Lietuvių gimtosios kalbos egzaminas
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:33:55 | Nuoroda
Lauruc rašė:
tillary rašė:

o teksto suvokime, kokios ten kalbines raiskos priemones buvo, kaaaa?:)

Ale aš tai parašiau, kad prie šalutinio sakinio prijungė pagrindinį, bet čiuju nupievinau :D

Aš tą patį parašiau :)

Rašiau antrą rašinio temą. Net nežinau, kaip seksis, ar pataikiau. Nes klausimas prasidėjo žodžiu AR (reikalauja taip arba ne) o aš įžangoje parašiau,kad taip ir toliau dėstyme aiškinau kodėl...

Na , nežinau, labai pasimetusi dabar aš

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:33:56 | Nuoroda
Egypt rašė:
LauraT rašė:

Kaip atsakėt į paskutinį klausimą? Skambėjo maždaug taip:

"Kaip reikia gyventi, kad tikrasis vardas būtų dar tūkstančius metų?" 

Reikia mokėti laukti, nesistengti pasirodyti prieš kitus, išmokti visur ieškoti prasmės ir suprasti savo gyvenimo esmę.

URA!!!Taip pat atsakiau :)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:34:14 | Nuoroda

www.tekstai.lt/zurnalas-metai/542-2009-nr-07-liepa/5400-mindaugas-kvietkauskas-kad-tikruoju-vardu-vadintu.html štai mūsų tekstas ;)

aš į paskutinį atsakiau: nuoširdžiai ir paprastai, siekiant parodyti tai ką turime Lietuvoje gražiausio. kažką dar rašiau apie vengimą naudoti kuo didesnę įsivaizduojamą prabangą

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:34:54 | Nuoroda
LauraT rašė:

parasiau kad reikia buti savimi,neissizadet savo tikruju vertybiu ar kazkas tokio

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:37:12 | Nuoroda

kadangi buvo išjuodintas žodis kaip tai atsakymą pradėjau prieveiksmiu , mum mokytoja instrukcijose buvo pažymėjusi kad jei klausia koks požiūris atsakai būdvardžiu, jei kaip tai prieveiksmiu :D

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:37:54 | Nuoroda

Gal kas žino (prisimena) galimų surinkti taškų iš interpretacijos (rašino) ir iš teksto suvokimo maksimumą ? Interpretacija (rašinys) bene 2/3 viso egzamino rezultato sudarys...

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:38:49 | Nuoroda
tralain rašė:
LauraT rašė:

parasiau kad reikia buti savimi,neissizadet savo tikruju vertybiu ar kazkas tokio

aš parašiau : Reikia didžiuotis ir gerbti tikrąjį vardą... ir dar kažką 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:40:34 | Nuoroda
Cocaine rašė:

Gal kas žino (prisimena) galimų surinkti taškų iš interpretacijos (rašino) ir iš teksto suvokimo maksimumą ? Interpretacija (rašinys) bene 2/3 viso egzamino rezultato sudarys...

Iš teksto suvokimo 26x2 tai 52 taškai.

Interpretacijos tiek pat.

Tai reiškia 50proc teksto suvokimas ir 50proc interpretacija.

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:41:18 | Nuoroda
Cocaine rašė:

is rasinio 34 o suvokimo 26 ir viskas  pagal specialia programa dauginama is dvieju :D 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:41:43 | Nuoroda

Aš rašiau rašinį pirmąja tema. Rėmiausi Atlorių šešėly, Sename dvare ir Nusiklatimu ir bausme. Šiaip gailėsiuosi, kad tiksliai neapibrėžiau taip ar ne. Bet nagrinėjau iš abiejų pusių. Trūkumų tikrai bus, bet šiaip gal visai nieko parašiau, bent jau nuoširdžiai ir rementis mėgstamiausiais kūriniais.

O teksto suvokimas mane nuliūdino. Manau, kad jis buvo lengvas tik tiems, kurie žiūrėjo paviršutiniškai... Nes realiai, kalbėjo apie šventes, bet kartu ir iškėlė daugelį aktualių problemų. Nustebau, kad nebuvo tų paprastųjų klausimų apie stilių, žanrą.

• Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 99
  • Matematika / VBE 49
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:42:40 | Nuoroda
pauliuz23 rašė:
Cocaine rašė:

is rasinio 34 o suvokimo 26 ir viskas  pagal specialia programa dauginama is dvieju :D 

Manau, kad klysti

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:43:29 | Nuoroda
Egypt rašė:
pauliuz23 rašė:
Cocaine rašė:

Manau, kad klysti

pagyvensim pamatysim :D

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:43:31 | Nuoroda
vitae rašė:

Aš rašiau rašinį pirmąja tema. Rėmiausi Atlorių šešėly, Sename dvare ir Nusiklatimu ir bausme. Šiaip gailėsiuosi, kad tiksliai neapibrėžiau taip ar ne. Bet nagrinėjau iš abiejų pusių. Trūkumų tikrai bus, bet šiaip gal visai nieko parašiau, bent jau nuoširdžiai ir rementis mėgstamiausiais kūriniais.

O teksto suvokimas mane nuliūdino. Manau, kad jis buvo lengvas tik tiems, kurie žiūrėjo paviršutiniškai... Nes realiai, kalbėjo apie šventes, bet kartu ir iškėlė daugelį aktualių problemų. Nustebau, kad nebuvo tų paprastųjų klausimų apie stilių, žanrą.

jo,asir tikejausi kad klaus zanro,funkcinio stiliaus.problemu,temos..bet nebuvo

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:44:14 | Nuoroda

man atrodo 50 ant 50 abu

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:44:17 | Nuoroda
tralain rašė:
vitae rašė:

būtų buvę galima daug taškų prisirinkt..

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:45:49 | Nuoroda

įdomu , kada vertinimo instrukcijos pasirodys

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:47:59 | Nuoroda
Egypt rašė:
tralain rašė:
vitae rašė:

Aha, gaila truputį.. Jau buvome atkalę tą frazelę "kalbama visuomenei aktualia tema, vaizdingumas dera su dalykiškumu" :D Todėl tikriausiai ir ištraukė..

• Istorija / VBE 76
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 56
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 89
Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:49:07 | Nuoroda
Lauruc rašė:
Egypt rašė:
tralain rašė:
vitae rašė:

Aha, gaila truputį.. Jau buvome atkalę tą frazelę "kalbama visuomenei aktualia tema, vaizdingumas dera su dalykiškumu" :D Todėl tikriausiai ir ištraukė..

jo,mes lygiai taip pat iskale;DD

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:50:12 | Nuoroda
živilė rašė:

Labai neramu del teksto suvokimo, visiems labai lengva buvo, o as jauciu, kad nuliuka galiu gauti. Pasidalinkit atsakymais, kuriuos prisimenat... Pamenu, buvo klausimas is dvieju daliu: kokia aktualija nagrinejama tekste ir paskui kokia buties problema, ka atsakete?

Man labai striokas, tai dar karta paklausiu to paties

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:50:12 | Nuoroda

dar klausimas.. kaip i pati pirma atasket. kokius tikslus autorius laiko neigiamus sveciant sventes ar kazkas tokio

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą