Vartotojo Instrukcija. pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-12-16 19:33:48 | Nuoroda
Delija rašė:

Vokieciu? Ne ne, nevark tada, vokieciu reikalinga nebent i humanitarinius mokslus (t.y. vokiečiu fillologija), kitur abejoju ar ja panaudosi, tad stenkis su tais, kuriu tau reikia

Stojamųjų balų lentelėse visada yra rašoma ,,Užsienio kalba", o ne kokia ,,Anglų kalba". Iš tiesų tiek anglų, tiek vokiečių, prancūzų ir rusų egzaminai yra lygiaverčiai, tiesiog anglų daugiausia laiko...

Jei vokiečių sekasi, patarčiau laikyti. Nepakenks. Aš pati asmeniškai 3 egzaminus ruošiuosi laikyti... Sėkmės ;)

Žinutė parašyta: 2009-12-23 14:38:39 | Nuoroda

VU istorija. Kodėl? Savaime aišku, kad patinka istorijos dalykas, be to, išmanydamas praeitį, išmanai ir dabartį ir gali bent preliminariai numatyti ateitį. Žodžiu, įvairiapusiškas išsilavinimas, formuojantis teisingesnį, tikslesnį požiūrį į daugelį procesų.

Žinutė parašyta: 2010-01-20 10:42:18 | Nuoroda

Sveiki. Aš ir pati kažkada su panašiu klausimu susidūriau, bet dabar nė neabejoju, kad stosiu į istoriją. Kodėl? Daug kas lėmė šį pasirinkimą. Vienas veiksnių: pabuvojau VU rengiamose fakultetų atvirų durų dienose tiek istorijos fakultete, tiek TSPMI. Istorikai man sudarė daug kalbančių, bet ir TURINČIŲ ką pasakyti žmonių įspūdį, be to, patiko jų požiūriai tam tikrais klausimais, ir šiaip: pasijutau kaip namie istorijos fakultete.

O TSPMI... žmonės šneka irgi nemažai, bet ką pasakyti turi mažiau. Atmosfera ten nebuvo itin maloni, taip kažkaip viskas ,,trenkia" lietuviška politika (o mes žinom, kokia ta politika Lietuvoj). Ir šiaip: ten pasijutau svetima.

Apibendrinant galiu pasakyti tik tiek: reikia stoti ten, kur leidžia gabumai ir polinkiai, o ne skambūs pavadinimai. Mano asmeninė nuomonė būtų stoti į istoriją, nes daugma istorikų vis tiek magistro studijas tęsia politikoje ar viešuosiuose ryšiuose ir tai daro labai sėkmingai (nes, anot IF dėstytojų, jie moka reikšti mintis). Be to, istorija formuoja savimonę, neiškreiptą nuomonę apie daugelį procesų dabar ir praeityje. O tai politikui praverčia labiau/tiek pat kiek specifiniai politologijos dalykai.

Sėkmės renkantis, sėkmės mokantis, bet nuoširdžiai patariu: nesigundykit skambiais pavadinimais.

Žinutė parašyta: 2010-04-19 08:16:20 | Nuoroda
_živilė rašė:

Ei, būsimieji kolegos, kur jūs?

Būsimieji kolegos čia ;) Turbūt reiktų sukurti temą ,,Filosofija 2010" ir pažiūrėti, kiek čia pas mus išminties mylėtojų yra.

Žinutė parašyta: 2010-04-20 10:01:29 | Nuoroda
nezinoa rašė:

sveiki,norejau pasiskaiciuoti su balu skaiciuokle,ir manes neprase anglu bei lietuviu metiniu,kodel taip?tik istorijos.ar cia siaip,ar kazka pakeite?

Štai 2010m. VU priėmimo taisyklės. Stojant į istoriją reikia istorijos, užsienio kalbos ir lietuvių kalbos egzaminų ir geografijos metinio pažymio. Žinoma, ta geografija, mano galva, šiek tiek ,,ne į temą", bet ką jau padarysi...

Žinutė parašyta: 2010-04-20 10:02:29 | Nuoroda

Pamiršau nuorodą įklet praeitoj žinutėj:

www.vu.lt/site_files/SD/Stojantiesiems/VU_Ipak_taisykles0413.pdf

Visa informacija apie priėmimą

Žinutė parašyta: 2010-04-20 14:59:28 | Nuoroda

Labas. Na, iškart pasakau, kad šansų greičiusiai turi tik į kolegiją, bet derinys (egzaminų) gana nestandartinis. Čia informacija apie priėmimą į kolegijas:

www.lamabpo.lt/gereile20100128Isak.pdf

Aišku, čia tik mano nuomonė, bet pirmiausia reikėjo apsispręsti, kur nori stoti ir tik tada rinktis egzaminus, o ne atvirkščiai. Bet kokiu atveju, sėkmės

Žinutė parašyta: 2010-04-27 11:32:36 | Nuoroda

Mano sąraše bus pirmu numeriu filosofija, po to istorija, kultūros istorija ir antropologija, gal indologija.

Žinutė parašyta: 2010-05-02 21:48:25 | Nuoroda
Bū rašė:

O ar visi su matematikos A lygio metiniu?  Kažin kiek kursinio balo skiriasi A ir B lygio metinis pažymys?

Bent aš po 11 klasės vargo A lygy, 12 išėjau į B. Skirtumą galiu paaiškint: A lygio 9, atitinka B lygio 10. Mano atvejis gautųsi turbūt :) Filosofai, nors turėtų būt priešingai pagal filosofijos istoriją, šiandien yra gryni humanitarai, mano nuomone. Tai nepergyvenk, pakaks ir B lygio ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-02 21:56:51 | Nuoroda
Simao rašė:
Instrukcija. rašė:

Mano sąraše bus pirmu numeriu filosofija, po to istorija, kultūros istorija ir antropologija, gal indologija.

Jei ne paslaptis, kodėl filosofija aplenkė istoriją? 

Ilga istorija iš tiesų. 9 - 10 klasėj buvau įsitikinus, jog studijuosiu filosofiją, bet po to atėjo toks etapas, kai suvokiau, jog ,,nekertu" filosofinių tekstų. Taigi 11 klasėj užsinorėjau į orientalistiką, po to - į istoriją, nes pastaroji man puikiai sekasi, patinka laisvalaikiu paskaityti ,,nevadovėlinės" informacijos.

O 12 klasės kovo mėnesį, kai teko pamiršti visuotinės istorijos malonumus ir pradėti mokytis ,,nuo žagrės" kilusią ir jokios kultūros neturinčią senąją Lietuvą, vėl pradėjau dvejoti ir paėmiau į rankas filosofinius tekstus. Dabar jau požiūris kitoks visai, kitaip žiūriu į tai, kas ten rašoma, kitaip priimu, kritiškumo daugiau. Rodos, kad filosofija - pati universaliausia humanitarinė disciplina.

Žinutė parašyta: 2010-05-03 19:50:30 | Nuoroda

Kaip Dekartas pasakytų, cogito ergo sum (mąstau, vadinasi esu). ;) Taip, rimtai mąstau apie filosofiją. Tu, Bū (neidentifikuotos lyties :D ), taipogi, kaip suprantu. 3 egzaminus laikai ar daugiau?

Žinutė parašyta: 2010-05-04 06:43:12 | Nuoroda
vilpišys rašė:

čia kažkas klausė, ar aukštosios matematikos pagrindai yra privaloma. matematika pirmam ir trečiam semestre yra pasirenkamas dalykas, pirmame galima rinktis politologiją arba matematiką, o trečiam reikia pasirinkti du iš šių dalykų: matematika, evoliucinė psichologija, socialinė psichologija, žmogaus genetika. pati buvau pasiėmus tą matematiką, nors mokyloj su ja nedraugavau, bet nieko baisaus nebuvo, temos nėra labai sunkios, o ir dėstytojas geras:)

jei kas dar domina susijusio su studijom, tai klauskit, esu pirmo kurso filosofijos studentė:)

Būtų įdomu sužinoti, kokia yra pati studijų filosofijoje. Ar per semestrą pirmam kurse jau rašėt kokių rašto darbų (ne kursinių, žinoma ;) ? Ir ar filosofijos įvadui mokytis naudojot Nekrašo vadovėlį? Dėkui

Žinutė parašyta: 2010-05-04 06:44:18 | Nuoroda

*studijų sistema filosofijoje. Praeitoj žinutėj žodį praleidau

Žinutė parašyta: 2010-05-04 15:31:38 | Nuoroda
serioza rašė:

sveiki visi, as cia naujokas... :)

Mes visi būsim naujokai universitete tuoj ;) Pats į filosofų gretas planuoji jungtis?

Žinutė parašyta: 2010-05-04 20:09:31 | Nuoroda
Bū rašė:
Instrukcija. rašė:

Kaip Dekartas pasakytų, cogito ergo sum (mąstau, vadinasi esu). ;) Taip, rimtai mąstau apie filosofiją. Tu, Bū (neidentifikuotos lyties :D ), taipogi, kaip suprantu. 3 egzaminus laikai ar daugiau?

Esu abiturientė, kaip ir tu tos pačios lyties. Kągi, jeigu nepasikeis mūsų tikslai, tai tapsim kursiokės.

Būtų smalsu sužinoti, ko pati tikiesi iš studijų: t.y. kodėl pasirinkai būtent filosofiją? Nes tai šiandien ne toks jau dažnas pasirinkimas. Nes aš, asmeniškai, šiek tiek idealizmo turiu dėl tos filosofijos.

Žinutė parašyta: 2010-05-04 20:12:36 | Nuoroda
Smeterling rašė:

Gal jau matet prekyboj "Kur stoti? 2010"

Buvau anądien knygyne be intencijos pirkti, tiesiog pavartyt norėjau. Neradau. Iš tiesų jei domina ten pateikiama informacija, tai internete viską galima rasti ;) lamabpo.lt puslapis numeris vienas, o visą kitą informaciją galima rasti aukštųjų mokyklų puslapiuose, visai nieko www.mokslas.lt dar toks.

Žinutė parašyta: 2010-05-04 20:15:53 | Nuoroda

Besirengiančių tampti išminties mylėtojais atsirado, todėl nelogiška diskutuoti temoj, kuri jau paseno savo pavadinimu. Nemanot? ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-04 22:26:11 | Nuoroda
Justina` rašė:

durnas klausimas,bet kokiu egzaminu ir metiniu reikia? ir koks maziausias vf? 

Egzaminai lietuvių, užsienio k. ir istorija. Pažymys - matematikos. Mažiausias vf pernai - 18,28.

Žinutė parašyta: 2010-05-05 07:43:20 | Nuoroda
vilpišys rašė:

pirmam semestre jokių rašto darbų nerašėm, dabar turim akademinį raštingumą, kurio metu mokomės rašyti mokslinius darbus, tai reikės parašyt šiokį tokį darbelį dešimties puslapių.taip, filosofijos įvadą iš nekrašo vadovėlio mokėmės. o kas tave konkrečiai domina apie studijų sistemą? nes nelabai žinau kaip atsakyti.

gyvenimo prasmės per paskaitas kol kas labai neanalizuojam. aišku, kyla visokių minčių, bet juk mąstant galima ne tik atrasti visokias gyvenimo beprasmybes, bet ir ieškoti naujų būdų jį padaryti geresnį;)

manau kad filosofijos studijos gerai tuo, jog padeda geriau suprasti reiškinių priežastis, ir tai padeda objektyviau vertinti tai, kas vyksta aplinkui. dėl to iš tikrųjų šiek tiek keistai atrodo žmonės, kurie tų priežasčių neįžvelgia, nors aišku, suprantu, kad jie galbūt tuo nesidomi, o labiau yra įsigilinę į kitus dalykus

Dėkui už atsakymą. Nekrašo vadovėlis labai patraukliai ir jau dvyliktoko galvai lengvai įkandamas, tai smagu girdėti, kad ne veltui įsigijau jį. ;)

Būtų dar įdomu sužinoti, kaip situacija su dėstytojais. Žinau, kad Šliogeris VU dėsto, bet ne pirmakursiams vis tiek. Tai kaip pirmo kurso dėstytojai? Ir dar toks nekuklus klausimas (ir labai įprastas): ar sunku mokytis, t.y. ar nėra taip, kad aukščiausių balų niekas negauna? Ačiū dar kartą.

Žinutė parašyta: 2010-05-05 13:13:33 | Nuoroda
Bū rašė:

Instrukcija, pasirinkau kadangi esu iš tų, kurie įžvelgia gyvenime tai, ko kiti nemato. Aš matau pasaulį sudaryta iš begalybės dalelių, ir mane domina visų tų dalelių kilmė ir paskirtis. Beje, manau, kad filosofija ne vien kitų "protingų" kūrinių skaitymas (pasirodė, kad tu būtent tą įžvelgi ir taip filosofiją matai ), o šiuolaikinė visuomenė: problemos, trūkumai, sprendimo būdai.

Filosofija dvelkiantis atsakymas ;) Iš tiesų man patinka toks požiūris, nes ir pačiai kartais kyla panašūs klausimai. Ir taip: jei cituoji iš minties Kantą, tai dar ne viskas. Jei, kaip buvo sakyta jau studento žinutėj, filosofija moko matyti problemas pačiame kontekste, tai ši discplina iš tiesų yra visuomenę koreguoti gebantis dalykas (idealistiškai mąstant... bet filosofija, kaip savimonės ir pasaulėžiūros formuotoja, visgi turbūt turi tokią galią).

Dar būtų įdomu, ar ką nors paskaitinėji iš filosofinių knygų laisvalaikiu? (kokį filosofijos įvadą, straipsnių, gal ,,Sofijos pasaulį" teko skaityt...? ).