Vartotojo ciaesuas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-31 17:00:20 | Nuoroda

O ka cia placiau galima pasakyt? Islaikai egzaminus taip, kad gautum krepseli ir nesies ji kur nori, ar i D, ar i V, ar i N.

Žinutė parašyta: 2009-06-01 18:21:33 | Nuoroda

Į ISM įstoja ir ten studijuoja tie, kuriem netrūksta pingų, o baigia tik tie, kurie mokos. Pavyzdžiui 2007 metų priėmimas: iš 850+ įstojusiųjų po metų liko 350+. Tai kad ten įstoja visi norintys nėra joks rodiklis.

O dėl VU KHF, tai nelabai suprantu apie ką tu kalbi. Pagal 2008 bendrojo priėmimo rezultatus į VU KHF dienines ekonomikos studijas paskutinio priimtojo balas sudarė 87% pirmo pakviesto žmogaus konkursinio balo. Taip kad apie jokius 65% matematikos net svajot nėra reikalo. Na nebent tu kalbi ne apie dienines studijas.

Žinutė parašyta: 2009-06-01 18:25:17 | Nuoroda

Paskutiniais metais KTU: paskutinio priimtojo KB sudarė 93% pirmo priimto, VU KHF: ~87%. Visais metais konkursas labai panašus.

Žinutė parašyta: 2009-06-01 19:05:19 | Nuoroda

Jokio skirtumo, kur kiek stoja. Praktiškai vienodos galimybės įstot. Ir esmė, kad iš visų egzaminų nesurinkus bent 85-90%, galimybių patekt ten nematau.

Žinutė parašyta: 2009-06-01 19:07:57 | Nuoroda

Visų pirma tai nemanau, kad paskolų palūkanos sieks 6.5%. Antra, tie 16 tūkstančių, kuriuos reiktų sumokėt už bakalauro studijas - tai maksimum 2 vasarų braškių skinimas Airijoje, taip kad nehiperbolizuokit taip stipriai.

Žinutė parašyta: 2009-06-01 19:48:38 | Nuoroda

Na žiūrėsim. Aš manau/tikiuosi, kad bus iki 5%.

Žinutė parašyta: 2009-06-01 19:51:10 | Nuoroda

Pasiskaityk apie 2009 metų studijų reformą. VU, KTU, MRU ekonomikoje, dieninėse studijose, mokamo mokslo nebus, nes visi įstoję į šiuos universitetus atsineš ir studijų krepšelius.

Žinutė parašyta: 2009-06-01 19:54:06 | Nuoroda

kiseneje piene, aš remiuos oficialiais 2008 metų bendrojo priėmimo rezultatais. Tiesą sakant neįsivaizduoju patikimesnio informacinio šaltinio.

Žinutė parašyta: 2009-06-01 20:01:21 | Nuoroda

Na tada pagal tavo duomenis, jei "paskutinis istojęs gali praeiti su 65% matematika ir labai gerais likusiųjų egzaminų balais", tai pirmo įstojusiojo matematikos rezultatas yra, sakykim, ~73% matematikos VBE ir 'puikūs likusiųjų egzaminų rezultatai"? (Remiuosi tuo, jog paskutinio įstojusiojo KB sudaro 87% pirmojo).

Atmintyje dar liko VU dėstotojo ar kažkokio tai kito VU KHF atstovo, kuris šiais metais svečiavosi mūsų mokykloje, pokštas. Į ekonomikos studijas patekti tikrai nereikia gauti šimtukus iš valstybinių egzaminų...užteks gaut po 95% :).

Žinutė parašyta: 2009-06-01 20:10:17 | Nuoroda

Tai gerai aš tą ir turiu galvoje. Realiai galima sakyti, kad tas skirtumas beveik atitinka procentus gautus iš VBE, nebent tu tvirtintum, kad tarp pirmu numeriu į KHF istojusių žmonių nebuvo tokių, kurie iš egzaminų gautų 95%+?

www.lamabpo.lt/2008_priemimas.pdf

Žinutė parašyta: 2009-06-01 20:21:00 | Nuoroda

Tu anais metais įstojai?

Žinutė parašyta: 2009-06-01 20:25:14 | Nuoroda

Nenoriu, kad nusiviltų žmonės :). Ne, iš tikrųjų tai aš pats būsiu vienas iš tų, kurie su 65~ matematika ir gerais kitų rezultatais rašys ir VU ir KTU ir t.t. Laimę bandysiu tsakant :).

Žinutė parašyta: 2009-06-01 20:40:31 | Nuoroda

Jei būtų galimybė rinkčiaus VU ar KTU, nes gaila vis dėlto tų 20 tūkstančių. Bet tą daryčiau tik finansų, tikrai ne mokslo atžvilgiu, nes esu įsitikinęs, kad kuo toliau tuo ekonomikos studijos ISM taps konkurencingesnės tarp tų universitetų senolių (ypac po švietimo reformos, kai į nevalstybinius universitetus galima atsinešti studijų krepšelius).

Bet kokiu atveju čia tik šiaip pamąstymai, sekančiais metais 99% save matau ISM.

Žinutė parašyta: 2009-06-01 20:45:28 | Nuoroda

Na žiūrėsim. Suteikia kažkiek vilties iš tikrųjų tos tavo praktinės žinios apie stojimą :), žiūrėsim..

Žinutė parašyta: 2009-06-01 20:58:35 | Nuoroda

Gah...visiškai pamiršau, kad KB skaičiuojamas su +13 balais pries procentai/10 etc. Žodžiu tas mano pirmo, paskutinio santykis yra nesamonė. Va tau ir matematikos 65~ :)), sorry.

Žinutė parašyta: 2009-06-01 23:07:51 | Nuoroda
gretuse rašė:
G1ntas rašė:

kiek gavot skydo plota? nes sito nespejau perspresti tai neramina :) siaip gavau 600 iskart i viena intergrala tipo sudejau abu ir gavosi tiek :)

ne i tema. tik dbr pagalvojau. o tilkas gi is dvieju pusiu yra tveriamas,tj gal is dvieju riekejo daugint. :/ tik dbr apie tai susimasciau

:D Geriau nemąstyk iki tol, kol gausi rezultatus. Nes jei jau tokių nesąmonių sugalvoji, tai nieko gero :).

Žinutė parašyta: 2009-06-02 11:58:06 | Nuoroda

Yra nustatytas studijų krepšelių skaičius kiekvienai studijų krypčiai. Pagooglink kiek krepšelių skiriama konkrečiai tam, ką nori studijuot tu, tada pasižiūrėk apytiksliai kiek žmonių įstoja į šią specialybę su geresniais rezultatais nei tavo (pvz. 2008 metų bendrasis priėmimas) ir maždaug žinosi, ar gausi studijų krepšelį ar ne.

Iš esmės tai tu teisingai mąstai. Tačiau nors į VU sustoja ir geriausiais rezultatais baigę moksleiviai, jie vistiek negali užpildyti visų VF vietų, nes jų turėtų būti kur kas daugiau nei priimamas studentų skaičius į vieną universitetą (šiuo atveju VU).

Žinutė parašyta: 2009-06-02 13:36:44 | Nuoroda

Odontologijoj dar yra KB kur kelt :D?

Žinutė parašyta: 2009-06-02 19:45:44 | Nuoroda
Metanolon rašė:
Kovaldas. rašė:

nee.. mokino mane, turinio ir stiliaus prasme skirias

Na tuomet pasakyk bent viena esminy dalyka kuriuo skiriasi

Laiškuose nerašomi linkai (first of all, moreover, furthermore, in conclusion etc.)

Žinutė parašyta: 2009-06-02 19:56:16 | Nuoroda
Metanolon rašė:
ciaesuas rašė:
Metanolon rašė:
Kovaldas. rašė:

nee.. mokino mane, turinio ir stiliaus prasme skirias

Na tuomet pasakyk bent viena esminy dalyka kuriuo skiriasi

Laiškuose nerašomi linkai (first of all, moreover, furthermore, in conclusion etc.)

kuriuose? e-mailuose ar paprastuose ?

O e-mail'as ne laiskas :)? Mail?