Vartotojo Sandrittta pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-03 13:32:26 | Nuoroda
čiungačianga rašė:

Aš siūlau pasiskaityti novelių - Apučio, Savickio, to pačio Biliūno. Trumpi kūriniai, nesunku prisiminti, o pritaikyti daug kur galima.

jau esu skaicius nemazai, tai dvyliktoj klasej reiks dar prisimint juos :)

Žinutė parašyta: 2010-07-03 16:55:30 | Nuoroda
simačka rašė:

Hmm, o aš pirmoj pastraipoj rėmiausi Altorių šešėly ir Biliūno biografija, antroj "Kliudžiau" ,"Faustu" ir kažkokia neseniai įvykusia avarija, na o trečiojoj rašiau apie hipius ir Andrių Mamontovą :DD Na ir to užteko, kad įrodyčiau, jog žmogus ne visada gali rinktis ir atsakyti už savo veiksmus ;)

o jei ne paslaptis, kokia buvo kiekvienos pastraipos pagrindine mintis? :)

Žinutė parašyta: 2010-07-03 17:01:52 | Nuoroda
basikom rašė:

ir aš rašiau apie galimybę rinktis ir atsakomybę. Rėmiausi budizmo atsiradimu, Smetonos poelgiu SSRS pateikus ultimatumą, pokalbiu su partizanu, "Mažuoju princu", "Balta drobule", "Altorių šešėly", Hertos Miuler interviu, Pauliaus Ignatavičiaus spektakliu "Kova", Radausko asmenybe :)

oho kiek daug ivairiu kontekstu o man kai reikia tai galva atrodo tuscia ir nieko neatsimenu

Žinutė parašyta: 2010-07-03 17:02:45 | Nuoroda
princessiukee rašė:

Manau iš visų knygų, kurinių galima kažką pritraukti :) svarbu gerai suformuluoti ką nori pasakyti :) mes kai mokykloje rašydavome pastraipas, Aputi bevik visur rašėm :D

tikiuosi ir man jis ateity pasitarnaus

Žinutė parašyta: 2010-07-03 18:14:22 | Nuoroda

o naudojote polemika rasinyje? :)

Žinutė parašyta: 2010-07-03 22:29:42 | Nuoroda
simačka rašė:

Įžangoje parašiau, kad žmogus ne visada gali rinktis dėl kelių priežasčių. Pirmoje pastraipoje įvardijau pirmą priežastį: žmogus ne visada gali pasirinkti pats, nes jo gyvenimą dažnai nusprendžia aplinkiniai.  Antroje pastraipoje rašiau, kad dažnai žmogui naudinga klysti, nes iš klaidų geriausiai pasimokome. Trečioje pastraipoje parašiau kaip ir prieštaravimą, kad visgi žmogus turėtų pasipriešinti kitų įtakai ir nepaisyti aplinkinių nuomonės. Ir tai, kad net ir nesilaikant kai kurių visuomenės sukurtų taisyklių galima daug pasiekti. Pvz, išsilavinimas ne visada reikalingas (A. Mamontovas). Na o pabaigoje įmečiau Merkes'o citatą ir viską apibendrinau. :)

aciu, dabar aiskiau pasidare kokiam kontekstui priskyrei kurinius :)

Žinutė parašyta: 2010-07-04 10:24:20 | Nuoroda

ar naudojote polemika, ar ji butina? :)

Žinutė parašyta: 2010-07-07 23:56:20 | Nuoroda
simačka rašė:

Jei ir svajojau kada apie šimtuką, tai maniau jį gausianti iš matematikos. Ir šiaip visad buvau labiau linkusi į tiksliuosius mokslus. O gavosi nei šiaip, nei taip. Anyway, esu nerealiai laiminga. :DD

du simtukai ohooo :) sveikinu ;) taip graziai atrodo jie ;D

Žinutė parašyta: 2010-07-08 00:06:06 | Nuoroda
simačka rašė:
Sandrittta rašė:

Ačiū ;). Tik gaila, kad istorijos įvertinimas nieko nelemia stojant į mano išsvajotąją specialybę. :)

ech galetum man ta simtuka padovanot;DD na nors ir nelemia bet manau vistiek labai smagu, kad zinios ivertintos auksciausiu balu :)

Žinutė parašyta: 2010-07-08 00:15:43 | Nuoroda
simačka rašė:
Sandrittta rašė:
simačka rašė:
Sandrittta rašė:

Ačiū ;). Tik gaila, kad istorijos įvertinimas nieko nelemia stojant į mano išsvajotąją specialybę. :)

ech galetum man ta simtuka padovanot;DD na nors ir nelemia bet manau vistiek labai smagu, kad zinios ivertintos auksciausiu balu :)

Tai jau klasiokui, kuris gavo 99, sakiau, kad keisčiausi su juo, nes jam tas balas reikalingesnis :DD Tai be abejo smagu. Visgi mokiausi nemažai ir istorija visad patikdavo. :)

o stojant neprideda kokiu papildomu balu gavus 100? :)

Žinutė parašyta: 2010-07-25 20:40:13 | Nuoroda
sanemis rašė:

Gerai dar jums, norėčiau dar pakartoti 12 klasę, pasiruošti valstybiniams egzaminams, nes kažkaip visai nenoriu studijuoti universitete... Pavydžiu jums :D . Nors gana čia verkšlenti, laikas judėti į priekį. 

o as kaip tik per dviliktoku isleistuves jiem pavydejau;D nes man baisu ir pagalvot apie tuos egzaminus, po to rezultatu laukima, po to kur istojai laukima...ir labai bijau nusivilt :) na bet kas tie egzaminai palyginus su visu gyvenimu ;D

Žinutė parašyta: 2010-07-25 20:51:18 | Nuoroda

o vdu buna kuno kultura?

Žinutė parašyta: 2010-07-25 21:47:02 | Nuoroda

as istorijos pradejau mokytis tik 11 klasej, nes pries tai turejom pochuiste mokytoja ir gaudavom desimtukus uz nieka... tad db vyksta ne kartojimas o tik susipazinimas, todel bijau kaip bus su egzu :/

Žinutė parašyta: 2010-07-25 22:24:11 | Nuoroda
yte___ rašė:

aš taip pat į šias studijas,tik gaila,kad mokamas..

su tokiai balais neistojai i nemokama?

Žinutė parašyta: 2010-07-25 23:19:23 | Nuoroda

ar buna vdu kuno kultura? siap idomu :)

Žinutė parašyta: 2010-07-25 23:27:33 | Nuoroda

beje tie kurie nusimano apie si moksla, ar verta man kitais matais stot?ar po to rasiu darba su tokia specialybe? nes nlb isivaizduoju kur po to isidarbint....

Žinutė parašyta: 2010-07-25 23:32:11 | Nuoroda
Minka rašė:
Sandrittta rašė:

kiek zinau nebuna

o ka daryt jei nori pasportuot? lygtai kazkoks sporto centras yra? :)

Žinutė parašyta: 2010-07-25 23:34:05 | Nuoroda

metais*

Žinutė parašyta: 2010-07-26 11:13:51 | Nuoroda
vitae rašė:
Sandrittta rašė:

beje tie kurie nusimano apie si moksla, ar verta man kitais matais stot?ar po to rasiu darba su tokia specialybe? nes nlb isivaizduoju kur po to isidarbint....

Jeigu neįsivaizduoji, tai geriau nestok ;) Dievaži, juokinga darosi... Dirbti galėsi tai, ką sugebėsi susirasti, nes ant lėkštutės darbo niekas niekada neatneš.

Siūlau pasiskaityti čia, nors iš tiesų pati turėtum susirasti šiuos dalykus, jeigu tave tikrai domina šis mokslas: nortonbooks.typepad.com/everydaysociology/2009/06/how-to-think-like-a-sociologist.html

www.sociology.org/what-is-sociology/

wiki.answers.com/Q/What_jobs_can_you_get_with_a_bachelor%27s_degree_in_sociology

Sėkmės ;)

na as jau daug domejaus ir zinau kas tai per mokslas, del to ir noriu studijuot kad jis man idomus o ne del to kad graziai skamba :) as ne to teklausiau...tiesiog man idomu ar yra perspektyvos su sia specialybe, nes kiek girdejau lietuvoj ji nelabai populiari, o labiau vertinama uzsienyje..tik tiek...

Žinutė parašyta: 2010-07-26 11:28:13 | Nuoroda
AušraL rašė:
Sandrittta rašė:
Minka rašė:
Sandrittta rašė:

kiek zinau nebuna

o ka daryt jei nori pasportuot? lygtai kazkoks sporto centras yra? :)

Yra sporto centras, ten yra treniruokliai, daromos jogos ir aerobikos treniruotės.

aisku.aciu :)