Vartotojo Alanas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-22 20:49:14 | Nuoroda
čiungačianga rašė:
Alanas rašė:

Istorini mastyma panasiai suprantu ir as. Juk visa istorijos moksle esme, mano manymu, ir yra praeities nagrinejimas bei jos siejimas su dabartimi. 

na, tada nesuprantu tavo ano posto, kur sakei kad mūsų istorinį mąstymą egze patikrino, nes nuodugnių klausimų ir būtent siejimo su dabartim nebuvo gi jame...

Kodel nepatikrino? Patikrino - bent jau 41, 48, 50, 54, 56, 57, 61, 63, 64 klausimai tai tikrai. Tikriausiai geriau paieskoje kas nors rastu ir dar daugiau. Taip, jie dalinai buvo "tekstiskai suvokimiski", taciau kartu ir reikalavo istorijos nagrinejimo. Kad ir tie patys klausimai apie krikscioniu elgesi. Koks ten istorinio mastymo patikrinimas, sakytum, ar ne? Ot paprasciausias - tai yra religijos itaka zmoniu elgsenai. Nepamirsk, kad istorinis mastymas yra ne vien istoriniu isvykiu siejimas su dabartimi, taciau ir paciu ivykiu ar reiskiniu tarpusavio sasaju nagrinejimas.

Žinutė parašyta: 2010-06-22 22:00:48 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

Aš tai gailiuosi nepasprendus daugiau visokių va užduočių,grynai tokių,kaip egzamine. Na nebūdavo mums tokių kontroliniuose, bet ką padarysi:D

Nauja komanda? Visiškai nauja? Keista.

Bet viena aišku-kad trūko laiko.

O cia Zirklute lb svarbia problema iskele - mokykloje neparuosia (bent jau daugumoje) atsakyti i butent tokius klausimus, kurie reikalauja ir istorinio mastymo. Kodel - vienareiksmiskai atsakyt negaliu, taciau manau, kad delto, jog truksta istorijos pamoku. As sakyciau, kad reiktu 4 istorijos pamoku per savaite (be modulio, kurio mums, deja, dazniausiai nebudavo, o jei ir budavo, tj tik ankstesniu metu egzus, kurie iki 2008 metu buvo buvo daug lengvesni.)

Na, bet velgi, pasikartosiu - istorijos egzas buvo tikrai sunkus, ka patvirtino mano klasioko mama, kuri taise egzus. Tj vidutiniskai zmones surinkdavo apie ~40 tasku. Ohh well.. shit happens :)

Žinutė parašyta: 2010-06-22 22:19:52 | Nuoroda

Primetat - siandien nueinu i dienynas.lt ir pasiziuriu ten kokie antro pusmecio rezultatai. Kazkaip lb lb ilgai buvau nenuejes ir net savo metiniu tiksliai nezinojau. Nu ir ka - pasirodo is visu dalyku metiniuose turiu 9 arba 10, net ir LyTu (is kurio maniau, kad turesiu 8). Nu ir ka. Vadinasi, jeigu man is visu egzu bus bent po 50 proc., as gausiu ta raudonaji diploma. Cia koki fuxa busiu susukes, tj pz... :DDD 

Žinutė parašyta: 2010-06-23 15:33:34 | Nuoroda

Nu mumis ten ragino uzsiregint, bet reikia ir mokyklos isikisimo, norint tai padaryt

Žinutė parašyta: 2010-06-23 15:40:45 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

Na bent jau mes turėjom 8 pamokas-3 vienuoliktoj ir 5 dvyliktoj..

Kad nežinau. Įsivaizduok kontrolinyje Muravjovo karikatūrą ir klausimą apie simbolius. Arba paaiškinti tą Nepriklausomybės kovų žemėlapį, arba išvis,gaut kažkokius mistiškus tekstus ir daryt jų suvokimą... Pas mus kažkaip visad žinias tikrindavo, ir dar labai logiką ir dažnai susiedavo istorinius įvykius su dabartimi (kas man atrodo labai naudinga, bet egzaminuos nerasi nieko panašaus:) ). O kaip jūsų mokyklose?

KA!? Pas mus tiek 11, tiek 12 buvo 3 istorijos pamokos... Pas mus mokytojas zinias tikrindavo taip: padarydavo 10 klausimu testa ir idedavo kokius 4-5 klausimus is kokio nors saltinio, kurie tikrindavo zinias. 

Nu jo... 

Žinutė parašyta: 2010-06-23 16:59:47 | Nuoroda
koshka rašė:

Siandien kalbejau su istorijos mokytoja, kuri vertino darbus, sake kad ne kas ne kas... jie rase pereinamaji 13, o buvo tokiu kad ir 20, tai nezinia kiek jis bus. Sake net nezino kaip ten bus...  Tikekimes geriausio;)

O kaip del egzu vertinimo? Ar laikantieji daug tasku gaudavo ar tik siaips sau?

Žinutė parašyta: 2010-06-23 18:33:49 | Nuoroda

6 anglu pamokos!? Pas mus anglu buo tik 4! 

Ir tiek pas jus per kontra budavo? Nu... Pas jus sakyciau normaliai. Kiek istorijos metinian turi? 

O, ziurint, isties pasiruosiu tikrai neprastai... ~75-80 tasku tureciau gaut tj cia jau virs 90 proc. 

Nu bet rimtai musu istkes pamokos kazkokios lievai per lengvos. 

Žinutė parašyta: 2010-06-23 18:41:00 | Nuoroda
bambukaz rašė:
Ingridele rašė:

beje as informatikos metiniame A LYGYJE turejau 8!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aš iš matematikos A lygije 10 turiu. Bet egzo net neišlaikyčiau :D Tu galva biški išsiplauk, nes nuo mokslų nebesuvoki esamos padėties.

Da fak...?! :///

Žinutė parašyta: 2010-06-23 19:42:17 | Nuoroda

Na, mano manymu, kad uz 75 tasku jau gautum 90+. As taip manau. O ka tau mokytojai sake, kad taip nugasdino?

Kas liecia istorija, tj as pas korepetitore tikrai nejau. Tiesiog istorija yra mano megiamiausias dalykas, ypac geopolitine istorija, todel man taip ir yra. Senoves istorijos (graikija, roma, makedonietis) bei viduramziu (isskyrus LDK) as dar likus 2 savaitems iki egzamino beveik visiskai nemokejau :DDD Tiksliau, viska uzmirses buvau. Man labiausiai patinka 20-21 amziu istorija, na gal dar 19 a. "status quo". 

Is istorijos metinio turiu 10, bet tik todel, kad antrame pusmetyje ejome 19-20 amzius bei politologija, kas man isties idomu ir nesunku, tad taip ir gavos, kad turiu dyske. :)

Žinutė parašyta: 2010-06-24 00:25:46 | Nuoroda
basikom rašė:
Dayzas rašė:

Daug laiko suku galva ir niekaip negaliu as jusu suprast :D kas gali normalei, issamiai paaiskinti ,kaip suprasti, kad surinksiu 75 taskus o gausiu 90 proc? pagal ka cia skaiciuojama taip?:)

VBE balai, tai yra vadinamieji procentai, skaičiuojami pagal tai, kiek abiturientų tu aplenkei su savo surinktais taškais. Jei už egzą pareina 90%, vadinasi, tu esi geresnis už 90 procentų, laikiusį tam tikrą egzaminą :) Todėl niekas ir nežino nei išlaikymo ribos, nei už kiek taškų kiek gaus. Taškų ir procentų santykis sužinomas tik ištaisomi visų darbai :)

Viskas cia teisingai, isskyrus paryskinta dali :D Tesingiau butu taip - kiek abiturientu, laikiusiu IR islaikiusiu si egzamina aplenkei savo surinktais taskais. :)

Ir taip, pirmoje vietoje rasiau Politologija VU ir VDU. :)

Žinutė parašyta: 2010-06-24 03:08:59 | Nuoroda
basikom rašė:

net save nustebinau, kad taip atspėjau :)) Na, tuomet, jei viskas gerai, susitiksim VU TSPMI :)

Butu labai gerai. Deja, man gali (ir tikriausiai pakis) koja pakisti lietuviu egzas. Su LyTu nedraugauju. Bus kokie 60 proc., ne daugiau... :/

Žinutė parašyta: 2010-06-24 17:56:56 | Nuoroda
Dofile rašė:

O man taip noretusi to raudono del tevu :D tegu didziuojas pries gimines ir draugus..

Bet isivaidzuokit, pas mus i atestata rasosi 11klasej atlikto kurybinio darbo rezultatas, kuris pas mane yra 8. Vidurkiai visi realus, o sugadina butent tokia nesamone... Is tiesu be to raudono ir isgyvenciau, bet man tas 8 sunkina stojima i mano pasirinkta vieta. Pikciausia, kad daugumoj mokyklu nebuna to kurybinio.

Musu mokykloj irgi buvo kurybinis (tiksliau, metinis projektas), kuri as su klasioku beveik visiskai ant baikes padarem. Tuo metu dar nezinojau, kad tas pazymys rasysis i atestata, bei net nesitikejau, kad man is visko gausis 9 arba 10, tad perdaug ir nesistengem. Siaip vos ne vos gavom 9, ir as tik gaves pazymi suzinojau, kad man lb pasiseke, nes norejo rasyt 8 ir taip visiskai panaikint galimybe gaut pagyrima. :D

Žinutė parašyta: 2010-06-24 18:43:46 | Nuoroda

Siulyciau kiek imanoma daugiau susizinot apie abi specialybes.

Arba tiesiog mest moneta ;DD

Žinutė parašyta: 2010-06-24 22:42:40 | Nuoroda
Agnė. rašė:
swlabr rašė:

aš tai norėčiau tokio mišinio :istorija, žurnalistika, politologija, filosofija ;D bet deja galimybė tik viena. Visai svarstau antrame kurse stoti į ištęstines kurio nors iš šių dalykų studijas. Tik bijau, kad nepavežt galiu :D 

tobulas derinys :)

Indeed...

Žinutė parašyta: 2010-06-25 14:41:22 | Nuoroda
Novilė rašė:

Nu čia ir uzdavinukas. :D Kad ir peržvelgiau vistiek nlb supratau. :D Iš čia matos, kad ne man matematikei būti. :D O atsimenu iki 10kl matematika buvo pats mėgstamiausias dalykas. :D

Iki 10 klases matematika ir man buvo vienas megiamiausiu dalyku. Prisimenu, tie matkes uzdaviniai (dauguma) tokie normalus man atrodydavo, budavo netgi idomu sprest juos. Taciau viskas pasikeite 11 klasej... =/

Žinutė parašyta: 2010-06-26 02:37:23 | Nuoroda
KarabinaS rašė:

look at yours messages

Yours... :)

Žinutė parašyta: 2010-06-27 13:57:07 | Nuoroda
Novilė rašė:
jacikaas rašė:
Alanas rašė:
Novilė rašė:

Nu čia ir uzdavinukas. :D Kad ir peržvelgiau vistiek nlb supratau. :D Iš čia matos, kad ne man matematikei būti. :D O atsimenu iki 10kl matematika buvo pats mėgstamiausias dalykas. :D

Iki 10 klases matematika ir man buvo vienas megiamiausiu dalyku. Prisimenu, tie matkes uzdaviniai (dauguma) tokie normalus man atrodydavo, budavo netgi idomu sprest juos. Taciau viskas pasikeite 11 klasej... =/

...kai prasidėjo trigonometrija :D

Būtent. :D Ir šiaip ta matematika pasidarė labiau teoriškai pritaikoma, nei praktiškai, tad vis prasidėdavo pamąstymai, kad aš to gyvenime vistiek niekur nepritaikysiu, tad ir nereikia per daug gilintis. :D

Va va va butent, man irgi matke pradejo daug maziau patikt butent del praktiskumo stokos :D

Žinutė parašyta: 2010-06-30 00:00:15 | Nuoroda
JapaneseKoreanLover rašė:
Alanas rašė:

Prancūzus dėl Thierry Henry ? :D Aš buvau už Urugvajų tas rungtynes :D  

Ar man cia taip tik atrodo, ar tu, kaip ir as, isties esi uz Afrikos, Azijos ar kai kurias maziau zinomas Pietu Amerikos rinktines? Nes man susidaro butent toks ispudis :)

TEisingai pastebėjai, afrikiečių gražus žaidimas, man patinka :)

Patinka ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-30 00:03:24 | Nuoroda

nesigailiu tikrai,nors ir neprideda diplomas balų niekur,bet žinių tikrai nerealių įgijau :) 

Kokias kalbas ismokai?

Žinutė parašyta: 2010-06-30 01:42:22 | Nuoroda

Tiesiog pagilinau anglų, vokiečių ir lietuvių kalbų žinias :) 

Irgi variants :)

O siaip lb jauciasi?