei A lygis neįveiktu B lygio užduočių būtu siaubas;D Šiaip mum mokytoja sake nieko lengvesnio nesitiketi

Žinutė parašyta: 2010-04-06 17:32:30 | Nuoroda

Aš girdėjau tokį gandą, kad bandomąjį visi parašė prastai, todėl bus mušamas egzo išlaikymo balas. Ką jūs manot?

Žinutė parašyta: 2010-04-06 17:35:45 | Nuoroda
Kristinita rašė:

Aš girdėjau tokį gandą, kad bandomąjį visi parašė prastai, todėl bus mušamas egzo išlaikymo balas. Ką jūs manot?

aš girdejau, kad apie 41% neišlaike, manau, jei numus bus geriau

Žinutė parašyta: 2010-04-06 19:06:17 | Nuoroda
Smeterling rašė:
Kristinita rašė:

aš girdejau, kad apie 41% neišlaike, manau, jei numus bus geriau

Neįsivaizduoju, kaip tokio lengvo galima neišlaikyt. Mums irgi mokytoja sakė, kad bandomasis per lengvas buvo ir nereikia tikėtis, kad iš 12metų besimokusio žmogaus bus reikalaujama tik mokėt sudėt ir atimt.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą