Vartotojo Linejka pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-09 21:31:07 | Nuoroda

papildomos info tai turiu laaaaabai daug :D ir kazkaip viska kada nors panaudoju... pati pirkau mazai knygu, nes nemazai perleido draugai ir draugu draugai :D nes is ju uz puse kainos gaunu jau patikrintas knygas

šiaip naudoju istorijai Letukienės ir Gineikos "istorija ir politologija", šiaip esu patenktinta nes viskas laikotarpiais, patogiai sudėta, yra rodyklės. praktiškai kai ko nežinau randu čia :D dar turiu Morozovienės lenteles, šitom esu nusivylus, na ten viskas patogiai sudėta, glaustai ir pati esmė, bet manau nelabai verta tų pinigų knyga. Dar turiu Kaselio "atpažinkim žemėlapiu" manau ideali knyga, randu visus galimų žemėlapių pavyzdžius o ir save pasitikrint galima, pasikartosiu IDEALI :D turiu ir Jurkynu žemėlapius, bet asmeniškai man jie beverčiai :D dar lankau mokykloj papildomą istorijos modulį, tai esu prikaupus šūsnį šaltinių, karikatūrų, žemėlapių, tai pagrindinė mano papildoma literatūra.

Lietuvių kalbai naudoju tai ka atsiunčia mokytoja, bet dar turiu konspektų knygelę, pagalbinių interpretacijos rašymams ir teksto suvokimams, nesuskaičiuojama galybę :D bet jomis labai retai naudojuos, nes arba moki interpretuot arba ne :D 

Žinutė parašyta: 2010-04-10 22:19:10 | Nuoroda

as jau virpejau pries kalbejima klasej, visi savi, bet su jauduliu nesusitvarkiau... o kaip tvarkysiuos tai nezinau :D gal bandysiu issidukti kaip kazkas sake :D pries eidama pasoksiu, iskratysiu emocijas ir eisu tuscia galva :D ( tikiuos bent kalba liks) bet manau teks ir valerijono ikalt is vakaro :D 

Žinutė parašyta: 2010-04-13 15:20:51 | Nuoroda

Sveiki kolegos ;) noriu paklaust kokia padėtis pas jus su gėlėm? nešit? jei nešit tai kelias? dabar kaip tik diskutuoju su draugėm ar 2 nėšti pridera (vis dėl lyginis skaičius, laidotuvės ir pan) , ar 1 tinkama dviem mokytojom? ar geriausia rinktis 3?  ką patys mąstot šiuo klausimu?

Žinutė parašyta: 2010-04-13 18:06:57 | Nuoroda

manau kad jei suprastum bent pusę tiek kiek kuri nors iš jų, savo kalbą jau būtum pasirašiusi prieš kelias savaites ir dabar tu kaltum pinigus iš kitų nemokšiškumo ;)

Žinutė parašyta: 2010-04-13 20:09:11 | Nuoroda

ooo taip... sėkmės visiems rytoj laikantiems , gerai išsimiegokit,  tikėkit savim ir eikit pasiimti 10-uko  :D 

Žinutė parašyta: 2010-04-14 14:28:41 | Nuoroda

na va aš jau irgi po visko :D oj kiek nervų buuuuuvo :D kalbėjau 14 kultūros potemę, manau kad sekės visai neblogai, gal truputį skubėjau, bet vėliau susipratau ir sulėtinau :D klausytoja-mokytoja sakė kad ją sujaudino paskutiniai pasakyti žodžiai, tai tikiuos tai bus tik pliusas :D iš papildomų klausimų, tai paklausė kokį dar Lietuvos rašytoją galėčiau paminėti kaip svarbų pasaulio kultūrai, kuri kultūros sritis man artimiausia, o kadangi paminėjau kad literatūra ir konkrečiai Ivanauskaitę, tai paklausė ar esu mačiusi nuodėmės užkalbėjimą. dabar lauksim rezultatų :D

Žinutė parašyta: 2010-04-14 17:02:04 | Nuoroda
mes_nugalesim rašė:
aurete rašė:
ingree rašė:

Aurete, o jau iš karto balą jums pasakė? ;o

Nepasakė tiksliai, bet kai baigiau kalbą mokytoja sakė, kad viskas aišku dėl pažymio ir klausimų nebeturi. Tai taip supratau, kad parašė 20 taškų, o tai aišku bus 10

o koks pazymukas uz 19 tasku bus, kaip manot? 9 ar 10? as taip sprendziu, kad 10, nes tie du taskai sen ar ten yra palikti :)

10 ukas pagal vertinimo normas :)

Žinutė parašyta: 2010-04-14 17:05:15 | Nuoroda
aurete rašė:
ugniss rašė:

na va įskaitą kalbėsiu pirmą dieną ir pati pirma. žiesim kaip čia bus ;D

Aš irgi taip pat

aš irgi :D mokytoja guodė, kad atkalbėsim savo ir viskas, bet vis vien psichologiškai sunku nusiteikti :D tai kaip planuojat ruoštis? 

Žinutė parašyta: 2010-04-14 17:17:42 | Nuoroda
Devia rašė:

Noriu paklausti jūsų apie tą įskaitą. Supratau, jog ten pasikeitimai kažkokie vyko,  potemės buvo paskelbtos anksčiau. TIk išliko neaišku, jūs traukėt vieną iš tų penkiolikos, ar buvot tik vienai iš anksto pasiruošę ir kalbėjot tik ta poteme? 

mes buvom pasirinke viena iš 45 potemių ( iš 3 skirtingų sričių) ir ja ruošėmės ir tik ja ir kalbėjom. per tas 15min kur anskčiau tekdavo išsitraukti potemę ir pasiruošti kalbą, mes žymėjomės svarbiausias savo kalbos detales, planą

Žinutė parašyta: 2010-04-14 17:29:21 | Nuoroda
Devia rašė:

A, aišku. Pats laikysiu PUPP įskaitą šiais metais, tai ten potemes sužinosim tik prieš 20 min. Na, bet tai kažin ar ką keičia - ten lengva šiaip pašnekėt, juk ne tokios sudėtingos potemės. 

PUPP potemės internete atsiras ~9 valandą :D kalbu iš patirties... 10 klasėj, atsikėlus prieš devynias jau radau užuominas, o po devintos jau buvo patvirtintos, nes visokie ryšiai mokyklose ir pan :D jei kalbėsi ne pirmas, manau nebus bėdos pasiruošt kalbą iš ryto

Žinutė parašyta: 2010-04-15 17:52:18 | Nuoroda

tai kad rašys į atestatą įskaitos įvertinimą, niekas kitaip ir nešnekėjo.

Žinutė parašyta: 2010-04-16 18:59:54 | Nuoroda

dėl nežinojimo kaip ruoštis, tai čia  turbūt būdinga anglų įskaitai :D aš pati tai peržvelgsiu senasias savo pasirašytas kalbas, pasidarysiu monologo planą ( jį pritaikysiu bet kuriai temai ir klausimams...) dar peržvelgsiu mokytojos duotas šperas, persiskaitysiu dealogų instrukcijas ir klausysiuos bei dainuosiu daug anglškų dainų kad pripratinčiau liežuvį :DDD ir žiūrėsiu anglškų filmų su eng subtitles :D

Žinutė parašyta: 2010-04-17 18:19:39 | Nuoroda
Laura18 rašė:

O gal kas nors galit ideti nuoroda kur internete butu galima rast ankstesniu metu kalbejimo temas,  bet kad butu ne tik pacia tema kas nors parases bet ir butu klausimai kaip prie dialogo buna apie ka sneket :) Nes dar akyse nesu macius kaip ten tie dialogai atrodo :DDD nelabai isivaizduoju kaip pakalbesiu 

egzaminai.lt yra pernai metu abiejų dienų

Žinutė parašyta: 2010-04-17 22:46:03 | Nuoroda

Istorija arba anglų filologija :)

Žinutė parašyta: 2010-04-23 15:58:57 | Nuoroda

sveiki ;) taigi turiu tokią bėdą, pradėjom istorijos kurso kartojimą ir kadangi stengiamės viską išeiti neapsistojam ties konkrečiom temom ilgesniam laikui, taigi pajutau kad turiu diiiiiiidelę spragą vienam laikotarpy, o tas laikotarpis yra ganėtinai platus : Vakarų Romos žlugimas ir kas seka po to su ta valstybę, niekaip nepavyksta suprasti kas ten dėjosi po to žlugimo, kaip susikūrė ta frankų imperija, šv. romos imperija tikrai jaučiu kad man ten nieks neaišku, gal kas atsiųst ar papasakot kaip lengviau perprasti?

Žinutė parašyta: 2010-05-05 22:16:11 | Nuoroda

aš beveik 100 proc. stosiu čia :D ir greičiausiai į vdu 

Žinutė parašyta: 2010-05-17 11:54:48 | Nuoroda

taigi į egzaminą deda kūrinius iš programos, kuriuos mes ir skaitėm 2 metus, tai negi negali pasirašyti įžangos? juokingiau eiti tuščia galva, apsimesti nežinančiu iš ko teks rašyti :) juk kūriniai ir autoriai nepasikeis, vertybės ir gyvenimo nuopelnai išliks tie patys ;) ne interpretaciją reikia pasirašyti, o įžangą (žinoma interpretavimo aspektą teks rinktis pagal konkrečią ištrauką, bet tai sudaro vieną įžangos sakinį)

Žinutė parašyta: 2010-05-17 17:19:30 | Nuoroda

taip, kaip ir bet kurį kitą programinį autorių, dar kiek girdėjau jo 120 gimimo metinės tai realu :)

Žinutė parašyta: 2010-05-17 17:21:34 | Nuoroda

25% senovė+viduramžiai

25% naujieji amžiai

40% naujausi laikai

10% politologija

girdėjau gandų kad šitaip mūsų egzaminas atrodys  

Žinutė parašyta: 2010-05-17 20:11:14 | Nuoroda

mokykloj ;)