Lietuvių kalbos įskaita 2010m.
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-03 19:10:38 | Nuoroda

Kaip reiketu parasyti izanga ir pabaiga kulturos 14 potemei? :) Nezinau net nuo ko pradeti :( Gal kas turite pvz

Žinutė parašyta: 2010-04-03 20:04:30 | Nuoroda

Pasirašyt dar palyginus niekis, bet kaip jūs žadat papasakot tokiais pat protingais sakiniais? nejau dabar viską kalt mintinai?

• Istorija / VBE 91
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 68
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-04-03 21:10:57 | Nuoroda
ganntalle rašė:

Kaip reiketu parasyti izanga ir pabaiga kulturos 14 potemei? :) Nezinau net nuo ko pradeti :( Gal kas turite pvz

Labas ;] na aš esu taip pasirašiusi : 

KULTŪRA - tai sudėtinga visuma, jungianti žinojimą, meną, moralę, papročius ir visus kitus sugebėjimus bei įpročius, kuriuos žmogus įgyja būdmas visuomenės nariu. Paprasčiau tariant, kultūra  - tai meno, mokslo ir religijos (arba filosofijos) sintezė. Kultūros reikšmė labai didelė ne tik pačiai tautai, bet ir visam pasauliui. Ji lemia visuomenės gyvenseną, tradicijas bei vertybes. Norėčiau pristatyti tris įžymius lietuvius, kurių veikla bei darbai yra svarbūs visai pasaulio kultūrai.

o pabaiga -
Lietuva- maža valstybė, tačiau jos vardą pasaulyje išgarsino ne tik mano paminėti šviesuoliai. Svarbiausia, kad mes galime džiaugtis, didžiuotis, kad būtent Lietuvoje gimė, augo, kūrė, tyrinėjo daugelis puikių žmonių, savo darbais pelnę pripažinimą.

gal padės ;)

• Istorija / VBE 92
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 66
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 78
Žinutė parašyta: 2010-04-05 13:29:49 | Nuoroda

Na, kolegos, tai kaip jaučiatės likus 9-10 dieneliu iki prakaitavimo dienos ? :D Gal jau yra pasiruošusių, išmokusių ir laukiančių, o gal atvirkščiai? :D

Žinutė parašyta: 2010-04-05 14:10:21 | Nuoroda

sveiki visi  gal kas turite literaturos 10 poteme ka nors pasiorase buciau lb dekinga jai kas pasidalintumete savo mintymis. 

Žinutė parašyta: 2010-04-05 14:40:33 | Nuoroda

Sveikučiai. Kas galėtu padėti dėl Kultūros 14 potemes? būčiau dėkinga nes niekaip nesiseka užbaigt.

Žinutė parašyta: 2010-04-05 14:47:14 | Nuoroda

o kultūros 14 potemėje kaip pasakyti tu žmonių reikšmę pasaulio kultūros istorijai? išvardinti apdovanojimus ir įvertinimus? gal kas turit minčių? :)

Žinutė parašyta: 2010-04-05 15:49:05 | Nuoroda

Sveiki, pasirinkau kultūros 5 poteme - "Laisvalaikis su knyga - pigus ir neįkainojamas" gal būtų bendraminčių? (skype ramashka8)

• Biologija / VBE 48
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 40
  • Matematika / VBE 28
Žinutė parašyta: 2010-04-05 15:59:08 | Nuoroda
Kristinita rašė:

Na, kolegos, tai kaip jaučiatės likus 9-10 dieneliu iki prakaitavimo dienos ? :D Gal jau yra pasiruošusių, išmokusių ir laukiančių, o gal atvirkščiai? :D

O taip..laabai mazai laiko beliko, o ziuriu, kad dar yra net ir tokiu kurie net temos neissirinke Na asmeniskai as jau daugiau ar maziau esu pasiruosusi, tai negaliu pasakyt kad jau visai rami esu bet stengiuosi mokytis savo teksta ir galvot kad viskas bus gerai

Žinutė parašyta: 2010-04-05 16:01:40 | Nuoroda

O aš pasigirsiu, kad galutinai užbaigiau savo temą rašyti, ir visai gerai save vertinu, taigi negaliu atsidžiaugti ir likusiomis dienomis liko tik ją išmokti gražiai papasakoti:) 

Žinutė parašyta: 2010-04-05 16:07:01 | Nuoroda

Tikrai tik 10dienu liko? :o
Kaip tas laikas bėga, tik ką dar maniau,kada čia tos įskaitos...žiū,ir egzai tuoj:D

Kažkas čia pacitavo savo kalbos įžangą....Vajetau, čia gi labai gerai, bet kaip rašinys labiau. O kalba tai- kaip tu šneki kasdien:) Aš šnekėsiu labai paprastais žodžiais. Nesimokysiu nieko mintinai. Net ir kai mum reikėjo pasirašyt kalbą kaip rašinį ir duot mokytojai pataisyt,rašiau žmonių kalba:) galvoju, pačiai smagiau pasakot juk :)

Žinutė parašyta: 2010-04-05 16:27:04 | Nuoroda

Padekit kasnors su poteme Pristatykite „asmeninį knygų dešimtuką“ ir pagrįskite savo pasirinkimą. Niekaip nesugalvoju izangos

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-04-05 17:38:23 | Nuoroda

Laba, gal kas yra pasirinke kultūros 3-ąją temaa (Patriotizmas – tai taurus darbas savo šaliai, jos kalbai ir kultūrai. Argumentuokite) Gal kas pradžia turi pasirašes ir galėtų pasidalinti mintimis? :)

Žinutė parašyta: 2010-04-05 17:47:26 | Nuoroda

10 klaseje per kalbejimą susiduriau su problema, kaip vienu metu akimis bendrauti su mokytojais, nes jei žiūrėsi pro langa, tai nelabai gerai bus. Per ta norėjimą akimis bendrauti su mokytojomis dažnai pamesdavau mintį,nes tai čia žiūri, tai ten kaip jūs darot?

Žinutė parašyta: 2010-04-05 18:29:27 | Nuoroda

Tai va turiu parduoti lietuviu kalbos iskaitos rasiny, tema patriotizmas...... kam reikia   kaina tik 10lt darbas kokybiskas ir geras, pigiau nerasite....

Žinutė parašyta: 2010-04-05 18:48:34 | Nuoroda

sveiki gal kas turit kokios informacijos lietuuviu kalbos iskaitai : KALBA 14 poteme - Ar siandienos zmogui svarbi jo tarmine tapatybe? jei kas turite naudingos ir geros informacijos atsiuskit i si el pasta buciau labai dekingas :)

Žinutė parašyta: 2010-04-05 18:55:34 | Nuoroda

Velnias kol radau cia sita tema :D. Tai va gal butu geranorisku zmoguciu kurie galetu pagelbeti man. Tarkim apsistojau tarp kulturos, na ir galvoju pasirinkti "yra lietuviu, kuriu darbai svarbus pasaulio kulturos istorijai" Tai gal kas galetumet koki sarasa sudaryti, kokie jau tie lietuviai yra nusipilne pasauliui, man butu zymiai lengviau pasiruosti, nes dabar esu nezinomybeje, o jau iskaita cia pat :) Tad jei atsiras tokiu parasykit arba skype: airidasss93 . Dekui

Žinutė parašyta: 2010-04-05 19:29:00 | Nuoroda

Sveiki gyvi, gal kas galėtu padėti dėl šios potemes?

"Spaudos draudimo laikais lietuvių kalbą gelbėjo knygnešiai ir mamos „vargo mokykla“. Kas tęs šią misiją globalizacijos eroje? Argumentuokite."

Net nežinau kokia įžangą daryti.. :/ Laukiu patarimu :) 

Žinutė parašyta: 2010-04-05 20:05:42 | Nuoroda

Beje dar, tarkim kulturos 15-likta poteme. Ar cia kaip suprantu reikia kalbeti ne apie esamus objektus kurie jau priklauso unesco, o apie naujus kuriuos turetum pasiulyti pats?

Žinutė parašyta: 2010-04-05 20:19:17 | Nuoroda

sveiki visi, gal kas turite informacijos apie literaturos 6 poteme ir gal kas galite pasidalinti savo mintymis. parasytkit  

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą