Kaip supratot Anglu VBE rasinio tema???
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:52:52
| Nuoroda
Pritariu 100%
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
21:06:00
| Nuoroda
http://www.peticija.lt/visos/1428/
Bukim vieningi.
|
Žinutė parašyta:
2008-06-05
21:10:34
| Nuoroda
as negaliu skaityt tu zmoniu komentaru kurie tvirtina kad va neteisinga butu laikyti abu variantus galimus tu aztvilgiu kurie atseit gerai suprato,jatau ar jum gaila tu keliu balu apzoros ??? ir ko cia putojasi tie kurie sako kad kas blogis usprato tiem nereikejo eit i VBE praitu metu buvo visiskai elementarus rasinys is kurio gavau 10 ir ka?? cia labai valstybinis rasinys buvo??relax zmones,viskas bus gerai ,manau tikrai vertins abu variantus,o ne atseit tie kurie suprato kad tai rasinys apie lankomas vietas bus geras.baikit stumt ant tu kurie kitaip parase.
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
21:18:34
| Nuoroda
durniausiais pasaulyje argumentas yra tas, kad "pateikite tris argumentus" rodo, jog reikia rašyt apie vietą, kurioje mėgsti lankytis.
Aš rašiau apie vietą, kurią svajoju aplankyt ir
1) pasakojau apie gamtą. ypatingus faktus ir t.t.
2) pasakojau apie kultūrą. Apie operą ir mėgiamas meno šakas, plėtojamas mano svajonių toj šaly.
3) pasakojau apie vietos žmonių draugiškumą.
Tai jau tais trim dalykais aš negaliu pagrįsti to, kad noriu ten nuvykti?
Juk nesam visiški idiotai ir žinom ne tik apie tuos dalykus, kur savo subines buvom padėję.
O tai, kad kalbant apie vietą, kurioje mėgstu lankytis, vartoja egze infinitive, tai aš patyliu. Ne 5 klasė jau. Turėtų sudarinėtojai įžvelgti, kad žodžiu "like", ir nebūtinai tas would (kuris dažniausiai tik mandagumo gaidelę užmeta), galima reikšti ir norą.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
21:31:34
| Nuoroda
Na, matau, pasigirsta tokių komentarų kaip "ko Jūs čia parinatės, viskas, jau praėjo".. Bet pvz kaip jaustis tokiem žmonėm, kurie visą laiką tik 10 mokinosi, dėjo daug pastangų, siekia įstoti į tikrai tokią specialybę, kurioje reikia aukščiausių balų.. ir dėl kvailo pavadinimo ir suformuluotos užduoties dabar nebegalės ten patekt.. Beto, jei jau apie temą kalbant, tai mano abi (ir normali, labai patyrusi, mokytoja, ir papildoma) mokytojos sakė, kad užduotis dviprasmiška, tad pačios labai pasimetusios buvo, tai kaip jaustis 18-19 metų žmonėms? Ir vertinimas, kad jei užskaitys abu variantus, yra neteisingas, tai žmonės, atsipeikėkit, jei jūsų variantas teisingas, jūs gausit VISUS 16 taškų, tai ko čia pykstat? o jei užskaitys ir kito tipo rašinį, tai juk negausim visų taškų už turinį.. taip, kad neverkit čia.. džiaukitės, kad patys gerai parašėt..
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
21:35:54
| Nuoroda
bet visiškai nėra jokios priežasties neduoti visiems maximumo. taigi abi temos yra visiškai teisingai suvoktos. tik kažin ar tai suvokia vertintojai, kurie, kaip ir su lietuvių paaiškėjo, yra daugumoj dar patys studenčiokai... nu tikiuos su anglistais kita situacija
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
21:46:03
| Nuoroda
Aš turbūt kaip ir daugelis susimoviau, bet ką jau padarysi.
Belieka tikėtis, kad užskaitys bent keliais taškais už tą visą vargą..
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
22:04:53
| Nuoroda
Triani, tas pažymys tavo nieko nereiškia, tas 10 Pas vieną mokytoją gali mokiniui išeiti puikus pažymys, o pas kitą ne koks...Taip kad, viskas priklauso nuo mokslo lygio jūsų mokykloje. Tu klausi: kaip jaustis žmogui, kuriam 10 išeina...O tu galvoji, tiems žmonėms, kur 10 neišeina nerūpi tie procentukai, dar ir kaip rūpi Ir visi manau nori įstoti, į kuo geresnę specialybę, nori susirasti kuo geresnį darbą, pinigo užkalt, gerą vyrą turėti, mielų vaikučių Bet ne visiems tai pavyksta. Aš nesakau, kad tau jau viskas...Jeigu tau teisėtai 10-tukai išeina, taigi turėtai labai daug taškelių gauti už listeningą, labai daug už readingą, labai daug už gramatiką, už laišką, ir pora taškiukų nusimes už composition, jeigu išviso nusimes...Taigi tikėkis geriausio, sėkmės siekiant svajonių
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
22:21:56
| Nuoroda
Šaunuolė ta mergina, kuri nepatingėjo parašyti peticijos, verčiau nepatingėkit ir patys prisidėkit vietoj mirkimo šitam fakinforume:
http://www.peticija.lt/visos/1428/
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-06
09:10:54
| Nuoroda
Ne nu jus pavarot Tai kam eiti i valstybini egzamina,jei nesuopranti tokios elementarios konstrukcijos kaip The Place I like to go??? As su klasiokem supratau taip,kaip parasyta,net netoptelejo i galva rasyt apie visokias Australijas, Afrikas ir panasiai.Ir baikit cia sikaliot visi,jei susimovet.Man pvz gal lietuviu teksto suvokimas visas atrode dviprasmiskas,bet tai nesikalioju ir nerasau petcijos,kad uzskaitytu visus neteisingus atsakymus,nes mat man pasirode netinkamai suformuluota.Atsigaukit vaikai,vaiku darzelio laikai seniai praejo.Cia buvo VALSTYBINIS egzaminas!!!
|
Žinutė parašyta:
2008-06-06
09:39:05
| Nuoroda
Greta_g tu mulkė ) O kitiem > Dar nepatvirtintais duomenimis (nerandu kur viešai paskelbta) NEC paskelbė: "neteisingai formuluotę supratusiems balai nebus mažinami".
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-06
09:44:39
| Nuoroda
nesamone tada butu. tie kurie nesuprato temos dar gaus daugiau balu negu tie kurie geriau suprato vien del to kad formuluote lieva. nec'as tik sukirsint ir temoka
|
Žinutė parašyta:
2008-06-06
09:46:26
| Nuoroda
nesamone tada butu. tie kurie nesuprato temos dar gaus daugiau balu negu tie kurie geriau suprato vien del to kad formuluote lieva. nec'as tik sukirsint ir temoka
Padarė teisingai. Jei blogiau parašei (su klaidom), tai ir negausi taškų. O ne tai kad neteisingai suvokta užduotis ir prarandi taškų. Kitąmet galės padaryt aiškiau.
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-06
10:08:28
| Nuoroda
nu va musu maldos buvo isklausytos sakiau kad viskas bus gerai
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-06
10:10:44
| Nuoroda
o greta_g tai tikrai mulke:D
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-06
10:19:43
| Nuoroda
Kandidatai, aprašę lankomą arba lankytiną vietą ir pateikę argumentus, bus vertinami vienodai pagal valstybinio brandos egzamino vertinimo instrukcijoje numatytus rašymo dalies kriterijus.
cia is nec'o. tai tipo viskas gerai
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-06
10:23:40
| Nuoroda
http://www.nec.lt/naujienos/
Et, naktim ramiai miegosiu
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-06
10:28:43
| Nuoroda
Man gaila dėl tų žmonių, kurie parašę neteisingai paskui tai pastebėjo ir rašė naują rašinį. Jų atžvilgiu čia labai neteisinga. Buvo ir tokių, kurie kruopščiai parašę apie svajonių vietą paskutinėm minutėm susivokė ir be jokių juodraščių bet kaip parašė naują, kad nebūtų 0. Nukentės jie labai nepelnytai.
|
Žinutė parašyta:
2008-06-06
10:49:50
| Nuoroda
Dėl anglų kalbos valstybinio brandos egzamino rašymo užduoties 2 dalies vertinimo
2008-06-06 13:01:33
Kilus viešai diskusijai dėl anglų kalbos rašymo užduoties 2 dalies „The place I like to go to“ vertinimo, Nacionalinis egzaminų centras sukvietė nepriklausomus ekspertus šiai užduoties daliai išnagrinėti ir pateikti pasiūlymus dėl šios užduoties vertinimo.
Svarstant anglų kalbos valstybinio brandos egzamino užduoties kokybę ir jos vertinimą buvo atsižvelgta į viešojoje erdvėje vykstančias diskusijas ir nutarta:
1. 2008 metų anglų kalbos valstybinio brandos egzamino rašytinio teksto kūrimo užduoties 2 dalis atitinka Užsienio kalbos brandos egzamino programos reikalavimus.
2. Šia užduotimi siekiama tikrinti kandidatų rašymo gebėjimus aprašyti vietą ir pateikti argumentus, kodėl ji patinka ir/ ar norisi ten nuvykti.
3. Kandidatai, aprašę lankomą arba lankytiną vietą ir pateikę argumentus, bus vertinami vienodai pagal valstybinio brandos egzamino vertinimo instrukcijoje numatytus rašymo dalies kriterijus.
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-06
10:58:29
| Nuoroda
Jau yra egzaminai.lt nutarimas del rasinio,
Ten teigiama, kad Kandidatai, aprašę lankomą arba lankytiną vietą ir pateikę argumentus, bus vertinami vienodai pagal valstybinio brandos egzamino vertinimo instrukcijoje numatytus rašymo dalies kriterijus.
labai gerai, visus vertins vienodai!!!!
|
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Mano temos
| Trinti temą
| Redaguoti temą