Vartotojo Vergissmeinnicht pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-28 20:20:38 | Nuoroda
muskietininx rašė:
kodel rašė:

O studijuojant filosofiją, ar daug gilinamasi į religiją? Esu netikintis, todel religijos mokymasis man reiškia laiko švaistymą..

 Su savo kvaila vienuoliktoko galva galiu tau pasakyti, kad turi blogą požiūrį į religiją. Žiūrėk į ją kaip į žmonijos kultūros dalį, tada ją mokytis pasidarys lengviau ir tai tir\krai nebus laiko švaistymas. Aš pats linkstu į ateizimą, bet religijos tema man yra labai įdomi. Apie ją galima kalbėt ir kalbėt. tik nesupratau iš kur pas tave toks požiūris ? Na jeigu religija, tai būtinai turi tikėt ?

 Manau,turi PROTINGĄ vienuoliktoko galvą.Patiko požiūris.Įdomu būtų realiai apie tai padiskutuot...

Žinutė parašyta: 2010-06-28 20:38:12 | Nuoroda
muskietininx rašė:
Vergissmeinnicht rašė:
muskietininx rašė:

Sveiki, turbūt bandysiu čia įstot kitais metais. Todėl laukit manęs, aš ateisiu. ;)

Esu kitoks nei visi, dažnai galvą suku dėl dalykų, kurie kitiems atrodo tikrai kvaili. O ir jausmas toks, kad galėčiau mokytis ir studijuoti beveik viską, bet tada labai sunku pasirinkti tą siauresnę sritį, todėl ir žadu rinktis filosofiją.

Kaip ten pojūčiai jau studijuojančių ?

Kodėl būsimi studentai renkatės būtent filosofiją ?

Labai jau įdomu man tai ... :)

Ai, vos nepamiršau, koks esminis skirtumas tarp filosofijos VU ir VDU ?

 O- ir vienoliktokas (turbūt) vienas !  Man tik įdomu,kokie tie dalykai,dėl kurių suki galvą,ir kurie kitiems atrodo kvaili?

Tikriuosi nesupratai posakio "sukti galvą" tiesiogiai ? Kokį čia pavyzdį tau pateikus ? 

Pvz. lankausi tokiame puslapyje kaip technologijos.lt , tai universalus puslapis visoms mokslo sritims. O štai kitiems mano bendraamžiams jis atrodo kvailas, nuobodus. ;) Iš prigimties esu humanitaras, o tiksliukams mano blevyzgos kartais atrodo juokingos. Tiksliu pavyzdžių daugiau nepateiksiu, bet tikiuosi supratai ką norėjau pasakyti ?

 Aš irgi ten kartais užsuku,tik kažkaip su niekuo apie tai nekalbėjus..Dabar pasidarė įdomu,kaip MANO draugai reaguotų.. Bet , manau, problemos nebūtų-dauguma jų humanitarai.Supratau,tik tikėjausi kažko kito,nes tavo atveju atrodo,jog tu tiesiog ne tokioj aplinkoj nei kiti (humanitaras tarp realų) todėl ir manai,kad esi kitoks.Jei pagyventai tarp filologų, tada jau būtų galima drąsiau teigt savo išskirtinumą. 

Žinutė parašyta: 2010-06-28 20:50:03 | Nuoroda
SobieskiUoga rašė:

nu čia joa,daug kas rašo šitą tik kaip atsarginį variantą,o dėl balų tai nemanau,kad aukšti bus. vokiečių filologijos tikrai neaukšti būna,pvz palyginus su tom pačiom lyginamosiom Azijos studijom;D beje,japonologija pas mane irgi įrašyta ( šeip susisuko galva ir įrašiau;D) a tu iš tų Azijos studijų kokias įrašei?:)

 Azijos jau čia kita kalba- daug istorijos,o kadangi tai daug kam patinka,tai ir rašo..Todėl ir balai labai aukšti būna..O vokiečių...? Labai nedaug jau kas ją ir mokosi- šiemet nei tūkstančio nesiekė laikantieji egzaminą... Bet VU visur,manau, aukštoki balai stojant,tik va vokiečių filologijoj konkurencija mažesnė.Bet tu pagalvok- vokiečių jau turi mokėt,tai net nelogiška priimt tuos su žemais balais- "nepaveš".Dvi kalbos gi..O jei ir vienos nemoki... Aišku, lietuvių svarbiausias egzaminas ten stojant (kas man nepatinka),nes gana daug kas nuo sėkmės ir vertintojo priklauso...

Žinutė parašyta: 2010-06-28 20:51:23 | Nuoroda

O kaip tau su vokiečių sekasi?

Žinutė parašyta: 2010-06-28 21:38:25 | Nuoroda
SobieskiUoga rašė:

jo jo,tai kad lietuvių egzas labiausiai lemia stojimo balą tai leeempa;]] aš pvz tikiuos iš vokiečių daugiau taškų surinkt,nei iš lietuvių ;-)) manau,kad vokiečių man gana gerai sekas,vis dėl to nuo antros klasės mokaus;o ;-) tik dar negaliu apsispręst ar neužknistų tą vokiečių kalbą studint ;-) a kaip tau? ilgai mokais? kas egze sunkiausia buvo? ;-) man tai tas leseverstehen,kur reikejo atsakyme pilną sakinį ar žodžių junginius parašyt...ten jau pripjoviau;D

 Nuo antros klasės?Pavydžiu...Aš nuo ketvirtos,nors irgi pirmakalbė esu..

Na,dabar tai išvis nesimokau- endlich genieße ich den gekommenen Sommer. O šiaip iki  vienuoliktos labai mažai dirbau,visai netraukė šita kalba...Vėliau viskas pasikeitė- mokytoją nuostabią gavau,kalba pradėjo patikt,daug dirbt pradėjau,taigi gana neblogi rezultatai buvo 12 klasės pabaigoj.Šiaip asmeniškai egzaminas buvo 'visoks"- vietom labai lengva,vietom sunku...Žiauriausiai sekėsi LF ir HV Zusammenfassung'ai.Atsakymai į klausimus man kaip tik lengvi pasirodė. Nors šitos užduotys visada gana neblogai sekėsi.Bet apibendrinus savim šiek tiek nusivylus (nes klydau ir ten,kur netrėjau su savo žiniom) ir nemanau,kad įspūdingas rezultatas bus,nes žinau,kad visokių žmonių Lietuvoj būna (kalbu apie tuos,kurie kalbą velniškai gerai moka).Tiesa,gal dalyvavai 11 kl vokiečių olimpiadoj?

Žinutė parašyta: 2010-06-28 22:05:02 | Nuoroda

Visų pirma dėl to "kitoks"...Čia gal ir nevykęs jo pavyzdys,kaip ir aš minėjau,,tačiau aš matau ir šiek tiek gilesnį šio vaikinuko mąstymą..Patiko požiūris į religiją- nepriimtina,bet neatmetu.(Čia gal dėl to,kad pati taip manau) Atrodo,kad netaip paviršutiniškai viską vertina,ir nors nesutinka,bet ieško pavyzdžių,pliusų ir iš kitos pusės.Kas yra labai šaunu. Kaip jau sakiau,būtų įdomu su juo apie tai realiai padiskutuot,nes nežinia,kaip sugebėtų religijos prasmę dar ir įrodyt,kaip dėsto mintis,ar tai įtaigu.

O dėl knygų...Pliusas kai jos KOKYBIŠKOS.Tačiau knygos neišmokys MĄSTYT...Filosofijoj,manau,to velniškai reikia.Gali skaityt,bet nesuvokt.Ir gali neskaityt,tačiau mokėt  samprotaut pats.

Ir išvis turbūt man reikia nustot kišt savo požiūrį filosofijos forume.Tegul diskutuoja tie,kas tai studijuos...

Žinutė parašyta: 2010-06-29 17:46:19 | Nuoroda
iMiami rašė:

kazkas klause,kodel i anglu filologija nestoju:D

kadangi magistra noriu baigti skandinavijos salyje, tai mane ir suviliojo ta svedu kalba, o vokieciu filologija pasirinkau del to, jog manau,kad kuo daugiau kalbu moki, tuo geriau (tai as vokieciu nuo 6kl mokiaus, suprantu ja,net olimpiadoj 2 vieta paemiau :D,bet tik egzo nelaikiau).

Anglu k. lb populiari,kiekvienas ja moka,todel ir darba sunkiau susirast,na o su skandinavu kalbom,tai juk egzotika, ne kiekvienas gali pasigirt. THE END :D:D 

 O...Jau ir apie magistrą galvoji..

Kas dėl vokiečių filologijos,tai taip,manau, gana perspektyvu...Kadangi susidomėjimas šia kalba Lietuvoj mažėja,vėliau gali sustiprėt poreikis šią sritį išmanančių specialistų.Taigi jei griebsi stipriai kalbą ir baigęs studijas nesėdėsi rankų sudėjęs,gal neteks bedarbių gretų pildyt.

Mane irgi ši studijų programa sudomino,nes taip pat manau,kad kalbų mokėjimas didelis privalumas.Vokiečių galutinai įtvirtini ir dar naujos kalbos pramoksti- super! Kadangi anglų pagrindus kaip antros kalbos irgi turiu, tolimesnėj ateity liktų prancūzų ir rusų..Dar vėliau gal ką iš Azijos pramokt... Aišku, pagrindinė kalba būtų vokiečių,su kuria ir darbą norėčiau siet.O kitų ir pagrindų užtektų bendram išprusimui ir svajojamom kelionėm bei kitų kultūrų pažinimui...

Žinutė parašyta: 2010-06-29 20:26:47 | Nuoroda
SobieskiUoga rašė:

žinai,taip gal gražiai skamba,kad nuo antros klasės mokaus,toks vaizdas,kad aš jau turėčiau vokiškai taip pat kaip ir tikri vokiečiai šnekėt;D bet taip toli gražu nėra;) pamenu,iki kokios 5-6kl gana sunkiai man ta vokiečių kalba sekės,nesuprasdavau nieko,atrodydavo,kad nesąmoninga ta jų kalba yra;D bet paskui pradėjo sektis...joa,teko olimpiadoj sudalyvaut,bet tik rajoninėj;) tu ir gal dalyvavai?:) beje,gal ketini savo ateity su turizmu siet,ar šeip kitas kultūras įdomu pažint? ;-))

 Kitų kultūrų pažinimas man yra kažkas TOOKIO...Velniškai gera,kai gali kažką suvokt ne vien skaitydamas knygas apie kitas šalis,bet viską pažint ir patirt savu kailiu.Bendravimas su kitataučiais,jų pasaulėžiūros,papročių supratimas,komunikacijos ypatumai...Tai nuostabu...Kad ir įsigilinant į kurios kitos tautos literatūrą- visai skirtingi dalykai,kai gali pats skaityt parašyta kalba ir tenka naudotis iškraipytu vertimu...

O darbas..Idealu būtų, jei pavyktų įsidarbint ryšių su užsienio šalimis srityje...

Žinutė parašyta: 2010-07-03 16:41:13 | Nuoroda
SobieskiUoga rašė:

pritariu...apskritai,aš norėčiau ateity daug šalių aplankyt ir būtų labai gerai,jeigu darbas būtų kažkiek su tuo susijęs ;-)

 O kokias dar specialybes savo prašyme rašei?

Žinutė parašyta: 2010-07-16 17:16:28 | Nuoroda

Smagu, kad dar kažką tai domina...

Žinutė parašyta: 2010-07-18 16:08:15 | Nuoroda
zygiskr rašė:

Laba diena, norėjau paklausti kaip yra jeigu įstoji į norimą studijų programą, bet jai nesusidaro planuotas asmenų skaičius, t.y. nesusidaro grupė, tai einama prie kito prioriteto, ar tenka dalyvauti antrajame stojime?

 Man irgi įdomu...Asmeniškai manau,kad tektų dalyvaut kitam etape, nes juk neaišku,kiek žmonių,kuriems tai pasiūlyta,atvažiuos pasirašyti sutartis... Bet gal net kokio 3 stojimo tektų laukt..Nes yra galimybė,kad per antrąjį tą grupę užpildys.. Būtų įdomu,kad kam tekę tai patirt parašytų kaip kas iš tikrųjų yra...

O kiek į tavo specialybę planuojama priimt? Turbūt,kaip yra maksimumas,taip ir minimumas...Tikuosi...

Žinutė parašyta: 2010-07-18 16:54:32 | Nuoroda

Mano 18...Ech...Vargas tiems,kurie ne tokias paklausias specialybes pasirenka..

Realiai tai nemanau,kad tie, kurie stojančiųjų prašymus tvarko,dar rūpinasi,susidaro grupė ar ne...Tiesiog siūlo,kur tinki ir viskas...Taigi reikia tikėtis,kad įstojusių pakankamai bus..

Žinutė parašyta: 2010-07-18 18:18:19 | Nuoroda

Vokiečių filologija ir švedų kalba.

O "ant ledo" nieks nenori likt... Ir aš žinau tą būseną,kai kažko negauni ir tuomet 100-kart labiau to užsimanai... 

Žinutė parašyta: 2010-07-18 18:44:16 | Nuoroda

Dabar berods 15 pirmoj vietoj užsirašę.Neaišku,kiek  iš viso įstos, ir kiek iš jų nepersigalvos bei atvažiuos sutartis pasirašyt...

Kad ir kur stotum,į filologijas neypatingai daug susirenka, ypač specialybes su vokiečių kalba  susijusias, net jei tai VU...

Žinutė parašyta: 2010-07-19 18:04:25 | Nuoroda

Aš rami... Tiek tikrai susidarys.

Žinutė parašyta: 2010-07-23 18:28:52 | Nuoroda

Čia tiems,kuriems išvis neatidaro- pabandykit per pagrindinį lamabpo puslapį eiti. Spauskit kairėj "programų pasirenkamumas 2010" ir tada vėl kairėj įveskit savo prisijungimo duomenis.Bent jau man taip atidarė.

Žinutė parašyta: 2010-07-23 19:18:08 | Nuoroda

O..Būsima grupiokė... Aš taip pat čia.

Žinutė parašyta: 2010-07-23 20:54:14 | Nuoroda

Herzlich willkommen!

 Na, ar patenkintos? Pirmu numeriu rašėt?

Žinutė parašyta: 2010-07-23 21:14:58 | Nuoroda

O kas pirmoj buvo?  

Aš dvejojau kurį laiką, bet likus maždaug 2 savaitėms visiškai apsisprendžiau ir dabar esu įsitikinusi,jog esu ten,kur ir turiu būti. Na, paskutinę prašymų keitimo dieną turbūt kaip ir daugelį tokia trumpa psichozė buvo apėmus, bet pirmų dviejų vietų nekeičiau... O vokiečių\švedų buvo pirmoj.

Žinutė parašyta: 2010-07-23 21:49:25 | Nuoroda

Kažkada mokykloj sprendus LV Goethe Institut'o tam diplomui gauti. Beabejo,tai tik pratybos buvo, kad skaitymo įgūdžius lavinčiau...Net neįsivaizduoju,kaip tie lygiai skirstomi, ir kuris iš jų "geriausiu" vadinamas... Ir nesuku galvos,neaktualu tai...

O žinias vertinu gana neblogai.Tik su žodynu problemos... Gana primityvus. Bet tikiuosi,jog studijų metu viskas susitvarkys.