Vartotojo Partizan pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-20 12:27:16 | Nuoroda
madambaterflai rašė:

nėr ko ten trankytis po vln, kai gyveni kamčiatkoj internetas irgi nebūtinas, kam ten studint vietoj štanginės sueis medžio šaka, o namo nėr ko grįžt, grįši po metų

Labiausiai patiko alternatyva sportui  Medzio saka... 

Žinutė parašyta: 2009-07-20 12:50:52 | Nuoroda
Kaffeeklatch rašė:
Partizan rašė:
Kaffeeklatch rašė:

Be to, su LSP ir mėnesiniu bilietu yra 80% nuolaida. Tai bent po vln pasitrankysiu

Aha, 50% tarpmiestiniai, o menesinis 80%  Galesim pramoga darytis: issirinksim ilgiausia marsruta ir varinesim pirmyn, atgal...  Bet vistiek vargsams studentams viskas kainuos gana nemazai. Todel ir juokiasi is ju, kad viena sasyska dalina 8 kursiokam  O dar pensininkai pyksta, kad jiems pensijos 500 neuztenka. Ka daryt tiems, kurie ne tik, kad nieko negauna, bet dar ir susimoket turi?

Su tuo LSP bus vargo kol gausim, o juk pacios intensyviausios keliones bus, kol dar jo neturesim 

O dar paskolų palūkanos 11proc gali siekt, dieve brangus xD nebenoriu nei imt aš jos. Vargas mums, būsimiems studentams 

Cia labai ziaurus dalykas su tom paskolom, nera dar tvarkos, palukanos nuo 5proc., kas reiskia, kad bus 15 ir t.t.  Geriau jau eurais pasiimt su 5 proc. palukanom...Tai zadi imt paskola? 

Žinutė parašyta: 2009-07-20 19:31:18 | Nuoroda
Kaffeeklatch rašė:
Partizan rašė:

Cia labai ziaurus dalykas su tom paskolom, nera dar tvarkos, palukanos nuo 5proc., kas reiskia, kad bus 15 ir t.t.  Geriau jau eurais pasiimt su 5 proc. palukanom...Tai zadi imt paskola? 

Joo, teks. "Fainiausia" būtų jei pasiėmi tą prakeiktą paskolą, baigi mokslus ir nerandi darbo..

Beje, tu minėjai, kad su teisėsauga savo ateitį planuoji siet. Tai gali konkrečiau? :)

Mano nuomone apie paskolas yra labai neigiama... Stengsiuos apsieit be ju. O baigus mokslus jau reikes sukti galva apie savo busta, automobili seima ir daugybe ivairiu dalyku, o cia dar paskola su savo palukanom vilksis... O jei dar darbo nera  

Mane domina teisesauga, ivairios jegos strukturos, saugumas, policijos departamentas. Neaisku ar gausiu toki darba, viskas priklausys nuo situacijos, o dar specializacija reiks pasirinkt berods 3 kurse. Privalumas tokiose tarnybose-ankstyva pensija, o as dar siokiu tokiu planu turiu tolimai ateiciai, kalbu apie nuosava versla  Na o kuo save isivaizduoja Kaffeeklatch? Juk turi buti kazkokia sritis, kuri trauktu labiau...

Žinutė parašyta: 2009-07-20 19:36:43 | Nuoroda
awenterra rašė:

Man praeita vasara teko vaziuot Alytus - Vilnius, bilietas 19 Lt kainavo..

Joooo, gerai vilnieciams.... Tie bilietai tai kaip ant mieliu brangsta. Pvz. su Siauliai-Panevezys marsrutu: sesuo davelnia seniau vazinedavo uz 9, pries 3  metus vaziavau uz 12, pernai uz 15,o pries savaite uz 18. Gerai profkiniams, kai perpus pigiau gali vaziuot... Kuo paprasti mokinukai uz juos prastesni, a? 

Žinutė parašyta: 2009-07-20 19:39:27 | Nuoroda
edita.va rašė:

jetus, su kokiais tolimais planais žmonės. nežinau, pavydėt čia ar tiesiog stebėtis.: ))

Cia planai siandien... Gal rytoj jau uzlinkes busiu ir atia visiems planams. Negali zinot kaip bus, tiesiog pagalvoju, kaip noreciau vystyt savo gyvenima. Nejau tu nenutuoki koki darba noretum dirbti, ar ant fuxo rinkais specialybe?

Žinutė parašyta: 2009-07-20 19:52:45 | Nuoroda
edita.va rašė:

na tikrai nebuvo taip kad nežinojau kur stot, susidėjau po pagalve lapelius su galimom studijom, ryte išsitraukiau lapelį su teise ir sąraše parašiau ją pirmą. aš noriu studijuot teisę dėl to kad tikiu jok šitos studijos man tiktų ir patiktų, tiesiog nesiryžtu planuoti kas bus po kelių, keliolikos ar keliasdešimt metų. manau ateinantys metai ar pora parodys kur link man norisi eiti ir viskas išsirutulios savaime.: )

Va cia ir skiriasi musu poziuris. As jau seniai zinau kuo noreciau buti, tai ir planuoju. O siap neimanoma nieko suplanuoti, nes viskas gali greit apsiversti. Na aisku, jei soksi nuo daugiaaukscio, didziule tikimybe, kad uzsimusi, tai cia tas pats, jei stengsies judet kazkuria linkme, galbut pasiseks... Garantiju cia nera.

Žinutė parašyta: 2009-07-20 20:09:26 | Nuoroda
edita.va rašė:
Partizan rašė:
edita.va rašė:

na tikrai nebuvo taip kad nežinojau kur stot, susidėjau po pagalve lapelius su galimom studijom, ryte išsitraukiau lapelį su teise ir sąraše parašiau ją pirmą. aš noriu studijuot teisę dėl to kad tikiu jok šitos studijos man tiktų ir patiktų, tiesiog nesiryžtu planuoti kas bus po kelių, keliolikos ar keliasdešimt metų. manau ateinantys metai ar pora parodys kur link man norisi eiti ir viskas išsirutulios savaime.: )

Va cia ir skiriasi musu poziuris. As jau seniai zinau kuo noreciau buti, tai ir planuoju. O siap neimanoma nieko suplanuoti, nes viskas gali greit apsiversti. Na aisku, jei soksi nuo daugiaaukscio, didziule tikimybe, kad uzsimusi, tai cia tas pats, jei stengsies judet kazkuria linkme, galbut pasiseks... Garantiju cia nera.

bet tai ar aš dabar kažkokia nežinau fu vien dėl to kad neplanuoju pakankamai tolimos savo ateities? nemanau.: ) tikiu kad va kadanors man ims ir ateis noras ar potraukis kažkokiai konkretesniai sričiai ar imsiu ir kadanors nuspręsiu, kad va būtent taip noriu matyti save ateityje, bet tiesiog dabar nežiūriu taip toli.

o be to, dar prieš kokius metus galvodama apie būsimas studijas turėjau tik tris variantus kur noriu stoti: politikos mokslai, dailėtyra ir geografija. dabar nė vieno iš šių studijuoti nenoriu ir nestudijuosiu. tiesiog pasikeitė požiūris. žinau, dabar galėtum/norėtum pasakyti 'o po metų požiūris dėl teisės nepasikeis?' ir galiu atsakyti kad tikrai ne.

Argi as sakiau, kad tu kazkokia fu?  As ir pats turejau visokiu minciu pries kokius metus, bet niekas pas mane kardinaliai nepasikeite... O mano poziuris i teise gali ir pasikeisti, juk nemaciau studiju "is vidaus". Vienintelis faktorius nulemes mano pasirinkima buvo ateities perspektyvos.

Žinutė parašyta: 2009-07-20 20:23:31 | Nuoroda
edita.va rašė:

va vakar sode, tarp sukūrenimui sukrautų popierių, radau savo septintos klasės lietuvių kalbos sąsiuvinį, kur buvo vienas rašinėlis "ką aš veiksiu po dešimties metų", tai perskaičius jį ne tai kad susigraudinau (nesu iš tų kur greit graudenasi: ), o kažkaip viduj taip susibaladojo kažkas.: ) viskas ką rašiau visiškai skiriasi nuo to, kaip turbūt bus. visiškai. VDA baigimas, nuosava meno galerija, vyras ir vaikas (būnant 23: D) ir taip toliau. naivus aš vaikas buvau.: ))

Tai seniau ir pas mane buvo ivairiu minciu, visiskai rimtai galvojau isvykt is Lietuvos ir daugiau negrizt, bet kazkodel neuzpildziau tu dokumentu ir likau, dabar tuo tikrai dziaugiuosi. Bet visgi viskas buvo susije su teisesauga arba kariuomene 

Žinutė parašyta: 2009-07-20 20:36:14 | Nuoroda
edita.va rašė:
Partizan rašė:
edita.va rašė:

va vakar sode, tarp sukūrenimui sukrautų popierių, radau savo septintos klasės lietuvių kalbos sąsiuvinį, kur buvo vienas rašinėlis "ką aš veiksiu po dešimties metų", tai perskaičius jį ne tai kad susigraudinau (nesu iš tų kur greit graudenasi: ), o kažkaip viduj taip susibaladojo kažkas.: ) viskas ką rašiau visiškai skiriasi nuo to, kaip turbūt bus. visiškai. VDA baigimas, nuosava meno galerija, vyras ir vaikas (būnant 23: D) ir taip toliau. naivus aš vaikas buvau.: ))

Tai seniau ir pas mane buvo ivairiu minciu, visiskai rimtai galvojau isvykt is Lietuvos ir daugiau negrizt, bet kazkodel neuzpildziau tu dokumentu ir likau, dabar tuo tikrai dziaugiuosi. Bet visgi viskas buvo susije su teisesauga arba kariuomene 

ei kažkada dar galvojau kad gal reiktų pabandyt stot į LKA į tarptautinius santykius, bet apie tai galvojau labai labai trumpai.:D kaip kakam ir sakiau: man pereit fizinio tinkamumo testą yra dar nerealiau nei egzaminus išsilaikyt šimtukais.:D

Buvo ir LKA mano wishlist'e, bet pakalbejau su biceliais is LKA, tai patare gerai pagalvot ar to noriu. Man testas nebuvo labai baisus, net ruostis buvau pradejes, bet visgi nenuvykau 

Žinutė parašyta: 2009-07-20 20:54:13 | Nuoroda
edita.va rašė:

va va kaip kartais planai nesusiklosto.: )

nesuprantu kodėl, bet kažkaip nustojau panikuot dėl įstojimo.: ) bet ne dėl to, kad mintį apie įstojimą antru numeriu į vdu priimčiau kaip priimtinesnę, o todėl, kad jau kaip ir nusiteikiau kad į vu teisę įstosiu.:D ot optimistė.:D

Nu realiai tau tik anglu kisa koja. O koks tavo balas?

As del nieko nesijaudinu, tik del VF... O tarp VU ir MRU nematau didziulio skirtumo, bet pirmenybe teikiu VU. O kodel tau VDU tapo mielesnis?

Žinutė parašyta: 2009-07-20 21:02:02 | Nuoroda
Muuuu rašė:
Partizan rašė:
edita.va rašė:

va va kaip kartais planai nesusiklosto.: )

nesuprantu kodėl, bet kažkaip nustojau panikuot dėl įstojimo.: ) bet ne dėl to, kad mintį apie įstojimą antru numeriu į vdu priimčiau kaip priimtinesnę, o todėl, kad jau kaip ir nusiteikiau kad į vu teisę įstosiu.:D ot optimistė.:D

Nu realiai tau tik anglu kisa koja. O koks tavo balas?

As del nieko nesijaudinu, tik del VF... O tarp VU ir MRU nematau didziulio skirtumo, bet pirmenybe teikiu VU. O kodel tau VDU tapo mielesnis?

O kodėl tu pirmenybę teiki VU? :)

VU vardas + magistras po 5 metu + noriu studijuot Vilniuj.

Žinutė parašyta: 2009-07-20 21:04:11 | Nuoroda
Bailey rašė:

Taip pasiskaičiau ir supratau,kad visgi tikrai esu prieš paskolas, kad ir kaip sutinku,kad investuoti reikia į savo kokybišką ateitį, bet sutinku su kažkurio forumiečio teiginiu,kad jau po mokslų bus ir šeima , ir darbas ir pats gyvenimas, kuris reikalaus nemenkų lėšų,o dar jaunystės paskola, darbo krizė.  et ;}

As irgi manau, kad i save investuot reikia, bet tos palukanos ziaurios, o ir garantiju nera, kad iseis jas atiduot. Butu palukanos bent kokie 2 proc. kaip uzsieny...

Žinutė parašyta: 2009-07-20 21:05:36 | Nuoroda

Man pasidare idomu, kodel raset VU teise, kodel VU teikiate pirmenybe?

Žinutė parašyta: 2009-07-20 21:06:22 | Nuoroda
Muuuu rašė:
Partizan rašė:
Bailey rašė:

Taip pasiskaičiau ir supratau,kad visgi tikrai esu prieš paskolas, kad ir kaip sutinku,kad investuoti reikia į savo kokybišką ateitį, bet sutinku su kažkurio forumiečio teiginiu,kad jau po mokslų bus ir šeima , ir darbas ir pats gyvenimas, kuris reikalaus nemenkų lėšų,o dar jaunystės paskola, darbo krizė.  et ;}

As irgi manau, kad i save investuot reikia, bet tos palukanos ziaurios, o ir garantiju nera, kad iseis jas atiduot. Butu palukanos bent kokie 2 proc. kaip uzsieny...

Bet 4% nėra jau taip daug  :)

Bet tai dar nepatvirtinta :)

Žinutė parašyta: 2009-07-20 21:11:32 | Nuoroda
Muuuu rašė:
Partizan rašė:
Muuuu rašė:
Partizan rašė:
Bailey rašė:

Bet 4% nėra jau taip daug  :)

Bet tai dar nepatvirtinta :)

Tiesa :) Bet jei  palūkanos tik tokios, tai nėra jau taip baisu, jei kažkam ir reikėtų paskolos. :)

Vistiek bus nemazai, juk dar sutarciu mokesciai ir t.t. Tai paskutinis dalykas, kurio griebciausi... UK paskolos nereikia atiduoti, jei negauni algos didesnes, nei nustatyta, bet mes Lietuvoj, todel reikia ir suktis kitaip.

Žinutė parašyta: 2009-07-20 21:13:23 | Nuoroda
Bailey rašė:
Partizan rašė:
Bailey rašė:

Visgi, paskola yra paskola, palūkanos - palūkanos.  O kai garantijų nėra, tada suveikia tas savisaugos instinktas - paskolos neimti.  Persivartai, pasiskaitai, kasdien iš žmonių po du butus, namus konfiskuoja - net negera. Tai jau priklausomybė nuo kažko, kažkam, gausis taip ,kad dirbsi ne tik sau  ir šeimai,o ir kitiems - skolininkams, o tai ne šeima - nesupras ( netekau darbo, neišėjo ir pan). Užsienyje - randu begalia pliusų, bet menusai juos nuslegia vistiek.

Jo, gerai ten, kur musu nera. Gimiau lietuviu ir dvesiu kaip lietuvis, i uzsieni noreciau nebent trumpam....

Žinutė parašyta: 2009-07-20 21:15:19 | Nuoroda
Muuuu rašė:
Bailey rašė:

Visgi, paskola yra paskola, palūkanos - palūkanos.  O kai garantijų nėra, tada suveikia tas savisaugos instinktas - paskolos neimti.  Persivartai, pasiskaitai, kasdien iš žmonių po du butus, namus konfiskuoja - net negera. Tai jau priklausomybė nuo kažko, kažkam, gausis taip ,kad dirbsi ne tik sau  ir šeimai,o ir kitiems - skolininkams, o tai ne šeima - nesupras ( netekau darbo, neišėjo ir pan). Užsienyje - randu begalia pliusų, bet menusai juos nuslegia vistiek.

Na, toks jau reikalas čia. Panašiai kaip: kas neriizkuoja, tas negeria šampano. Tai perfrazavus - kas neima paskolos, tas nebaigia mokslų. :) Jeigu kokių 50 tūkst. tai tikrai baisu imti. Na, o kokių 10 tūkst. pragyvenimui ar pan. su 4% palūkanom manau nieko tokio. :)

Na taip, bet bet kokiu atveju reikia moket palukanas, o tai jau savaime praradimas.

Žinutė parašyta: 2009-07-20 21:19:16 | Nuoroda
Studijuoti ir laikau trumpamMuuuu rašė:
Partizan rašė:

Jo, gerai ten, kur musu nera. Gimiau lietuviu ir dvesiu kaip lietuvis, i uzsieni noreciau nebent trumpam....

Kodėl tik trumpam? Nenorėtum ten išvykti pagal mainų programą mokytis arba apskritai gyventi? :)

Studijuoti ir laikau trumpam, o gyventi noreciau cia, na nebent kazka tokio praskukt uzsienyje. Siaip pakeliaut noreciau, bet kolkas finansai neleidzia pasileist i kelione po pasauli :)

Žinutė parašyta: 2009-07-20 21:23:33 | Nuoroda
Bailey rašė:

Susimąsčiau apie užsienį - kažkaip nenorėčiau gyventi, gal bijau aplinkos, nors nemanau, tiesiog man čia sava - man gera, matau čia daug daugiau kasdien naujovių, nei pamatyčiau užsienyje. Užsienis - kaip pramoga, poilsis, nuotykiai. O dėl mainų programos, užsirašiau aš joje ir dvejoju dabar, viską mest ir palikt ,kad ir pusmečiui - per didelis prisirišimas, nors žinau,kad ateityje tikrai išeitų į naudą.

Jau dabar galima uzsirasyti?

O del uzsienio ir as mastau taip. Lietuvoj blogai, tai visi bega... O tai kas kurs ta geresne lietuva-pensininkai? Gal ir as ka gero padarysiu.

Žinutė parašyta: 2009-07-20 21:30:15 | Nuoroda
Bailey rašė:
Partizan rašė:
Bailey rašė:

Susimąsčiau apie užsienį - kažkaip nenorėčiau gyventi, gal bijau aplinkos, nors nemanau, tiesiog man čia sava - man gera, matau čia daug daugiau kasdien naujovių, nei pamatyčiau užsienyje. Užsienis - kaip pramoga, poilsis, nuotykiai. O dėl mainų programos, užsirašiau aš joje ir dvejoju dabar, viską mest ir palikt ,kad ir pusmečiui - per didelis prisirišimas, nors žinau,kad ateityje tikrai išeitų į naudą.

Jau dabar galima uzsirasyti?

O del uzsienio ir as mastau taip. Lietuvoj blogai, tai visi bega... O tai kas kurs ta geresne lietuva-pensininkai? Gal ir as ka gero padarysiu.

Mes kursime, elementarus atsakymas. Ne užsirašyti,o dabar aš jau antrakursė kitame universitete, čia natrasis, į kurį stoju, tad tame užsirašiau, bet kad tik nuo antro kurso paleidžia į plačiuosius vandenis.

Antras univeras? Nu tu pavarai  Tikrai nesivarzyk ir keliauk pasaulio pamatyt, bet grizk, nes kai busiu prezidentas, pasiimsiu tave i komanda  Rimtai snekant, as rasysiuosi i mainu programa... Laukiu nesulaukiu.