Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2012-06-11
16:23:05
| Nuoroda
tai aš nesuprantu, ar jūs nematot, kad ant rodyklės užrašyta 3060. reiškiasi, kad visą tą 3060 kj gauna KARVĖS |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
16:24:47
| Nuoroda
Evaldas1993 rašė:
tiutiuriu rašė:
3060 10proc? iš kur ištraukėt? čia 100proc sukauptos energijos grūduose!!:D baikit klaidint čia visus. Bet mieziai tai yra is saules gave apie ~30600 ir jie karvem perduoda 10proc. t.y. 3060 , tai (310/30600)x100proc.=1proc. miežiuose, o ne saulėje buvusios energijos.. miežiuose sukaupta energija yra 3060 |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
16:30:20
| Nuoroda
Evaldas1993 rašė:
tiutiuriu rašė:
tai aš nesuprantu, ar jūs nematot, kad ant rodyklės užrašyta 3060. reiškiasi, kad visą tą 3060 kj gauna KARVĖS Tai cia tie 10 proc., kurie pereina kitam lygmeniui, o 90 proc mieziai isspinduliavo kvepuodami, augdami ir t.t. o jums mokytoja nesakė, kad realaus turinio uždavinyje negalima savo procentų sugalvot? o iš kur jūs žinot, kad 90proc išspinduliavo, juk neparašyta, kiek saulės sugėrė. galų gale to net nereikia. sukaupta energija yra jo biomasė, kurią gauna kitas mitybos lygmuo na, o jei ir dabar neįrodžiau dar, tai laukiam vertinimo instrukcijos |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
16:31:55
| Nuoroda
Indriushka rašė:
Na su tais procentais... Kiek procentų miežiuose buvusios energijos pasieks žmonės... tai miežiai 3060(tiek buvo energijos), o žmogui karvės duoda 310, tai ir pasiekia 310. Aš suprantu taip. Tai gaunu tuos 10%, kitaip neišmąstau Čia ir duomenų daugiau nėra... pritariu. juk iš tų 10proc jau po to bus žmogaus nuostoliai, tai jo biomase virsti ir galėtų greičiausiai tik 1proc. bet PASIEKS tai 10,1% |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
16:40:20
| Nuoroda
nu koks čia infarktas dėl to vieno taško aišku, 10,13 |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
16:45:44
| Nuoroda
Indriushka rašė:
Žodžiu chebryyyte, viskas bus ok. Bet man dar kyla klausimas, kaip ten dėl to 19, kas ten per augalas (3)??? Ir dar kaip ten del to 20 tiksliai? 3 augalas taigi samanos. 20 tai C. Nes gi biomase: dilgeles 500g, viksrai 50g, liepsnele 15g. biomases piramidej mitybos lygmenys is apacios i virsu |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
16:54:00
| Nuoroda
Vidokkas rašė:
Biologai didieji ;D 1% ir taskas, pasiziurekit paveiksliuka, net rodykles is kvieciu yra i virsu ir i apacia ir i sona reiskias energija keliavo trim kryptimis. Ant vienos ju rodykles buvo parodyta energija kuri perejo i kita mitybos lygmeni. Yra trys lygmenis netgi ir be jokiu proporciju cia viskas aisq. 1 - as lygmuo - Gamintojai(miezis) 100%, 2 - as lygmuo augaledziai - Karves 10% , 3 - lygmuo mesedziai - Zmones 1% VSIO risam sita klausima. 1% ir taskas. nerišam, nes čia neteisybė! taip, 1proc tampa žmogaus BIOMASE, bet jį pasiekia tai 10proc, o 9 prarandami ! kaip sunku su jumis, siaubas DDD |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
16:55:56
| Nuoroda
tiutiuriu rašė:
Vidokkas rašė:
Biologai didieji ;D 1% ir taskas, pasiziurekit paveiksliuka, net rodykles is kvieciu yra i virsu ir i apacia ir i sona reiskias energija keliavo trim kryptimis. Ant vienos ju rodykles buvo parodyta energija kuri perejo i kita mitybos lygmeni. Yra trys lygmenis netgi ir be jokiu proporciju cia viskas aisq. 1 - as lygmuo - Gamintojai(miezis) 100%, 2 - as lygmuo augaledziai - Karves 10% , 3 - lygmuo mesedziai - Zmones 1% VSIO risam sita klausima. 1% ir taskas. nerišam, nes čia neteisybė! taip, 1proc tampa žmogaus BIOMASE, bet jį pasiekia tai 10proc, o 9 prarandami ! kaip sunku su jumis, siaubas DDD atlipkit vienąkart nuo vadovėlių, taip, ten parašyta, kad 3 lygmuo iš pirmo realizuos tik 1proc. bet tai realizuos, o ne pasieks jį tiek. pasieks 10kart daugiau, t.y. tiek, kiek realizuoja 2lygmuo |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
16:58:25
| Nuoroda
Evaldas1993 rašė:
KimiRimi rašė:
Dovation rašė:
Pirma dalis: 1A 2A 3A 4D 5D 6B 7B 8C 9A 10B 11D 12C 13D 14D 15D 16B 17C 18C arba D 19C 20C kodel 15testo klausimas D juk pasakyta Augalo lasteles plazmlize(lastele issiplecia ir pasiekia turgora) tai atsakymas turi buti B. Tai juk plazmolize ir turgoras yra skirtingi dalykai
tikrai taip, pritariu Evaldui |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:00:02
| Nuoroda
Pride rašė:
Davai sakot, kas neatisku, atsakysiu i jusu klausimus jau ikele necas uzduotis nu dv skelk 6.2 ir pasakyk, kad aš teisi DD |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:02:19
| Nuoroda
Dovation rašė:
tiutiuriu rašė:
Vidokkas rašė:
Biologai didieji ;D 1% ir taskas, pasiziurekit paveiksliuka, net rodykles is kvieciu yra i virsu ir i apacia ir i sona reiskias energija keliavo trim kryptimis. Ant vienos ju rodykles buvo parodyta energija kuri perejo i kita mitybos lygmeni. Yra trys lygmenis netgi ir be jokiu proporciju cia viskas aisq. 1 - as lygmuo - Gamintojai(miezis) 100%, 2 - as lygmuo augaledziai - Karves 10% , 3 - lygmuo mesedziai - Zmones 1% VSIO risam sita klausima. 1% ir taskas. nerišam, nes čia neteisybė! taip, 1proc tampa žmogaus BIOMASE, bet jį pasiekia tai 10proc, o 9 prarandami ! kaip sunku su jumis, siaubas DDD Klausime parašyta: "...apskaičiuokite, kiek procentų miežiuose buvusios energijos...." 3060kJ gali būti tik dalis energijos, kurią tie miežiai turėjo. Juk vieną dalį miežiai prarado kvėpavimo metu, kita dalis atiteko skaidytojams. Geriau baigiam čia ginčytis ir laukiam vertinimo instrukcijų ar dar ko, nes beprasmiška dabar čia rietis... tai nesiriejam, tik diskutuojam.. 3060 yra energija jų nukirtimo metu, mano manymu. tai ir yra buvusi energija, nes jau suvartota karvių. ai nu tiek to, pagyvensim, pamatysim (kad teisingas atsakymas yra 10,13 ) |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:04:19
| Nuoroda
Stifler rašė:
tiutiuriu rašė:
Pride rašė:
Davai sakot, kas neatisku, atsakysiu i jusu klausimus jau ikele necas uzduotis nu dv skelk 6.2 ir pasakyk, kad aš teisi DD bl galvojau,kad tu bachuras jei naglas žmogus, tai nebūtinai čiūvas DD |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:08:19
| Nuoroda
Evaldas1993 rašė:
Pride rašė:
tiutiuriu rašė:
Pride rašė:
Davai sakot, kas neatisku, atsakysiu i jusu klausimus jau ikele necas uzduotis nu dv skelk 6.2 ir pasakyk, kad aš teisi DD O kas cia neaisku? Elementari matematika Mieziuose buvo 3060, viskas pasieke karve, is karves zmones pasieke 310 ir skaiciuojat!!! Va matot, kad zmoguje sukaupta 310 neabejojat. Tai analogiskai jei butu skaiciukas pries miezius (po saules) kaip pries zmogu, kiek ant rodyklytes butu parasyta? žmoguje ne sukaupta, o jį pasiekia 310. va tame ir esmė, kad neparašyta prieš miežius ant rodyklės. klausime parašyta "remdamiesi paveiksle pateiktais duomenimis". štai ir viskas |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:09:00
| Nuoroda
Pride rašė:
Vidokkas rašė:
Jus nepasiduodat ;D, jei atsakymas 10%, reiskias mano BIO mokytoja nemoka biologijos (tuo labai abejoju), nes visus atsakymus pasitikrines esu su mokytoja. Isvada - tavo bio mokytoja nemoka biologijos. sori, bet in yo faces, ha o šiaip nepykit, bet šįkart aš teisi buvau |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:16:41
| Nuoroda
KimiRimi rašė:
KimiRimi rašė:
Kervy rašė:
DeividasZ rašė:
Kas nors patvirtinkit del II dalies grafiko su plesrunu. X ar Y teisingas atsakymas? X, nes elnių skaičius turi būt didesni
As manau kad turi buti y(bent jau veliau persitaisiau i si) juk augant X kreivei mazeja Y reiskias nyksta elniu populiacija.Juk didejant X populiacijai jai tai butu elniai Y populiacija nemazetu nes butu daugiau maisto vilkams.
Sitas klausimas mano paskutinis kas pades X teisingas ats. Aukų skaičius visad didesnis, nei plėšrūnų:) |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:19:20
| Nuoroda
Evaldas1993 rašė:
tiutiuriu rašė:
Pride rašė:
Vidokkas rašė:
Jus nepasiduodat ;D, jei atsakymas 10%, reiskias mano BIO mokytoja nemoka biologijos (tuo labai abejoju), nes visus atsakymus pasitikrines esu su mokytoja. Isvada - tavo bio mokytoja nemoka biologijos. sori, bet in yo faces, ha o šiaip nepykit, bet šįkart aš teisi buvau Tik todel kad kazkoks, kuris siemet net nelaike egzamino ir turbut kokiam LEU pirmam ar antram kurse ja studijuoja, taip pasake? Ei, tu nesinervink čia, ramiai gi. Tebūnie 1proc, jei tau nuo to bus geriau pamatysi, kad mūsų teisybė, kai paviešins jau vertinimo instrukciją. Tebūnie ten tavo mokytoja geriausia pasauly ir panašiai. Jei ką, tai klysta ir geriausi. BET TARKIM kad ne ir kad tavo teisybė, tada sveikinu, gausi tą vieną nelemtą tašką. Siaubas kažkoks. Tokiems kaip Evaldas1993 nelabai galima forumuose lankytis, dar iš tų nervų kokią opą įsitaisys! |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:25:27
| Nuoroda
Pride rašė:
Indriushka rašė:
Aš mąsčiau taip: pradžioj tų briedžių buvo daug, paskui juos suvalgė vilkai, ir išaugo vilkų populiacija, kai nebeliko briedžių sumažėjo vilkų populiacija, o tada vėl išaugo briedžių Tai aš rašiau X. koks cia klausimas? II 10. |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:26:37
| Nuoroda
Vidokkas rašė:
Ko nuorodos nerodo: www.photobucket.lt/image.php?id=A238_4FD5FF2B&jpg Aš 100 procentų žinau, kad čia klaidinga, bet nenoriu jau ginčytis. Tebūnie |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:32:55
| Nuoroda
O jūs neužmiršot, kad sukaupta energija tai yra ta, kuri perduodama kitam mitybos tinklui, t.y., BIOMASĖ, kurią suvalgo karvytės. |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
17:44:59
| Nuoroda
Eglie94 rašė:
sveiki. kaip manot, ar teisingas būtų toks atsakymas 3 dalies, 4kl. 3.(apie genetinį kodą ir jo universalumą) Tai azotinių bazių tripletas, koduojantis aminorūgštis. Vieną aminorūgštį gali koduoti keli tripletai, taigi taip išvengiama mutacijų. Kaip manot, gaučiau nors tašką už tokį atsakymą? Abejoju.. |