Vartotojo Alanas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-30 14:04:54 | Nuoroda

O as tai kazkaip normaaaaliai. Jei atvirai, mano kruvis pernelyg ir nepadidejo - per savaite prie pasiruosimu egzams praleidziu gal po 6-7 valandas ir uztenka kazkaip. Anglu kalba as neblogai varau, tad namie valandu prie anglu sedet nereikia, istorija tai siek tiek pasiskaitau antikos ir viduramziu istorijos bendra konteksta su pagrindinemis datomis. Matematika irgi siek tiek pritingiu (nes egzas nesiskaiciuos i konkursini bala :D ) o lietuviu kalbos tai isvis namie papildomai nedarau, tik tai, ka uzduoda, nes laaaaabai jau tingiu.

Vienzo, 1 zodis - TINGIU :DDD

Žinutė parašyta: 2010-05-21 21:54:02 | Nuoroda
AušraL rašė:
zirklūtes. rašė:

Na bet schizma buvo,kai tos dvi kryptys išsiskyrė, o ne kai susikūrė dar viena. Logiška šiaip būtų manyti,kad jis priėmė katalikybę,nes visokie galai,kuriuos jis nukariavo,buvo katalikai,ir išvis,stačiatikybė buvo labiau į Rytus. Bet aš kažkodėl 11kl užsirašius tai aiškiai buvau ir pasibraukus,hmmmm,reiks klaust visažinio mokytojo;)

Jau kai pradedi gilintis į tai,ką mokais,tai ohoho

o jūs manot, kad čia esminis dalykas? Daug svarbiau ką pati krikščionybė davė, o ne kurią jos atšaką priėmė.

Butent... be to, kai tas diedas gyveno, krikcionybe vis dar buvo vieninga.

Žinutė parašyta: 2010-05-23 17:33:01 | Nuoroda

Raudonas atestatas skirtas tevams pasididziuot pries draugus, gimines ir kaimynus bei tau paciam paglostyt savimeile. Daugiau nieko jis neduoda.

Žinutė parašyta: 2010-05-27 22:56:48 | Nuoroda
ingree rašė:
Lukas2 rašė:

2. Rinkimų teisė moterims daugelyje Europos šalių pirmąsyk buvo suteikta:
A XIX a. pirmoje pusėje;
B XIX a. antroje pusėje;
C XX a. pirmoje pusėje;
D XX a. antroje pusėje.

2.D (po 2 pasaulinio)

Neteisingai. Teisingas atsakymas yra C. po PIRMOJO pasaulinio karo moterys daugelyje europos saliu gavo rinkimu teise. 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 22:57:35 | Nuoroda

Turiu keleta klausimeliu del teksto suvokimo. Pateiksiu klausimus, kuriuos atsakiau taciau nezinau ar teisingai ir noreciau pasitikslint su jumis...

"1) 1–2 pastraipose autorius kalba apie du, jo požiūriu, netinkamus dalyvavimo šventėje tikslus. Suformuluokite juos."

Viena parasiau kad ten zmones nori pasirodytipries kitus, o antra tiksla parasiau mazdaug, kad zmogus nori tiesiog stebeti svente, o ne siekia atsvesti del tikrosios sventes priezasties. Kaip jus paraset?

"2.1. 3 pastraipoje autorius lygina dvejopus savo išgyvenimus. Trumpai apibūdinkite juos,

išryškindami skirtingumą."
I si klausima atsakiau mazdaug taip: autorius jaucia siltus jausmus ziuredamas i vilniu is ten kazkur ( :D ), nes visa tai yra tikra, taciau jis skeptiskai vertina pernelyg dideli gilinimasi i ta Vilniaus sv nes ji yra dirbtine, netikra.

"6. 5 pastraipos pabaigoje užsimenama apie kelis lietuvių kultūros istorijos faktus. Nurodykite du."
Pirmas - lietuviskos spaudos draudimas, o antra parasiau, kad tas butent Vaizganto parasytas kurinys "Pragiedruliai" kaip istorine literaturos praeitis... 

"9. Remdamiesi 8 pastraipa, pateikite 3 argumentus, kuriais autorius pagrindžia Lietuvos vardo tūkstantmečio šventės tikrumą. Atsakymus formuluokite savais žodžiais."
1 - puikios paveldo ir mokslo knygos, isleistos specialiai siai sventei.
2 - zmones savo noru eina i galerijas ir parodas
3 - mes esame jau subrende siai sventei, trokstame tikros kulturos, autentisko meno

"10. Šiandienos aktualijas autorius apibendrina iki esminių būties klausimų. Nurodykite visame tekste aptariamą aktualiją (1) ir su ja siejamą būtiškąją problemą (2)."
1 - lietuvos vardo paminejimo tukstantmetis
2 - Ar tai tikrai yra krikscioniskos (musu, dabartines), o ne pagoniskosios (tuometines) Lietuvos svente?

Tai stai klausimeliai. Kaip jus i juos atsakeme jus? 
Žinutė parašyta: 2010-05-31 23:09:47 | Nuoroda

Nu ka, dekui uz minciu pasidalinima :)

Bet rimtai galetu koks LyTu mokytojas ir viresnio kurso studentas padaryt ta teksto suvokima :) Nesupykciau :) Nors jie ir taip turi ka veikti... 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 23:14:18 | Nuoroda
Egypt rašė:
Alanas rašė:

Nu ka, dekui uz minciu pasidalinima :)

Bet rimtai galetu koks LyTu mokytojas ir viresnio kurso studentas padaryt ta teksto suvokima :) Nesupykciau :) Nors jie ir taip turi ka veikti... 

Aš tai net nežinau ar dabar norėčiau žinot tikrus atsakymus, susigadinčiau sau nuotaiką ir nerimaučiau dėl rezultatų labiau, nei dabar :D

:)) logiskas mastymas. 

Na o as jau pripratau save isivertint bent jau preliminariai (pvz., darydamas ankstesniu egzu uzduotis). 

Beje, gal netycia kazkada esi darius 2009 VBE teksto suvokima?

Žinutė parašyta: 2010-05-31 23:25:28 | Nuoroda

Ech, stai dar 4 (2x2) taskeliai iskeliauja... :/

Žinutė parašyta: 2010-06-02 01:16:29 | Nuoroda

Gal kas turit 2010 VBE Teksto Suvokimo atsakymus (na, bent jau preliminarius)?

Žinutė parašyta: 2010-06-03 22:26:01 | Nuoroda

As dariau 2007, 2008 ir 2009 pakartotines, ir visad durinkdavau apie 70/100 tsk. Kaip manot, cia jau  skaitosi daug? Ar jus esat kas nors tuos dare? Kiek jus surinkot?

Žinutė parašyta: 2010-06-03 23:11:23 | Nuoroda
Deli111 rašė:

Neblogai  , netgi gerai. Manau, arba kitaip- tyliai viliuosi, kad šiemet egzaminai bus lengvesni, nes B lygio yra. O ankstesnių metų egzaminuose nebuvo tokio palengvinimo. Taigi, manau,jei juos sprendei sąžiningai ir išlaikysi 85-100 šį.

Na jei atvirai net palengvejo, nes as kzkaip su tais po 70 tsk galvojau, kad bus lb vidutiniskai, pns kaip anglu kalboj, kur 70 surinkes ten apie 60-65 gauni. Bet malonu zinot, kad ne :)

Beje, jei siais metais yra B lygis, tai ir kitiems bus lengviau nes B lygis kazkaip lengviau sprendzias. Nors, prisijungs ir mokyklinio istkes egzo gvardija siais metais, tj... hmm... na, kaip bus, taip bus :)

Žinutė parašyta: 2010-06-03 23:26:23 | Nuoroda

Teksto suvokimo uzduotys istorijoje buna labai bjaurios. Ir apskritai, jos yra bjaurios. Fu!

Žinutė parašyta: 2010-06-03 23:28:12 | Nuoroda

1972

Žinutė parašyta: 2010-06-04 14:26:54 | Nuoroda

O tarkim jei atsakymo lape tu nubraukei ir pataisei, vistiek neiskaito? 

Žinutė parašyta: 2010-06-04 15:51:13 | Nuoroda

aaaiiiii.... :D labai jau tekstiskai suvokimiskai :DDD

Žinutė parašyta: 2010-06-04 16:02:47 | Nuoroda

O kokie yra Italijo ir VOkietijos suvieninimo panasumai ir skirtumai?

Žinutė parašyta: 2010-06-04 16:25:54 | Nuoroda

Pasitikrinau testo atsakymus ir man isties dziugu, kad nepadariau nei vienos klaidos! :)) Nu gerai, uztex cia girtis... Nes saltiniai, esu isitikines, mane suknis :/

Žinutė parašyta: 2010-06-04 17:47:25 | Nuoroda
Slite rašė:

Nenorit pasidalinti kiek tasku preliminariai surinkot? :)

nuuuuuuuu, pasigirsiu. Mano skaiciavimais, apie 80. :)

Žinutė parašyta: 2010-06-04 22:47:23 | Nuoroda

Na, pirmiausia, nenoriu girtis perdaug kaip tokia "ingridele" :D Bet stai pvz testo klausimus visus teisingai atlikau, kuom tikrai dziaugiuos. :) Anskciau per bandomus, per preitu metu egzus visada padarydavau 3-4 klaidas. Dziugu, kad auksciausias taskas ivyko butent td kada reikejo. :) bet siaip ir klausimai man pasirode pakankamai parankus...

O kas liecia teksto suvokima, taaaaai..... :DD Siaip, mano klasioko mama yra istorijos mokytoja, tj su ja siektiek mes pasitikrinom egza. Nu pagal ta pasitikrinima, preliminariai as tikiuos surink 80 tasku (su testu) is 100. O tai, manau, jau butu kox ~90 proc... Vienzo, priimtina. 

Aisq, dbr nenoriu nusivilt kai taip "pasigyriau" :D 

O tau kaip?

Žinutė parašyta: 2010-06-05 20:38:46 | Nuoroda

Kaip isprestumet toki uzdavini: "Kiekviena minute dviratininkas nuvaziuoja 800m maziau negu motociklininkas, todel 60km atstuma jis vaziuoja 1h 40min ilgiau. Raskite motociklininko greiti (km/h)"?

Cia toks kosmosinio tipo uzdavinukas man atrodo :D