Vartotojo Linejka pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-30 18:53:50 | Nuoroda
Pixma rašė:

Marcinkeviciaus nebus :D  

taip :D

Žinutė parašyta: 2010-05-30 19:00:31 | Nuoroda

o dbr pagalvojau ar mum duos juodraščiams lapus? :D galva tuščia jau

Žinutė parašyta: 2010-05-30 19:03:29 | Nuoroda

mano diena tai ne kaip prieš lemiamą egzaminą :D pavarčiau lapus, susitvarkiau stalčius, paskaitinėjau apie autorius, nuėjau nusipirkti šokolado nes maniau kad jis emocijas sugrąžins... kažkokia nesamonė, negaliu pakęsti tokios ramybės nes emocijos gali sukilti lemiamu momentu, per egzaminą, gal galit ką pasiūlyt? kaip suvokti kad va dbr tai viskas? 

Žinutė parašyta: 2010-05-30 19:07:08 | Nuoroda

jėga! :D dėkuj 

Žinutė parašyta: 2010-05-30 19:12:32 | Nuoroda

lengvų ir sunkių skirstymas labai delikatus reikalas... vienam škėma gali atrodyti neįtikėtinai lengvas, kai tuo tarpu kitam kažkoks nesuprantamas, sapaliojantis neaišku apie ką rašytojas... negalima sakyti: biliūnas, šatrijos ragana, granauskas - lengvi , o kiti ne...

Žinutė parašyta: 2010-05-30 21:09:02 | Nuoroda

na ką likimo broliai ir sesės :D linkiu visiems jums ryt blaivios galvos ir realaus mąstymo, suprantamų kūrinių ir autorių, besiliejančių protingų minčių ir plataus žodyno, o svarbiausia geros nuotaikos, nes juk ne veltui tiek dirbom kad sukluptume lemiamu momentu ;) nepasivėlinkit miegoti nes su žiovuliu išsilakstys mintys, o jų reikės daug ;) iki mielieji 

Žinutė parašyta: 2010-05-30 21:12:45 | Nuoroda

K. Donelaitis. „Metai“,
Maironis. „Pavasario balsai“, „Jaunosios Lietuvos“ fragmentai,
Šatrijos Ragana. „Sename dvare“,
Vaižgantas. „Pragiedruliai“ („Gondingos kraštas“),
J. Biliūnas. Apsakymai. „Liūdna pasaka“,

V. Krėvė. „Skirgaila“,
V. Mykolaitis-Putinas. „Altorių šešėly“, „Tarp dviejų aušrų“,
J. Savickis. Novelės,
S. Nėris. „Diemedžiu žydėsiu“, „Prie didelio kelio“,
H. Radauskas. „ Fontanas“, „Strėlė danguje“,
A. Vaičiulaitis. Novelės,
B. Sruoga. ,,Dievų miškas“,
A. Škėma. „Balta drobulė“,

J. Marcinkevičius. „Mažvydas“,
J. Aputis,
R. Granauskas,
V. Juknaitė,
S. Šaltenis,
B. Vilimaitė,

S. Geda,
M. Martinaitis,
N. Miliauskaitė,
J. Vaičiūnaitė,
T. Venclova

p.s

poetai

dramaturgai

prozininkai

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:17:18 | Nuoroda

hey ;) nepanikuok juk pavadinimas neesminis interpretacijos dalykas ;) kad ir kaip nervinsies klaidos neištaisysi, o šeip manau tikrai taisys, numuš gal porą balų ir tiek ;) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:18:28 | Nuoroda

išėjau kaip "balta drobulė" tuščia galva :D ir interpretacija taip atrodys: tuščia - papilstyta iš tuščio į kiaurą ir baigtos linksmybės

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:28:37 | Nuoroda
tralain rašė:
Lauruc rašė:
tillary rašė:

o teksto suvokime, kokios ten kalbines raiskos priemones buvo, kaaaa?:)

Ale aš tai parašiau, kad prie šalutinio sakinio prijungė pagrindinį, bet čiuju nupievinau :D

o as parasiau kad vietoj vienaskaitos tas 10. jau daugiskaita kalbama.. blogai? nes matau cia visi kitaip rase

o aš parašiau kad pridėjo neiginį "nesvarbu" ir pakeitė reikšmę iš teigiamos į neigiamą :D gal aptariam ir kitus atsakymus :D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:30:02 | Nuoroda

šeip dėl to kad parašei daugiau nei 500 mušti gal tik organizacijoj balus, kad nesugebi glaustai minčių dėstyti, bet geriau per daug nei per mažai ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:34:14 | Nuoroda

www.tekstai.lt/zurnalas-metai/542-2009-nr-07-liepa/5400-mindaugas-kvietkauskas-kad-tikruoju-vardu-vadintu.html štai mūsų tekstas ;)

aš į paskutinį atsakiau: nuoširdžiai ir paprastai, siekiant parodyti tai ką turime Lietuvoje gražiausio. kažką dar rašiau apie vengimą naudoti kuo didesnę įsivaizduojamą prabangą

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:37:12 | Nuoroda

kadangi buvo išjuodintas žodis kaip tai atsakymą pradėjau prieveiksmiu , mum mokytoja instrukcijose buvo pažymėjusi kad jei klausia koks požiūris atsakai būdvardžiu, jei kaip tai prieveiksmiu :D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:41:12 | Nuoroda

turbūt neparašė tos dalies pvz : Antano Škėmos romano "Balta drobulė" ištraukos interpretacija

tiek tos bėdos manyčiau ;) bet tikrai kaip sakė, parašyk NEC ir būsi ramus ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:46:55 | Nuoroda

man tai interpretacijos pasirodė net labai sunkios :/ labai dėl to jaudinuos nes manau būsiu įvertinta ganėtinai prastai, nes pasirodysiu paviršutiniška galbūt... iš tiesų jei nebūčiau buvus morališkai pasiruošus rašyti prozos interpretaciją, būčiau ėmusi arba eilėraštį, arba antrą rašinio temą... buvau parašius 3 pastraipas Savickio , kai supratau kad čia ne mano kūrinys ir tada perėjau prie škėmos ir neužtekau laiko smulkiai klaidas išsitaisyt... žodžiu buvau panikoj :D teksto suvokimas pasirodė ganėtinai lengvas, sustojau ties 3-4 klausimais, tai tikiuos kad truputį patems rezultatą... kas nepatiko teksto suvokime kad pvz pasakyta kad tik vieną išrašyti tai daugiau kaip ir neturi teisės :D o aš visada mėgdavau jei reikia 2 dėl saugumo parašyti 3 :D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:51:39 | Nuoroda

tikrai lietuviškas požiūris... :D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:53:30 | Nuoroda
živilė rašė:
tralain rašė:

dar klausimas.. kaip i pati pirma atasket. kokius tikslus autorius laiko neigiamus sveciant sventes ar kazkas tokio

Viena tiksla parasiau nora pasirodyti kitiems, o kita tai geda ir sakyti :D

tik baik visi tokie patys nežiniukai :D  aš pirmą irgi rašiau norą pasirodyti, o antrą tikslas būti ne aktyviu dalyviu, o stebėtoju :D tą antrą tai jau rašiau kai nebesugalvojau kito 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:58:41 | Nuoroda
Ingridele rašė:

:) :) :) nevertins tavo darbo, man mokytoja taip sake 

ramiaks mergyt ;) yra daugiau žinančių 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:03:09 | Nuoroda

omg ingrida... kokia tu juokinga, tu menkini kitus, bet pati nesuvoki kokia apgailėtina asmenybė esi. Žinoma, puiku kad mokeisi ir taip puikiai (?) parašei interpretaciją, bet ar nemanai kad vertintojai gali nepatikti tavo interpretacija? Kad tavo esama (buvusi) lietuvių mokytoja per gerai tave vertino ir dbr loteriją pralaimėsi ir pakliūsi pas priekabią vertintoją, o tai neigiamai atsilieps tavo interpretacijai? laikausi tokios nuomonės, kad geriau tikėtis blogesnio rezultato ir vėliau džiaugtis balais pralenkusius bet kokias viltis, nes pakilti iki nežemiškų aukštumų, kitus vadinti vidutinybėm ir pan , ir tėkštis į žemę visą galva..

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:09:37 | Nuoroda

aš manau kad ta ingrida praktiškai net nelaikė egzamino, o dbr tik erzina dėl rezultatų nerimaujančius abiturientus :D nekreipkit į ją dėmesio , nes jei jau daugelio iš mūsų atsakymai sutampa tai didesnė tikimybė kad tos vunderkindės atsakymai yra neteisingi ;) 

aš prie to žemdirbio parašiau: barsto barsto bet ar dygsta - sėja (nežinau ar tokia ta citata) ir parašiau kad yra sukuriama labai daug vienkartinių švenčių  kurios nepelno pripažinimo visuomenėje ir išnyksta