Perstojantys 2013-iais
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2013-03-31 22:44:49 | Nuoroda

tai gaunasi, jog netgi balas šiek tiek pakyla

• Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 39
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 90
Žinutė parašyta: 2013-04-03 16:13:04 | Nuoroda
pilkas rašė:

Prieš maždaug mėnesį man LAMA BPO rašė, kad perskaičiavimas bus toks y = 0.8484 * x + 15.1515, kur x - norminis įvertinimas balais nuo 1 iki 100, o y - naujasis kriterinis įvertinimas balais nuo 16 iki 100. Dėl apvalinimo pasakė, kad dar nenusprendė. Šiaip tai jau LAMA BPO tinklalapy atsirado nauja skaičiuoklė, kur reikia nurodyt baigimo metus, mokyklos tipą, bet ji dar neveikia. 

Man irgi tą patį rašė...Na tikriausiai, kad ji dar neveikia, nes jokios įtakos balui neturi ar 2012 ar 2013 baigiu. 

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2013-04-03 16:32:55 | Nuoroda
Citrinukė rašė:
pilkas rašė:

Prieš maždaug mėnesį man LAMA BPO rašė, kad perskaičiavimas bus toks y = 0.8484 * x + 15.1515, kur x - norminis įvertinimas balais nuo 1 iki 100, o y - naujasis kriterinis įvertinimas balais nuo 16 iki 100. Dėl apvalinimo pasakė, kad dar nenusprendė. Šiaip tai jau LAMA BPO tinklalapy atsirado nauja skaičiuoklė, kur reikia nurodyt baigimo metus, mokyklos tipą, bet ji dar neveikia. 

Man irgi tą patį rašė...Na tikriausiai, kad ji dar neveikia, nes jokios įtakos balui neturi ar 2012 ar 2013 baigiu. 

Laba diena,

kaip yra nurodyta švietimo ir mokslo ministro 2012 m. rugpjūčio 31 d.
patvirtintame "Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo
2013 metais tvarkos aprašo" 5 priede (žr.
www.lamabpo.lt/turinys/bendrasis-priemimas/tvarka-2013), asmenų,
vidurinį išsilavinimą įgijusių iki 2012 m. įskaitytinai, valstybinių brandos
egzaminų įvertinimai iš norminės 1-100 balų vertinimo sistemos tiesiškai
perskaičiuojami į kriterinę 16-100 balų vertinimo sistemą. Šis veiksmas
atliekamas po to, kai atliekami perskaičiavimai ar prilyginimai, nustatyti šio
priedo 2-21 punktuose.

Tiesinės regresijos perskaičiavimo formulė būtų tokia: y=0,8484x + 15,1515, kur
x – iki 2013 m. laikyto valstybinio brandos egzamino įvertinimas, y -
perskaičiuotas į kriterinę vertinimo sistemą valstybinio brandos egzamino
įvertinimas.

Pirmiausia turite perskaičiuoti savo įvertinimus, pritaikant tiesinės
regresijos formulę ir paskui įvesti į skaičiuoklę.

Sėkmės.

Pagarbiai,

Odeta Prialgauskaitė
Konsultantė
Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti
Tel. (8 37) 32 07 28, (8 37) 32 08 37
El. paštas [email protected]
www.lamabpo.lt

Žinutė parašyta: 2013-04-16 21:25:25 | Nuoroda

sveiki :) 
aš iš kart prie reikalo.. mokausi ŠVK verslo ekonomiką..pirmas kursas..bet kažkaip jaučiuosi ne savo rogėse,labai daug matematikos,dėstomi labai neįdomus dalykai.
norėčiau perstoti į ŠU edukologija,arba sveikatos edukologija :)
kokia jūsų nuomonė?ar apsimoka?ar perspektyvios specialybės?gal yra kas mokosi ar mokėsi? :)

Žinutė parašyta: 2013-05-16 11:04:26 | Nuoroda

Sveiki. Esu pirmo kurso LSMU studentė. Bet dabar susimąsčiau, kad norėčiau studijuoti chemiją VU. Egzaminų nepersilaikau. Gal galite padėti, ir pasakyti, kur reiktų kreiptis vėl teikiant prašymą studijuot, ir ar būtų galima nenutraukti sutarties su LSMU kol vyks stojimai?

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2013-05-16 14:50:37 | Nuoroda
Gaisriuke rašė:

Sveiki. Esu pirmo kurso LSMU studentė. Bet dabar susimąsčiau, kad norėčiau studijuoti chemiją VU. Egzaminų nepersilaikau. Gal galite padėti, ir pasakyti, kur reiktų kreiptis vėl teikiant prašymą studijuot, ir ar būtų galima nenutraukti sutarties su LSMU kol vyks stojimai?

Prašymai teikiami ir vėl per www.lamabpo.lt
Dėl studijų nutraukimo, perstojimo klausimų kreipkis į www.vsf.lt ir savo fakulteto dekanatą, nes tu prasimokei ilgiau nei semestrą. Jei mokeis valstybės finansuojamoje vietoje, tai gali tekti grąžinti pinigus. Visus niuansus ir kitą išsiaiškinsi konkrečiai pagal savo situaciją. 

Žinutė parašyta: 2013-05-18 13:28:10 | Nuoroda
Gaisriuke rašė:

labas,

reikia teikti prašymą lamabpo.lt, kaip ir anksčiau stojai. Jei mokaisi valstybės finansuojamoje vietoje ir apie studijų nutraukimą praneši ne vėliau kaip prieš 5 (o gal 10, na, pasiskaityk dar dokumentuose) darbo dienos iki naujo semestro pradžios ir neturi akademinių įsiskolinimų, taip pat jeigu jau nepraėjai daugiau nei pusė studijų kreditų, tuomet grąžinti pinigų nereiks. O jei esi mokamoje vietoje, tai gali laisvai laviruoti . Ar galima nenutraukti sutarties su LSMU kol vykst stojimai? Taip, galima. Tik neužsivėlink, jei mokaisi vf, kad nereiktų grąžinti pinigų.

• Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 78
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2013-05-19 12:14:34 | Nuoroda

Dėkoju :)

Žinutė parašyta: 2013-05-20 16:21:35 | Nuoroda

Sveiki, turiu klausimėlį :) Ruošiuosi perlaikyt biologiją ir stoti į LSMU mediciną. Bet klausimas toks : 

Tarkim mano stojimų sarašas būtų toks : 

1. LSMU vf medicina

2. LSMU VF akuserija

Tai jeigu per pirmą stojimo etapą manęs nepakviečia į mediciną, o pakviečia į akušeriją, tai man būtina priimti akušerijos kvietima? Jeigu laukčiau antro etapo ir papildomo proiėmimo rezultatų ir vis tiek nebūčiau priimta į mediciną, tai dar vis galėčiau į akušeriją stoti ar jau nebe ? 

• Biologija / VBE 81
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 96
  • Matematika / VBE 54
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 84
Žinutė parašyta: 2013-05-20 19:40:38 | Nuoroda

Ai ir dar klausimas, kaip manot ar verta gadintis nervus ir bandyti perlaikyti matematiką? (Beveik visiškai nieko nesikartojau po pernai metų baigimo, kokią savaitę buvau prisėdus, pamačiau, kad beviltiška, nes nieko  nebepamenu ką mokėjau ir nebesimokiau nikeo daugiau :D) Ar geriau net nesivargint ir neiti į tą egzą ? (Užsiregistravau aš į jį) P.S. jeigu nenueisiu, neužsakiatys kaip neišlaikyto ar kažkas tokio ? 

• Biologija / VBE 81
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 96
  • Matematika / VBE 54
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 84
Žinutė parašyta: 2013-05-25 14:06:35 | Nuoroda

woah, kiek daug perstojančių :D Aš praeitais metais baigiau gimnaziją, įstojau į politiką, kas man pasirodė tamsus miškas ir labai greitai apsisprendžiau nutraukti mokslus. Kaip suprantu, tai vėl galėsiu pretenduoti į VF vietą..? "Mokiausi" tik kiek daugiau nei mėnesį.. :D Šiaip vienintelis dalykas, kuris pradžiugino yra tas, kad mūsų balai aukštesni nei dabartinių abiturientų.. :D

• Istorija / VBE 79
  • Lietuvių kalba (valstybinė) / VBE 68
  • Matematika / VBE 5
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2013-05-25 17:19:23 | Nuoroda

Čia dar neaišku, kokie jų balai bus, nes viskas iš esmės pasikeitę, dabar egzai vertinami ne pagal tai, kaip išlaikė visi laikantys, o  pagal kosmosą, žvaigždes ir Palmyros horoskopų iš anksto nustatytus slenksčius, kuriuos reikia pasiekt arba perlipt. :D Tad (jei) džiūgausim, tai dar ne dabar, o po stojimų... :D

Žinutė parašyta: 2013-05-25 18:11:32 | Nuoroda

labas norėjau pakalsut. jeigu aš stoju šiais metais į tąpačią specialybę, bet į nemokamą vietą, įmanoma taip? ar galėčiau test ir nemokėt, ar eičiau nuo pirmo kurso?

Žinutė parašyta: 2013-05-26 15:27:30 | Nuoroda
˙·٠•♥ Nєקгเкlคยร๏๓ค ♥•٠·˙ rašė:

labas norėjau pakalsut. jeigu aš stoju šiais metais į tąpačią specialybę, bet į nemokamą vietą, įmanoma taip? ar galėčiau test ir nemokėt, ar eičiau nuo pirmo kurso?

Žinoma, kad užskaitytų tau pirmą kursą... Kreditus gi jau kaip ir esi surinkus (:

Žinutė parašyta: 2013-05-27 12:02:41 | Nuoroda

Tai kaip suprantu tik nuo birzelio 1 galima prisijungti prie lamos?

Žinutė parašyta: 2013-05-27 16:01:22 | Nuoroda
pilkas rašė:
Citrinukė rašė:
pilkas rašė:

Laba diena,

priedo 2-21 punktuose.

įvertinimas.

Sėkmės.

Pagarbiai,

Odeta Prialgauskaitė
Konsultantė
www.lamabpo.lt

Čia suprast, kad mūsų iki 2012 laikiusiųjų balai bus perskaičiuoti? Nes aš su Odeta išsiaiškinau, kad visiškai niekas nesikeis.

• Istorija / VBE 79
  • Lietuvių kalba (valstybinė) / VBE 68
  • Matematika / VBE 5
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2013-05-28 21:10:15 | Nuoroda
A-Mac rašė:
pilkas rašė:
Citrinukė rašė:
pilkas rašė:

Laba diena,

priedo 2-21 punktuose.

įvertinimas.

Sėkmės.

Pagarbiai,

Odeta Prialgauskaitė
Konsultantė
www.lamabpo.lt

Čia suprast, kad mūsų iki 2012 laikiusiųjų balai bus perskaičiuoti? Nes aš su Odeta išsiaiškinau, kad visiškai niekas nesikeis.

LAMA pati konvertuoja mūsų balus, mums daryti nieko nebereikia. LAMA BPO balų skaičiuoklėj reikia tik nurodyti metus, kada baigta vidurinė ir bus apskaičiuotas balas su jau konvertuotais egzaminų balais.

Žinutė parašyta: 2013-05-30 09:20:14 | Nuoroda
15563 rašė:
˙·٠•♥ Nєקгเкlคยร๏๓ค ♥•٠·˙ rašė:

Žinoma, kad užskaitytų tau pirmą kursą... Kreditus gi jau kaip ir esi surinkus (:

tai tipo eičiau nuo antro kurso tik kad nemokėčiau?

Žinutė parašyta: 2013-06-04 21:00:49 | Nuoroda

Dar turiu klausimą: o galima imti akademines atostogas ir stoti į kitą universitetą?

Žinutė parašyta: 2013-06-11 22:49:32 | Nuoroda

Labas visiems:)tai as ir zadu perstoti,studijuoju vadyba viko,noriu perstoti i pradinio ugdymo pedagogika.Jei busiu atsimokius 1 metus ar turesiu sumoketi pinigus uz prasimokyta laika?Ir ar galesiu i vf vieta pretenduoti?Ir dar gal kas zino su kokiu balu i vf leu pradinio ugdymo pedagogika galima istoti?:)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą