Vartotojo Linejka pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-03-21 17:58:08 | Nuoroda

Na ką likimo broliai :D jungiuos prie besiruošainčių kalbėjimui :D turiu pasirinkus temą apie tris kultūros veikėjus svarbius pasaulio istorijai... turiu daug medžiagos, liko tik sudėti į rišlią kalbą, bet noriu pasikonsultuoti dėl įžangos su kuo nors :) gal galit kas papasakot ką įžangoj paminėjot, kaip įvedėt į savo temą? mokyklos vis vien skiriasi tai nuostolių nepatirsit pasidalinę išmintim :) mano skype : caramel8911

Žinutė parašyta: 2010-03-24 22:41:58 | Nuoroda

mano mokytoja prognozavo daug Lietuvos temų ypatingai LDK, kadangi pernai visi labai tikėjosi iš tūkstantmečio bet negavo tai šiemet galim gaut už dvejus metus, taip kad neapsleiskit Lietuvos :D

Žinutė parašyta: 2010-03-25 08:28:35 | Nuoroda

aš taip pat planavau šitą specialybę studijuot, bet viena leidybos studentė atkalbinėjo, tai šiuo metu dvejoju ir stoviu ties anglų filologija...

Žinutė parašyta: 2010-03-25 16:07:50 | Nuoroda

tai kaip sekės raštingumo įskaita? 

Žinutė parašyta: 2010-03-25 20:41:16 | Nuoroda

mum tai tik rytoj pranes, tai truputi nervinuos :D , bet ne del paciu rezultatu o del pacio TAIP ar NE :D del pacio įskaitos turinio, tai man irgi keistoka ji, nedrįsčiau sakyti kad buvo sunku, bet ganėtinai sukta, teko ir paspėliot 

Žinutė parašyta: 2010-03-25 20:42:48 | Nuoroda

aš taip pat šita kalbu :D pirminis kalbėjimo laikas: 15 minučių (be įžangos ir pabaigos :D )

Žinutė parašyta: 2010-03-26 16:47:52 | Nuoroda

jėga :D as irgi išlaikiau :D nežinau kiek surinkau balų, bet svarbiausia kad pažymėjimą gausiu :D 

Žinutė parašyta: 2010-03-29 23:51:36 | Nuoroda

o gal žinot kokia išlaikymo riba buvo? kol kas tik gandus girdėjau

Žinutė parašyta: 2010-03-29 23:55:52 | Nuoroda
Dolly rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:
Laura18 rašė:
Alina* rašė:

Turbūt jau galutinis pasirinkimas: Yra lietuvių, kurių darbai svarbūs pasaulio kultūros istorijai.
Pristatykite tris skirtingų kultūros sričių kūrėjus ir atskleiskite jų darbų reikšmę.

Koleeeegos??? kas su manim?;D

sveiki. aš taip pat pasirinkua šią temą. esu jau parašiusi apie J Meką, pakankamai nesudėtinga buvo.:) galvojau rašyti apie čiurlionį, bet - misija neįmanoma. nesugebu atskleisti jo darbų reikšmės;D va taip ir pakibau. trūksta  minčių:>>

pasirinkau šitą temą , tai mokytoja man irgi (kaip kažkuriai) patarė jo neimt, nes neva jo darbai buvo prasmingi tik lietuvai ir visa ta jo svarba pasauliui yra pačių lietuvių išpūstas reikalas ;)

Žinutė parašyta: 2010-03-29 23:58:40 | Nuoroda

aš irgi mąstau apie anglų filologiją (arba prancūzų) ir norėčiau išgirsti studentų nuomonę apie šitas studijas VDU, KU ar VU :))

Žinutė parašyta: 2010-03-30 21:35:46 | Nuoroda
Aivaras77 rašė:

As irgi sita tema. Kur ieskot info apie tuos kurejus ? Nes randu, bet tik esminius ir svarbiausius dalykus.

patarciau ir imti tuos esminius dalykus ir juos perpasakok savaip ir būtinai įterpk asmeninės patirties, nes jei matei šių metų vertinimo sistemą tai max balų skaičių norint surinkti reikia remtis asmenine patirtim ir kitais šaltiniais ;) pati bandžiau šnekėti ir apie tų žmonių asmenybes tai nė kaip netilpau laike :D

Žinutė parašyta: 2010-03-30 21:41:31 | Nuoroda

dar , jei kas prenumeruojat l.rytą tai kovo 11 proga atnešė tokį žurnalą "Buvom.Esam.Būsim" tai ten yra puikių straipsnių 3 kūrėjų tema ir UNESCO. 

Prie kūrėjų yra 12 asmenybių (tiesa dvi labiau užsieniečių) su esminiais jų pasiekimais ir indėlių į Lietuvos ir pasaulio kultūrą (tarp jų nėra nei Meko, nei Dapkūnaitės, kaip supratau jie yra laikomi labiau užsieniečiais , mekas- JAV, Dapkūnaitė - Rusija)

UNESCO palikimas taip pat aprašytas su nuotraukom, įtraukimo datom ir savo unikalumu

Šiaip dar neįsigilinau į kitus straipsnius, bet manau dar ne vienai potemei rastumėt naudos 

Žinutė parašyta: 2010-03-31 11:16:05 | Nuoroda
mafijoze1 rašė:
Caramel90 rašė:

aš taip pat šita kalbu :D pirminis kalbėjimo laikas: 15 minučių (be įžangos ir pabaigos :D )

manau apie mateli , povilionene ir dar apie viena nezinau .. ka tu  ? gal ka siulai ?

Aš šneku apie Joną Meką, Eimuntą Nekrošių ir Jurgą Ivanauskaitę. Bandžiau rinktis tuos kurie artimi ir priimtini man, su kurių kuryba būčiau susidūrus asmeniškai. Na pasiūlyt galėčiau iš teatro pasaulio turbūt Oskaras Koršunovas yra puikiai žinomas, kinas- Arūnas Matelis, nes vien ko vertas Amerikos kino režisierių gildijos apdovanojimas (beje pirmasis vidurio ir rytų Europoje), rašytojai - Justinas Marcinkevičius, nusipelnęs ne tik Lietuvai, gavęs premijų o ir eilėraščiai yra išversti į daugybę kalbų.

Žinutė parašyta: 2010-03-31 15:49:55 | Nuoroda
maktub rašė:
maktub rašė:

SOS!!!! Mielieji, apšvieskit mane, kiek čia lapų reikia prisirašyti, kad įsitekčiau į tas 7 kalėjimo (kalbėjimo) minutes???????????????

P.S. Kalbu apie tą variantą, kad pasirašau namie, atsispausdinu, mintinai ikalu (iškalu) ir ateinu į egzą pagiedoti..

na čia tai labai priklauso nuo asmens kuris "giedos" :D jei pasižymi greitu skaitymu tai ir trijų puslapių gali neužtekti, o dar žinok kad per įskaitą nuo įtampos ir nervų tu šnekėsi dar greičiau. Šiaip manau kad dviejų puslapių turėtų pakakti

Žinutė parašyta: 2010-03-31 21:51:38 | Nuoroda

dėl to power pointo, tai irgi per daug nepasitikėkit, nes jei ten bus per daug teksto ir dar jūs nuskaitysit viską tai gausit ganėtinai žemą įvertinimą, o aš iš vis mąstau negaišt laiko tom skaidrėm, nes jų niekas nevertina, o dar ir laiko užima žvalgymasis į jas ir tam tikras komentavimas ;)

Žinutė parašyta: 2010-03-31 22:59:48 | Nuoroda

suprantu, bet tiesa kad negalima per daug prisirasyt, gal jos naudingos tiek kiek planas, kad ko nepraleisti ir pan. :)

Žinutė parašyta: 2010-03-31 23:04:11 | Nuoroda

aha girdejau kad trys (bent jau pas mus?) buvo, bet manau kad nebuvo ar tai lengvesnis ar sunkesnis, nes klasioke laike 2 grupes, tai uzduotys labai panasios buvo :D pas mus mokykloj tokia tendencija kad tie kurie tik4josi puikiai islaikyti pakibo ant plauko, nes uzduotys reikalavo labiau loginiu o ne tik teoriniu ziniu 

Žinutė parašyta: 2010-04-02 01:08:58 | Nuoroda

tai tokia pat situacija yra su kai kuriom matematikos užduotim, kai kyla klausimas: kam man to reik ir kur tai panaudosiu :D mus tai guodžia: "nežino, vaikai, kur kada ko prireiks" o šiaip manau kadangi   12 klasėj mokosi tie kurie nori ne tik vidurinio išsilavinimo , o motyvuoti dėl tolesnių studijų (tie kurie nenori, mokosi profesinėse arba nebesimoko iš vis...) tai aukštosiose tikrai prireiks to viešo kalbėjimo, jei ir nebūsi kokiu reprezentatorium, arba pranešimų skaitytoju, tai kursinį apsiginti kažkada vis vien teks :D 

Žinutė parašyta: 2010-04-02 01:18:26 | Nuoroda

šiaip JTO taikos palaikymo būriai ("Žydrieji šalmai") neturi teisės naudoti karinės jėgos (nors visada būna apsiginklavę) tačiau ta jėga buvo panaudota du ar tai tris kartus, ir pamenu kad Korėjoj buvo pats primasis kartas 1950 metais.

Žinutė parašyta: 2010-04-09 17:18:14 | Nuoroda

mum mokytoja sakė eit taip lyg į pokalbį dėl darbo: oficialiai. Nusipirkau sijoną iki kelių, panaudosiu ir anglų įskaitai ir egzaminams :D baltus marškinius ir kitą atributiką :D šiaip nesu mėgėja batelių ir klasikos , bet manau ne vieta savo stilių demonstruoti :D