Matematika 2010
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-18 19:02:13 | Nuoroda
Smeterling rašė:

Kaip sekasi ruoštis egzaminui? nebedaug ir laiko liko..

Kiek valandu į diena skiriate matematikai?

Kaip kurią dieną. kažkur 1 ar 2. Bet kartais būna kad ir 4 kai įdomių uždavinių turiu Nejaučiu kaip laikas bėga kai sprendžiu kanors

Žinutė parašyta: 2010-04-25 21:22:49 | Nuoroda

Sveiki :) gal kas turit 2002 metu egzamino atsakymus? :)))

• Biologija / VBE 97
  • Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 72
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Žinutė parašyta: 2010-04-25 23:45:19 | Nuoroda

Siulau nusipirkti knyga "Į pagalbą abiturientui MATEMATIKA" new.tev.lt/content.php?PHPSESSID=308e036d1a0183b4bf68a929743f6962. Ten rasi ir uzdavinius ir sprendimus.

• Informacinės technologijos / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 92
Žinutė parašyta: 2010-04-27 22:03:21 | Nuoroda

pasidomėkit, ar jūsų matematikos mokytojos turi praeitų metų egzaminų sprendimus (nes ne visų metų sprendimai yra internete), nes maniškė turėjo, leido atsišviest... o ir dar, jei siekiat kuo aukštesnio balo, pasižiūrėkit ne tik sprendimus, bet ir kur laikiusieji daugiausiai darė klaidų (tokie failai man rods yra nec'e) :)

Žinutė parašyta: 2010-04-27 22:15:03 | Nuoroda
Frenlee rašė:

pasidomėkit, ar jūsų matematikos mokytojos turi praeitų metų egzaminų sprendimus (nes ne visų metų sprendimai yra internete), nes maniškė turėjo, leido atsišviest... o ir dar, jei siekiat kuo aukštesnio balo, pasižiūrėkit ne tik sprendimus, bet ir kur laikiusieji daugiausiai darė klaidų (tokie failai man rods yra nec'e) :)

Dekui;)

Žinutė parašyta: 2010-05-09 23:41:38 | Nuoroda

kaip mokotes tekstinius uždavinius spresti? ar cia logikoj esmė?

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-05-10 15:19:35 | Nuoroda
Smeterling rašė:

60% logika, 40% praktika.

Mano nuomonė :D gal kas kitaip mano? 

Žinutė parašyta: 2010-05-10 18:18:09 | Nuoroda
Smeterling rašė:

Dažniausiai tokie uždaviniai sprendžiami susidarant lygtis ar nelygybes tai tam reikia logikos, o kad tą lygtį išspręsti reikia žinių.

Žinutė parašyta: 2010-05-10 19:27:21 | Nuoroda

Vai vai vai, nežinau nuo ko pradėt. Net nežinau kas daugiau naudos duotų - ar senus egzaminus spręstis, ar variantus iš įvairių knygučių..

Žinutė parašyta: 2010-05-10 20:32:50 | Nuoroda
Absurdus rašė:

Vai vai vai, nežinau nuo ko pradėt. Net nežinau kas daugiau naudos duotų - ar senus egzaminus spręstis, ar variantus iš įvairių knygučių..

aš ir tą ir tą baigiu išspręst, tik kad mačytų tokios pastangos

Žinutė parašyta: 2010-05-10 20:52:26 | Nuoroda

Sakyčiau, kad matematikoj 90% viso rezultato lemia įdirbis. Taip kad mačys mačys:)

Žinutė parašyta: 2010-05-10 21:01:23 | Nuoroda
Absurdus rašė:

Sakyčiau, kad matematikoj 90% viso rezultato lemia įdirbis. Taip kad mačys mačys:)

tikiuosi, nes tuoj galva sprogs nuo begales minčių

Žinutė parašyta: 2010-05-11 22:38:06 | Nuoroda
ingree rašė:
Smeterling rašė:

Pritariu. Tekstiniai uzdaviniai vieni tu, kur reikia paciam susimodeliuoti matematine salyga. Sunkiausias dalykas tokiuose uzdaviniuose ir yra visa teksta susirasyti i kelias lygtis. Lygciu sistema tai bent jau paprastai nera labai sudetinga spresti, bet kai tenka spresti nelygybiu sistema, tai vel prireikia samprotauti, taciau, kiek zinau, nelygybiu sistemu nelabai i egzamina deda, o labiau i olimpijadines uzduotis. Taciau praktika, kaip ir visada, siuo atveju tikrai turetu labai pagelbeti.

• Matematika / VBE 92
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-05-12 14:35:54 | Nuoroda
SuperHP rašė:
ingree rašė:
Smeterling rašė:

Pritariu. Tekstiniai uzdaviniai vieni tu, kur reikia paciam susimodeliuoti matematine salyga. Sunkiausias dalykas tokiuose uzdaviniuose ir yra visa teksta susirasyti i kelias lygtis. Lygciu sistema tai bent jau paprastai nera labai sudetinga spresti, bet kai tenka spresti nelygybiu sistema, tai vel prireikia samprotauti, taciau, kiek zinau, nelygybiu sistemu nelabai i egzamina deda, o labiau i olimpijadines uzduotis. Taciau praktika, kaip ir visada, siuo atveju tikrai turetu labai pagelbeti.

Pritariu. :) 

Žinutė parašyta: 2010-05-20 22:58:03 | Nuoroda

Aš tekstinių negaliu pakęsti, net sąlygos skaityti nesinori... Dabar kasdien padarau po valstybinį egzaminą, tai praktiškai iki vidurio sprendžiu visai gerai. Poto pasidaro sunkiau, o tų paskutinių tai išvis neįkertu, jau ten kas per perliukai.... Žinoma, šiemet ir pats egzaminas kitoks gi bus, todėl žadu dar ir visus mokyklius egzus prasispręsti. Mūsų mokytoja sako, kad B lygio užduočių, tų elementriai paprastų, mes tiesiog nebemokame spręsti, nes du metus tik A lygį sprendžiam. Manęs tokios mintys visai nedžiugina :(

• Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 99
  • Matematika / VBE 49
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-05-21 12:30:24 | Nuoroda
vitae rašė:

Aš tekstinių negaliu pakęsti, net sąlygos skaityti nesinori... Dabar kasdien padarau po valstybinį egzaminą, tai praktiškai iki vidurio sprendžiu visai gerai. Poto pasidaro sunkiau, o tų paskutinių tai išvis neįkertu, jau ten kas per perliukai.... Žinoma, šiemet ir pats egzaminas kitoks gi bus, todėl žadu dar ir visus mokyklius egzus prasispręsti. Mūsų mokytoja sako, kad B lygio užduočių, tų elementriai paprastų, mes tiesiog nebemokame spręsti, nes du metus tik A lygį sprendžiam. Manęs tokios mintys visai nedžiugina :(

yra labai gera knygutė išleista, kur pažymėtos B lygio užduotys :)

• Istorija / VBE 89
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 86
  • Matematika / VBE 88
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2010-05-21 15:23:11 | Nuoroda

Man sunkiausia įrodymai ir tikimybės. Prie pastarųjų nutariau laiko negaišti visai ;/

Žinutė parašyta: 2010-05-21 19:38:12 | Nuoroda

Mano nuomone, jei moki spresti A lygio uzduotis, tai tikrai neturi kilti problemu su B lygio uzduotimis, nebent tas A lygio uzduotis esi ismokes spresti mechaniskai. O tikimybiu (kombinatorikos) tema tai ir man yra viena tu, kuri labai greitai pasimirsta. 

• Matematika / VBE 92
Žinutė parašyta: 2010-05-21 20:10:25 | Nuoroda
Absurdus rašė:

Man sunkiausia įrodymai ir tikimybės. Prie pastarųjų nutariau laiko negaišti visai ;/

Man irgi sitos temos sunkiausios, bet as priesingai stengiuos kuo daugiau tokiu uzdaviniu spresti, kad ismokciau :)

• Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 92
  • Matematika / VBE 84
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 88
Žinutė parašyta: 2010-05-21 20:44:43 | Nuoroda
SuperHP rašė:

Mano nuomone, jei moki spresti A lygio uzduotis, tai tikrai neturi kilti problemu su B lygio uzduotimis, nebent tas A lygio uzduotis esi ismokes spresti mechaniskai. O tikimybiu (kombinatorikos) tema tai ir man yra viena tu, kuri labai greitai pasimirsta. 

Deja, neretai būna taip, kad pvz perskaitai sąlygą ir bandai belenkokiu sunkiu būdu spręsti, o viskas yra gan paprasta. Kai pripranti prie sudėtingų, kartais kliūni ant tų lengvųjų.

• Istorija / VBE 89
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 86
  • Matematika / VBE 88
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą