Vartotojo Rulle121 pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-10 12:50:04 | Nuoroda
agnufle rašė:

Sveiki,

padaviau prašymą dėl stojimų ir registracijos pažymos (to lapo, kurį išduoda, kai užregistruoji prašymą) pačioj pabaigoj parašyta: Sumokėtas stojamasis mokestis 0 Lt. čia viskas normaliai? neturi būti 150 Lt, kuriuos sumokėjau?

jei pildei ne per interneta tai viskas tvarkoi tiesiog tavo imoka dar nenuejo pas juos i saskaita :)

Žinutė parašyta: 2009-07-10 15:16:46 | Nuoroda

na mano nuomone kad i universitetus gaut VF uzteks KB 17 o i kolegijas koki 14  :D

Žinutė parašyta: 2009-07-10 15:20:12 | Nuoroda
Viilius rašė:

Tai tipo, jei buvai ten kai buvo 16, dabar nebereiks jau eit ten?

karine prievole dabar yra laikinai sustabdyta ir greiciausiai bus isvis panaikinta nes bus ivesta profesonali karine tarnyba , tai niekur eiti nebereikia ir jokiu dokumentu tvarkyti nereiks,  jei tarkim karine prievole bus atnaujinta tuomet gausi saukima ir nueisi :)

Žinutė parašyta: 2009-07-10 16:23:27 | Nuoroda
sokoladinis rašė:
Rulle121 rašė:
Viilius rašė:

Tai tipo, jei buvai ten kai buvo 16, dabar nebereiks jau eit ten?

karine prievole dabar yra laikinai sustabdyta ir greiciausiai bus isvis panaikinta nes bus ivesta profesonali karine tarnyba , tai niekur eiti nebereikia ir jokiu dokumentu tvarkyti nereiks,  jei tarkim karine prievole bus atnaujinta tuomet gausi saukima ir nueisi :)

Prievole nera nei panaikinta, nei sustabdyta. Tiesiog laikinai nevyksta saukimas i privalomaja karine tarnyba. Tai nereiskia, kad nereikia tvarkyti dokumentu. Zinoma, pati sistema galetu buti racionalesne, taciau yra kaip yra.

nu as juk buvau ten nuejes ir klausiau sake kad nebutinai ten tuos dokus tvarkyt jei kas saukima gausi ir viskas :)

Žinutė parašyta: 2009-07-10 19:11:23 | Nuoroda

nu as gal ir sosiu i SK jei i SU nepriims :D kaip manot yra sansu SK su 15.64 gaut VF vieta technologiju sriti? :) beje norejau suzinot koks jusu KB ir i kokia sriti stojant? :)

Žinutė parašyta: 2009-07-10 19:21:56 | Nuoroda
Nusimines rašė:

noreciau suzinot ar ymanoma ystoti y kauno kolegija su tokiais rezultatais(matematika valstybinis 22 balai,lietuviu mokyklinis 5,geografija mokyklinis 7,istorija mokyklinis 6),jei ymanoma gal patartumet ka mokintis,noreciau ka nors is socialiniu ar technologiju srities

na del socialiniu tai nezinau bet del technologiju srities gali pamirst nes tu nelaikei nei fizikos nei informatikos ar chemijos kuriu butent ir reikia technologiju sriti :)

Žinutė parašyta: 2009-07-10 19:33:10 | Nuoroda
VytasSi rašė:

Jo, pirkau. Iš pradžių jau ruošiausi pirkt čia, Lietuvoj, už 1400. Bet klasiokas patarė pirkt Lenkijoj, bo ten pigiau, tai nuvariau į Suvalkus ir sumoj išėjo papigiai, tik 1100 į litus pavertus.

atsargiau su komentarais kai kurie pagalvos kad rimtai kalbi dar gal kokia valstybes instancija susidomes :D 

Žinutė parašyta: 2009-07-10 19:35:13 | Nuoroda
VytasSi rašė:

Pažiūrėjau, kad fizikos valstybinį egzaminą laikė tik 3000 su trupučiu abiturientų. Toks vaizdas, kad gaut krepšelį fizinių ar techninių mokslų srity yragana nesunku...

na jei fizika tik 3000 dar pridek kas informatika laike tai gausis apie 4000 mokiniu taai manau neturetu buti labai sunku istot i VF bent jau taip tikiuos :D

Žinutė parašyta: 2009-07-10 20:11:45 | Nuoroda
VytasSi rašė:

Kas žinot, kokiais principais buvo remiamasi ankstesniais metais, dalijant VF vietas?

na pernai kiekvienas universitetas turejo tam tikra VF skaiciu ir geriausiuju eile buvo sudaroma ne lietuvos mastu o tarp universitetu pvz su 17 KB butum neistojes i VGTU o i KTU laisvai istotum, ir man regis kikeviena specelybe turejo tam tikra skaiciu VF ko siemet nebebus :)

Žinutė parašyta: 2009-07-11 15:49:37 | Nuoroda

gal galit kas pasakyt kiek saraso koregavimas kainuoja? :)

Žinutė parašyta: 2009-07-11 22:10:23 | Nuoroda
mellisa rašė:

Mano klasioke isvis nesimoke nei vieno dalyko A lygiu,  nelaike nei vieno valstybinio... Viena diena as jos paklausiau ka ji masto apie savo ateiti, o ji atske norinti buti kirpeja.  Is tiesu... kam jai tie VBE , jei ji eis i kazkokius kirpeju kursus ar ka ten as net nezinau... Visi pasirenka savo kelia, nors tiesa sakant, as manau, kad kiekvienas, kuris is mokyklinio bent 7 gauna, galetu eiti laikyt valstybini egzamina... Tie keli Į butu tikrai geriau uz ta MBE... 

na jo db ziauriai gailiuos kad lietuviu MBE laikiau buciau laikes VBE tai db nereiktu sukt galvos ar gausiu VF ar ne :(

Žinutė parašyta: 2009-07-11 22:13:16 | Nuoroda

Universitetinės studijų programos
1 ŠU 0867 statybos inžinerija NL vf
2 ŠU 0832 informatikos inžinerija NL vf
3 ŠU 0823 elektronikos inžinerija (telekomunikacijos, medicininė elektronika, kompiuterių inžinerija) NL vf
4 ŠU 0653 optometrija NL vf
5 ŠU 0621 informatika (programų sistemos, kompiuterinių sistemų administravimas, multimedijos sistemos, informatikos pedagogika) NL vf
6 ŠU 0825 elektros inžinerija NL vf
7 ŠU 0845 mechanikos inžinerija (smulkiųjų įmonių gamyba ir verslas, mechatronika) NL vf
Koleginės studijų programos
1 ŠK 1870 informacinių sistemų technologija NL vf
2 ŠK 1929 statyba NL vf
3 ŠLK 1891 kompiuterių tinklų administravimas NL vf
4 ŠK 1836 elektros energetika I vf
5 ŠK 1870 informacinių sistemų technologija NL m
6 ŠK 1929 statyba

Bet jauciu teks eit koreguot nes tarp kolegiju saraso kazkokia tai klaida isivele nes as rasiau NL o man irase I :D

Žinutė parašyta: 2009-07-11 22:18:42 | Nuoroda
agnieshkute rašė:
Rulle121 rašė:
mellisa rašė:

Mano klasioke isvis nesimoke nei vieno dalyko A lygiu,  nelaike nei vieno valstybinio... Viena diena as jos paklausiau ka ji masto apie savo ateiti, o ji atske norinti buti kirpeja.  Is tiesu... kam jai tie VBE , jei ji eis i kazkokius kirpeju kursus ar ka ten as net nezinau... Visi pasirenka savo kelia, nors tiesa sakant, as manau, kad kiekvienas, kuris is mokyklinio bent 7 gauna, galetu eiti laikyt valstybini egzamina... Tie keli Į butu tikrai geriau uz ta MBE... 

na jo db ziauriai gailiuos kad lietuviu MBE laikiau buciau laikes VBE tai db nereiktu sukt galvos ar gausiu VF ar ne :(

o kur zadi stot?

meginsiu I SU statybos inzinerija bet su 15.64 KB nelbai imanoma gaut VF o jei buciau laikes lietuviu VBE ir surinkes bent 20 procentu situacija butu siek tiek geresne :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 13:02:54 | Nuoroda

na mano 15.64  tai beveik esu garantuotas kad univiere krepselio negausiu, nebent kolegijoi :(

Žinutė parašyta: 2009-07-12 13:07:10 | Nuoroda
sokoladinis rašė:

Tai ka tu sau galvojai, kai rinkaisi mokyklini? Juk tavo 7MBE atitinka  -30VBE Juk tai vienintelis egzaminas, ieinantis be isimties i visu studiju krypciu ir programu konkursinio balo sandara...

na cia savo lietuviu mokytojei reik dekot kuri taip inirtingai man kale i galva kad MBE laikyciau...

Žinutė parašyta: 2009-07-12 13:16:31 | Nuoroda
Tamasas rašė:

gal galit kas nors parasyt y kokia saskaita pervest pinigus uz prasyma

nueik i univiera kuris dalyvauja bendrajame priemime ir ten tau duos lapa su sask nr :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 13:23:59 | Nuoroda
Lunaria rašė:

LT 93 7300 0100 0251 0391

reikejo savo sask nr parasyt :D

Žinutė parašyta: 2009-07-12 17:50:05 | Nuoroda
belekasas18 rašė:
Rulle121 rašė:

na mano 15.64  tai beveik esu garantuotas kad univiere krepselio negausiu, nebent kolegijoi :(

kodėl taip galvoji?

na pasiziurejus cia visu esanciu KB, bei praeitu metu statistika tas mano KB jau labai ant ribos tai kad gausiu VF universitete beveik neimanomas dalykas, mano nuomone jei nori gaut VF tehnologiju sriti tai KB turi buti ne maziau kaip 16.5 

Žinutė parašyta: 2009-07-12 18:24:20 | Nuoroda

na  tecnologijoms yra skirta 2900 vietu pasiziurejus kiek mokiniu laike fizika ir informatika gaunasi viso labo 4000 mokiniu tai gal ir neturetu but labai sunku gaut ta krepseli bent jau taip tikiuos :) blogiausiu atveju kolegujoi tai tikrai gausiu VF po to jei kas teks perstot i universiteta :)

Žinutė parašyta: 2009-07-12 18:27:15 | Nuoroda
Artūras111 rašė:

mokytis pakankamai sunku + lietuvoje ju reikia dabar labiausiai turbut uztad ir skirsto krepselius manau pagal tai ko tuo metu reikia valstybei..:) man tai i nauda :D

krepselius skirsto atsizvelget i ankstesniu metu statistikas, jei valstybe skirstytu ko jei labiausiai reikia tai VF vietos butu duotos tam tikrom specelybem :)