Vartotojo Vergissmeinnicht pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-14 19:29:23 | Nuoroda

Hallo! Ich möchte mich auch äußern.

O man vokiečių kalba patinka.Džiaugiuosi,kad stiprią mokytoją turėjau, nes dabar šiek tiek ramina,kai daug rašinių rašius, LV darius. Aišku,savimi nesu užtikrinta, daug kas ir nuo tekstų bei užduočių priklausys.Jei gausiu HV ar LV tarkim su Umweltschutz susijusius ar pan temom, kur mano žodynas nekoks ir kas antro žodžio nesuprantu- bus nekas... Ir tokioj situacijoj dar nelabai įmanoma išsisukt,jei ta užduotis su atvirais klausimais arba Zusammenfassung... 

Žinutė parašyta: 2010-06-14 22:59:04 | Nuoroda

Asmeninį laišką rašai? Nežinau,manau,jog tai,ką parašei, gramatiškai teisinga.

Žinutė parašyta: 2010-06-14 23:01:46 | Nuoroda

Tik tavo atveju ZU trūksta...

Žinutė parašyta: 2010-06-14 23:25:47 | Nuoroda
Paulina rašė:

Aj,bendratis,tikrai,ZU reik. Viską bandau rašinėti, žinutes, laiškus. Na,kad praturtinčiau dar truputi žodyna savo. Nes daugiau jau neezinau ka daryti, nesitikiu gerai islaikyti,nes visai nuleidau rankas ir jau pavargau nuo tu mokslu. Noriu vasaros :)) pailseti,gana tu mokslu :))

 Zu nes VERSPRECHEN sąraše tų veiksmažodių,po kurių dalelytė rašoma.Žinok,visi jau pavargo..Ir man dabar pavydu,kuriems su anglų egzaminu šiandien viskas ir pasibaigė... Jei jau niekas nesigalvoja,siūlyčiau vienos dienos "atostogas" padaryt.Svarbiausia yra pakartot svarbiausius dalykus.Rašyme visų tipų laiškų pradžiose, kad turėtai ką pasakyt, ir gramatiką.Aišku,dar visų rašto darbų klaidas labai gerai pasižiūrėt ir įsimint.

Žinutė parašyta: 2010-06-14 23:32:54 | Nuoroda
Paulina rašė:

o gal netyčia turit prisirase ivariausiu zinuciu ir galetumet pasidalinti? jei atvirai,tai nelabai mes jas rasem,mokemes tokias bendras temas,kur iskaitom daugiausia,o nei rasiniu,nei zinuciu..truputi jau panikuoti pradedu.. Jei galetumem pasidalinti,tai buciau labai dekinga :) Na nebent jauciate vieni tarp kitu konkurencija :)

Aš daugiau dėmesio asmeniniam laiškui skiriu,nes manau,kad jį rašyt reikės. O žinutę (E-mail) tik vieną kartą pabandymui rašius esu.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 00:44:11 | Nuoroda
Paulina rašė:

Mūsų mokytoja ir spėja,kad asmeninis laiškas bus. Na žinutę parašyti nesudėtinga, ne daug žodžių.. O gal turit kokios medžiagos,kad ir asmeniam laiškui? įažangų kokių,ar šiaip sakinių pasiruošę?

 Mano įžangos labai lakoniškos,dažiausiai vieno sakinio būna- ich freue mich über deinen Brief arba ich danke dir für deinen Brief.Dar parašau sakinį,kuris būna kaip įvestis,apie ką kalbėsiu..Tarkim apie kokį savaitgalį- heute möchte ich dir über meine Wochenende erzählen.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 17:18:15 | Nuoroda
Vergissmeinnicht rašė:
Paulina rašė:

Mūsų mokytoja ir spėja,kad asmeninis laiškas bus. Na žinutę parašyti nesudėtinga, ne daug žodžių.. O gal turit kokios medžiagos,kad ir asmeniam laiškui? įažangų kokių,ar šiaip sakinių pasiruošę?

 Mano įžangos labai lakoniškos,dažiausiai vieno sakinio būna- ich freue mich über deinen Brief arba ich danke dir für deinen Brief.Dar parašau sakinį,kuris būna kaip įvestis,apie ką kalbėsiu..Tarkim apie kokį savaitgalį- heute möchte ich dir über meine Wochenende erzählen.

 Klaidą padariau rašydama -"über MEIN Wochenende erzählen" turėtų būt..

Žinutė parašyta: 2010-06-15 17:20:59 | Nuoroda
Paulina rašė:

viskas-pradejau panikuoti...

 Na jau...Nėra čia ko... O kokį pažymį mokykloj turėjai? Svarbus vokiečių egzaminas stojant?

Žinutė parašyta: 2010-06-15 19:41:19 | Nuoroda
melanie rašė:

na aisku neimanoma visko ismokt, cia labai daug nuo sekmes priklauso :) as irgi bijau sito egzamino, nes jis man yra laabai svarbus :) ir idomu kada rezultatai jo bus, nes mazai laiko is Lietuvos

Nedaug,bet ir vetintojų nedaug gi ima...O kur stosi,kad egzaminas labai svarbus?Su kalbom gal ką nors?

Žinutė parašyta: 2010-06-15 20:38:11 | Nuoroda
melanie rašė:

jo, as imsiu humanitarinius mokslus, ;)) o tu? na tikiuosi iki liepos 13 patikrins :))) nes belaukiant rezultatu sirdis gali sustoti :( isvis kuo toliau , tuo baisiau.Viskas pasimirsta taip, tiek daug nezinomu zodziu..isvis sakes.....

 Aš irgi noriu su filologijom. Bet svarbiausias lietuvių erzaminas kiek žinau...Realiai tai taip- kuo daugiau mokaisi,tuo labiau supranti,kad dar to,dar šito nežinau ir pan. Bet man kažkodėl ramu.

Žinutė parašyta: 2010-06-18 17:17:20 | Nuoroda

Ech..Nuskriausti mes su tuo paskutiniu egzaminu. Bet iš dalies ir gerai..Daugiau laiko pakartojimui.Nors nežinia,ar bus naudos iš to.Nuo užduočių priklausys daug kas.Aš tik tikiuosi,kad abu rašiniai nebus kokiomis nesveikomis temomis... EU,Politik ar kažko tokio...

Žinutė parašyta: 2010-06-18 17:34:49 | Nuoroda

Mažiau baimės...Manau,tai tiesiog dėl įtampos...Gi  tiek metų tą vokiečių mokaisi..Pagrindai betkuriuo atveju pas tave yra,tik turi labai gerai pasilsėt ir atsipalaiduot..

Žinutė parašyta: 2010-06-18 19:38:44 | Nuoroda

Sėkmė kaip sėkmė...Bet reikia nepamiršt,kad ir gavas turim.Net jei ir nesiseka,svarbiausia nenuleist rankų ir nepasiduot.

Žinutė parašyta: 2010-06-19 13:25:45 | Nuoroda

Na va pagaliau jau viskas pasibaigė. Kaip sekėsi jums?

Žinutė parašyta: 2010-06-19 13:48:07 | Nuoroda

Gana geros rašinių temos ,manau, buvo.Laiškas ir neįpatingai sunkus.Aišku,nežinia,kiek gramatikos ir rašybos klaidų bus..O va LV ir HV Zusammenfassung'ai tai tikrai žiaurūs...Bent man. Dėl savęs džiaugiuosi,kad gramatikos užduotyse Lücken nebuvo...

Žinutė parašyta: 2010-06-19 13:50:13 | Nuoroda
Gяєтค rašė:

Man tai nekaip sekėsi ,vienos užduoties visai nepadariau  :/ kitką paspėliojau kur nežinojau ką rašyt.Rašymo temos ir nekokios buvo,kas patiko tai gramatika:D . Tikrai šeip ganėtinai sunkus egzaminas buvo :)

 Kurios nepadarei?Aš Zusammenfassung'ų abiejų tik po kelis žodžius įrašiau...

Žinutė parašyta: 2010-06-19 13:51:24 | Nuoroda

O dėl gramatikos pritariu-man ji irgi visai patiko..

Žinutė parašyta: 2010-06-19 14:11:11 | Nuoroda

Esamuoju rašei?Nemanau,kad visai už jį negausi...Tiesiog už INHALT bus 0...

Žinutė parašyta: 2010-06-19 14:26:27 | Nuoroda
Ledutte rašė:

 Keista buvo, kad klausymas normaliai įgarsintas, ne taip kai ankstesniai metais ne tik neaiškiai suburba, bet ir pagreitintai. Nu bet vistiek ten galima sakyt tik spėliojau :D 

Zusammenfassung ne iš klausymo rašiau, o iš galvos, kas logiškai tinkų :D

Labai sunku buvo teksto suwokimo atsakinet i klausimus :S

Gramatikos tas testinis visai nieko, o toliau nzn ar gerai parašiau :)

Kurią temą rašinio rašėt?

Tą antrą temą reikėjo suprasti kaip  ar mokykla gali buti antri namai? tikiuosi taip.

Iš laiško ten ne visus tiksliai žodžius žinojau ką reiškia, bet rašiau iš pradžių ko tikėjausi iš kelionės, kad labai į ją norėjau, džiaugiausi. Paskui ten apie tuos žmones pas ką gyvenau, kad lb draugiški, aplankėm muziejų, žinomų wietų.. :SS

ir galiausiai apie mokykla, kad įmomūs mokiniai, radau daug draugų tram pam pam.. 

Į temą?

 

 Aha,klausymo net tempas gana lėtas,lyginant su praėjusiais metais buvo. Rašinio pirma tema rašiau..Kažkaip ja buvo ruoštasi įskaitai,tai lengviau. VISIŠKAI visko pačiai sukurt nereikėjo,nes laiko būtų pritrūkę...

O laiškas..Tavo tikrai į temą. Kiek supratau,pirmoj pastraipoj reikėjo kalbėt apie mintis prieš kelionę,antroj apie tai,kaip tave priėmė šeima ir trečioj apie laiką,praleistą mokykloj.

Žinutė parašyta: 2010-06-19 14:30:05 | Nuoroda

Tikrai būtuoju.Nes buvo HAT an einem Schultauschprogramm TEILGENOMMEN.- DALYVAVO.Ir sakinys- wie sie (die Reise) geklappt hat -kaip PASISEKĖ.