Vartotojo Alanas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-03 10:52:30 | Nuoroda
gebene rašė:

Kaip jūs raminat save?

Aš jau nebegaliu, vaikštau kaip daužta, niekaip iš galvos neišeina, naktimis apeliacijas sapnuoju, ir vis bojau, bijau, bijau...

As save raminu, kad mane isgelbes Istorija (mano megstamiausias dalykas, kas man nors siek tiek optimizmo teikia) bei Anglu kalba (su kuria taip pat nesu susipykes). :) O tu?

Beje, stai kelios istraukos apie apeliaciju rezultatu atejima:

"137. Apeliantų darbų atrinkimą, pakartotinį jų vertinimą organizuoja ir vertinimo komisijas sudaro Nacionalinio egzaminų centro direktorius. Į pakartotinio vertinimo komisiją negali būti skiriami kandidatų darbus vertinę asmenys. Vertintojams pateikiami tik koduoti darbai ir sprendimai apie darbų įvertinimą. Apeliacijos, nelygu jų skaičius, išnagrinėjamos per 2–3 savaites po to, kai rezultatai paskelbti, bet ne vėliau kaip iki einamųjų metų liepos 22 d."

139. Apeliacijų rezultatų protokolus ir apeliantų darbų fragmentų kopijas Nacionalinis egzaminų centras išsiunčia savivaldybių administracijų švietimo padaliniams iki einamųjų metų liepos 17 d.
140. Savivaldybės administracijos švietimo padalinio vadovas apeliacijų protokolus ir apeliantų darbų fragmentų kopijas perduoda mokyklų, iš kurių buvo gautos apeliacijos, direktoriams. Mokyklos direktorius supažindina apeliantus su apeliacijos rezultatais ir pateikia apeliantui atsiųstą jo darbo fragmento kopiją.
"

Gal kam pades aiskiau viska suprasti :)

Žinutė parašyta: 2010-07-03 17:00:21 | Nuoroda
Rojus rašė:
hmmm rašė:
gal turi koki video kaip jis veikia ar ka nors panasaus?

sorry visu, kad ne i tema..

Dabar ne namuose, atostogauju. Galiu nete kažka panašaus surasti, o kaip grįšiu galesiu nufilmuoti savo įrenginį ir įdeti ;)

www.youtube.com/watch?v=Jc9rbysrv24&feature=fvst

čia yra paprastų magnetų variklis. Su juo nedaug darbo išloši bet principas yra panašus, tik pas mane chipas (kompas) ir automobilinis generatorius dar stovi ant variklio ir reguliuoja srovės periodą :) matai elektro magnetų traukos atstumą dar galima valdyti įmontuojant auto reostatą, o jų stabilumą - keičiant jų temperatūrą. Dar daug darbo prie jo reiks praleisti :)

Nu mldc zmogelis! :)

Žinutė parašyta: 2010-07-03 22:53:32 | Nuoroda
Tecupae rašė:
Alanas rašė:
Tecupae rašė:
Alanas rašė:
Tecupae rašė:

Dėkoju  Tuomet trečiadienį, nedaug liko laukti  

Nu taip. Viliuosi, kad istorija (ir,veliau, anglu) mane isgelbes :)

Ai? Kartojuos? Whatever...

Kartokis, nes dar šito nespėjau perskaityt. ;) Na, tuomet aš tau to ir linkiu. 

Aš noriu tikėti, kad už anglų daug surinksiu, nes kalbos visuomet buvo mano stiprioji pusė. Na, o istorija žyyymiai blogiau. Niekada joje nebuvau labai stipri, todėl bijau kažko labai gero tikėtis. 

Tau gal istorija yra svarbiausias egzaminas?

Deja, taip. Jis man svarbiausias, nes šiai dienai aš noriu stoti į teisę. Tačiau labai dėl to nesielvartauju. Baigiu susitaikyt, kad nebus tas istorijos balas toks geras. Tai jeigu jau prasčiau gausiu, tai galvosiu apie žurnalistiką arba anglų filologija.  O kur tu nori stoti? 

1-oje vietoje - politikos mokslai, antroje - teise, trecioje - istorija. Jiem visiems istke svarbiausia. 4 vietoj, psichologija, ten svarbiausia matieka.

Siaip as tj dziaugiuos, kad istorija yra svarbiausia , nes man lietuviu labai nepasiseke... Gal istke su anglu mane isgelbes :) viliuosi...

Žinutė parašyta: 2010-07-04 03:35:20 | Nuoroda
pakeleivė rašė:

cia truputi likau sukritikuota"kad su lietuviu kalba nieko nedarom, kai ivertinimas neatitinka tikru ziniu ir  tikroves".Keletas musu m-los abiturientu , kuriems gyvenimai artimiausioj ateity tikrai suluosinti, tikrai stipriai darom -SMM ir NEC tokiu zygiu net nesitiki:) Mums pritaria ir tie, kurie mokykloj isties gerai mokesi ir ju rezultatai atitiko zinias. Turime ir juristu pagalba:)

Ka jus planuojat daryt?

Žinutė parašyta: 2010-07-04 14:56:52 | Nuoroda

Kodel, patikrinus ir ivertinus, brandos egzaminai nera grazinami abiturientams? Juk taip butu geriausia ir nebekiltu jokiu problemu tu apeliacijomis ir t.t...

Žinutė parašyta: 2010-07-04 15:00:36 | Nuoroda

Beje, o kodel vertinimo instrukcijos nera idedamos iskart po egzamino dar ta pacia diena? Manau, taip butu kur kas geriau, butu galima iskart mazdaug pasitikrint, ir butu sutaupoma daug nervu.

Dar vienas klausimas, o kur yra statistine LyTu VBE analize? Ivertinimai jau juk yra...

Tik nesakykit, kad truksta laiko viskam sudeti i www.nec.lt - sudejimas i neta uzima tikrai nedaug laiko.

Žinutė parašyta: 2010-07-04 15:40:37 | Nuoroda

O galit man per LyTu apeliacija is 24 padaryt 90+? Buciau labai dekingas. :)

Žinutė parašyta: 2010-07-04 16:43:45 | Nuoroda

Kaip yra priziurimi egzaminu tikrinimai?

Žinutė parašyta: 2010-07-04 20:05:08 | Nuoroda

Po tokio LyTu akibroksto, man darosi baisu laukt matematikos ir, ypac, istorijos rezultatu...

Žinutė parašyta: 2010-07-04 20:13:53 | Nuoroda
swlabr rašė:
Alanas rašė:

Po tokio LyTu akibroksto, man darosi baisu laukt matematikos ir, ypac, istorijos rezultatu...

o kiek lietuviu tikejais gauti?

60-70%

Žinutė parašyta: 2010-07-04 20:21:02 | Nuoroda
AušraL rašė:
Alanas rašė:
swlabr rašė:
Alanas rašė:

o kiek lietuviu tikejais gauti?

60-70%

geeras rimtai  ;DD šiaip daug kam taip buvo :)

Na, kas svarbiausia, mano lukesciai tikrai nebuvo is kosmoso srities, metiniam LyTu turejau 9, is kuriu 8 su trupuciu buvau vertas, tad tiek tiketis tiek mano, tiek mokytojos nuomone buvo realu.

Na, bet, ka padarysi. Tikiuosi Istorija ir Anglu mane isgelbes. O gal ir ta pati apeliacija ka nors pakeis i teigiama puse :)

Žinutė parašyta: 2010-07-04 20:35:38 | Nuoroda
swlabr rašė:

ai,kazkodel galvojau,kad apeliacijos nerasei ;D tikiuos istorija maloniai nustebins 

O as viliuosi...

Isties, kazkaipjau senai turejau tokia nuojauta, kad vienas kazkuris egzas bus nekaip islaikytas, o kiti - gerai. Na, esant dabartinem, as labai noreciau, kad buciau buves teisus :D

Žinutė parašyta: 2010-07-04 22:20:35 | Nuoroda

Kada bus vertinimo instrukcijos?

Žinutė parašyta: 2010-07-04 23:04:01 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:

gal galėtumėte atsakyti, kada bus lietuvių kalbos (gimtosios)  VBE rezultatų analizė? Nes surinkau 98proc., tai įdomu, kiek surinkau taškų?

Del analiziu, tj sake, kad jos bus rugsejo men

Žinutė parašyta: 2010-07-05 02:30:31 | Nuoroda

Jei paziuretumet lietuviu praeitu/uzpraeitu/t.t. statistines analize, pamatytumet, kad atsitinka taip, jog 1 taskelis skiriasi per kokius3 procentus, pavyzdziui, zmogus egze surenka 45 taskus is 104, o jo ivertinimas, tarkim, koks 30 proc, o kitas zmogus surenka 46 taskus, o jo ivertinimas gali buti kokie 33-34. Vadinasi, tokio ivertinimo, kaip 31 ar 32 nebegauna niekas. Bent jau taip as suprantu.

Žinutė parašyta: 2010-07-06 15:58:39 | Nuoroda
swlabr rašė:
basikom rašė:

jau dabar kinkos dreba :S

naktis bus labai smagi :D

:DDD

Žinutė parašyta: 2010-07-06 21:58:33 | Nuoroda
MisCriminal rašė:

o tie kurie neislaike ir padave apeliacija, tai laikys ryt lietuviu mokyklini egza ??

Taip, laikys.

Žinutė parašyta: 2010-07-07 01:05:59 | Nuoroda
Agnė. rašė:

na ką, reikia tikėtis, kad tiems, kuriems pasisekė su lietuvių pasiseks ir su istorija, o tiems, kurie gavo skuduru per veidą, šį kartą laimė jau nusišypsos :D

Gaila, pasiseks ne visiems.. :/

Žinutė parašyta: 2010-07-07 01:12:38 | Nuoroda

O as specialiai miegot eisiu kokia 4-5, tam, kad ryt atsibudes beveik is karto galeciau eit ziuret rezultatu. :)

Žinutė parašyta: 2010-07-07 01:57:21 | Nuoroda
Bevielis rašė:
Alanas rašė:

O as specialiai miegot eisiu kokia 4-5, tam, kad ryt atsibudes beveik is karto galeciau eit ziuret rezultatu. :)

Bandai apgauti gamtą... :D

Greiciau nervu likucius apsaugot :D