Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:04:16
| Nuoroda
Beje, šalinamos medžiagos su prakaitu dar gali būti ne tik šlapalas, bet ir šlapimo rūgštis ir amoniakas (jų yra labai labai mažas procentas, bet taško nenuimtų už vieną iš šių atsakymų) |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:06:06
| Nuoroda
Vidokkas rašė:
"Užrašykite šios DNR molekulės atkarpos replikacijos proceso rezultatą. " Kelinta karta skaitau sita klausima ir, man regis, tie kurie tiesiog nukopijavo ir perrase ta DNR fragmenta neteisus ;/ Tikrai tikrai dvi molekules identiškas reikėjo parašyt. Nereikėjo aiškinti, tik perrašyt. Konsultavaus dėl šito ;D |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:12:44
| Nuoroda
Mes kiek konsultavomės anksčiau su mokytoja, sakė, kad mokyklos kurse, aišku, to nereikia žinoti. Šlapalas yra žmogaus pagrindinis šalinamas azoto produktas, BET galima rasti ir amoniako, ir šlapimo rūgšties pėdsakų (tiek šlapime, tiek prakaite). Niekas už tai taškų nemažintų, bet to tikrai nereikia žinot mokykliniam kurse |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:15:17
| Nuoroda
Stifler rašė:
Stifler rašė:
Vidokkas rašė:
Kalbedami apie DNR nesakom, jog ju molekules dukterines. Nors gal tik as nesakau, as minejau, jog DNR polimerazes "sukarpe" DNR molekules fragmenta (nutrauke nukleotidines vijas siejusius vandenilius rysius) bei pagal komplementarumo principa prijunge kitus nukleotidus taip suformuodamos dvi atskiras, bet identiskas DNR molekules. Po mitozes, sios identiskos DNR molekules paklius i skirtingas lasteles ir del to susidarys dukterines (identiskos) lasteles. kita syki paziurek i tasku suma jai butu kokie 4 taskai buciau raases kaip tu o ten vos keli.Vadinas 2 svarus teiginiai Plius dnr molekulle sukarpo HELIKAZE o dnr polimeraze sujungia matriciniu grandiniu nuklleotidu bazes su is citoplazmos atejusiais nukleotidu bazemis. Faktine klaida jo, Vidokkas, pritariu Stifler, turbūt sumaišei su RNR polimeraze (nes transkripcijos metu ji pati prakerpa DNR molekulę) |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:18:54
| Nuoroda
Stifler rašė:
Stifler rašė:
tiutiuriu rašė:
Stifler rašė:
Stifler rašė:
Vidokkas rašė:
Kalbedami apie DNR nesakom, jog ju molekules dukterines. Nors gal tik as nesakau, as minejau, jog DNR polimerazes "sukarpe" DNR molekules fragmenta (nutrauke nukleotidines vijas siejusius vandenilius rysius) bei pagal komplementarumo principa prijunge kitus nukleotidus taip suformuodamos dvi atskiras, bet identiskas DNR molekules. Po mitozes, sios identiskos DNR molekules paklius i skirtingas lasteles ir del to susidarys dukterines (identiskos) lasteles. kita syki paziurek i tasku suma jai butu kokie 4 taskai buciau raases kaip tu o ten vos keli.Vadinas 2 svarus teiginiai Plius dnr molekulle sukarpo HELIKAZE o dnr polimeraze sujungia matriciniu grandiniu nuklleotidu bazes su is citoplazmos atejusiais nukleotidu bazemis. Faktine klaida jo, Vidokkas, pritariu Stifler, turbūt sumaišei su RNR polimeraze (nes transkripcijos metu ji pati prakerpa DNR molekulę) Nesutinku su tavimi RNR restriktaze irgi sujungia nukleotidus i irnr gradine eik atsiversk vadoveli bl polimeraze tai ji sujungia, žinau, bet prieš tai pati išvynioja DNR grandinę gi. |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:21:02
| Nuoroda
Nemanau, juk sumaišei sąvokas |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:24:36
| Nuoroda
nu tai koks skirtumas, prakerpa, praskiria, išvynioja, esmė ta pati - vandenilinius ryšius tarp azotinių bazių nutraukia tas pats fermentas, kuris ir sintetina iRNR grandinę (t.y. RNR polimerazė). tuo ir skiriasi nuo DNR polimerazės (ji tik sintetina, nepraskiria DNR pati). nu gi nesvarbu galų gale, kapstomės kažkur giliai:D |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:26:35
| Nuoroda
Vidokkas rašė:
Stifler helikaze yra DNR polimerazes sudetyje DNR polimeraze tai fermentu kompleksas, kuri sudaro ligazes, helikazes, restriktazes gal ir dar kas nlb bepamenu. Ne, tikrai ne. DNR polimerazė tikrai yra atskiras fermentas (tiksliau ten dar atskirta yra, replikacijoje dalyvauja DNR polimerazė I ir DNR polimerazė II), jie visi skiriasi ir skirtingas funkcijas atlieka. |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:27:21
| Nuoroda
sori, ne DNR polimerazė II, o III |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:28:16
| Nuoroda
Stifler rašė:
Ai bl nebesimokinsiu snd chemijos Viena diena org pakartoti viena dinea neorg paskutine viska ir pravest popierius Jus laikot chemija ? Ne, viskas, plaunuos nuo chemijos, jau žiauriai tingiu! užsirašius esu, bet nusprendžiau neiti |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:33:21
| Nuoroda
Vidokkas rašė:
tiutiuriu rašė:
Vidokkas rašė:
Stifler helikaze yra DNR polimerazes sudetyje DNR polimeraze tai fermentu kompleksas, kuri sudaro ligazes, helikazes, restriktazes gal ir dar kas nlb bepamenu. Ne, tikrai ne. DNR polimerazė tikrai yra atskiras fermentas (tiksliau ten dar atskirta yra, replikacijoje dalyvauja DNR polimerazė I ir DNR polimerazė II), jie visi skiriasi ir skirtingas funkcijas atlieka. Kuo tu remiesi taip teigdama? Visada man priestarauji. Blmb juk konspektu knygutese tiek belekiek klaidu, o jus aklai jom tikit. Aš nesimokiau nei iš vienos konspektų knygutės, šūdas ten. Nu aš remiuos šiaip tuo, ką mokiausi per savo biologijos modulį šiaip gi pilna yra filmukų, tarkime: www.stolaf.edu/people/giannini/flashanimat/molgenetics/dna-rna2.swf . Pirmąkart girdžiu, kad DNR polimerazė yra 'fermentų kompleksas' sori, kad prieštarauju, bet pas mane į lentynėles truputį kitaip sudėliota! |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-11
18:37:54
| Nuoroda
rgey3y rašė:
Krc su DNR ir Mitochondrija ziauriai susikirtau. Su DNR tai aisku man. Nesupratau net ka tas replikacija reiskia, kazko sasiuviniuose neradau tokios temos, turbut kazkur nukisau, nors kazkur istikro girdetas sitas zodis.. tai kiek ten 3 ar 4 taskai buvo. Tai atrodo numeriukais nuo 1-4 is skirtingu temu pavariau gal pataikysiu ant 1 tasko :D Man kvepia, kad ten bus blogai tiems, kas neparašė molekulių dviejų. Nes reikia tik užrašyti rezultatą, nėra tokių žodžių, kaip 'apibūdinkite', 'paaiškinkite' ir pan. Labai reikia kreipti dėmesį į tuos žodelius. |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-12
11:08:51
| Nuoroda
Del to autizmo, tai tikrai neįskaitys. Nemanau, kad vienoje chromosomoje yra ją lemiantys genai, tuo labiau X |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-12
14:07:38
| Nuoroda
Pride rašė:
tiutiuriu rašė:
Del to autizmo, tai tikrai neįskaitys. Nemanau, kad vienoje chromosomoje yra ją lemiantys genai, tuo labiau X Tai, kad autizmas visu pirma yra ligu "seima" (autizmo spektras, yra skirtingi sindromai, tarkime, vienu atveju vaikas visiskai vos vos gaudosi aplinkoje, o kitu atveju jis tiesiog nebendrauja, bet gali buti labai protingas), visu antra, autizmas yra panasesnis i diabeta/polinki sirgti veziu negu i, tarkime, siklemija, t.y. daug genu/ istisos chromosomu mutacijos + aplinka nulemia ar vaikas bus autistas ar ne. Tai sakau, kad ne vienoje chromosomoje. Ir pritariu visiškai šiaip dėl viso kito |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-12
14:09:17
| Nuoroda
rbakas rašė:
Dėl tų antikūnių: ir taip aišku, kad ten šlapalas. Gi neperduoda motina savo vaisiui tų medžiagų, kurios yra "atliekos" nuo vykstančių procesų. Neperspaudžiu, aš ir panašiai parašiau: transpiracijos greitis priklauso nuo aplinkos temperatūros. Nebent tiek, kad tu nepanaudojai sąvokas transpiracija, tai gali prisikabint. Nes mum mokytoją ypač pabrėžė, kad reikia naudoti sąvokas susijusias Čia ne hipotezę parašėt, o išvadą. Hipotezė turėjo skambėt maždaug taip: daugiausiai vandens ištranspiruos augalas, laikytas 30C temperatūroje |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-12
14:19:07
| Nuoroda
Evaldas1993 rašė:
tiutiuriu rašė:
rbakas rašė:
Dėl tų antikūnių: ir taip aišku, kad ten šlapalas. Gi neperduoda motina savo vaisiui tų medžiagų, kurios yra "atliekos" nuo vykstančių procesų. Neperspaudžiu, aš ir panašiai parašiau: transpiracijos greitis priklauso nuo aplinkos temperatūros. Nebent tiek, kad tu nepanaudojai sąvokas transpiracija, tai gali prisikabint. Nes mum mokytoją ypač pabrėžė, kad reikia naudoti sąvokas susijusias Čia ne hipotezę parašėt, o išvadą. Hipotezė turėjo skambėt maždaug taip: daugiausiai vandens ištranspiruos augalas, laikytas 30C temperatūroje rbakas gera hipteze parase, isvada butu: "kuo didesne aplinkos temperatura, tuo intensyviau vyksta transpiracija" Ai nu jo, neįsiskaičiau, bet vis tiek faktas, kad reikėjo įtraukti bandymo sąlygą bent vieną (t.y. temperatūrą įrašyt). |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-12
14:51:32
| Nuoroda
Iš tiesų atsakymas bus šlapalas, pamatysit. Čia nėra tas klausimas, kur daug galvoti, visąlaik einant imuninę sistemą mokytoja akcentuodavo pasyvų natūralų imunitetą. Manau, bent jau mokykliniam lygyje turim žinot, kad antikūnai iš motinos pereina vaisiui nėštumo metu ir žindant. Koks skirtumas, kad ten tik vienos rūšies antikūnai. Vis tiek vaikas jų gauna. O dėl šlapalo tai jo, nu gi visąlaik kraujuje jo yra, bet difuzija vyksta iš didesnės konc į mažesnę, todėl pernelyg nesigilindami į tai, kad molekulės visad juda į abi puses (ir į tą, kur konc. didelė, ir į tą, kur maža, tik į vieną pusę greičiau), galim teigti, kad šlapalas vaisiui iš esmės nepereina. |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-12
14:55:34
| Nuoroda
O dėl egzo lengvumo tai pritariu. Atrankinių klausimų - nulis! Tokių lengvų testo ir 2 dalies dar nemačiau (visiškai nediferencijuos). Aš irgi, man atrodo, poroj vietų susivėliau, tai dabar galvoju, įdomu, kiek taškų bus 100, ar tik ne kokie 97-98 tik, nes tikrai lengvas egzaminas ir kartelė aukščiau bus. |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-12
14:57:04
| Nuoroda
MissBootee rašė:
oj, sumaišiau, esu 100 proc tikra, kad ten šlapalas ir 1 proc antikūnai praeina, ne taip parašiau A ;D veltui rašiau tą litaniją. Skiriamės tik tuo, kad, manau, bus 10% bet jau čia reik laukti vertinimo instrukcijos |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-12
15:19:18
| Nuoroda
Vidokkas rašė:
tiuriu dar atimk sau 1 taska uz neteisinga hipoteze Tikslus duomenys isvadose, o ne hipotezese. Hipoteze turejo skambeti taip: Augalo transpiracija priklauso nuo aplinkos temepraturos. Šitą žiūrėjom su mokytoja, ji iš neco, sakė, kad taip ir turi būt. Neužmiršk dar pasakyt, už ką turiu atimt sau taškų, jei jau taip gerai žinai |