Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:39:48
| Nuoroda
ashera rašė:
Gal kas atsimenate teksto autorių ir pavadinimą būčiau dėkinga ? (:
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:39:59
| Nuoroda
Paulys rašė:
rutaaa rašė:
o kai reikejo 2.2 klausime parasyti dvi metaforas nusakančias kazkokius išgyvenimus tai parasiau 1),,širdis sušyla" 2),,nežinai, kuo savo širdį kūrenti" kas nors parase taip pat?:D Fak, antraji parasiau tik "sirdi kutenti". Tikiuosi atlaidi vertintoja papuls Jeigu "kutenti", tai čia jau nelabai nelabai Bet jei be to : "nežinai, kuo savo...", o tik "širdį kūrenti", tada liux |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:40:33
| Nuoroda
biluciuke rašė:
ashera rašė:
Gal kas atsimenate teksto autorių ir pavadinimą būčiau dėkinga ? (: Čia yra visos užduotys www.barake.lt/forum/viewtopic.php?f=9&t=1288 Laaabai didelis dėkui. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:40:38
| Nuoroda
eTadulis rašė:
emyly rašė:
Caramel90 rašė:
o kokią jūs rašėt pagrindinę mintį tų 3 pirmų pastraipų ir kokiu tikslu tą eilėraštį įdėjo? as irgi panasiai apie vertybes tiksliai neatsimenu ka as tai parasiau kad eilerastis kad pagristi savo zodzius ir padaryti teksta itaigesni skaitytojui, ka manot? :( Aš rašiau, kad būten šio rašytojo eilėraštis atskleidžia tikrąją švenčių dvasę, tikrąsias jos vertybes, ko autorius pasigenda šiomis dienomis
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:40:46
| Nuoroda
eTadulis rašė:
emyly rašė:
Caramel90 rašė:
o kokią jūs rašėt pagrindinę mintį tų 3 pirmų pastraipų ir kokiu tikslu tą eilėraštį įdėjo?
as tai parasiau kad eilerastis kad pagristi savo zodzius ir padaryti teksta itaigesni skaitytojui, ka manot? :( Aš rašiau, kad būten šio rašytojo eilėraštis atskleidžia tikrąją švenčių dvasę, tikrąsias jos vertybes, ko autorius pasigenda šiomis dienomis mano irgi panašiai skambėjo |
|
Vartotojas neegzistuoja |
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:40:50
| Nuoroda
Caramel90 rašė:
o aš kažką rašiau apie komercinių švenčių įsigalėjimą, o būties problemą - tikrųjų švenčių tradicijų nykimą, vertybių praradimą Sis atsakymas gana priimtinas man atrodo |
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:41:28
| Nuoroda
Sveiki gyvi ! Na ką, rašiau J.Savickio "Mėnesiena" interpretaciją. Parašiau, jog tai novelė. Žinok šakės, gavau užduotį, susigraudinau, paskui pagalvojau, kad nieko nebepakeisi ir ėmiausi darbo. Tas kūrinys išvis net negirdėjas ir net nesavickiškas ; o Bet va rašiau, jog "Ištraukos pradžioje ryškinami vaikino išgyvenimai". Kad jis ten sielvartauja dėl to auskaro, kaip ten pinigų gaus, kad myli tą paną. O tada "Antrame ištraukos segmente tie išgyvenimai dar labiau išryškėja". Kad ta pana jį apgauna, jis tuo negali patikėti, niekad nebepasitiki panomis, ne neveda. Dar paminėjau, kad vaikino ir merginos vardai nėra tekste paminėti. Tai leidžia suprasti, jog šis įvykis gali būti aktualus daugeliui. Žodžiu, privėliau ir tiek ;] O teksto suvokimas iš pradžių pasirodė lengvokas, bet kai klausimus pamačiau... OMG ; o Kai kurie aiškūs, kai kurie pievos.. Ypač su tais istoriniais faktais. Ką aš galiu žinoti, jeigu nesidomiu istorija, man tai neįdomu ir dar sėdžiu B lygyje?! ;DD Na, bet ką padarysi. Visi praeina tuos egzaminus, tuos streso etapus ir nieko negalima pakeisti. Man asmeniškai egzaminas buvo labai sunkus. Jau nusiteikiau blogiausiam, kad galiu mažai gauti, galiu neįstoti kur noriu..Toks gyvenimas ;] Pasidalinkit ir jūs, ką parašėte Savickio novelėje ;] Sėkmės sekančiuose egzaminuose ; - *** |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:42:24
| Nuoroda
Caramel90 rašė:
eTadulis rašė:
emyly rašė:
Caramel90 rašė:
o kokią jūs rašėt pagrindinę mintį tų 3 pirmų pastraipų ir kokiu tikslu tą eilėraštį įdėjo?
as tai parasiau kad eilerastis kad pagristi savo zodzius ir padaryti teksta itaigesni skaitytojui, ka manot? :( Aš rašiau, kad būten šio rašytojo eilėraštis atskleidžia tikrąją švenčių dvasę, tikrąsias jos vertybes, ko autorius pasigenda šiomis dienomis mano irgi panašiai skambėjo Šaunu |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:42:53
| Nuoroda
Labai įdomu kaip kiti ją suprato Pats net bijau vertinti, nežinau ko tikėtis, reikėjo rašyti ir rašiau. Sutilpau į tris segmentus, du rašėsi gana lengvai, sklandžiai, o ties pabaiga teko ilgiau pasėdėti. Kaip jūs supratote Vaidilionio apsireiškimą? Aš rašiau, kad Garšva savo giliuose apmąstymuose mąsto ir regi šį poetą ir jų nuomonės, pozicijos visiškai skirtingos. Kadangi jis kaip ir miręs, tai aš taip suprantu, kad jis jį pasąmonėje įsivaizduoja. Ar ne taip? Atrašykite, Jūsų nuomonė man įdomi, svarbi |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:43:35
| Nuoroda
rašiau rašinėlį antra tema, tai kaip įsijaučiau, vos perrašyt spėjau. žodžių milijonu daugiau negu reikia, bet ką man daryt, jei trumpai ir galustai rašyt nemoku? pradėjau teigt, kad dėl lietuvių liūdnumo kalti mūsų protėviai į netinkamą geografinę vietą atsikraustę, kažką apie tai, kad dėl visokių okupacijų dar teka skausmo kraujas ir dėl to negalim būt laimingi pati save prajuokinau, kad pindama į literatūrinį kontekstą Mačernio citatą taip nucitavau, kad visai esmė pasikeitė (Mačernis mano mėgstamiausias poetas : ) turbūt dėl to reikėtų verkaut čia, bet ot, ką žinau, egzaminas ne gyvenimo pabaiga dar. bus kaip bus o sunku ar lengva, tai sudėtinga atsakyt. sukta greičiau (ypač suvokimas). ir šiaip įvertinimas bus subjektyvi vertintojų nuomonė, tai čia viskas nuo jų nuotaikos priklausys o jūs, kolegos, džiaukitės gyvenimu, kol dar yra laiko prieš studijas |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:45:05
| Nuoroda
ne... nu kaip jums tai nežinau.. bet man šis egzaminas buvo ganėtinai sunkus. net nėra ką lyginti su anais metais. Interpretacijoms sumesti visi modernistai, tai ką aš žinau.. O teksto suvokimas irgi biški nelengvas... vienu žodžiu išlaikyt gal ir išlaikiau bet tikrai ne gerais rezultatais. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:45:10
| Nuoroda
Ievuogytė rašė:
Sveiki gyvi ! Na ką, rašiau J.Savickio "Mėnesiena" interpretaciją. Parašiau, jog tai novelė. Žinok šakės, gavau užduotį, susigraudinau, paskui pagalvojau, kad nieko nebepakeisi ir ėmiausi darbo. Tas kūrinys išvis net negirdėjas ir net nesavickiškas ; o Bet va rašiau, jog "Ištraukos pradžioje ryškinami vaikino išgyvenimai". Kad jis ten sielvartauja dėl to auskaro, kaip ten pinigų gaus, kad myli tą paną. O tada "Antrame ištraukos segmente tie išgyvenimai dar labiau išryškėja". Kad ta pana jį apgauna, jis tuo negali patikėti, niekad nebepasitiki panomis, ne neveda. Dar paminėjau, kad vaikino ir merginos vardai nėra tekste paminėti. Tai leidžia suprasti, jog šis įvykis gali būti aktualus daugeliui. Žodžiu, privėliau ir tiek ;] O teksto suvokimas iš pradžių pasirodė lengvokas, bet kai klausimus pamačiau... OMG ; o Kai kurie aiškūs, kai kurie pievos.. Ypač su tais istoriniais faktais. Ką aš galiu žinoti, jeigu nesidomiu istorija, man tai neįdomu ir dar sėdžiu B lygyje?! ;DD Na, bet ką padarysi. Visi praeina tuos egzaminus, tuos streso etapus ir nieko negalima pakeisti. Man asmeniškai egzaminas buvo labai sunkus. Jau nusiteikiau blogiausiam, kad galiu mažai gauti, galiu neįstoti kur noriu..Toks gyvenimas ;] Pasidalinkit ir jūs, ką parašėte Savickio novelėje ;] Sėkmės sekančiuose egzaminuose ; - *** as labai panasiai rasiau,irgi paminejau kad veikejai neturi vardu,reiskai pasakotojui svarbu pavaizduoti ne pati zmogu kiek jo elgesi,vertybes,kazka tokio.o kai nera veikeju,tai vadinama denominacija,taip parasiau,tikiuos teisingai |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:46:57
| Nuoroda
Agnė. rašė:
rašiau rašinėlį antra tema, tai kaip įsijaučiau, vos perrašyt spėjau. žodžių milijonu daugiau negu reikia, bet ką man daryt, jei trumpai ir galustai rašyt nemoku? pradėjau teigt, kad dėl lietuvių liūdnumo kalti mūsų protėviai į netinkamą geografinę vietą atsikraustę, kažką apie tai, kad dėl visokių okupacijų dar teka skausmo kraujas ir dėl to negalim būt laimingi pati save prajuokinau, kad pindama į literatūrinį kontekstą Mačernio citatą taip nucitavau, kad visai esmė pasikeitė (Mačernis mano mėgstamiausias poetas : ) turbūt dėl to reikėtų verkaut čia, bet ot, ką žinau, egzaminas ne gyvenimo pabaiga dar. bus kaip bus o sunku ar lengva, tai sudėtinga atsakyt. sukta greičiau (ypač suvokimas). ir šiaip įvertinimas bus subjektyvi vertintojų nuomonė, tai čia viskas nuo jų nuotaikos priklausys o jūs, kolegos, džiaukitės gyvenimu, kol dar yra laiko prieš studijas as ta pacia tema rasiau, tai idomu, kokia tu isvada parasei? Kad nuolat tas liudnumas kankina ar nenuolat? :) |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:47:25
| Nuoroda
ejau i valstybini, tik laimes bandyti, nes siaip zadejau mokyklini laikyti. Tad nei jaudinausi nei ka,o egzas nepasirode labai sunkus, aisku gerai, kad Skema pakliuvo, nes tu kitu vapse nemokejau(siaip ne taip prirasiau tus 400 zodziu) , o siaip is dalies ir samprotaujancio rasinio tema nebuvo visai sunki(buciau is bedos rases ir ji). Teksto suvokimas irgi puse velnio, klaidu jau numanau priveliau, bet ka jau padarysi, aisku butu puiku nors islaikyti |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:47:38
| Nuoroda
galit kas pasakyti apie ta balta drobule , ka ten butiniause reikejo izvelgti , kokie mzdg probleminiai klausimai ir tema |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:48:07
| Nuoroda
Beje, gal kas zinot kaip vertintojai vertina tokius atsakymus, kaip pvz: praso nurodyti kokiu tikslu ta ar ta norejo padaryti, o tu nurodei kelis tikslus - ne viena. |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:48:48
| Nuoroda
Ievuogytė rašė:
Sveiki gyvi ! Na ką, rašiau J.Savickio "Mėnesiena" interpretaciją. Parašiau, jog tai novelė. Žinok šakės, gavau užduotį, susigraudinau, paskui pagalvojau, kad nieko nebepakeisi ir ėmiausi darbo. Tas kūrinys išvis net negirdėjas ir net nesavickiškas ; o Bet va rašiau, jog "Ištraukos pradžioje ryškinami vaikino išgyvenimai". Kad jis ten sielvartauja dėl to auskaro, kaip ten pinigų gaus, kad myli tą paną. O tada "Antrame ištraukos segmente tie išgyvenimai dar labiau išryškėja". Kad ta pana jį apgauna, jis tuo negali patikėti, niekad nebepasitiki panomis, ne neveda. Dar paminėjau, kad vaikino ir merginos vardai nėra tekste paminėti. Tai leidžia suprasti, jog šis įvykis gali būti aktualus daugeliui. Žodžiu, privėliau ir tiek ;] O teksto suvokimas iš pradžių pasirodė lengvokas, bet kai klausimus pamačiau... OMG ; o Kai kurie aiškūs, kai kurie pievos.. Ypač su tais istoriniais faktais. Ką aš galiu žinoti, jeigu nesidomiu istorija, man tai neįdomu ir dar sėdžiu B lygyje?! ;DD Na, bet ką padarysi. Visi praeina tuos egzaminus, tuos streso etapus ir nieko negalima pakeisti. Man asmeniškai egzaminas buvo labai sunkus. Jau nusiteikiau blogiausiam, kad galiu mažai gauti, galiu neįstoti kur noriu..Toks gyvenimas ;] Pasidalinkit ir jūs, ką parašėte Savickio novelėje ;] Sėkmės sekančiuose egzaminuose ; - *** Damn, damn, man krachas konkretus DD Pirmą pastraipa rašiau apie veikėją, kad tipo jis materialistas, net sapnuojasi jam tie pinigai DD Ir šiaip per visą interpretaciją ėjau per materialumą - pinigai ,perlai, kad atseit jokios vertybės apart daiktiškumo čia neminimos. |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:50:14
| Nuoroda
Paulys rašė:
Beje, gal kas zinot kaip vertintojai vertina tokius atsakymus, kaip pvz: praso nurodyti kokiu tikslu ta ar ta norejo padaryti, o tu nurodei kelis tikslus - ne viena. man atrodo kad jie isrinks viena teisinga tavo atsakima ir vertins balu |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:51:10
| Nuoroda
Na jei tie tikslai abu kuo nors susiję ir teisingi tai gerai. bet jei vienas ne prie ko, tai gausi 0. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:52:36
| Nuoroda
as irgi rašiau kad jis materialistas, apskritai tame tekste buvo sumaterialejusios meiles problema, bent mano nuomone. |
|
|