Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-03-26
14:36:57
| Nuoroda
Fanatik rašė:
Taip, šiemet nėra privalomas, ir tuom džiaugiuosi patirsime šiektiek mažesni stresa. Nes jaigu mes neišlaikytumėm tai liekame automatiškai kartoti kurso, pavizdžiui kaip man labai sunkiai sekas matematika, o humanitariniai mokslai labai puikiai, jaigu matematikos neišlaikau tai gaunasi gryna nesamonė..
|
||
Žinutė parašyta:
2010-03-31
17:55:29
| Nuoroda
Pasistengsiu paaiškinti kuo suprantamiau. Po antrojo pasaulinio karo SSRS pareiškė: kur kieno armija stovi, to tvarka ten ir bus. Tautų Sąjunga neturėjo įtakos, neturėjo savo kariuomenės, nelabai kišosi, nuolaidžiavo. Todėl Krymo (Jaltos) konferencijoje nuspręsta įkurti JTO vietoj (po Versalio taikos įkurtos) Tautų Sąjungos. Įkurta 1945 metais. Perskilus europai į dvi dalis buvo įkurtas karinis blokas- NATO. 1949metais. Čia, kiek suprantu europos demokratinės šalys ir JAV susibūrė į karinę sąjungą. O tais pačiais metais komunistinės šalys subūrė ekonominę sąjungą ESTP (Ekonominę savitarpio pagalbos tarybą).
1951 metais buvo pasirašyta anglies ir plieno paktas. Pasirašė VFR, Prancūzija, Olandija, Belgija, Liuksemburgas, Italija. (matė didėjančią komunizmo grėsmę ir nutarė telkti jėgas. O 1957 metais Romos sutartimi ji virto EEB. Kuri 1991 virto Europos sąjunga.
1955 komunistinės šalys įkūrė karinį bloką VSO.
Apibendrinus: demokratinių šalių karinis blokas yra NATO, ekonominis: EEB. Komunistinių šalių karinis: VSO, demokratinis ESTP.
Aš čia pati dar nelabai gaudausi, jeigu kas tai pataisykit mane. |
||
Žinutė parašyta:
2010-03-31
18:16:06
| Nuoroda
ingree rašė:
pibendrinus: demokratinių šalių karinis blokas yra NATO, ekonominis: EEB. Komunistinių šalių karinis: VSO, demokratinis ESTP. <----- pataisau, ESTP yra ekoniminis , o ne demokratinis komunistinių šalių blokas. :) Gerai, kad pastebėjai... Dar Europos sąjunga įkurta 1992, o ne 91 |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-01
16:07:35
| Nuoroda
Šiandien nuo pat ryto rašau potemę savo. Jau beliko tik sudėliot viską iš eilės ir išmokt O pasirinkau: Rašytojas Juozas Grušas teigia: "Skaitydami gerą kūrinį, labiau suprantame, kas tai per daiktas gyvenimas, negu stebėdami patį gyvenimą." Atskleiskite šią mintį, remdamiesi asmenine skaitymo patirtimi. |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-03
20:04:30
| Nuoroda
Pasirašyt dar palyginus niekis, bet kaip jūs žadat papasakot tokiais pat protingais sakiniais? nejau dabar viską kalt mintinai? |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-05
22:11:11
| Nuoroda
Saulee rašė:
Vat kaip taisiklingai suformuluot klausima: your friend's choice of profession/field of studies/ job description of the chosen job personal qualities needed for the job Jeigu čia norėjai užduot klausimą, tai tau reikia daugiau laiko ne prie anglų kalbos, o prie lietuvių praleist. |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-05
22:12:24
| Nuoroda
deisy rašė:
Sveiki:), gal kas galite rekomenduoti istorijos korepetitoriu vln? Ar ne per vėlai tu čia sugalvojai? Nuo rugsėjo mokiniai eina pas korepetitorius.. |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-08
15:22:36
| Nuoroda
Pf. Pilna bibliotekose knygų, mokytojų galima paprašyt, man pinigų gaila. Turiu kalną parsitempus istorijai. Vieną knygutę tik pati pirkau. |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-08
15:25:44
| Nuoroda
Mane grūzina tokios temos. Nežinau |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-09
12:29:51
| Nuoroda
Pataikiau į pardavimų skiltį? |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-10
12:06:37
| Nuoroda
Aš manau, kad vilkėsiu marškinukų tipo suknelę, juodas timkes ir kokius nors batelius. Plaukus susipinsiu kaip nors į kasą, kad tvarkingai ir gražiai atrodytų. O jums nereikia su mokyklos uniformom? Neatmetu galimybės, kad mums lieps mokyklinius švarkus užsidėt. |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-11
12:46:55
| Nuoroda
kinklee rašė:
nelabai i tema, bet nesuprantu tokiu zmoniu, kurie prie tokiu nesamoniu kabinejas. Tiesiog kvailai atrodo. Zmogus klausia, tai sunku atsakyt...Jei nzn tai patylek. Juk ne lietuviu k patarimo praso, o anglu. Beto gal per skubejima suklydo, o gal isvis rusakalbis raso, kuris ruosiasi lietuviu VALSTYBINES KALBOS egza rasyt. Zinau, kad cia ne mano reikalas, bet negaliu susilaikyt ir pyktis ima, kai atsiranda tokie susireiksmine zmones, ir savo buka prota visur tik pademonstruot bando. Apgailetina... Apgailėtina tik tas, kad sakai, kad aš nežinodama geriau patylėčiau. O tu tikrai žinai, kad aš buka, kad man atsakyt sunku ar kad nemoku? Tau galioja tai, ką pasakei man. Nes bandai teigti kokia aš esu iš vidaus. O aš tik pasakiau tai, kas akivaizdu ir man visiškai neįdomu koks jo gyvenimas. |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-11
12:52:39
| Nuoroda
aurete rašė:
Saulee rašė:
Vat kaip taisiklingai suformuluot klausima: your friend's choice of profession/field of studies/ job description of the chosen job personal qualities needed for the job Dėl niekų ginčijatės, bet į klausimą žmogui taip niekas ir neatsakė. Aš taip tai taip formuliuočiau: What profession you are going to choose in a future? Coud you describe your chosen job? What personal qualities are needed for this job? Pirmam klausime klausia ne tik apie profesiją, bet ir apie darbą, studijas. Tai rašyčiau: Have you chosen what to do in the future yet? I'm talking about profession, job and field of studies. |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-11
12:55:47
| Nuoroda
mkbuckis rašė:
Ar labai jaudinates pries yskaita? kaip zadat nuteikt save, kad nebutu taip baisu? Jeigu bus projektorius, tai ir užtamsintas kabinetas bus (?) Prie tamsos daugiau drąsos |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-13
17:32:11
| Nuoroda
Sabrina rašė:
Pixma rašė:
Sabrina rašė:
Sveiki, gal kas nori pasidalinti mintimis - tema KALBA, poteme 11.Paskatinti visuomene daugiau dometis savo gimtaja kalba gali padeti konkursai, viktorinos, olimpiadoskalbos dienos ir pns. Pagriskite arba paneikite sia minti. Jei kas parduoda darba sia tema/poteme parasykite ((: As kalbu cia tema, bet parduot nemoku ir neduosiu veltui. Pati dirbau, vargau, dar turiu kitiems padet, patys dirbkit, juk 2 MENESIUS leido ruostis Stropuole ((: Nesistebiu, lietuviskas skupumas, tuo labiau kai ne is vienos mokyklos. Papildomi piningai niekada netrugdo Tik nereikia.. Jeigu pati perki, tai nesupranti kaip sunku pasirašyt pačiai visiškai nuo nulio ir kiek darbo reikia įdėt, taip kad nėra čia ko stebėtis |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-15
16:17:34
| Nuoroda
Laura18 rašė:
Bet tas mano maziau nervu tai reiskia nemigo nakti ir plauku nuslinkima DD Taip nesveikai bijau tos anglu iskaitos, niekada gyvenime nesnekejau nei jokio dialogo nei monologo, mirsiu ten turbut D Nejau niekada nepasakojai ko nors angliškai? Keista. |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-21
09:04:54
| Nuoroda
aurete rašė:
Majamm rašė:
Sveiki visi:) Kiek vidutiniskai per diena skiriate laiko istorijai? ar kiekviena diena taip nuosekliai mokinates? Kuriose temose jauciates stipriausiai, kuriose silpniausiai? Aš tai daug neskiriu, nes mokytoja dažnai duoda konspektus ir sako, kad egzaminas ne olimpiada ir daug skaityti nebūtina. Svarbiau suprasti. Manau stipriausia esu XX amžiuje, nes dabar jį mokomės ir nieko nepamiršau dar. Deja, ne tiesą sakai. Istoriją svarbiausia skaityti skaityti ir dar kartą skaityti.. Kad suvoktum iš visų pusių tą patį reikalą... Ne iš konspektų reikia mokytis.. Jie tik turi primint, ką primiršti |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-23
14:13:03
| Nuoroda
bum_pt rašė:
O gal žinot, ar įskaitų pažymiai rašomi į atestatą? Nu iš kokio urvo išlindai? Aišku, kad rašos, kaip galima to nežinot... |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-24
14:55:19
| Nuoroda
O gal kas galėtų papasakoti šaltojo karo esmę? |
||
Žinutė parašyta:
2010-04-25
18:42:58
| Nuoroda
Kaip sekasi besiruošiantiems egzaminui? Dar baiginėjat kursą ar jau pradėjot kartojimą? |