Lietuvių gimtosios kalbos egzaminas
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:34:18 | Nuoroda

oj nebegaliu :DDDDDDDDDDDDDDDD 150 mokejai, bet matosi, kad taves be gramatiniu klaidu rasyti neismoke :DDDDD 83 metai visgi toks amzius jau, turbut vargse mokytoja nepastebejo, kad ingridelei dar gramatikos uzduoteliu reikia :D O man sekesi net nezinau, ta interpretacija Savickio... dar ir db sedziu visa susinervinusi;// Suvokimas buvo lengvesnis nei per bandomaji ir siaip nesunkus man pasirode,bet vistiek nepasitikiu savo jegomis,todel nezinau kas bus.

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:36:28 | Nuoroda

Kas rašėt A. Škėmos interpretaciją? Ką maždaug aptarinėjot?

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:36:28 | Nuoroda
živilė rašė:
jusste rašė:
živilė rašė:
melynakoala rašė:
tralain rašė:
Caramel90 rašė:

aš manau kad ta ingrida praktiškai net nelaikė egzamino, o dbr tik erzina dėl rezultatų nerimaujančius abiturientus :D nekreipkit į ją dėmesio , nes jei jau daugelio iš mūsų atsakymai sutampa tai didesnė tikimybė kad tos vunderkindės atsakymai yra neteisingi ;) 

aš prie to žemdirbio parašiau: barsto barsto bet ar dygsta - sėja (nežinau ar tokia ta citata) ir parašiau kad yra sukuriama labai daug vienkartinių švenčių  kurios nepelno pripažinimo visuomenėje ir išnyksta

sita ir as parasiau;)

O kaip manot tiko tas sakinys su augančiu kažkokiu žiedu? :D Ir dar ką parašėt ten kur buvo kažkokia buitinė problema ar aplinkybė? Ir krizė teigiamai vertinama?

Su buties problema paziurek auksciau, parasyta, o krize as parasiau, jog vertina teigiamai, kadangi ji padeda atsijoti vertingas idejas nuo tu, kurios gristos tik pelno siekimu

Kad gal ne, nes dėl priežasties, kad NET IR ASILUI BŪTŲ AIŠKU, ko klausia, buvo parašyta: kaip vertina - teigiamai ar neigiamai? Na ir atsirado aišku vienas kitas gyvūnėlis, kuris nesuvokė klausimo. Pencininkė mokytoja, matyt, neišmokė klausimų perskaityt ;)

Cia man apie gyvuneli skirta? 

Živile, ne Tau, paskui pasitaisiau, kad kažkaip netaip pacitavo. Ką tik prisiregistravau, nelabai dar įvaldžius šią sistemą ;) Klausimas buvo: teigiamai ar neigiamai, o profesorė Ingridėlė parašė - subjektyviai (jei gerai pamenu) :) Neįsižeisk, čia tikrai buvo ne Tau :)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:36:38 | Nuoroda
Eimante rašė:

oj nebegaliu :DDDDDDDDDDDDDDDD 150 mokejai, bet matosi, kad taves be gramatiniu klaidu rasyti neismoke :DDDDD 83 metai visgi toks amzius jau, turbut vargse mokytoja nepastebejo, kad ingridelei dar gramatikos uzduoteliu reikia :D O man sekesi net nezinau, ta interpretacija Savickio... dar ir db sedziu visa susinervinusi;// Suvokimas buvo lengvesnis nei per bandomaji ir siaip nesunkus man pasirode,bet vistiek nepasitikiu savo jegomis,todel nezinau kas bus.

eimante, gal gali duoti savo skype, noriu pasikalbet del savickio interpretacijos, gal bent kiek ramiau paliks, gal kazka panasaus parasem

• Biologija / VBE 43
  • Dailė / MBE 9
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 61
  • Matematika / VBE 3
Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:37:18 | Nuoroda
Eimante rašė:

Ką Savickio novelėj įžvelgei? :) Pasipasakojam :)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:38:27 | Nuoroda

dar turiu klausima. ta savickio menesiena romanas, novele ar apsakymas :D

• Biologija / VBE 43
  • Dailė / MBE 9
  • Matematika / VBE 3
Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:40:23 | Nuoroda
mes_nugalesim rašė:

spėjau, kad novelė :D kad ne romanas tai tikrai.

• Geografija / MBE 8
  • Istorija / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 56
  • Matematika / VBE 46
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 47
Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:40:26 | Nuoroda
mes_nugalesim rašė:

noveles tik savickio gali buti duodamos..tai manau,as taip parasiau;DD bliam..jei ne

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:43:15 | Nuoroda
melynakoala rašė:
mes_nugalesim rašė:

spėjau, kad novelė :D kad ne romanas tai tikrai.

mano klasiokiu daug kas parase, kad tai romanas. as pati parasiau, kad apsakymas, nes novelei buti per ilgas. nes tarkim paziurekim savickio vagis skaitomas apsakymu, o ir dauguma kitu kuriniu raso, kad apsakymai o ne noveles, dar mokytojos pries egza klausiau kaip atskiti, tai sako novele yra trumpa ganetinai

• Biologija / VBE 43
  • Dailė / MBE 9
  • Matematika / VBE 3
Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:45:58 | Nuoroda
Ingridele rašė:

pasakysiu viena savo atsakyma, kuris vertinamas maksimaliu tasku, kad isitikintumet

Sioje ese atspindi zmogaus egzestencializmo paskirtys - subkulta, mimiokultura, popkultura. Zmogus praranda moralinius principus, pasiteklia fataliska mastyma, priklauso nuo egzistenciniu erdviu. 

ir gaunu tris taskus ;), o jus pirmokiskai paraset ;) 

vajetau, ar tu bent suvoki kas yra mimiokultura??:D o fataliskas mastymas? turi omeny "LEMTINGA" mastyma, kokia butent ir yra zodzio fataliskas reiksme?:D

bravo! taip isradingai reikia dar ir sugalvot:D

• Istorija / VBE 98
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Matematika / VBE 72
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:46:00 | Nuoroda
mes_nugalesim rašė:

Novelė, juk Savickio ten daugiausia novelės.

Aš ištraukoj įžvelgiau, kad didžiausia teksto diegiama vertybė - ryšis su senąja karta, senosios kartos paveldas, kadangi tas valdininkas kaip pamišęs mąstė iš kur gauti pinigų perlui, kurį mergina paveldėjo iš prosenelės (kaip jis galvojo). Tekste iškelta problema apie tai, kaip žmonės nerimauja, išgyvena vidinį sąmyšį dėl nereikšmingų dalykų. Pagrindinė mintis - senas geras posakis: nėra taip blogai kaip gali atrodyti. Savickis šią žmogaus ydą (nerimą, išgyvenimus dėl nereikšmingų dalykų) pašiepia, tačiau žmogaus nesmerkia, nemoralizuoja. Visur labai daug impresijos, humoro, ironijos - pavyzdžiui vis pabrėžiama aukšta socialinė (valdininkas) ir žema finansinė padėtis (nežino, iš kur gauti pinigų). Kompozicija uždara - pradedama ir baigiama vakaro motyvu. Dar pastebėjau tai, kad dienos virtimas į naktį yra valdininko būsenos paralelė, kadangi keičiantis paros laikams, keičiasi ir valdininko būsena, nuotaika. Iš prislėgtos ji tampa džiugi (ten kažkaip jis juoktis pradėjo ar pan).

P.S. Neapmėtykit akmenim, jei nusipezėjau ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:47:16 | Nuoroda
Ingridele rašė:
melynakoala rašė:
tralain rašė:
Caramel90 rašė:

aš manau kad ta ingrida praktiškai net nelaikė egzamino, o dbr tik erzina dėl rezultatų nerimaujančius abiturientus :D nekreipkit į ją dėmesio , nes jei jau daugelio iš mūsų atsakymai sutampa tai didesnė tikimybė kad tos vunderkindės atsakymai yra neteisingi ;) 

aš prie to žemdirbio parašiau: barsto barsto bet ar dygsta - sėja (nežinau ar tokia ta citata) ir parašiau kad yra sukuriama labai daug vienkartinių švenčių  kurios nepelno pripažinimo visuomenėje ir išnyksta

sita ir as parasiau;)

O kaip manot tiko tas sakinys su augančiu kažkokiu žiedu? :D Ir dar ką parašėt ten kur buvo kažkokia buitinė problema ar aplinkybė? Ir krizė teigiamai vertinama?

Krize vertina subjektyvai, nes zmogus egzistenciniuose konfliktuose pasitelkia amoralumo principus, butine problema daro itaka asmenybes dvasiniu ribu tobulejimui ar demorelizacijai. Cia vel pelnau max tasku ;) 

Visų pirma, atsakymai turi būti glausti ir aiškūs. Antra atsakymui buvo duota viena eilutė. Kas daugiau parašyta yra neskaitoma ir nevertinama, jeigul šitą nesamonę sutalpinai į vieną eilutę tada bus neaiškus raštas ir išvis išbrauks ir gausi maksimalų 0.

Pas mane klasėje yra viena mergina kuri rašo panašiai kaip ir tu teksto suvokimą, jei visada už tokius atsakymus duodavo mokytoja 0 arba nedaug taškų. (Mokytoja yra valstybinių egzaminų vertintoja).

Atsakymai turi būti konkretūs!!!

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:50:42 | Nuoroda
jusste rašė:
mes_nugalesim rašė:

Aš ištraukoj įžvelgiau, kad didžiausia teksto diegiama vertybė - ryšis su senąja karta, senosios kartos paveldas, kadangi tas valdininkas kaip pamišęs mąstė iš kur gauti pinigų perlui, kurį mergina paveldėjo iš prosenelės (kaip jis galvojo). Tekste iškelta problema apie tai, kaip žmonės nerimauja, išgyvena vidinį sąmyšį dėl nereikšmingų dalykų. Pagrindinė mintis - senas geras posakis: nėra taip blogai kaip gali atrodyti. Savickis šią žmogaus ydą (nerimą, išgyvenimus dėl nereikšmingų dalykų) pašiepia, tačiau žmogaus nesmerkia, nemoralizuoja. Visur labai daug impresijos, humoro, ironijos - pavyzdžiui vis pabrėžiama aukšta socialinė (valdininkas) ir žema finansinė padėtis (nežino, iš kur gauti pinigų). Kompozicija uždara - pradedama ir baigiama vakaro motyvu. Dar pastebėjau tai, kad dienos virtimas į naktį yra valdininko būsenos paralelė, kadangi keičiantis paros laikams, keičiasi ir valdininko būsena, nuotaika. Iš prislėgtos ji tampa džiugi (ten kažkaip jis juoktis pradėjo ar pan).

na as bent jau kaip tik parasiau, kad itampa ir pykti pereme isteriskas juokas. nes ten toli grazu manau nieko dziugaus jam nebuvo, jis kaip tik jautesi apgautas

• Biologija / VBE 43
  • Dailė / MBE 9
  • Matematika / VBE 3
Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:50:45 | Nuoroda

Sveiki, kas raset rasini pirmaja tema? Kaip supratot tema?

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:53:26 | Nuoroda

gal kas tiksliai zinot ar numazina balus ir kiek jeigu neparasiau gale zodziu skaiciaus?

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:54:35 | Nuoroda
jusste rašė:
mes_nugalesim rašė:

kaip gerai skamvba..bet as..rasiau visai kitaip,jokiu vertybiu neaptariau...dabar isvis galvoju kad net neislaikysiu

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:54:38 | Nuoroda
abituriente333 rašė:

gal kas tiksliai zinot ar numazina balus ir kiek jeigu neparasiau gale zodziu skaiciaus?

mums tai mokytoja kiek sakė, kad nemažina, bet jei mato, kad gali trūkti, tai skaičiuoja, o jei jiems tenka skaičiuoti, tai jie pyksta ir tada priekabiai vertina :P

• Istorija / VBE 92
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Matematika / VBE 82
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 85
Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:56:51 | Nuoroda

trukti tai man netruks nes prirasiau daug tiesiog neliko laiko suskaiciuoti zodziu ir pazymeti 400 zodziu ribos

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:56:55 | Nuoroda
mes_nugalesim rašė:
jusste rašė:
mes_nugalesim rašė:

na as bent jau kaip tik parasiau, kad itampa ir pykti pereme isteriskas juokas. nes ten toli grazu manau nieko dziugaus jam nebuvo, jis kaip tik jautesi apgautas

aš tai kai pagalvoju parašiau atpasakojimą su daug citatų :( išėjus sugalvojau ką galimą dar buvo parašyt išvadose...

• Geografija / MBE 8
  • Istorija / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 56
  • Matematika / VBE 46
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 47
Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:58:18 | Nuoroda
Stewie rašė:
abituriente333 rašė:

mums tai mokytoja kiek sakė, kad nemažina, bet jei mato, kad gali trūkti, tai skaičiuoja, o jei jiems tenka skaičiuoti, tai jie pyksta ir tada priekabiai vertina :P

man gavos 504 zodziai, kazi del to nieko blogo?

• Biologija / VBE 43
  • Dailė / MBE 9
  • Matematika / VBE 3
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą